LFG.HU

HammerTimeCafe
auer
vegyesCimkek

A már megszokott, kétnézőpontos játékbeszámolónkkal jelentkezünk. Ezúttal a Deathwatch a játék, amellyel a Warhammer univerzumában kalandozunk. Mesélőként grandiózus terveim vannak a kampányra, meglátjuk, hogy sikerülnek.
Az előző beszámolónk itt olvashatók: http://lfg.hu/series/az-ezust-felhold-arnyeka-warhammer-40000/

Most Peti lett az “önkéntes”, aki írja a beszámolót és én (auer) kommentálom dőlt szöveggel. Továbbra is a saját, több kampányon átívelő mikrokozmoszban mesélek, ahol ismerős helyek, események és szereplők bukkannak fel időről-időre.

3. 2019.09.05

Az ezt követő csata hosszú és véres volt. A testvérekkel a legnagyobb hatékonyság érdekében felváltva támadtuk az ellenséget az improvizált barikád mögül. Kimondottan sokat segített a túlélésük érdekében ez a fedezék

Sajnos amikor fedezékbe húzódtam, mert a lángszóró beragadt, Kaiden csatatestvér néhány súlyos találatot szenvedett el az ellenséges árulók ocsmány fegyverei által.

Őt ez azonban nem hátráltatta, hogy kivegye a részét a további harcból, így sérült látása ellenére tovább küzdött.

Szabályjogászkodás kimaximalizálása: Kaiden csatatestvér kritikus sebet kap, megvakul ideiglenesen pár órára, de csatában van hatalmas horda kultista ellen. Nézzük a vakság állapotot: a távolsági támadások automatikusan nem sikerülnek.

Lykurgon csatatestvér: dobj gránátot. Oké hogy mellé megy, de van szóródása (pár m) és ott is a horda van és úgy is sebzi őket. Szóval, vakon dobta a gránátot és irtotta a hordát :) (Igen, belefér az ilyen, nem baj ha kreatívak a játékosok)

Miközben az ellenséges haderőt nagy iramban pusztítottuk, a vezetőik is támadásba lendültek, Aaerow-t és Lykorgon-t több találat érte.
haderot

Aaerow testvér próbált segíteni Kaiden testvéren a harc közben több-kevesebb sikerrel, mikor az ellenséges horda ránktört, így közelharcba kerültünk velük.

Nevetségesek voltak, arra sem voltak méltók, hogy valódi fegyvert használjak ellenünk – az apró bajonettek szúrásai lepattantak, csúsztak a vértezetről. A horda tényleg nem volt ellenfél nekik. Aaerow testvér kardjával rettenthetetlenül mészárolta őket miután ellátta Kaiden-t. Lykorgon megkísérelte megrohamozni az ellenséget, de az ugróhajtómű a hátán megsérült a küzdelem alatt így nem sikerült elsőre, másodjára azonban kegyetlen pontossággal támadta le az áruló Noise Marine-t.

A harc végeztével Kárónak utasításba adtuk, hogy faggassa ki a túlélőket.

Nagyon nehézkesen ugyan, de sikerült megtudnia az itt állomásozókról:

1-2 hónapja érkeztek

Az Új-Damaszkusz rendszerből jöttek (nem túl messze található a kereskedelmi út mentén)

A káosz erői átvették a rendszer felett az uralmat

A megmaradó servitorokkal ezt követően kitakarítottuk az állomást teljesen, eltüntetve a káosz jelenlétét. Ráfér még némi papi áldás a káosz nyomai miatt, de tőlünk most ennyi telt. Az állomás átfésülése közben találtunk Lykorgon testvérnek egy tekercset (pár hasznos pszi diszciplínával) illetve két működőképes siklót.
black_crow

Pár héten belül a Black Crow megérkezett, nyomában a hiperteret lassan megszálló sötétség.

A fregattal érkezett Aeckhart hajómester, akinek kiadtuk hogy az állomáson talált két siklót juttassa vissza szintén a Black Crow-ra.

Közeledve a hajóhoz szembetűnő méretű és aggasztó mértékű sérülések voltak láthatók rajta. A kapitánnyal és a navigátorral egyeztettünk az aktuális helyzetről:

Várakoztak a megbeszéltek szerint.

Amikor megkapták az üzenetünket az asztropata megőrült.

Navigátorunk (Gazmati) felkészült a hipertérre, de az asztronomikon nem látható.

Mivel a rendszereink sérültek a korábbi korok technológiájára kell hagyatkoznunk.

Mind ezek mellett még egy hírrel szolgált nekünk a kapitány, újabb üzenetet kapott a hajó. Az üzenet zajos és zavaros a technikai hibák miatt, de kis feljavítás után a következő a tartalma:

 

felroth_stasius_gelt
Felroth Stasius Gelt inkvizítor (Ordo Callixis-ből) üzent a hajónak.

Az asztronomikon eltűnt.
Javítsuk ki a hajót.
Szerelkezzünk fel a közelgő Necron fenyegetés ellen.
Gyülekezési pont a Freeport űrállomáson.

 

A hajónk meglehetősen sérült, sőt a legénység létszáma és morálja sem kielégítő.

Elvégeztünk némi helyi javítást, majd a Quiliv 4GZ állomás felé vettük az utunkat, hogy a hajó újra használható állapotba kerüljön.

hajonk_meglehetosen

 

4. 2019.09.12

Az állomáshoz közeledve láthatóvá vált, hogy nemrégiben támadásnak esett áldozatául. Az állomás egyik gondolája sérült, látszólag nincs benne létfenntartás és az alap rendszerek sem működnek.

allomashoz

A flotta szabályzatnak megfelelően dokkolt a hajónk, és a kapitányra illetve a legénységre bíztuk, hogy intézzék el a hajó javíttatását, a készletek feltöltését. Eközben kiküldtük Kárót, hogy derítsen fel és szerezzen információkat.

Így szereztünk tudomást egy “Stubber” nevű egyénről, aki információt ígért egy útért (bárhová csak el innen) és egy megfelelően magas pozícióért a hajónkon. Kaiden testvér biztatására elmentünk találkozni ezzel a személlyel. Útközben egy árusnál egy érdekes adattáblát fedeztem fel, az árus csupán egy kiutat szeretett volna az áruért cserébe – mivel elkeseredett volt és sikerült felkelteni a táblával az érdeklődésemet, engedélyt adtam neki, hogy jelentkezzen a toborzónknál. A neve “Valkor” vagy valami hasonló volt.

stubber

Amikor odaértünk a Stubber nevű emberhez, Kaiden testvér gyanúja az illető magatartása miatt egyre jobban felerősödött. Lykorgon testvér javaslatára egy szent esküvel erősítettük meg bizalmunkat. Nem bíztak a KM kedvenc karakterében, érthető na…

Stubber elmondása alapján az állomáson az alacsonyabb szinteken és rangokon nyugtalankodnak és lázadoznak az emberek, mivel az egyik korábbi támadás során a hidroponikus kert megsérült, így az ételadagok és egyben az életkörülmények is jelentősen romlottak. Lykorgon és Kaiden testvérek elkísérték az embert a kabinjához majd “segítettek” neki a költözésben. A fickónak volt egy vadászgépe, ezzel jöttek át a hajóra. Viszont a két csatatestvér olyan szinten elrontotta a körbenézés próbáját, hogy annyit konstatáltak, van pár (kézi)fegyver a vadászgépen. Közben részletesebben mesélt az állomáson folyó történésekről. Nyilvánvalóvá vált a testvéreknek, hogy meg kell látogatnunk az állomás parancsnokát.

Az állomást Grivnic Intendáns vezeti. Látogatásunk nagy örömére szolgált az állítása szerint – bár mintha remegett volna.

Elmondása alapján:

A hajónkon a kárfelmérés megtörtént az elmúlt napokban – Ez alapján a javítás hozzávetőleg 6 hét. Hatalmas beszólás ennél a jelenetnél: Kaidan csatatestvér: 6 hét? Az elfogadhatatlan. Legyen 3. Intendáns: De uram, lehetetlent kíván. Kaidan: És? Tőlünk is azt szoktak.

Az állomáson az élelmiszerhiány miatt még a fontos legénységi tagoknak is csak fél adag étel jut – A “nem fontos” tagokról nem is beszélve.

Az alsóbb szinteken a tömegek lázonganak és gyülekeznek, ami hátráltatja a hajónk javítását.

A parancsnok elmondása alapján a szomszédos Raywolf rendszerben egy Magos valamilyen szuperfegyvert épít. – Ez mindenki érdeklődését felkeltette. Ezt talán Káró tudta meg de sokat nem számít.

 

A testvérekkel elindultunk, hogy hassunk az állomás munkásaira, hogy a lázadozást azonnal fel kell függeszteniük és neki kell állniuk a hajónk javításának. Ezt Kaiden testvér szokásos módszereitől eltérően egy remekbe szabott beszéddel megoldotta.

Ezt követően kiadtuk a feladatot a hajó személyzetének megfelelő tudású emberek toborzására, valamint az állomást támogatandó kiosztottunk némi élelmet a hajó nélkülözhető készleteiből. Itt elindult a dilemma, hogy feltöltsék a legénységet, de akkor lecsökken a képzettségük, vagy tartsák meg az elit szintet. Az utóbbit választották, így csupán pár%-nyi embert vettek fel, kb 60%-os feltöltöttséggel hajóznak.

Pár hét eltelt, a munkálatok kielégítően haladtak, azonban a hajómester közeledő hajóról számolt be nekünk.

A Hajnalvándor nevű teherhajó közeledik egyenesen az állomás felé, elmondásuk alapján egy könnyű cirkáló üldözi őket. A hajójuk némileg sérült, de nagyon gyanús a helyzet. A Hajnalvándor nagyrészt az Új-Damaszkusz rendszerből szokott szállítani, így ez duplán gyanús volt.

hajnalvandor

A fregattunk elhagyta a dokkot, és felkészültünk a harcra amikor a könnyű cirkáló is feltűnt az auspexen. A legénység létszáma alacsony, és a hajó állapota sem tökéletes – de azzal harcolunk, amink van.

Az űrcsata elkezdődött és a Hajnalvándor nem válaszolt vagy hallgatott a parancsokra, így ellenségnek tekintettünk. A hajónkat érte néhány találat, de hála a gépszellemnek és Kaiden testvér kiváló tűzvezérlésének az ellenséges cirkálót nagyobb probléma nélkül elpusztítottuk. Ekkor a megmaradt szállítóhajó menekülésbe kezdett, de esélye sem volt a hajónk ellen. Miután kilőttük a hajót, átszálltunk és felderítettük. A kezdeti gyanúnk beigazolódott: mind a két hajó az Új-Damaszkusz rendszerből jött és káosz fertőzte árulókkal volt tele.

konnyu_cirkaloA csatát követően visszatértünk az állomásra, dokkoltunk és megvártuk amíg a javítást befejezik a munkások. 

Itt a Rogue Trader űrharc rendszerét vettem át a DW-ba. Kellett kis idő, de belejöttek a srácok és viszonylag élvezték is. A cél az, hogy a hajójuk ne csak egy statikus bázis legyen, hanem egy olyan dolog, ami megsérül, a döntéseik következménye alapján jobban/rosszabbul teljesít. Lesz még űrharc, ahol szükség van erre.

 Az első egység lemesélésre került, a csapat belecsöppent a helyzetbe. Itt most lehetőségük van a térképen bóklászni, felszerelkezni kicsit, kiismerni a helyi a viszonyokat.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához