LFG.HU

auer
vegyesCimkek

A már megszokott, kétnézőpontos játékbeszámolónkkal jelentkezünk. Ezúttal a Deathwatch a játék, amellyel a Warhammer univerzumában kalandozunk. Mesélőként grandiózus terveim vannak a kampányra, meglátjuk, hogy sikerülnek.
Az előző beszámolónk itt olvashatók: http://lfg.hu/series/az-ezust-felhold-arnyeka-warhammer-40000/

Most Peti lett az “önkéntes”, aki írja a beszámolót és én (auer) kommentálom dőlt szöveggel. Továbbra is a saját, több kampányon átívelő mikrokozmoszban mesélek, ahol ismerős helyek, események és szereplők bukkannak fel időről-időre.

 2. 2019.08.30

A küldetésünk elsődleges feladatát a megváltozott paraméterek ellenére sikeresen végrehajtotta az egység. A parancsok alapján a kivonás következik, ekkor vezetőnk Kaiden úgy döntött, hogy a holdon található génorzó kitörést meg kell fékezni. Ehhez szükség van a helyi hatóságokkal való egyeztetésre a későbbi fölösleges vérontást elkerülendő. Az osztag elindult a bányából kifelé. Úton a felszín felé nem volt ellenállás – egy-egy sérült, magányos szervitor, esetleg mutálódott bányász botlott belénk, nekik ez volt az utolsó botlásuk.

banyat

Felfelé haladva érezhető volt, hogy a holdon jelentősen csökkent hőmérséklet. A bányát védő energiapajzs jelenleg aktív, a kékes derengés és a nyomasztó csend láthatóan feszültebbé teszi a testvéreket – egy ilyen környezetben ez nem megszokott és általában nem sok jót ígér.

Kaiden testvér kiadja az utasítást, hogy vox-on keresztül üzenjünk a Black Crow-nak és egyeztessünk a kivonás paramétereiről.

A vox néma, nincs semmilyen jel, hallgatnak az adótornyok, a szervitorokat irányító jeladók, a felszíni csapatok közötti kommunikáció, minden. Halálos csend az összes csatornán.

genorzo

Ekkor motoszkáló hangot hallottunk magunk körül, felkaptuk a fejünket megláttuk amint egy génorzó próbál rajtunk ütni. Ennek ellenére a szörnyeteg természetellenes sebességének hála belém mélyesztette karmait, de a következő pillanatban a szervókarral a fejét vettem a pokolfajzatnak. - A gépszellem mindig hálás a rendszeres karbantartásért. –

Az osztag rövid tájékozódást követően megtalálta a dokkokhoz és a vezérlőhöz vezető utat.

Lykorgon testvér tanácsára Kaiden testvér úgy döntött, inkább menjünk a vezérlőközpontba. Útközben figyelmesek lettünk a távolban egy kommunikációs antennára – ilyen messziről nehéz megállapítani, de vélhetően kritikus sérüléseket szenvedett el a harcok alatt, vagy szándékos rongálások miatt.

A vezérlőhöz érve egy zsilip előtt találtuk magunkat a testvérekkel, vélhetően a biztonsági rendszer része. Az auspex mérései alapján a túl oldalon nagy mennyiségű életforma van, közöttük nem csak emberi, hanem xeno is.

A felderítési műveletet azonban 3 génorzó rajtaütése szakította félbe. Kurva sokat tököltek, hogy bemenjenek-e az ajtón, kicsit felpörgettem a dolgot. Az istentelen teremtmények természetfeletti agilitásuknak köszönhetően többször megsebezték a testvéreket, de végül mind a három a porba hullott. - Kisebb javításokra szükség lesz. - Itt most a kocka nekik kedvezett, viszonylag ügyesen vették a helyzetet.

A összecsapást követően beküldtem a szervó koponyát, hogy információt szerezzünk a vezérlőben található helyzetről. Bent egy hordányi mutáns bányászt, illetve egy nagy Xeno-t láttunk, Lykorgon testvér elmondása alapján egy Broodlord-ot (amolyan fő-génorzó). A koponya legnagyobb sajnálatomra megsemmisült a felderítés közben. Aaerow testvér, ahogy egy Apothecary-tól elvárható, kíméletlen hatékonysággal ellátta mindenki sérüléseit.

Mindannyian, kivéve az inkvizíciós összekötőt (Káró-t) beléptünk a zsilipbe, hogy megütközzünk a génórzó járvány forrásával és az azt körülvevő hordával.

A terv egyszerű volt: Lykorgon testvér szembeszáll a szörnnyel, amíg Kaiden testvér és jómagam elpusztítjuk a mutáns xeno befolyás alatt álló hordát. Az improvizált fedezék megtette a hatását, azonban a Broodlord is hasonlóan gondolkozott, mint Lykorgon testvér, és neki rohamozott. A harc ugyan először kétségesnek látszott, azonban egy szempillantás alatt véget ért. Kaiden testvér kegyetlenül elpusztította az előttünk álló hordát, amit Lykorgon testvér hősies pár harcot vívott a szörnyeteggel. Végül a Broodlord elpusztult, a horda feloszlott.

Kaiden testvér kivégezte azokat a mutánsokat, akik elég ostobák, sérültek, vagy szerencsétlenek voltak ahhoz, hogy ne meneküljenek el.

Lykorgon testvér átvizsgálta a halottakat és megtalálta a hold asztropatájának hulláját a hozzá tartozó kísérőkkel, a bottal, illetve szimbólumokkal. Lykorgon megadta neki a “végtisztességet”, hogy esélyt se adjon az istentelen xeno fondorlatoknak.

Jómagam átnéztem a rendszert, ekkor kiderült, hogy a hold energia fejlesztő reaktorát a Logaritmikus tanács utolsó cselekedetként elkezdte túltölteni, a folyamat nem megállítható, nem visszafordítható a vezérlőből.

A reaktor lekapcsolása túl nagy kockázat, így Kaiden testvér ellene döntött. Az osztag a dokk felé vette az irányt, majd kis idő múlva Káró útmutatásával meg is érkeztünk. Útközben láttak zöld-ezüst egyenruhás halottakat – a de Ruyter kalózkalmár ház színei – akik egyik frakcióba sem illettek, de nem izgatta őket a dolog, mint utólag kiderült, elég egyértelmű volt számukra, hogy idejöttek “kimenteni” az értékeket amíg a két fél harcolt.

lelekveszto

A dokkban csupán egy hajónak alig nevezhető sérült és hiányos lélekvesztő vesztegelt. Ahogy megközelítettük, a testvérek
mozgásra lettek figyelmesek a hajó körül. Láttuk, hogy a hajó mellett néhány tech-akolita, pár skitarii és elenyésző számú ember található, akik fegyvert fognak ránk. Kaiden testvér határozott szónoklata meggyőzte őket, hogy tegyék le a fegyvert és bújjanak elő – ez nagyon hatásosnak bizonyult. A csoportosulásból előlépett egy Skiitari, aki Beta-16 ként mutatkozott be.

A rövid kikérdezést követően a következőket tudtuk meg:

- A lélekvesztő donornak volt használva a többi űrhajóhoz, így nem alkalmas utazásra. Vagy legalábbis létfenntartása nincs.

- Birtokunkba került összesen 5 űrruha.

- A reaktorhoz vezető járatok beomlottak a harcok következtében, így az nem megközelíthető.

Egyértelművé vált, hogy a holdat el kell hagyni!

A testvérekkel a szedett-vedett csapatot irányítva megkíséreltük rendbe hozni a hajót, hogy mindenki elhagyhassa a bolygót.

- Kaiden testvér vasököllel irányította őket - Meglehetősen kíméletlenül - Óránként lelő egy túlélőt, hogy motiválja őket.

- Lykorgon testvér hihetetlen erejét bevetve segített a javításokban.

- Aaerow testvér próbálta stimulánsokkal támogatni a munkát.

- Jómagam az alap rendszerekkel, illetve az ezekhez tartozó perifériákkal bíbelődtem.

Sajnálatos módon a javítás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így Beta-16 döntést kellet hogy hozzon. Majd a meglévő 5 űrruhát kiosztottuk.

- Káró az Inkvizíció nevében egy ruhát lefoglalt a többi ember elől.

- Beta-16 hasznosnak bizonyult, így ő is kapott egyet.

- A hajó állapotát figyelembe véve az utolsó három ruhát a három tech-akolita kapta.

Felszállást követően könnyedén kiértünk a hold légköréből. Szerencsénkre az elhárító ágyúk már nem voltak aktívak, így kisebb turbulenciákkal megúsztuk.

Mivel kapcsolatot kellett keresnünk a kivonáshoz a Black Crow-val, az asztropatikus átjátszó állomást vettük célba. (Omikron-Szigma 32)

kozeledve_az_allomashoz

Közeledve az állomáshoz Lykorgon testvér egyre erőteljesebben érzékelt egy baljós erőt, ami a pszíjére hat. Rövid töprengést követően az arca a megszokottól komorabbá válik és halálos nyugalommal közli a csapattal: A Káosz erői fertőzik az állomást.

Megkíséreltük kellő időben lekapcsolni a hajó rendszereit, hogy átjussunk az érzékelők hálóján. Sajnos semmi nem garantálta ezt, de kis idő elteltével elég közel siklott a hajó és be tudtunk jutni az állomásra. Több behatolási pont is felmerült, ám később Lykorgon testvér javaslatának megfelelően egy kisebb személyi zsilipen dokkoltunk és törtünk be.

Az állomáson véres csata nyomai voltak mindenfelé, és a káosz kultistái által vérrel festett pokoli írások és rúnák borították a falakat. Látszólag az állomás teljes személyzetét kiirtották. Az állomáson belül már könnyű volt tájékozódni, ezért utasításba adtuk a potyautasoknak, hogy egy biztonságos útvonalon közelítsék meg a dokkokat, derítsék fel és jelentsenek. Eközben mi az állomás központja felé vettük az irányt. A kiváló tájékozódás dobásoknak hála elkerülték az összes rájuk vadászó ellenséges egységet.

obliterator

Közel érve láthatóvá vált a központ, amelyhez egy szűk híd vezetett egyetlen bejárattal. Az ajtót kinyitva a teremben megláttunk két szentségtelen árulót: egy Obliterator-t valamint egy Noise Marine-t, aki éppen egy asztropata kínzásában lelte örömét, aki bele volt szíjazva egy asztropatikus pultba.

noise_marines

A meglepetés előnyét és egy lascanont használva hatalmas lyukat ütöttünk az átkozott Obliterator-on és véget vetettünk a szerencsétlen asztropata szenvedésének is. Járulékos veszteség. Ezt követően Kaiden testvér egy hibátlan sorozattal felrobbantotta a pokolfajzat fejét. Lykorgon sem volt tétlen, azonnal megtámadta a Noise Marine-t. Az árulóknak nincs kegyelem, végeztünk az átkozottal.

Miközben ellenőriztem az állomás rendszereit és Lykorgon elküldte az asztropatikus üzenetet a kivonás paramétereivel a Black Crow-nak, Kaiden testvér hívást kapott Kárótól a dokkoknál található ellenséges haderők méretéről és mozgásáról. Lykorgon testvér telepatikusan az Istencsászár nevében megadásra szólította fel az állomáson található összes árulót. Az átkozottak nem adták meg magukat – elrontott dobás -, hanem mindannyian elindultak az irányunkba. A nagy létszámú ellenséges kultistát három Noise Marine vezette, így mindükkel egyszerre kellett végeznünk. A híd és a vezérlő tökéletes és nagyon előnyös pozíciót biztosított számunkra, hogy elpusztítsuk az emberiség ellenségeit.

A szűk híd vezérlés oldali hídfőjénél védekező állást vettünk fel a testvérekkel, és egy improvizált fedezékkel megerősítettük a védelmünket. A feltűnő ellenséges horda egymást taposva, néhol egymást a hídról lelökve igyekezett ránk vetni magát. Mi felkészültünk!

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához