LFG.HU

auer
vegyesCimkek

A már megszokott, kétnézőpontos játékbeszámolónkkal jelentkezünk. Ezúttal a Deathwatch a játék, amellyel a Warhammer univerzumában kalandozunk. Mesélőként grandiózus terveim vannak a kampányra, meglátjuk, hogy sikerülnek.
Az előző beszámolónk itt olvashatók: http://lfg.hu/series/az-ezust-felhold-arnyeka-warhammer-40000/

Most Peti lett az “önkéntes”, aki írja a beszámolót és én (auer) kommentálom dőlt szöveggel. Továbbra is a saját, több kampányon átívelő mikrokozmoszban mesélek, ahol ismerős helyek, események és szereplők bukkannak fel időről-időre.

 

5. 2019.09.17

A Black Crow elkészült. A testvérekkel a Raywolf rendszert állapítottuk meg következő úticélnak. Nem volt jelen Aerow játékosa így inkább a mellékszál felé tendáltak. Gondoltam, lezárják egy ülés alatt – hát nem.

Az Asztronomikon nélkül az utazás lassabb volt a szokásosnál, de gond nélkül megérkeztünk.

Kilépve a hipertérből csupán egy kék óriást, egy aszteroidafelhőt és egy roncstemetőt találtunk. Némi pásztázás után megállapítottuk, hogy a roncstemető a hipertér egyik sajátossága miatt alakult ki ezen a helyen, az aszteroidák felől gyenge jeleket fogtunk, így arra vettük az irányt. Itt a szkennerekkel emberi építményeket, néhány építésre szolgálő nyitott űrdokkot, illetve egy a megszokottnál nagyobb nova kategóriájú ágyút látunk.

Kilépve az álcázásból a szabályzatnak megfelelően köszöntöttük az állomást, dokkolási engedélyt és készletfeltöltést kérelmeztünk. Kárót kiküldtük felderíteni és pár óra múlva visszatért némi információval. Sajnos a problémák nem voltak világosak, így találkozót ajánlottunk az állomás vezetésének.

arch-magos_zamani

Arch-Magos Zamani irányítja az állomást, hogy találkozhat velünk nagy örömére szolgál és kérdésünkre elmondta, miben kérné a Császár angyalainak segítségét:

Az állomáson a tech papok, akoliták és skiitarik mellett egy vontató klán is lakik.

A klán segít a Magosnak a roncstelepből beszerezni az alapanyagokat a fegyveréhez és célpontokat vonat az ágyúhoz.

Az utolsó három csapat eltűnt.

Az utánuk küldött skitarii csapat is eltűnt.

Hozzanak vissza minél többet a legénységből, skittariikból, és a hajóikból. A csapat egyik fele próbált alkudni, hogy mit kapunk érte, de a másik tisztázta, hogy az űrgárdisták nem így működnek.

A roncsfelhőben kutatva megtaláltuk az egyik vontató hajót. Átszállva átkutattuk a hajót és három embert találtunk meglehetősen rossz állapotban - megőrülve a partira támadva -, a fedélzeti számítógépből megtudtuk, hol dokkolt utoljára a vontató. Az új célpontunk egy a Mechanicus címerét viselő nagy méretű szállítóhajó.

mechanicus_cimeret

Átszállás után az auspexen egy nagy méretű, ismeretlen életjelet, illetve több emberi életjelet érzékelünk. Követve az életjeleket egy nagy, roncsokkal teli teremhez értünk.

Belépve mindannyian fedezéket kerestünk és megkezdődött a csata. Az ülés tapasztalata: a fedezék nagyon fontos – anélkül simán el lehet patkolni. A terem közepén egy hatalmas, ismeretlen eredetű lény valamint két hordányi ember/kultista volt.

A harc nagyon hosszú és véres volt, az ellenséges haderőben több pszi használó is akadt. A testvérekkel súlyos sebeket ejtettünk egymáson a tudat irányító pszi képességek hatására. A nehéz lánszórók illetve Lykorgon testvér pszi képességeinek segítségével a hordákat elpusztították a testvérek, sajnálatos módon azonban a nagy ismeretlen életforma megszökött a harcból.

Ezek után visszatértünk a Black Crow-ra utánpótlásért és orvosi ellátásért.

 

A compel/dominate (befolyásolás) diszciplínák ezekkel a túltöltött pszikkel kiváló fegyvernek bizonyultak, a csapatot jól akadályozták. Hiába volt túltöltve a varázslat, a “vicces” mellékhatások táblázaton is csak banális dolgok jöttek ki. Viszont érdekes volt látni, hogy azért az autogun páncéltörő lőszerrel hordában már nekik is gondot tud okozni.

 

6. 2019.09.24

Felépülésünket követően utánajártunk a testvérekkel a ránktámadó űrlénynek, hogy milyen információk érhetőek el az adatbázisainkban.

A lényt “Enslaver”-ként nevezték meg egy feljegyzés lábjezetében, ám az információk a lényről messze nem kielégítőek. Az ilyesfajta lények a hipertérben laknak és amennyiben elegendő idő áll rendelkezésükre akár bolygók pusztulását is okozhatják.

 

Amíg Lykorgon testvér az áthurcolt áldozatokból próbálta a lehető legtöbb információt kiszedni (=jött a vízvezetékszerelő, nem tudott eljönni), Kaiden és Aerow testvérrel újra átszálltunk a hatalmas szállítóhajóra, ahol korábban nem érzékelt időtorzulásba botlottunk. Első alkalommal elfelejtettem ezt a hatást.

Követve korábbi útvonalakat, belebotlottunk egy általunk elhelyezett csapdába, erre valamilyen okból kifolyólag senki sem emlékezett. - biztosan Lykorgon testvér telepítette – Vagy a korábbi pszi mellékhatásként elfelejtkeztek erről….

Egy hatalmas csarnokhoz érve nagyobb mennyiségű életjelet érzékeltünk az auspexen. Itt a csarnokban négy üzemanyag siló volt. A mutánsokból összeverődött horda nem tanúsított különösebb ellenállást.

A csarnokot követően egy nyolcszögletű teremhez érkeztünk, ahol egy aktív EMP generátor torony akadályozott bennünket. Később a szétszerelést követően egy Haywire gránát még kijött belőle.

A következő csarnokban több csoportosult emeberi, valamint egy nagy és erőteljes más életjelet láttunk a kijelzőkön.

Betörtve az “Enslaver”-rel, egy csoport “elveszett” skitarii-val, mutánssal és a vontatókból álló csoporttal találtuk szembe magunkat. A harc hosszú és véres volt, a testvérekkel sok sérülést elszenvedtünk a skitarii-k fegyverei által. Aaerow testvér akaratereje azonban erősebbnek bizonyult, mint a szörny, és egy kódexbe ilő manőverrel lesújtott rá.

Az “Enslaver” halálával és a mutánsok felszámolásával a vontatók és a skitarii-k magukhoz tértek.

eredetu_leny

Megkíséreltük megkeresni az elveszett hajókat, ám a harcosok hajója nem került elő.

Miután visszatértünk az aszteroida mezőbe, a Magos nagyon hálás volt és fáradalmainkért némi extra űrhajó lőszer utánpótlással lepett meg bennünket.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához