LFG.HU

Garaboncias
hírekCimkek

Legyen szó a D&D bármelyik kiadásáról, a véletlen találkozások, azaz a random encounterek elmaradhatatlan részei a kalandoknak. Éppen ezért a Húszoldalú mostani számában mindegyik kiadás szerelmesei találhatnak maguknak használható segítséget. Rengeteg hasznos anyag érkezett be szerzőinktől, amelyet ezúton is köszönünk: nektek hála nemcsak gyakorlati tanácsokkal, de többször felhasználható, konkrét eszközkészlettel lehetnek gazdagabbak azok a mesélők, akik olvassák fanzinunkat. A hazai szerepjátékos közösség számára a Véletlen Találkozások egyúttal egy rendezvénysorozat neveként is ismerősen csenghet – aktuális számunkban ennek a történetét is felidézzük.

Most nyáron volt öt éves a D&D 5e, ennek apropójából megkérdeztünk páratokat, hogy szerintük mit köszönhetünk ennek a kiadásnak. A válaszokból szerkesztett cikkel szeretnénk méltón megemlékezni e rendszerről. Szintén az 5. kiadás szerelmeseinek ajánljuk a Stranger Things Starter Set kritikánkat, a Mechano Arcanum című minikalandot, valamit új rovatunk, a Boszorkánykonyha izgalmas anyagát, amely egy alternatív szabályvariánst kínál a vadmágiára.

Az OSR rajongótábora sem maradhat hoppon, nekik egy igazi ínyencséggel kedveskedünk. A Kazamaták és Kompániák (rövidítve: KéK) nevű, magyar retroklón szerepjáték megjelenés alatt álló második kiadásának szettingjéből nyújtunk egy kedvcsináló ízelítőt. Az Ezer Tó Erdejének elvarázsolt tündevadonja rendszertől és szettingtől függetlenül is felhasználható alapanyagokat kínál, de bízunk benne, hogy sikerül felkelteni vele az érdeklődést a teljes szetting és a hozzákapcsolódó rendszer iránt.

Néhány találkozás akár világok sorsát is befolyásolhatja – derül ki képregényünkből. De a mi életünkben is lehetnek olyan találkozások, amelyek örökre emlékezetesek maradnak: aktuális d4 mellékletünkben éppen ezért két szerepjátékos tábor fantasztikus napjainak állítunk emléket.

Véletlen? ALIGHA!

huszoldalu_vt_borito

Klikk ide a letöltéshez

 

TARTALOM:

Beköszönő, IMP-presszum

VÉLETLEN TALÁLKOZÁSOK
Vendégek a fogadóban (Varga Zsolt) 1
Ezt nem láttam jönni (Farsang Peti) 2
Emlékezetes illetők (Glowface) 4
Egyszerű véletlen találkozások mindenkinek (DMG) 6

MORÁLIS MESÉK
A kerítők mestersége (Nemesúr) 8

BOSZORKÁNYKONYHA
Mágus örökség – Vadmágia (Nemesúr) 11

KITEKINTŐ
Véletlen találkozások seregszemle (Urban/Deodatus) 12
Mit adott nekünk a D&D 5e? (körkérdés) 14
Stranger Things Starter Set (Szabó Marcell) 15

KALANDOK & SZETTINGEK
Az Ezer Tó Erdeje (Narmor) 16
Mechano Arcanum (Knittel Patrik) 19

D4 MÓDOSÍTÓ: NYÁRI TÁBOR BESZÁMOLÓK
V. Remeték Titkos Társasága tábor 1
V. Hősök Hajnala tábor 3

KÉPREGÉNY
Jótett helyébe… (G&B Schmudla)
Arra kérünk mindenkit, aki regisztrált tagja az LFG.HU közösségének, hogy a fanzint a Letöltés-rovatból töltse le! Mindenki másnak külsős terjesztés céljából itt a közvetlen link! Jó olvasást kívánunk mindenkinek!


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához