LFG.HU

taverna
Enkara
hírekCimkek

Game box

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy cseh csapat, a Diea Games. Elsősorban táblás társasjátékok fejlesztésével és kiadásával foglalkoznak, de vállalnak konzultációt, tesztelést és egyéb támogatói tevékenységeket is alkotók és dizájnerek számára. Noha a társaság hivatalosan 2019 óta létezik, két évvel korábban már kiadtak egy játékot Legendy země Euthie néven (igen, cseh nyelven), ám a zajos sikerre való tekintettel további projektjeiket már szélesebb, nemzetközi nagyközönség számára (is) tervezik.

Így született meg az Euthia: Torment of Resurrection, egy nyílt világú fantasy társasjáték, amely elődjének egy megújult, átdolgozott és alaposan feljavított verziója. Olyan, 1998 és 2012 között játszott legendák ihlették, mint a Heroes of Might and Magic, a Baldur’s Gate, a Diablo, vagy a Gothic. Kompetitív stratégiai játékról van szó, amelyet moduláris, azaz variálható táblán lehet játszani.

Map with mining and quests

Minden résztvevő egy öt karakterből álló készletből választ magának hőst, amivel aztán igyekszik Euthia megmentőjévé avanzsálni – egy olyan világé, amely három sárkány – Farruga, Mirrezil és Brasath – rabigáját nyögi épp.

Hero Keleia with components

Maximum négy játékos vehet részt egyszerre a kalandban, és létezik szóló mód is. Szereplőnként (!) egy-két órás játékülésekre lehet számítani, szóval nem lesz egy villámparti, még egyedül sem.

A banda ez év május ötödikén készül beindítani egy Kickstarter-kampányt.

Ha érdekel a dolgok alakulása, követheted őket Facebookon, Instagramon, vagy a saját honlapjukon.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához