LFG.HU

HammerTimeCafe
Glowface
mesélőknekCimkek

Kis késéssel ezennel közreadjuk a 2019 őszi Hősök Hajnala kalandját, szíves otthoni felhasználásra! Ráadásul erratázott, apróságokban javított, instrukciókkal ellátott anyagot kaptok. (Képzelhetitek, milyen volt előtte…).

Ennek a kalandnak a témája kissé rendhagyó, és a távol maradó játékosainknak küldött kérdőíveink tanulsága szerint nem ellentmondásmentes. A westernbe ültetett DnD-fantasy sokaknál már nem fér bele a preferenciákba. Pedig a mi játékunk nem próbál steampunk lenni, nincs benne több technológia, mint a Játékosok Könyvében. De van benne gőzgép helyett mágikus vonat, hatlövetű revolver helyett hattöltetes varázspálca, petróleumlámpa helyett mágikus fényvarázsos lámpa… kicsit úgy, mint Eberron világán.

A kaland pedig valódi heist-történet. A játékosok irányítják a Banda, egy hivatásos betörő bűnszervezet tagjait. Feladatuk: egy vonatrablás kitervelése és levezénylése, egy poros, félreeső kisvárosnál…  vajon sikerrel járnak? Kikkel kell szövetkezniük, hogy elnyerjék méltó jutalmukat? Meg tudják szívatni a Gonosz Gazfickót? Mindez csak rajtatok áll! Látogassatok el Kristály Kanyon nem-is-olyan békés kisvárosába, és induljon a Meló!

Minden visszajelzésnek, észrevételnek, kipróbálásból adódó sztorinak rendkívül örülnénk. Szerintünk hangulatos játék lett ez nagyon… szerintetek?

Hősök Hajnala 21 - kalandmodul borító

Klikk a képre a letöltéshez

Ami pedig a jövőt illeti… a következő egynapos Hősök Hajnala játékunk, a Rossz vér július 11-én kerül megrendezésre. Készüljetek egy klasszikus fantasy kalandra, a DnD5 legjavából! A játék legalább két módon is eltér majd a hagyományos kereteinktől.

1. A nyári Hősök Hajnala tábor csúcsnapján, szombaton kerül megrendezésre. Úgy szervezzük meg a dolgokat, hogy azoknak is elérhető lesz, akik amúgy nem akarnak táborozni jönni – könnyen elérhető lesz, mintha csak valamelyik szokásos pesti helyszínünkön lenne. De akik egy HH játék miatt nem utaznának el az ország távoli részeiről Budapestre, azok a táborban teljes értékű, egynapos Hősök Hajnala játékélményt kapnak!
Ráadásul azt vettük észre, eléggé eltérő a nyári HH-tábor, és az évközi HH-játékok közönsége. Talán itt az alkalom új arcokkal megismerkedni, mert csuda jó társaság szokott lenni mindkét alkalommal.

2. Nem tartunk versenyt. Bár a Hősök Hajnala a kezdetek óta, 21 alkalmon keresztül mindig is verseny volt, vagy verseny lehetőségével is járt, most próbaképpen változtatunk. Egyre kevesebben jelentkeztek versenyligába a játékainkon, a legtöbben csak játszani szeretnének egy megismert minőségű HH játékkal. Így hát most úgy írjuk meg a kalandot, hogy kevésbé a feszített tempón, a patikamérlegen mért összehasonlítható pontosságon legyen a hangsúly. Mesélőink szabadabban használhatják az anyagot, és lazább hangulatú játékokra lesz lehetőség. Ugyanakkor továbbra is részletesen megírt, jól kitalált, fordulatos sztorira számíthattok – a HH neve kötelez minket!

Szóval, tavasszal nem találkozunk HH-sként. Akinek addig is intenzív DnD- vagy szerepjátékhiánya van, néhányunkkal összefuthattok a havi „Remeték Titkos Társasága és Dungeons & Dragons Klub” összeolvadt rendezvényen, ahová nagyon sok szeretettel várunk bármilyen saját kalandot, és hozzuk össze a játékosokat a kalandokkal. Félnapos vagy egész napos DnD vagy bármilyen más, érdekes játékokkal hódoljunk a hobbinknak!

Jó kalandozást kívánunk!

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához