LFG.HU

HammerTimeCafe
CikkBot
hírekCimkek
Bár a rajongók lelkesedése mit sem csillapodott a Half-Life 2: Episode 2 2007-es megjelenése óta, a Valve-nál nem igazán tervezik továbbmesélni Gordon Freeman kurtán-furcsán abbahagyott kalandját. Az azonban jó hír a széria újdonságokra nyitott szerelmeseinek, hogy a cég közleményének értelmében március 23-án bezsebelhetik majd az Alyx alcímet viselő epizódot.
Ahogy azt nem nehéz kitalálni, a piacon lévő összes fontosabb VR-szemüveggel (Oculus Rift, HTC Vive, Windows Mixed Reality, Valve Index) használható, azok nélkül viszont nem futtatható, PC-n debütáló videojátékban Alyx Vance bőrébe bújhatunk majd bele. Célunk a Földet megszálló idegenek elleni küzdelem lesz, és ehhez más készségek mellett egy, a gravitációt manipuláló kesztyűt is használhatunk majd.

A VR-piac első, platformfüggetlen sikercímének szánt FPS-től értelemszerűen sokat vár a szakma. Egyes vélekedések szerint a játék kellő marketinggel sokszorosára növelheti az eladásokat, és új lendületet adhat a videojáték ipar VR ágának. Fontos azonban elismételni, hogy nem egy régóta várt folytatásról, hanem a második rész előtt játszódó műről van szó, így ez az epizód nem fogja lezárni, vagy érdemben folytatni a sorozatot, ami sokakat elkedvteleníthet.

Mit gondoltok, hogyan fog muzsikálni a Half-Life: Alyx? Beruháztok majd egy kópiába, vagy inkább kihagyjátok?


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához