LFG.HU

auer
vegyesCimkek

A már megszokott, kétnézőpontos játékbeszámolónkkal jelentkezünk. Ezúttal a Deathwatch a játék, amellyel a Warhammer univerzumában kalandozunk. Mesélőként grandiózus terveim vannak a kampányra, meglátjuk, hogy sikerülnek.
Az előző beszámolónk itt olvashatók: http://lfg.hu/series/az-ezust-felhold-arnyeka-warhammer-40000/

Most Peti lett az “önkéntes”, aki írja a beszámolót és én (auer) kommentálom dőlt szöveggel. Továbbra is a saját, több kampányon átívelő mikrokozmoszban mesélek, ahol ismerős helyek, események és szereplők bukkannak fel időről-időre.

 

Második Fejezet: Thrax

A testvérek döntése alapján nem siettük el a kiadott parancs teljesítését, miszerint csatlakozzunk az inkvizítorhoz a Freeport űrállomáson, igaz nem adtak meg idő paramétert a feladat teljesítéséhez. Így célunknak a Thrax bolygón található Deathwatch Watch Station felkutatását tűztük ki.
Az asztronomikon nélkül a biztonságos utazás hosszabb időt vett igénybe Gazmoti navigátor számításai alapján, de ez nem okozott gondot a testvéreknek. Az út problémamentesen telt, így volt időnk átnézni a célállomásunkról rendelkezésre álló adatokat.

Callixis szektor:

-       A szektor fő bolygója elpusztult.
-       A Periféria alszektor önállósította magát Severan Dominátus név alatt (Only War kampánykörnyezete).
-       A Dominátus és a Birodalom erői küzdöttek a Thrax megszerzéséért.
-       Közben az égitestet orkok is ostromolják.
-       Érkeztek jelentések portyázó sötét elda egységekről is.

harom_ork

Érkezést követően a Black Crow álcázta magát és megközelítette a Thrax-ot. A bolygó körüli pályán három ork, űrhajónak aligha nevezhető ócskavas keringett, a méretük és az energia kibocsátásuk alapján egy cirkáló és két fregatt. Körülöttük egy szétlőtt birodalmi hajó roncsai sodródtak.

Rövid szkennelést követően megállapítottuk:

-       A Birodalmi Gárda a bolygó egy mérsékelt övi félszigetére szorult be, melynek neve Dunamidos.
-       Innen érzékeltük a gárda rádió forgalmazását a legerősebben.
-       A félsziget határán található hegylánc képezi a frontvonalat és egyben rejti a számunkra értékes/érdekes bunkert is.

Rövid üzenetváltást kezdeményeztünk a birodalmi csatornán a helyi központtal:

-       Jelenleg a front megszilárdult, mind a két fél beásta magát.
-       Nem kapott a birodalmi sereg utánpótlást, így nem tudtak áttörni az ellenség vonalain.
-       A helyi erőket Lord-Commander Pallaxus gárda parancsnok vezeti, aki egy helyi nemes család kúriájába költözött be.
-       Megkaptuk a leszálláshoz alkalmas terület koordinátáit, nem messze egy nagyobb várostól.

Úgy döntöttünk a testvérekkel, hogy egy zsákmányolt új-damaszkuszi siklóval szállunk le a bolygóra. Magunkkal vittünk egy Landspeeder storm siklót az ismeretlen terepviszonyok miatt, illetve Stubber és Káró is velünk tartott -…ha akartak, ha nem…- , hogy toborozzanak illetve információt gyűjtsenek a városban, amíg mi egyéb fontos tennivalókkal voltunk elfoglalva. DReamwalker nem volt ezen az ülésen, utána csóválta a fejét hogy mindenből a legótvarabbat vitte a csapat.

Leszállás közben számos tábort/fogolytábort láttunk, illetve a város körül jelentősen nagyobb volt az aktivitás, ugyan maga a főváros egy kicsit kihaltnak tűnt. Látható volt továbbá a helyi sereg gerincét képező Makabiánus Quintusz-ról származó nehézgyalogság: a 65-ös Makabiánus Janicsárok zászlói.

makabianus_janicsarok

Leszállást követően Tram őrmester köszöntött minket. Ugyan felkínálta, hogy elvisznek minket a központba, ahol a Lord Parancsnok tartózkodik, de mi ragaszkodtunk a saját siklónkhoz. Út közben rengeteg sátor- és munkatábor - és akasztófa - mellett hajtottunk el, ahol a bolygó lakossága illetve az ellenséges foglyok töltötték idejüket. Voltak akiken birodalmi rend szerint példát statuáltak és kivégeztek.

Közeledve a célállomásunkhoz a testvérekkel három fekete csíkot véltünk felfedezni az égen, amint nagy sebességgel a föld felé tartanak. A gárdisták elmondása alapján mindennapos a hasonló ork betörés mind a két sereg területére.

Az erdő melletti szántóföld szélén egy kis kastélyhoz érkeztünk. Előtte egy Leman Russ tank, két Kiméra, két tucat Ogryn és egy nagyobb osztag Janicsár volt látható. Bevezettek minket a kastélyba ahol a Lord-Commander és vezérkara már vár minket.

Miközben a gárda parancsnok beszámol a nehézségeiről -…kifogások …- betörtek a tárgyalóba és a hírvivő nagy méretű ork sereg közeledéséről informált bennünket.

 

7. 2019.10.03.

Az érkező zöld hullám mérete ismeretlen. A testvérekkel felkészültünk a harcra.

A harckocsikat és a sikót Lykorgon és Kaiden testvérek vezetésével a kastély előtti területre helyeztük el. Aaerow testvér átkutatta a kúriát használható felszerelések után, így került birtokunkba egy lascanon, egy sniper rifle, valamint meglepő módon egy régi Űrgárdista zászló. Eközben jómagam a kastély megerősítésén fáradoztam. A VIP személyzetet az épület legalsó, legjobban védhető helyiségébe menekítettük – több barikád és könnyen védhető átjáró/folyosó mögé. Ez egy igen kiváló ötletük volt.

warboss

Az ork horda megérkezett. A kastély északi oldalán egy nagy méretű sereg gyülekezett egy BigMek kíséretében. A déli oldalon megérkezett két MegaNob három nagyobb méretű ork osztaggal. Furcsa módon a WarBoss nem volt a támadók első hullámában. Az északi oldalon az ork sereget egy furcsa erőtér védte, ám Kaiden és Lykorgon testvér célzott lövésekkel hamar túlterhelte az – mint utólag kiderült – ork módra módosított Tau pajzsgenerátort.

A kúria déli részén a két MegaNob-ot Aaerow testvérrel megsemmisítettük, ám a mocskos idegenek betörtek a felállított barikádokon. Míg a Leman Russ és a két Chimera felőrölte a horda maradékát, a testvérek a siklóval megkerülték az épületet, hogy megsemmisítsék a betörő alakulatokat. Az épületben állomásozó katonák és a siklóból kiszálló testvérek lemészárolták az orkokat, akik bejutottak. Eközben az Ogrynok és a janicsárok az ötödik, nyugatról betörő ellenséges haddal küzdöttek, akiket maga a WarBoss vezetett.

A vérontás közepette a WarBoss halálos sebet kapott Aaerow testvértől, aminek következtében a szánalmas ork söpredék – már ami megmaradt belőle – gyáván elmenekült. Papíron jobban nézett ki az ostrom, mint a gyakorlatban, az ellenséget viszonylag jól fel tudták őrölni. Kellett volna pár harcjármű, akkor más lett volna a helyzet. Tény, hogy a bejutott ork hordák viszont közelharcban brutális csapásokat osztogattak, ez majdnem kifektetett pár karaktert.

Romeltakarítás közben a testvérekkel az egyik élelmiszerraktárban figyelmesek lettünk egy furcsa kőtáblára, amiről kis kutakodás után kiderült, hogy nekron eredetű. Ezt követően a testvérek kikérdezték a kúria személyzetét és megtudtuk, hogy a nemesek akik itt laktak ezeket a köveket kutatták. -…átkozott eretnekek…-, kiderült továbbá, hogy a Hattyúfészeknek nevezett területen további ilyen kőtáblák találhatók. A testvérekkel rövid vizsgálódást követően lezártuk a területet, majd visszamentünk a kastélyba találkozni a Lord Parancsnokkal. Itt kicsit fullba tolták a kretént szerintem. A hely kb annyira volt titkos és rejtett, mintha a kastély a Stonehenge mellett állt volna. Ehhez képest kínvallatták a személyzetet, őrséget állítottak.

hatyufeszeknek

A haditanácson elhangzottak és az egyéb stratégiai információk alapján kijelöltünk egy pontot az ellenséges fronton, ahol egy általunk vezetett sereggel támadást indítunk, hogy áttörjük azt.

Ehhez a gárda parancsnok csupán 3 Leman Russ tankot, illetve 2 osztag janicsárt tudott felkínálni.

Indulás előtt azonban a testvérekkel még megvitattuk, hogy a Hattyúfészket felderítsük-e.

8. 2019.10.17.

A lezárt terület felderítése viszonylag gyorsan ment. Átkutattuk a romokat és a katakombákat. A vizsgálat közben a romok között az egyik nekron eredetű oszlopról megállapították a testvérek, hogy lényegesen több figyelmet kap a többinél amit a mellette található könyvtartó állvány is megerősített. A könyv nem került elő, de nem volt időnk foglalkozni a kérdésével. A katakombák feltárása közben, egy díszes fadobozban egy nekron kéz volt található ami az adott ismereteink alapján alig lehetséges. Legalábbis ritka hogy így külön nekron testrészek vannak.

Megkíséreltük a kézzel aktiválni a táblákat, de a császár megóvott bennünket az eretnek technológiától, így az nem aktiválódott és ezzel befejezettnek tekintettük a vizsgálatot. A kőtáblát és a nekron kezet  tartalmazó dobozt lefoglaltuk és elzártuk. Inkább csak véletlenszerűen nyomogatták és nem jutottak vele sokra.

Ezt követően a testvérekkel megindultunk a hadtest élén a műveleti területhez. Az előzetes adatok alapján kaptunk egy felületes domborzati térképet, amin megjelöltek egy lehetséges ellenséges tábort. Érkezéskor Wargriff ezredes fogadott bennünket pár további tankkal. Az ígért gyalogságnak szégyenletes módon csak a fele volt ott időben. A késő gyalogsági janicsár osztagról érkezésükkor kiderült, hogy egy katonazenekar, így részükről semmilyen harci támogatásra nem számíthattunk. Kaiden testvér ugyan előállt pár javaslattal, de a csapat méltatlannak találta a zenészeket arra, hogy harcban vegyenek részt. A második teherautó ami az utánpótlást szállította volna, utánpótlás helyett nyolc raklap kiváló minőségű szabvány birodalmi írógéppapírral érkezett meg. -…Logisztika…-  Kis érzékeltetése, hogy mennek a gárda dolgai :)

vargrif_ezredes

A testvérekkel a gyalogos felderítés mellett döntöttünk. (Éjszakai támadás mellett döntöttek) A nehéz terepen nagyon jól elrejtve kiszúrtunk két rókalyukat - egy harmadik meg őket -, vélhetően felderítők és megfigyelők lehettek. Megkerülve őket elindultunk a célterület felé, azon az útvonalon ahol később majd a tankjaink is elhaladnak, csapdák és egyéb meglepetések után kutatva.

A célterülethez érve több gyalogsági lövészárkot láttunk nyugati illetve keleti irányban. A nyugati lövészárkok tankcsapdákkal voltak elzárva, így csak gyalogosan közelíthetőek meg. Ezzel ezt az irányt teljesen el is zárta az ellenség. A keleti irányban található lövészárkot nem zárták el teljesen, ott egy tankokkal is kényelmesen járható utat hagytak meg, az átjárót nehézfegyverzettel ellátott egységek védik.

Miközben észak felé haladtunk az ellenséges csapatok mozgolódására lettek figyelmesek a testvérek, de nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget. Megkerülve az északra található két árkot a testvérekkel egy nagyobb sátortábort vettünk észre. A tábor mellett 4 Leman Russ tankot valamint egy Vindicator variáns (ez a parancsnoki jármű) fedezünk fel amelyek furcsa mód elkezdtek alakzatba állni és irányunkba fordultak. Kisvártatva felénk világítottak a reflektorokkal és tüzet nyitottak a körülöttünk lévő erdőre. A testvérekkel taktikai visszavonulás mellett döntöttünk. Jeleztük a hadoszlopunknak, hogy induljanak!

Visszavonulás közben az egyik árokban található ellenséges osztagot megsemmisítettük. A testvérek súlyosan megsérültek így Aaerow testvér gyorsan ellátott bennünket. Míg az árokban kerestünk fedezéket a ránk tüzelő tankok elől, meghallottuk a fejünk felett elzúgó hatalmas több tonnás rakéta hangját, mely becsapódásával megrázta az egész környéket. A testvérek elmondása alapján egy Mantikor nyithatott ránk tüzet. Ezt követően azonban a csapat szétszakadt. Kaiden testvér délkeleti irányban az erdőbe vetette magát, Aaerow testvér az árokban lelt fedezéket és csökkentette le az ellenség gyalogságának létszámát. Jómagam kelet felé mentem felderíteni az ismeretlen területet, ahol is rábukkantam a nehéz fegyverekkel felszerelt osztagra, akik a keleti lövészárokban a tankok számára kialakított átjárót biztosították az ellenség számára. Eközben az ellenséges Mantikor folyamatosan tüzelte a menetosztlopot.

 

Szóval elmondanám mindez hogy is történt pontosan: A csapat kitalálta, hogy ők most felderítenek. Volt egy land speederük, illetve az űrhajón egy Predator tank (tipikus csatatank ami ide való, erre alapoztam az itteni tankcsatát). Valamiért azonban ezt a Predator tankot nem akarták bevetni. Felemerült olyan ötlet, hogy a land speederrel átvágnak az ellenségen – majd jeleztem hogy némelyikük páncélban keményebb mint a speeder, így ezt elvetették. Ezután jött az ötlet, hogy mindenki vegyen nehézfegyvert, és majd kilövik a tankokat. Amíg ők rambóznak addig a menetoszlop halad, és már csak 7-10 kör mire ideérnek.

A felderítés során kiszúrták őket, kaptak pár közvetett találatot a tankoktól, majd gyorsan a futóárkokba bújtak, elintézve a sorgyalogságot. Mivel 2-3 tank folyamatosan sakkban tartotta az árkot, kimentek az ellenkező irányba, majd hárman háromfelé kezdtek el kommandózni. Peti beugrott egy árokba (szuperhős landolással!) Dani és Gergő pedig épp két külön hegyen kajtat. DReamwalker nem volt, ő jön Predatorral, majd odaér egyszer.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához