LFG.HU

Major
ismertetőCimkek

Azok kedvéért, akik nem tudnak semmit a táborainkról: minden évben máshol és máskor kerültek megrendezésre, az idei július 19-23-ig zajlott. A helyszínünk a mátrafüredi Mátra Tábor Sástó volt, hogy a keleti végek lakói és a Budapest környékiek számára is körülbelül azonos távolságra legyen. A helyszín a régi „szocrendszeres” táborozás hangulatát idézte, ikerfaházas történet volt. Két 20 személyes házat béreltünk, házanként 4 szobával. Körülöttünk a természet lágy öle. Ezúttal elmaradt a móka és munka, ami a sütés-főzéssel járt, mert napi 3-szor menzakaját kaptunk a helyi étteremből. A visszajelzések alapján megérte, az árakról meg ne is beszéljünk, minden annyira olcsó volt, hogy egyesek jelezték, nem lenne e probléma, ha visszamennénk még ide. Akiknek nem a szerepjáték az elsődleges a tábor alatt, vagy egyszerűen más programokat is keresnek, itt találhattak bőven. Kilátó, csónakázó tó kacsákkal (még kacsaetetőt kiadó automata is volt), kalandpark, libegő, gokart pálya, és még sorolhatnám. A legfiatalabb résztvevőnk 4 éves – egy igazi betyár – a legidősebb pedig 43 éves volt. Idén jóval több volt a fiatal és az újonc, mint az eddigi alkalmakkor.

Ebben az évben valaki átkot mondhatott a rendezvényre, mert nagyságrenddel több munkám volt a szervezéssel a tábor előtt, és közben. Sok dolog közbejött a tábor előtt és alatt az embereknek, rosszulléttől, családi vészhelyzeten át, minden, ami csak elképzelhető. Szerencsére ezt nem sínylette meg a tábor, mindent megoldottunk, kivéve, hogy a wifi megadta magát az érkezésünk előtt, és ezzel csak ott szembesültünk. Nem is tudom minek kéne történnie, hogy valaki elégedetlenül távozzon. A cél most is az volt, mint mindig, hogy az rpg-én túl jelen legyenek a társasjátékok, kártyák is a táborban, és a mindig – ezúttal szép számban – felbukkanó új arcok beépüljenek, megismerjék a rendszeres résztvevőket és a hobbikat, játékokat.

remetek_tabor_castle_ravenloft

A programokról: Készült előre megírt ütemterv napokra bontva, bár egy-két változás, az élet dolgai itt-ott felülírták, így végül nem lett annyi szerepjáték parti, de összességében hasznosnak bizonyult az előre lefektetett tervezet. A korán érkezők Sprawl Cyberpunkot toltak. Játszottunk egy kis Red Mists-et, bár nem sikerült befejeznünk, mindenesetre érdekesnek találtam.  Laza D&D 5 parti is indult, dungeon és más tipikus d&d sablonokkal. Magus UTK low-fantasy style-ban nem éppen mindennapi kombináció, de jól szórakoztak a felek. A Shadowrun 3e parti egy céges érintettségű melót hajtott végre, afféle szabadítást, de a végeredmény már felemásra sikerült, mert az egyik szabadított fél hozzátartozóját trancsírrá lőtte egy gépágyú. Ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Sor került egy Broken Bones tesztjátékra is, ami a rendszer készítője számára is hasznosnak bizonyult, és a játékosok is élvezték a partit, én meg külön örülök, ha egy fejlődőben lévő RPG-t tesztelhet valaki. Ezen kívül kamerával fel is vettük a játékot. Atusz bevállalt egy D&D 5 Ravenloft kalandot: a játékosoknak egy kísértetjárta házban kellett helytállniuk a különböző ocsmányságok ellen, miközben azt is próbálták kideríteni, hogy mi is történt az öreg kúriában. A játéknak dél körül indult, és a kajára szánt időt leszámítva hajnali kettőig nyomták. Végül sikeresen, karakterhalál nélkül megúszták a fiúk-lányok, és győzedelmesen távoztak a házból. Legnagyobb bánatomra. Az egyik legemlékezetesebb momentuma az estének az volt, amikor a sárkányszülött paplovag egy fűtött vitában próbálta meg elmagyarázni a többieknek, hogy miért és miként érdemes a családi kriptában feltörni a sírokat és ott nyugalomra helyezni pár csontot. Mindenki nagyon élvezte a játékot, felmerült, hogy online folytatni kellene további kalandokkal, így mindenképpen sikeresen zárult.  Volt egy Hellgate (FATE) kaland, és egy másik Magus parti is Janink tolmácsolásában. Előbbiben 2036-ban pokolkapu nyílik és leigázni készülnek az emberiséget, utóbbiban pedig a „hol vagyunk és miért, és ki próbál minket palira venni” tipikus esete volt.

Sor került egy érdekes D&D 5 retroverse partira is, amiben hangulatos karaktereket lehetett alkotni, (a “tradícionális” fantasy D&D + 80-as évek zenéje + cyberpunkos elemek keveredtek) de én végül HKK-át választottam. Kíméltem az újoncokat, erre összefogtak ellenem és legyőztek. A második parti vége is vereség lett, mindkétszer Atusz győzedelmeskedett hármunk közül. Ezen kívül két alkalommal sikeresnek mondható retro Star Wars társasom hódított, és mintha Atusz hozott volna Ravenloftos társast is, ami más egyéb mellett még használva lett. Sajnos a Warhammer fantasy és a Fall of delta green kaland most elmaradt az „átok” miatt, de jövőre, vagy a havonta megrendezésre kerülő RPG-s HammerTime Cafés klubnapokon mindenképpen bepótoljuk.

remetek_tabor_starwars

A végére néhány visszajelzés:

  •  „Nagyon élveztem a tábort, megismertem sok új embert, akikkel szívesen szerepjátékozok a legközelebbi táborban is.”
  •  „Remekül szórakoztam, köszönet a résztvevő hölgyeknek és uraknak, megismertem pár szimpatikus arcot.”
  •  „Köszönöm a lehetőséget és hogy megszervezésre került a tábor! Bár életemben ez volt az első ilyen élmény, nagyon jó volt a társaság, jövőre fixen visszatérnék!”
  •  „A tábor baromi jóra sikeredett! Nagyon jól szórakoztam, rossz szavam sem lehet senkire, mindenki próbálta a legjobb oldalát mutatni, és az előadóművészet a szórakozás és persze a szórakoztatás mereven döngette a csúcsának küszöbét.”
  •  „Ahogy az emberekben, úgy magukban a mesélőkben és meséikben sem kellett csalódnom.”

Összegezve, még a tömeg- és idegeniszonyos emberek is rendszeresen pozitív visszajelzéseket adnak, és, aki tud, jövőre is visszatérne, ha lesz rá lehetősége. Azt hiszem, ennél több nem is kell, jövőre is szeretettel várunk mindenkit, téged is!

Tábor: https://www.facebook.com/groups/268425687391626/

Budapesti Klubnapok: https://www.facebook.com/events/2243301329315957/


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához