LFG.HU

HammerTimeCafe
auer
vegyesCimkek

A már megszokott, kétnézőpontos játékbeszámolónkkal jelentkezünk. Ezúttal a Deathwatch a játék, amellyel a Warhammer univerzumában kalandozunk. Mesélőként grandiózus terveim vannak a kampányra, meglátjuk, hogy sikerülnek.
Az előző beszámolónk itt olvashatók: http://lfg.hu/series/az-ezust-felhold-arnyeka-warhammer-40000/

Most Peti lett az “önkéntes”, aki írja a beszámolót és én (auer) kommentálom dőlt szöveggel. Továbbra is a saját, több kampányon átívelő mikrokozmoszban mesélek, ahol ismerős helyek, események és szereplők bukkannak fel időről-időre.

1. 2019.08.21

Xavier, Nocturne gyermekének naplója

Mióta elszólítottak az anyabolygómról és a testvérektől, ez az első küldetés amire kijelöltek.

Egy újonnan megalakult csapat Techmarine-ja leszek. A csapat áll továbbá egy nem túl bőbeszédű Charcarodon Astra Könyvtárosból, kinek neve Lykurgon (Dreamwalker/Peet), egy forrófejű Novamarine Pusztítóból, Kaidenből (Dani) valamint nem utolsó sorban egy visszafogottnak tűnő Crimson Fist Apotekáriusból, Aaerowból (Gergő).

Mind a négyen frissen, egy éven belül kerültünk a Deathwatch rendházába. Mivel ez az első küldetése a csapatnak az Inkvizíció különítményében, komolyan kétlem, hogy nagy horderejű feladattal bízzák meg az osztagot. Azonban nincs fölösleges feladat és nincs értelmetlen küldetés, ha azt a Birodalomért és a Császárért hajtjuk végre.

“The true soldier fights not because he hates what is in front of him, but because he loves what is behind him.” – GK. Chesterton

Az eligazítás rövid és tömör volt:

Egy Nova-osztályú fregatt a Black Crow – amit egy ősi archeotech lopakodó rendszerrel szereltek fel – bevisz minket a Pyrogondra rendszerbe. Itt található egy bányászhold, mely az Adeptus Mechanicus irányítása alatt áll, akik a kitermelés közben ősi idegen obeliszket találtak.

A rendszerben ezen kívül csupán egyetlen asztropatikus átjátszó állomás található a jegyzőkönyvek szerint, az Omikron-Szigma 32, de ez nem befolyásolja a küldetésünket.

Feladat: az obeliszk megsemmisítése.

A bejutást és a feladat végrehajtása némi diszkréciót igényel, ez megmagyarázza a különlegesen felszerelt fregattot.

karo

A holdat egy bányagépben elrejtőzve, mesterséges hibernációban fogjuk elérni, (illetve Aaerow testvér sztázis koporsóban fekve) ahol a helyi informátor, egy Káró nevű Inkvizíciós ügynök fog minket várni. Az információi alapján aktualizáljuk a küldetés paramétereit. Ami kimaradt: ez azért kellett, mert a hold már kicsit kívül esik a Calixis szektor határain, és bonyolult, sok áldozatot követelő lenne a hagyományos megközelítés. Ez a gyorsabb és fájdalommentesebb.

Kivonás a Black Crow által, a küldetés befejezését követően.

Felszerelkezés után az osztagot haladéktalanul útra küldték. (A kiskertkaput is meg akarták venni, majd inkább vettek kötelet, hogy azzal ledöntik az obeliszket mert a robbanószerhez egyikük sem értett)

A hibernációnkat azonnal felfüggesztettük, amint a bányagép ajtaja kinyílt. A csatatestvérek egyből fegyvert rántottak és kérdőre vonták a személyt. Káróként mutatkozott be, okos kis ember, amint tudta elmondta a jelszót tisztán és érthetően, majd megmutatta az inkvizíciós elektro-tetoválását.

Eközben Aaerow testvér is kilépett a sztázis koporsóból.

Káró röviden közölte velünk a helyzetet.

-       Érkezésünk több hetes késéssel történt meg - Elfogadhatatlan… –

-       A holdra utánpótlást szállító hajók akadoznak, ennek következtében éhínség tört ki.

-       A bányászok lázadásba kezdtek, ami bizonyosan egy génorzó szekta hatására, annak befolyása miatt történt meg. - Ez egyben azt is jelenti, hogy a holdon erős génorzó fertőzöttség található, amit a Császár nevében fel kell számolni! -

-       A lázadásra válaszul a Logaritmikus tanács ellentámadásba kezdett.

-       Egy átkozott féleszű úgy döntött, okos ötlet lekapcsolni a hold energia pajzsát, aminek következtében az atmoszféra elszökik a holdról, ezáltal temérdek ártatlan civil vesztette életét. – Megkeresni és kikérdezni ezt a személyt –

-       Az obeliszk jelenleg érintetlen

 

Mivel késésben vagyunk és az idő sürget, elindultunk.

szervitorokbol

A tárnákban lefelé haladva a régi térképek semmit sem értek (elrontott próba), az idegenvezetőnk javaslatai alapján azonban megtaláltuk a helyes irányt.

Nem sokkal később egy összecsapás helyszínére értünk, ahol két csoport, egy szervitorokból valamint egy erőteljesen mutálódott bányászokból álló osztag harcolt egymással.

Miután a plazmavágókkal és körfűrészekkel felszerelt szervitorok menekülésre késztették a mutáns söpredéket, végeztünk velük. Mivel azok mindenkit megtámadtak.

Mélyebbre hatolva megtaláltuk az obeliszkhez vezető bányavágatot, ám a bejárat erősen le volt zárva. A kaput többszöri felszólításra sem nyitották ki, így magunk nyitottuk ki és kezdtünk behatolni.

Ahogy várható volt az ajtó túloldalán majdnem egy tucat Skiitari gyalogos, valamint egy lépegető fogadott bennünket, ám ezek eltörpülnek a Császár legkiválóbb harcosai előtt így könnyűszerrel likvidáltunk minden ellenálló eretneket. khm… a skiitraik kezdtek, és a plazmapuskák – hála egy talentnek – felturbózva szarrá lőtték a csapatot. Lett pár kritikus sebzés, de egy vakító gránát, és a koncentrált tűz megtette a hatását.

Ezt követően az obeliszk megközelítésekor két átkozott necron wraith tűnt elő a semmiből, de ezeknek a mocsok idegeneknek esélyük sem volt, pillanatok alatt mind a két istentelen szörnyeteg egy-egy kékes villanással eltűnt. Ez viszont vicces volt. Egyiket egy lézerágyú lövése kapta telibe, a másikat pedig egy heavy bolter, míg ők a rossz dobások miatt semmit sem értek el.

Ezt követően végrehajtottuk a küldetésünk legfőbb célját: az obeliszk elpusztítását, majd Lykorgon testvér különleges képességeivel pásztázta a hiperteret, amikor is elmondása alapján egy árny borult a hipertérre.

Utólag itt tettem be egy új szabályt. A gyógyulás elég lassú, ezért minden ülés végén a megmaradt sors pontok automatikusan gyógyulásra hatnak még kritikus sebzés esetén is. Így elkerülendő, hogy mint a fenti esetben is, félhalott karakterekkel kelljen a következő ülésen játszani.

skitarii


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához