LFG.HU

auer
vegyesCimkek

A már megszokott, kétnézőpontos játékbeszámolónkkal jelentkezünk. Ezúttal a Deathwatch a játék, amellyel a Warhammer univerzumában kalandozunk. Mesélőként grandiózus terveim vannak a kampányra, meglátjuk, hogy sikerülnek.
Az előző beszámolónk itt olvashatók: http://lfg.hu/series/az-ezust-felhold-arnyeka-warhammer-40000/

Most Peti lett az “önkéntes”, aki írja a beszámolót és én (auer) kommentálom dőlt szöveggel. Továbbra is a saját, több kampányon átívelő mikrokozmoszban mesélek, ahol ismerős helyek, események és szereplők bukkannak fel időről-időre.

 

9. 2019.11.05.

Ezt követően az események kellemetlen fordulatot vettek. Aaerow testvér, aki rálőtt az ellenség vezérének járművére súlyos találatot kapott az ellenséges páncélostól, miközben Kaiden testvér a déli domb oldalán tüzelési pozíciót keresett. Egy nehézfegyveres osztag feloszlatása után jómagam is súlyos találatot kaptam az ellenséges lövészárokban egy tanktól.

A testvérek elmondása alapján ezt követően a tankjaink Kaiden testvér irányításával célzott tüzeléssel kiirtották az ellenséges erőket. Sajnálatos módon az ellenséges parancsnokot nem sikerült elfogni, Lykorgon testvér ugyan megpróbálta óvatosan felnyitni a tank oldalát, de a bent ülők belehaltak a manőverbe. Ez a rész már csak narratívan volt lepörgetve, a csapat fele haldoklott, nem akartam úgy mesélni hogy ketten csak némán nézik a dolgokat. A számok a csapatnak kedveztek így is.

Ezt követően Aaerrow testvér összefércelte a csapatot, majd a völgy elfoglalása után a Midas őrállomás koordinátáinak irányába indultunk. A völgyből egy nyugatra tartó út vezetett a bázishoz, amit több álcázott fegyver biztosított. A nyomok alapján többen megkíséreltek betörni a területre sikertelenül. A bejárathoz érve rövid szkennelést követően azonosított bennünket a rendszer és gond nélkül bejutottunk.

Bent a fogadó csarnokban egy Zoe nevű, rendház jobbágy fogadott bennünket. A testvérek rövid ellenőrzést követően mindent rendben találtak.

A Zoe nevezetű alkalmazott informált minket a bázis állapotáról, illetve ellátott bennünket egy friss csillagtérképpel.

A Midász űrállomáson pillanatnyilag elérhető készletek:
- 1 Landraider
- 1 Terminátor páncél hozzá való assault cannonnal illetve ciklonikus rakéta vetővel.
- 1 Dreadnought test a szükséges koporsóval.
- 1 Ultramarine ereklye – Varthion őrmester hagyatéka, egy sisak.
- 1 Iron Halo -energiapjazs

- Cuccok Disthingushed level-re. Eddig Respected-ig bezárólag tudtak a hajón vételezni, most feljebb léptek a skálán.

Eközben az ork cirkáló a warlord elpusztítását követően, egy belharc után elmenekült. Így a két kísérőhajó egymással van elfoglalva, ez lehetőséget ad arra, hogy később felszabadítsuk az átjárást a birodalmi sereg utánpótlásának.

A csata és a bázis látogatást követően kapcsolatba léptünk a parancsnoksággal.

Lehetőség nyílt a front áttörésével az ellenség egy közeli üzemanyagtöltő állomásának elfoglalására, amiért a Lord parancsnok némi legénységet ajánlott fel a hajónkra.

A testvérekkel döntöttünk, elvállaltuk a feladatot.

Az éjszaka leple alatt Stubber elvitt minket a radarokat kikerülve a célterület fölé, majd kiugrottunk a gépből. A célterület fölött megláttuk az ellenséges töltőállomást, ami egy leszállt tartályhajó a hajót némi gyalogság és a saját fegyverzete védi.  Meglepően jó terv és jó kivitelezés volt.

tartalyhajo

 

A landolás a vételezett felszerelésnek hála simán zajlott. Landolást követően belefutottunk egy őrjáratba, akik rövid véget értek a testvérek keze által, ezzel elkerültük a riadót.

Ahogy haladtunk előre a hajótesten az irányító felé, egy zsilipet találtunk, amelynek csöndes kinyitása nem sikerült, így Lykorgon testvér egy erre megfelelő eszközzel gyors mozdulatokkal felfeszítette az ajtót. Sajnálatos módon ezzel aktiválta a riadót, amelynek következtében egy horda apró kerub támadt ránk, majd egy nagy méretű ősi harci gép* is csatlakozott a harchoz. A horda elpusztítása után ez a gép több testvérünket súlyosan megsebesítette, de Kaiden testvér végül végzett vele. Az eközben feltűnő servitorokból álló horda a lángok martalékává vált. A csata végeztével a testvéreket felgyógyítottuk a sérüléseikből és folytattuk az akciót.

*Harc:

JK: Eltaláltam!

KM: Védte az energiapajzs, de kisült.

JK2: Eltaláltam! Most már nincs pajzs.

KM: Ki mondta hogy csak egy volt neki?

10. 2019.11.12.

A csatát követően egy közeli terminálról letöltöttem a hajó alaprajzát, így a legtöbb őrjáratot kikerülve egyenesen a híd felé vettük az irányt. A hidat erősen védte az ellenség pár automatizált ágyúval. A tervrajz kimondottan jó ötlet volt, nagy előnyre tettek szert.

Lykorgon csatatestvér pszichikus üzenetet küldött a hídon tartózkodóknak, hogy adják meg magukat a saját érdekükben.

Kisvártatva a hidat védő ágyúkat deaktiválták és az ajtó kinyílt.

Belépve találkoztunk a hajó kapitányával, aki később Marius kapitányként – a Winterscale szabad kereskedő dinasztia kapitányaként mutatkozott be nekünk. A kapitány érkezésünket megelőzve már végzett a katonai összekötőjével, amiről a még mindig vérző holttest és a hőtől füstölő fegyver csöve tett tanúbizonyságot.

Rövid egyeztetést követően a kapitány átadta nekünk az irányítást, majd ezt követően megkíséreltük a testvérekkel csapdába csalni az ellenséges csapatokat. Sajnos a megtévesztés nem volt sikeres, így az ellenséges haderő mozgósította az egységeit.

A testvérekkel felkészültünk az ellenség érkezésére. A hajó harci servitorjait előre küldtük, plusz védvonalként a híd védelmi ágyúit aktiváltuk az ellenség ellen.

Kisvártatva az ellenség megérkezett, de nem abból az irányból ahonnan számítottunk rá. Volt egy nagyobb csapat bokorugró odakint, ők rájuk számítottak.

A híd ablakai előtt egy Vendetta jelent meg és ágyúval támadni kezdte a hajó burkolatát.

Eközben egy öt főből álló elit osztag, két Ogryn illetve egy pszi ugrott ki a gépből.

Amíg a Vendetta lyukat vágott a híd ablakán, az ellenség fedezékbe húzódott, mi pedig felkészültünk. Utólag kielemezve itt a csapat elkövetett egy hibát: ők a közeledő Vendettát rakétának gondolták és fedezékbe húzódtak előle, ezzel értékes időt adva a másik félnek.

vendetta

A harc kemény és véres volt, több csatatestvér is súlyosan megsérült. Szerencsénkre a legénység pár tagjának sikerült kiadni a parancsot a harci szervitoroknak, hogy visszatérjenek a hídra és elűzzék a megmaradó támadókat. Sajnálatos módon Lykorgon csatatestvér elesett a harcban, de eközben nagy szolgálatot tett a Császárnak, így erőfeszítései nem voltak hiábavalóak  (a géncsíráját sikerült kimenteni).

A harcban a csapat nagyon rosszul teljesített: egyrészt dobások terén, másrészt nem dolgoztak össze, a szétszórt tüzet az ellenség könnyen kikerülte. Kellett egy mesélői jóindulat, hogy kihúzzam őket. Arra jutottunk, hogy nagyon sok képesség van amit nem használnak – főleg nyelvi korlátok miatt – ezért a következő játékra összeraktam egy színes-szagos magyarra fordított kivonatot a főbb képességekről, hogy így jobban lehessen használni.

Nemsokkal később megérkezett a birodalmi hadosztlop és biztosították az üzemanyagot és a hajót. Ezt követően megkaptuk a feladat teljesítéséért kialkudott legénységet a hajónkra.

Feltöltöttük a készleteinket, majd távoztunk a Thrax bolygóról.

Következő célunk a Freeport-i állomás. Sajnos mivel az Asztronomikon továbbra sem látszik, az utazás lényegesen hosszabb volt a szokásosnál. Az útvonalat a már ismert Quiliv 4GZ állomáson keresztül terveztük, ami segíti a navigációt és az útvonal maga is biztonságosabb.

A Freeport-i állomásra érkezésünket követően beidéztek minket Felroth Gelt inkvizítor elé, aki részletezte érkezésünk célját, valamint röviden leírta az előttünk álló feladat részleteit:

Az astronomicon eltűnt már jó ideje. Két lehetséges magyarázat van: vagy a Szent Terrán a Császárral történt valami, vagy pedig egy hatalmas hipertérvihar árnyékolja el. A közeli Caitan rendszerben egy nekron űrváros – Secathum – kering, az ezen található Dolmen kapu átjárást biztosít az elda hiperhálóba. A hiperhálót nem befolyásolja semmi, így gyors és viszonylag biztonságos utat biztosít. Az inkvizítor rendelkezik egy “térképpel” a hiperhálóról. A cél minél közelebb kerülni a Terrához, lokalizálni a probléma forrását, és megoldani. Az úton vele tart egy másik inkvizítor – Alexia de Winter és néhány akolita, valamint a Halálőrség csapata. Első lépésként a csapatra vár a feladat, hogy az űrváros járőrhajóját feltűnés nélkül elintézzék, hogy a Felroth Gelt által összeszedett flotta – ami amúgy a Thraxra vitt volna erősítést – oda tudjon jutni és megtámadni a várost. A további részletek később…

freeport


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához