LFG.HU

BlackOrc
hírekCimkek

BloodBowl bajnokság

Idõpont: december 14. vasárnap

Idõtartam: 9:00 – kb. 19:00

Helyszín: Tomori Pál ált. isk. (Bp, XIII. Tomori u. 2.), a Gyöngyösi u. kék-metró megálló közelében

Nevezési díj: 500 Ft (nézõknek ingyenes a belépés)

Díjak: I. II. III. hely, legszebb csapat, legtöbb gól és sérülés: kupa és oklevél, elsõ díj: +vándorkupa

Játékszabályok: LRB2 (Living Rule Book)

Kupaszabályok: LRB2-ben szereplõ csapatok 1.100.000 GP-ért. 2 meccs, utána a legjobb 4 csapat megy az 1-4. helyért. Fejlõdés, bevétel, halálozás nincs.

Részletes információ: http://www.blood-bowl.hu/2003/2003bajnoksag.pdf
vagy: www.blood-bowl.hu/2003/index.html
kérdések ide: 2003@blood-bowl.hu
LRB megtalálható: http://www.blood-bowl.hu/download/LivingRulebook2.pdf


A Bloodbowl-ról avagy mi az a Vérfoci?

A BloodBowl első megközelítésben az amerikai foci egy sokkal véresebb változata. Két 11 fős csapat játszik egymás ellen. Arra azonban ne számíts, hogy 22 embert látsz majd a pályán (vagy hogy akár egyet is). Az embereken kívül ugyanis sok más egyéb szerzet is szeret játszani (és vérengzeni). Például elfek, orkok, goblinok, sőt még a halottak is.

A játékot egy négyzethálós táblán játsszák, amely15 mező széles és 26 mező hosszú. Kb így néz ki…jó közelítéssel.

A játék körökre van osztva. Egy körben minden egyes lényeddel léphetsz, majd az ellenfél jön. A teljes játékidő 2 félidő, 8-8 körrel félidőnként.

A cél voltaképpen egészen egyszerű: a térfeledről indulva minél több gólt (touchdownt) kell szerezned, azaz a labdát minél többször az ellenfél alapvonalára kell juttatni valamelyik lényeddel. (A konfliktust az okozza, hogy az ellenfelednek ugyanez a célja…) Ezt kétféle módon lehet megtenni: vagy átcselezed magad az ellenfélen, vagy utat törsz magadnak.

A lényeknek 4 tulajdonsága van – mozgáspont, erő, ügyesség és páncélzat. A pályán körönként annyi mezőt léphetnek, ahány mozgáspontjuk van. Az erő használatára akkor kerül sor, ha az ellenfelet izomból akarjuk eltávolítani az útból, míg az ügyességre akkor, ha el akarunk cselezni mellete, vagy bármi egyéb dolgot akarunk művelni (labda felvétele a földről, passzolás, passz elkapása, játékostárs előrehajítása, ellenfél passzának közbenyúlás, stb.). Ebből az következne, hogy az ügyességet sokkal gyakrabban kell használni, mint az erőt. Nos, ez azért nincs teljesen így… Végül pedig a páncélzatról: ennek a használata már nem okoz örömöt – ez a földre került lényeink testi épségét hívatott megóvni, s ha nem sikerül, akkor kiderül, miért is hívják VÉRfocinak ezt a játékot.

És a játék egyik legszebb része: a fejlődés. A csapatodat alkotó lények minden érdemleges megmozdulásért (sikerül likvidálni egy ellenfelet, jól passzolni, gólt szerezni, stb.) fejlődési pontokat kapnak. Amikor megfelelő mennyiségű pont összegyűlik, a lényed “szintet lép” és az alapvető 4 tulajdonsága mellé kiegészítő Jártasságokat kap (például jobban tud passzolni, hogy csak egyet említsek a sok tucatból).

A csapatod emellett még a meccseken kapott bevételekből is fejlődik. Elsősorban újabb tagokat vehetsz fel a csapatba, de varázslók, segédedzők, pom-pom lányok és sokan mások is várják, hogy leszerződtesd őket.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.blood-bowl.hu/2003/index.html]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához