LFG.HU

taverna
Marcus
hírekCimkek

 December 10-én érkezik a svéd Free League Publishing (Fria Ligan) fejlesztésében az Alien szerepjáték.

 A Mutant: Year Zero szerepjátékról ismert Tomas Härenstam és csapata az előzetes képek alapján egy igencsak szép kivitelezésű könyvvel jelentkezik, ami szintén a Year Zero Engine-t használja. A 392 oldalas, végig színes, keményfedeles alapkönyv alapvetően kétfajta játékmódot kínál majd: a cinematic mód gyors, pörgős akciót kínál, alapvetően egy játékülésre tervezve, míg a kampány módban értelemszerűen hosszabb életútja lehet a karaktereknek. A játék nemcsak az idegenekről fog szólni, a világleírás alapján részt vehetünk majd bolygók felfedezésében, céges kavarásokban, és persze kemény összecsapásokban űrben és bolygófelszínen egyaránt. Azt hiszem, az Alien rajongóknak külön csemege lesz az univerzum ismertetője, ami a 2183-as évbe visz majd minket.

LFGHU_Alien_RPG_01

 Az alapkönyv mellé azonnal érkezik jópár extra anyag is:

  • Cinematic Starter Kit – Ez már tavasszal megjelent, egy 168 oldalas PDF, alapszabályok, öt előre generált karakter, valamint a Chariot of the Gods kaland.
  • Alien Game Mother’s Screen – GM paraván. És igen, itt így hívják a mesélőt.
  • Chariot of the Gods – 44 oldalas kaland (ha valaki nem akarja megvenni a Cinematic Starer Kit-et), mivel a javasolt hossza 4-5 óra, alapvetően a cinematic módhoz javasolják.
  • Maps & Markers Pack – Galaxis térkép, alaprajzok a Chariot of the Gods kalandhoz, különféle jelölők karakterekhez és űrhajókhoz.
  • Dice Set és Card Deck – Kétféle kockaszett és egy kártyaszett.

 Az alapkönyv alapára 50 dollár, 90 dollárért pedig a 40. évfordulós, bőrkötéses limitált kiadáshoz juthatunk hozzá. Az egyéb kiegészítők ára 15, 20, illetve 25 dollár lesz, de bundle formában (100, 140, 250 dollár) olcsóbban és/vagy több extrával megtámogatva is hozzájuthatunk majd.

 Hivatalos honlap: https://alien-rpg.com/

Free League Publishing: https://frialigan.se/en/startpage/

RPGGeek oldal: https://rpggeek.com/rpg/56423/alien-roleplaying-game

Video: https://vimeo.com/328154792

LFGHU_Alien_RPG_02

LFGHU_Alien_RPG_03

LFGHU_Alien_RPG_04

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához