LFG.HU

HammerTimeCafe
CikkBot
hírekCimkek

A korábban már megjelent Kalandhorizont Könyvek által kiadott szerepjátékok tapasztalataira alapozva most egy igazán impozáns fantasy szerepjáték fog 2020 elején megjelenni.

Ez a játék a RuneQuest Glorantha.

Ez egy olyan könyv, ami egyetlen kötetben tartalmazza az összes információt, ami az izgalmas kalandok végigjátszásához szükséges: karakterkészítés, játékszabályok, játékmesteri útmutató, szörnyek, világ. A játékrendszer ugyanazokra az alapelvekre épül, mint a sokak által ismert Cthulhu hívása. Mindkét szerepjátékot egyébként ugyanaz a kiadó is adja ki: a Chaosium Inc.

A világ neve Glorantha, ami nem a középkori és tolkieni hagyományokra épül, hanem az ókori legendákra. Sok-sok mágiával. A RuneQuest új kiadásának alapjául szolgáló második kiadásról Noro írt egy remek ismertetőt. A rendszer azóta alapos ráncfelvarráson esett túl, a könyv teljesen megújult a rengeteg színes illusztráció által, és így egy kb. 450 oldalas végig színes letter formátumú könyv fog magyarul is megjelenni. A könyv és kiegészítői a 2019-es ENnie Awards díj aranyérmét szerezte meg a legjobb illusztrációk kategóriában. A Glorantha Sourcebook pedig a legjobb kiegészítő díját kapta meg ugyanezen a versenyen, ami az első magyar nyelvű kiegészítő is lesz majd.

A RuneQuest nekem szívügyem, mert remek alternatívát nyújt a hagyományosabb fantasy szerepjátékokra, sokan nem is akartak azokra visszatérni, miután ezt megismerték. Aki tud angolul, az már most belenézhet az angol nyelvű ingyenes RuneQuest Glorantha quickstartba.

A fordítási munkálatokat már elkezdtem, lektor is közre fog működni a szöveggondozásban, így egy remek kiadvány várható. A Kalandhorizont Könyvek főoldalán nyomon lehet követni, hogy éppen hol tartanak a munkálatok, és időnként a YouTube csatornán is bele lehet nézni élő videókon keresztül az aktuális fordítási állapotba, és bepillantást nyerhettek, hogy milyen kihívásokkal kell ilyenkor szembenéznem.

A RuneQuest Glorantha megjelenése után további Cthulhu nyomában kiegészítők várhatók, majd a RuneQuest kiegészítői is jönnek sorra.

(A hivatalos bejelentés a Youtube-on itt elérhető.)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához