LFG.HU

Hulla77
RPGCimkek

mp-300x300Szinte pontosan két évvel ezelőtt itt, az LFG.HU egyik fórumán zajló beszélgetés alkalmával egyik társunk, név szerint noisEHC fejében megfogant a gondolat, hogy látva a MAGUS szerepjáték újabb alapkönyve körül tapasztalható állapotokat egy pályázatot fog hirdetni. Ezzel az volt a célja, hogy kiderüljön, az egyszeri rajongók milyen koncepció mentén képzelik el a soronkövetkező szabálykönyv megvalósítását. A gondolatát tett követte, és 2017. december 12-én kikerült a hír, hogy Harmadik Törvénykönyv néven várja a pályázni vágyók elképzeléseit. A leadási határidő 2018. február 28. volt, amikorra is tizenegy pályamű került beküldésre.

Néhány héttel később a pályázókból álló “testület” meghozta a döntését, és az általam írt M*Patch munkacímet viselő anyag lett az összevetés győztese. Itt akár véget is érhetne a nem túl izgalmas történet. Csakhogy az anyag összeállítása során tettem egy könnyelmű ígéretet azon segítőimnek, akik közreműködtek az anyag összeállításában. Az ígéret úgy szólt, hogy egy esetleges győzelem esetén teljesen kész szabálykönyvet rakok össze a koncepcióból. Akik ismerik az eddigi munkásságomat (HGB és PPL kiegészítők ÚTK-s átirata, Kalandozók Útján modulgyűjtemény stb.), azok tudják, hogy előbb-utóbb mindig végigcsinálom a vállaltakat. Most sem történt ez másképp. Ugyanakkor tisztában voltam azzal is, hogy egy ilyen vállalást csak komolyan érdemes csinálni. Épp ezért idén márciusban a szerepjátékos ismeretségi körömben zárt, majd májusban nyílt tesztet hirdettem. Szerettem volna, hogy ha már beleölöm azt a pár száz munkaórát, akkor annak olyan eredménye legyen, amiben mások is örömüket lelhetik majd.

Ezen az úton, közel két év után elérkeztünk a mai napig. Mától bárki számára szabadon elérhetővé és ezáltal kipróbálhatóvá vált a végül Tiltott Törvénykönyv névre keresztelt szabálykönyv. A barátoknak hála még egy egyszerű honlap is készült a vállalkozó szellemű játékosokkal való hatékonyabb kapcsolattartás és a fejlesztés számára. Most persze elégedetten dőlhetnék hátra és mondhatnám, hogy elkészültem a feladattal, de nem tehetem.

Ez, ahogy majd láthatjátok is, a 0.8-as verzió. Játszható, szinte minden korábbi törvénykönyv anyagát lefedő szabálykönyv, ám most rengeteg játékidő és sok-sok lelkes játékos kell ahhoz, hogy valóban kiforrja magát. Ezzel a céllal, ennek elősegítéséért íródott ez a cikk is. Szeretném, hogy másokhoz is eljusson a kezdeményezés híre. Szóval, hogy hatásvadász mód zárjam le a mondanivalómat:

Ez a kaland épp rátok vár!

A Tiltott Törvénykönyv letölthető ITT.

Fórum: http://lfg.hu/forum/index.php/topic/25159-tiltott-torvenykonyv

A fejlesztői honlap: https://magustk.hu

 

Üdvözlettel, Hulla

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához