LFG.HU

strato
ismertetőCimkek

A legutóbbi, térképes témájú ismertetőm óta fél szememet rajta tartom az ott bemutatott alkotók tevékenységén. Nincs egy napja, hogy watabou, a Medieval Fantasy City Generator alkotója előrukkolt egy újabb generátorral, amely véleményem szerint érdekelni fogja az LFG.hu közönségét.

A most bemutatott alkalmazás a Redditen futó /r/proceduralgeneration egy hónappal ezelőtt meghirdetett 4. havi kihívására készült. Ennek témáját éppen watabou vetette fel: a cél bármilyen procedurális generátor elkészítése, ami a “Dungeons (and Dragons)” jeligéhez illeszthető.

One Page Dungeon

A watabou által készített pályamű pontosan azt teljesíti, amit a neve alapján bárki gondolna róla: egyoldalas dungeonöket generál.
A böngészőben futó alkalmazás működése egyszerű: megnyitjuk a watabou.itch.io/one-page-dungeon weboldalt, és már van is egy használatra kész dungeonünk. Ha nem tetszik, az Enter billentyű megnyomásával generáltathatunk egy másikat. Ezt egészen addig ismételgethetjük, amíg nem kapunk ínyünkre való térképet.
Mivel az alkalmazás még elég friss, túl sok beállítási lehetőségre ne számítson senki. Egyelőre a szóköz használatával a magyarázatok megjelenését kapcsolgathatjuk (akár teljesen ki is, ami hasznos a játékosoknak szánt verzióhoz), az S billentyűvel pedig a falak grafikáján változtathatunk.

One Page Dungeon

Minden dungeon kap egy szintén procedurálisan generált címet, valamint egy hozzá passzoló egymondatos történetet is. Ez alapján egy rutinos mesélő már meg tudja teremteni a szükséges hangulatot, és meg tudja tölteni a magyarázatokkal nem jelölt termeket a helyhez passzoló szörnyekkel, csapdákkal és kincsekkel.

One Page Dungeon cím

Jelenleg ennyit tud a One Page Dungeon, de remélhetőleg watabou elég sok és megfelelően lelkes visszajelzést fog kapni (akár tőletek is) ahhoz, hogy a későbbiekben is foglalkozzon az alkalmazás fejlesztésével, és akkor talán lesz hozzá egy valóban egyoldalas export funkció is, illetve néhány további testreszabási lehetőség sem ártana neki.
Reméljük a legjobbakat.

Watabou további projektjei: watabou.itch.io
Patreon oldala: patreon.com/watawatabou


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához