LFG.HU

elGabor
mesélőknekCimkek

„Mur városát a könnysó tette gazdaggá. E gyógyhatású elixírért messze földről érkeznek kereskedők ide. A városban két forrása van a könnysónak, ezek egy-egy egymással versengő patrícius família kezében vannak évszázadok óta: ők a Falkónik és a Kapullók. A város istenének, Murinak törvénye tiltja a nyílt összecsapásokat, hiszen mindenkinek a Városért kell munkálkodnia, azonban az árnyháború időről időre szedi áldozatait. A két versengő család között egyre inkább elfajulni látszik a torzsalkodás, miután az öreg Erkol Falkóni fiatal felesége eltűnik. A Falkónik rögtön a Kapullókat teszik felelőssé a történtekért, akik azonban mindent tagadnak, s a vén és körmönfont Erkol Falkóni provokációjának tartják az egészet. A két család között pattanásig feszült a helyzet, miközben az idő egyre csak fogy…”

A Városisten Árnyékában kötetlen játékmenetű kaland Mur baljós városának szűk utcáin, a város alatti kazamatarendszerben, és az előkelő családok szövevényes ármánykodásában. Lapjain megelevenednek a véres reneszánsz történetek, a romantikus rémdrámák, és egy labirintusszerű város sötét szokásai. És ez még nem minden – a Murban játszódó főkaland mellett a füzetben egy kisebb modul is helyet kapott, amely egy, a városon kívül fekvő völgybe invitálja a kalandozókat!

A Városisten Árnyékában PDF változata ingyenesen letölthető, de megjelent nyomtatott kiadásban is, amely a gazdagon illusztrált A5-ös füzet mellett egy térképlapot is tartalmaz. A nyomtatott kiadás megvásárolható az EMDT webshopjából. Szállítása Magyarországon ingyenes!

EMDT59_Cover_SML


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához