LFG.HU

taverna
CikkBot
hírekCimkek

December 3-án jelenik meg a Phoenix Point. A játékot az X-COM franchise atyja, Julian Gollop jegyzi, aki egy percig sem titkolta, hogy klasszikusa szellemi örökösét kívánja tető alá hozni. A körökre osztott stratégiai címek sorát erősítő mű alapfelállása ezért sokaknak ismerős lehet. Egy, a fertőzötteket kollektív tudattal összekötő, mutáns szörnyetegekké változtató, idegen eredetű vírus a kihalás szélére sodorta az emberiséget. Mi a Phoenix Project néven futó titkos szervezet egyik sejtjének vezetőjét alakítjuk, célunk pedig magától értetődően az, hogy elkerüljük a legrosszabbat, kerül amibe kerül. Ez persze nem ígérkezik fáklyásmenetnek, mert a túlerőben lévő kreatúrák alkalmazkodnak az általunk preferált harcmodorhoz, így időnként kénytelenek leszünk változtatni a taktikánkon.

Dolgunk tehát akkor sem lenne egyszerű, ha a bolygó lakóit egyesítette volna a veszély, ám erről szó sincs. Egy, a fertőzést egyszerre átoknak és áldásnak tekintő kultusz mellett egy, az szörnyetegek kiirtását tervező, militarista csoportosulás, és a lényeket a Föld ökoszisztémájának részeként kezelő frakció is megnehezíti az életünk. Csakis rajtunk áll, hogy az ellenérdekelt feleket békítgető-lecsillapító követként lépünk-e fel, vagy okosan megtervezett merényletekkel, szabotázsokkal és emberrablásokkal tápláljuk a gyűlölet tüzét.

Lényeges, hogy bár az alkotás első körben csak PC-n elérhető, az ígéretek szerint 2020-ban egy Xbox One és egy PS4 port is napvilágot lát majd.

Ti ki fogjátok próbálni a Phoenix Pointot?


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához