LFG.HU

Thirlen
vegyesCimkek

Gibson a nemrég lezárult Cyberpunk 2020 kampányunkban játszott Szóló karakterem, az alábbiakban az ő szemszögéből készült játékösszefoglalók olvashatóak. Eredetileg a csapat tagjai számára készültek emlékeztetőnek, de talán más is érdekesnek találhatja őket. Az év 2020, a bűnözés az egekben, a karakterek Empátiája és vagyona a kiberbéka feneke alatt, de fegyvere mindenkinek van. Vagyis minden adott egy jó kis régimódi Rock&Rollhoz!

Dramatis Personae:

Satoshi Gibson – Szóló
Kabóca (Martin Ashford) – Fixer
Yorick Smith – Média
Doki (Dr. Isaac Gold) – Medtech
Füst – Konzolcowboy
Fix – Szóló
T. (Tony Morales) – Fixer

Január 06.

img_5e4f466f77804Megkeresett egy Kabóca nevű seftes és munkát ajánlott. Egy Kenny-G nevű indiai bandájába kellene beépülni havi egy ezresért. Nem sok, de mellette még jöhet más is. Egy Yorick Smith nevű média is benne van a buliban.

A magam részéről egyszerűen jelentkeztem Kenny-G alvezérénél, egy Szörnyeteg nevű óriásnál a konditermében. Adott egy beavatási melót, egy táskát kellett elvinnem egy csomagmegőrzőbe. Mint kiderült, a helyet két zsaru figyeli, az egyiket elcsaltam, hogy beszélhessek vele. Egy rakás pénzt ajánlott a táskáért (na persze), de leütöttem és kizsebeltem. A telefonjában benne volt Szörnyeteg száma, aki közölte, hogy jól vizsgáztam. Leadtam nála az álzsaru cuccait (adott egy százast jutalmul), de egy kicsit még mindig aggódok: Mi van, ha valódi fakabátok voltak? Nem jó ómen zsarut verni.

Némi tervezgetés után este elmentünk egy éjszakai klubba, ahová tudtuk, hogy Kenny-G is jár. Beruháztunk megfelelő béna ruhákra, persze páncél nélkül, csak a kevlártrikómat tudtam alávenni. A megbeszéltek szerint én játszottam Kabóca felbérelt testőrét. Szükség is volt rá, mert a buli közepén berontott három idióta és tüzet nyitottak Kenny-G-re és ránk, akik addigra már beszivárogtunk a társaságukba. Az egyiket leszedtem, a másik kettőt pedig a Szörnyeteg lekaszálta egy géppisztollyal, de közben beszedtem pár golyót. A Bőrátszövés megint megmentette az életemet, csak kisebb sérüléseket szenvedtem. Utána még elugrottam a klinikára beköttetni a sebeimet és alvás.

img_5e4f468d5c879

Január 07.

Elkezdtünk nyomozni a tegnap esti lövöldözők ügyében, leginkább az elmenekült sofőrjük után. Végül megtaláltuk az ehhez a munkához lopott autójukat őrizetlenül (Bontós Nick 800 eb-t adott a tippért) és a lakását. Sajnos ő már felszívódott, szerintem már félúton jár Európába. De azt megtudtuk, hogy valami személyes ügyből akarták kinyírni Kenny-G-t.

Január 09-10.

Kabóca újabb utasítással érkezett rejtélyes megbízónktól: El kell érni, hogy Kenny-G bandája összetűzzön a Fantom (rejtélyes új szereplő az alvilágban) vagy Dolen (embercsempészek) bandájával. Hozott hozzá két új embert is, egy magát Füstnek nevező, lepukkant konzolcowboyt és egy Dr. Isaac Gold nevű jól szituált orvost. A nap nagy részét a két banda utáni nyomozgatással töltöttük. Végül Dolen euroszólója nevében elkezdtük leszólogatni Kenny-G netes bejegyzéseit (nem Kenny az ész a saját bandájában, de hiú mint állat), hogy megalapozzuk a hangulatot. A Szörnyeteg szólt, hogy Papa Legba (a banda másik alvezére) embert keres, menjek el hozzá.

img_5e4f46be81e75

Persze Papa Legba a legsötétebb Harcizóna legsötétebb mélyén lakik egy elhagyatott templomban. A biztonsági rendszerét hagyjuk, van egy rakás szétdrogozott agyú, felfegyverzett barma. Mint kiderült, a bulihoz be kellett szervezni Dr. Goldot is, mert szüksége volt egy „fekete emberre” hogy a hasonmását alakíthassa egy bandák közti tárgyaláson. Azt hiszem, talán elfelejtettem minden részletet ismertetni a Dokival, amikor odahívtam, de Papa Legba belediktált valami szert, amitől puszta kézzel nekiment volna egy csapat Vérborotvának. Miután ruhát cseréltek, a doki némi sminkkel határozottan hasonlít rá. Ezt jó lesz megjegyezni. Kaptam kölcsön egy régi AK-47-est.

A találkozó a vártak szerint alakult: Mi elrejtőztünk, aztán amikor az ellenséges banda képviselői (öten) ki akarták nyírni a Dokit (nahát), lekaszáltam őket. A körülöttem lévők még beléjük küldtek pár száz golyót, hogy biztosan lent is maradjanak. A rajtaütés után nyúltam pár eb-t taxira a hulláktól, meg egy jobb kilencmiliméterest. Utóbbit elrejtettem otthon a tetőn egy ruhába csavarva egy évek óta használaton kívüli légkondi dobozába. Egyszer még jól jöhet. Papa Legba még megdobott egy százassal a munkáért. Elég nyomott ár öt életért.

Jó lett volna már aludni, de mivel a hülye kis százasaikból aligha tudnám fizetni a havi lakbért, még pénzt is kellett keresnem. A jamaikaiak egy konzolcowboyt kerestek, aki feltörte a rendszerüket. Be kellett vonnom a munkába Füstöt, egész tehetségesnek bizonyult. Már jó késő volt, mire előállt az infóval, úgyhogy gyorsan elugrottam az egyetemi negyedbe és elraboltam a tettest, egy elhanyagolt kinézetű kollegistát. Leadtam a kikötőben egy raktárban a jamaikaiaknak, ahonnan már nem jött ki. Mindegy, nem az én dolgom, 650 eb, mentem haza lefeküdni.

Persze a sors nem úgy akarta, hogy én ágyba jussak. Yorick hívott, hogy egy koncerten Kabócával kettesben lövöldözésbe keveredtek és utóbbi bekapott pár golyót. Csak tudnám, miért nem vittek magukkal, egyrészt megvédtem volna a seggüket, másrészt egy kib*ott Johnny Silverhand koncertről beszélünk! Bírom a tagot. Bár valószínűleg én is elég zabos lettem volna, amikor kiderült, hogy elmarad és csak valami majom lép fel helyette.

Mindenesetre Kabócát lekapcsolták, Yorick szerint lelőtt valakit. Elnéztünk a kórházba, de be se jutottunk hozzá, túl sok zsaru lófrált a folyosókon. Nem tudtam volna feltűnés nélkül kihozni, ha egyáltalán mozgatható állapotban van. Végül úgy döntöttünk, hogy megvárjuk a holnapot és addig megpróbáljuk összerakni, mivel vádolják. De most alvás. Végre.

Január 11.

Reggel kaptam az üzenetet, hogy Kabócát kiengedték. Úgy tűnik, valaki másra lett kenve az egész ügy és ő megúszta.

Keresett a Szörnyeteg, hogy részt kellene venni egy afféle erős emberek versenyén. Felhívtam a figyelmét, hogy bár elég erős vagyok, nem elsősorban kinézetre gyúrtam a testem, de közölte, hogy nem számít, csak Kenny-G újabb agymenése. Nem várok sokat tőle, főleg nem 100 eb-ért.  (100 eb, 2 hónapnyi Kibble)

Úgy tűnik, a Dokinak is elkélne a pénz, mert megkért, hogy kísérjem el a Harcizónába, hogy megkérdezhesse Papa Legbát, akad-e valami meló. Odafelé belefutottunk néhány Bozóba (pszichopata kiberbohócok) és amikor el akartunk menekülni előlük, pont belefutottunk egyikükbe. Három .454-es Magnum golyót kellett a fejébe küldenem, mire lefeküdt. Azért egy negyediket is utánuk küldtem, nem szeretem a bohócokat. Legalább kiszabadítottuk a foglyát, akit a jelek szerint éppen készül megenni. Komolyan mondom, még bennem is fölmerült, hogy ki kéne jönni ide rendet rakni valami nagyobb kaliberrel, pedig engem általában hidegen hagynak az ilyesmik.

Papa Legbának pont volt nekünk (pontosabban a dokinak) való feladata: van egy foglyuk, aki semmiképp nem akar megtörni és kellene tőle valami kódsor. A doki remekelt, Papa droglaborjából elővarázsolt pár szem igazságszérumot, amik  aztán meghozták a kívánt hatást (és számsort).  Azért feltűnt, hogy a maradék tablettákat gondosan eltette, asszem mostanában nem nagyon fogok elfogadni tőle piát. Mindegy, 800 eb-t kerestem azzal, hogy megvédtem néhány bohóctól, nem rossz. Plusz kaptam egy megbízást, miszerint egy Frank Cotton nevű alvilági könyvelőt kellene leszállítanom.

Alig jöttem ki a Dokival a Harcizónából, máris mehettem vissza Füsttel, aki arra kért, tanítsam egy kicsit pisztollyal lőni. Szerintem azt gondolta, hogy valami lőtérre viszem, de mindig is inkább a „mélyvíz” jellegű oktatás híve voltam. Rögtön belénk is kötött négy Inkvizítor, akik ki akarták vágni a kibervereit, szóval a tűzkeresztségen is átesett. Miután kihányta magát (azt hiszem, ez volt az első saját gyártású hullája), kicsit lövöldöztünk pár konzervdobozra és hasonlókra. Annyira szarul ment neki, hogy odajött néhány helyi punk, hogy fogadjanak 50 eb-be, hogy jobban lőnek, mint Füst. Persze feltörölték vele a padlót (képletesen, én is ott voltam), de mivel már tudtam, hogy van náluk 100 eb, gyorsan eladtam nekik ennyiért az egyik Inkvizítor géppisztolyát. Persze előbb kiürítettem a tárat, de így is nagyon örültek neki. Kerestem nettó 50 eb-t. Megtudtam, hogy a „Halálos Hatos” néven futnak (most komolyan…), talán még lehet velük valamit kezdeni.

Mivel rohadtul untam már az állandó buszozást és összeszedtem mostanában egy kis pénzt, elugrottam Bontó Nickhez és vettem egy autót. Oké, ez így talán túlzás… De mindenképpen valami autószerűt. Egy kis elektromos városi cipősdobozt, hivatalosan van benne négy ülés, de ha ennyi embert beleültetek, észrevehetően lelassul. Nem baj, legalább gurul.

Elnéztem erre a csodálatos erőversenyre, amiről kiderült, hogy egy Kibblegyárban rendezik. Csodás. Előre kikötöttem, hogy csak maszkban vagyok hajlandó indulni, szóval kaptam egy luchador maszkot. Nem nagyon akartam lebukni az izomnövelő biovereimmel, úgyhogy kicsit visszafogtam magam, de nem kellett aggódnom, a szörnyetegember is indult és olyan fölényesen nyert, hogy őszintén szólva még akkor se értem volna a nyomába, ha mindent beleadok. A 100 eb-m mellé kaptam két hónapra elég kutyatápszerű Kibble-t. Gyorsan el is ugrottam a Harcizónába és odaadtam a felét a „Halálos Hatosoknak” (még mindig röhögnöm kell, ha ki akarom mondani a nevüket). Szemmel láthatóan örültek neki. Azt hiszem, így kezd az ember saját csapatot építeni.

Kabóca közben összehívott mindenkit egy tanácskozásra, és megbeszéltük, hogy ő beöltözik/álcázza magát Guiseppének, az Euroszólónak és felbérel három utcai punkot, hogy nyírják ki a Kenny-G alvezérét, a Szörnyetegembert. Persze igen valószínűtlen, hogy sikerül nekik, amennyi cucc abba az óriásba van építve.

Füst megkért, hogy adjak neki tanácsot fegyverek terén. Mint kiderült, egy kínai éttermes ismerősének kellett a segítség, akiknél valakik nagyon megverték a pincéreket. Mivel mint kiderült, kb. két sarokra vannak a lakásomtól, a  tanácsadáson kívül felajánlottam nekik, hogy ha ingyen ott ehetek, a nap egy részét ott töltöm, de nem igazán haraptak a lehetőségre. Talán majd később.

Este, hogy meglegyen az alibim a Kabóca által szervezett akcióhoz, vettem egy jó öltönyt és elugrottam Frank Cotton előadására az egyetemen, hogy hogyan lett sikeres (100 eb belépő, 500 öltöny). Éppen csak azt hagyta ki, hogy a saját sikerében főként annak volt szerepe, hogy pénzt mosott a maffiának. Mindenesetre találkoztam Yorickkal is, úgy tűnik, neki is kellett az alibi. Sajnos a könyvelő két nagydarab gorillával érkezett, utána pedig hiába próbáltam követni őket, feltűnés nélkül nem tudtam volna megtenni. Úgyhogy ezúttal inkább hagytam futni.

Utána jött a hír a katasztrófától, hogy Kabóca nagyon belenyúlt a három balek kiválasztásába, mert

1. Véletlenül az alvezére helyett elkapták Kenny-G-t és úgy összeverték, hogy majdnem belehalt.

2. Ezt követően elmentek a Szörnyeteg edzőterméhez, ahol minden valószínűség ellenére sikerrel jártak és kinyírták.

A klasszikus „hűbazd+” esete.

Elmentem a Harcizónába Papa Legbához, hogy szóljak neki a fejleményekről (még mindig nincs térerő arrafelé). Az akcentusa és a hű, de misztikus viselkedése rögtön megszűnt, amikor meghallotta. Segítettem neki pánikszerűen csomagolni, aztán kicsomagolni, amikor rájött, hogy úgysincs hová mennie. Elmondta, hogy kinézete ellenére a banda valódi vezetője az elhunyt volt, aki egyedüliként ismerte a tervezett „nagy munka” részleteit. Persze feljegyzéseket se hagyott hátra, mert fotografikus memóriája volt. Csodás.

["A pincéreknek valami .357 kaliberű pisztolyt ajánlanék. Szívem szerint kezdőknek valami könnyebbet javasolnék, pl. egy jó 9mm-est, de azoknak a megállítóereje lassan száz éve, hogy viták tárgya. Olyan 250-300 eb körül lesz darabja, vagy amit megbeszélsz a haveroddal.

Akár ha van nála, érdemes lehet beruházni néhány régi rézhüvelyes S&W Combat Magnumra. Megbízható kis darab és elég sok van még belőle ma is, mert régen sok zsaru ilyet hordott. A rézhüvelyes lőszer kicsit drágább, de nem összeg és némileg ellensúlyozza, hogy a fegyverből néha már 125 eb-ért lehet találni.

Ne felejts el páncéltörő lőszert venni, a hagyományosnak a mai tespáncélzatoknál és beültetéseknél nem sok létjogosultsága van. Ebben a kaliberben olyan 1eb szokott lenni darabja. Szerintem vegyél egy pár dobozzal és valahol mutasd meg nekik, hogyan működik, illetve ők is lőjenek el pár tucat lőszert. Ne ott találkozzanak először a kibiztósítógombbal. Nem azt mondom, hogy vidd ki őket a Harcizónába (tapasztalt kíséret nélkül semmiképp), de legalább élesben tapasztalják meg, mi az a visszarúgás. Plusz az sem árt, ha felfogják, hogy a .357-es páncéltörő átviszi a vékonyabb falat és még mögötte is extra szellőzést csinál Wong koponyájába a konyhában, szóval csak óvatosan, hogy lövöldöznek vele. Ismerjék és tiszteljék a fegyvert.

Ne felejts el még venni pár rejtett pisztolytáskát, olyan 20 eb darabja. Csípőtokot javasolnék hátul, nem tudom, mit hordanak, de a hagyományos kínai pincérruha nem nagyon támogatja a hónaljtokból való gyors fegyverrántást. Plusz legalább egy könnyű páncéltrikót viseljen mindegyik a vitális szervei fölött, életet menthet akár egy verésnél is. A Gibson Battlegear 10 eb-s páncéltrikójánál most nincs olcsóbb a piacon, nagyon megéri.

Ha valami alternatívát akarsz, nézelődhetsz a nehezebb kaliberek között, de akkor már eléggé kifutnál a keretből. Eldobható vackokat ne nagyon vegyél nekik, bár a Dai Lung Magnum nem annyira rossz ár/érték arányban, ha kipengetsz két-háromszoros árat egy minőségibb (és ezáltal megbízhatóbb) darabért. De ahhoz már tudni kell, melyiket szabad megvenni. Az eldobható kétlövetű .454-es Magnum is megéri az árát, de tudni kell bánni vele. Sokkal kisebb helyen elfér, nincs benne ami elromoljon és ennyiért akár fejenként kettőt-hármat is kapsz belőle. Ha pedig valakinek lekiismereti problémái lennének azzal, hogy rálőjön valakire (bevallom, sose értettem ezt), akkor vegyél neki egy tézert 60 eb-ért és lélekben búcsúzz el tőle."]

Január 13-14-15

Kabóca mindenkit meghívott magához. Odafelé Füst, akit én fuvaroztam a kis cipősdobozomban megmutatta, milyen fegyvereket szerzett, de néhány motoros majdnem elszedte tőle. Gyorsan leadta a fegyvereket az étterem mögött, utána viszont hamarosan lekapcsolták a zsaruk. Mint kiderült, a bőröndben, amiben kapta, nyomkövető volt. Szerencsére addigra üres volt, némi aktatologatás után kiengedték. Kabóca elég lepra helyen lakik.

Meglátogattuk Papa Legbát a dokival, de egyelőre semmi munka. Célozgatott rá, hogy jó lenne, ha Kenny eltűnne a képből. Visszafelé egy felborult kamionból több jókora doboz fehérjeszeletet zsákmányoltunk. Miután Kabóca hamisított hozzá megfelelő papírokat, komoly profittal sikerült továbbadni.

Papa Legba küldött pár embert Kenny-G-hez, hogy kinyírják, de szerencsére a Yorick által jól megfizetett ápolónő időben szólt. Valahogy sikerült leszerelnem az embereket, visszamentem velük a Papához. Ezúttal már konkrétan megbízott, hogy oldjam meg a Kenny problémát.

Kihoztuk Kennyt a méregdrága kórházból. Ki akart kapcsolódni kicsit, úgyhogy kapott egyet a Doki igazságszérumából. Kiderült, hogy a nagybátyja a Night City-i Rendőrség Szervezett Bűnözési osztályát vezeti. Szóval ezért tudott bármit megúszni. Kicsit leizzadtunk. A Doki megpróbálta kiütni egy sokkolóval, de csak némi dulakodás után sikerült neki. Talán mostanában jobb, ha nem látja a Dokit. Megbeszéltük, hogy valamit kezdeni kell a Papával.

Visszamentem a Harcizónába. Útközben vettem egy fej káposztát és jól becsomagoltam. Átadtam Papa Legbának, hogy az Kenny feje, és amíg bontogatta, torkon vágtam. A botjában találtam egy kulcsot, ami az íróasztalának a fiókját nyitotta (némi pénz). Sajnos közben megérkeztek a maffia verőemberei teherautószám, medvére tárazva. Csak tudnám, ki küldte őket ide? Beadtam a helyi hülyéknek, hogy én majd jól hátbatámadom őket, felmarkoltam egy rakás tablettát a laborból és elmenekültem egy titkos járaton. Más nem jutott ki.

Kenny magához tért Yorick őrizete alatt egy hotelszobában. Továbbra is egy seggfej. Elmentek az edzőteremhez, Yorick engem is odahívott. Kenny parancsára nekiláttam a falbontásnak egy hatalmas pöröllyel, kiszedetett velem egy kisebb széfet. Utána egyszerűen elküldött minket és lelépett a széffel. Követtem a repülőtérre, láttam, hogy megfenyegeti a taxisofőrt, aki utána veszettül telefonálni kezd. Eltakartam az arcomat a szűrőmaszkommal, majd mögé lopakodtam, kitéptem a kezéből a széfet és elrohantam. Próbált utánam lőni, de ahogy előkapta a pisztolyát, sikeresen lábon lőtte magát. A hírekben este hallottam, hogy a reptéri biztonságiak elfogták.

Másnap Kabóca gőzerővel próbálta összeszedni Kenny darabokra esett bandáját. Úgy sejtem, a maffia kicsit erősebb módszerekhez nyúlt a motiválására.

Január 24. – február 04.

Kennyt valaki kinyírta a börtönben. Az ügyet eltusolták, de az adott maffiacsaládot (szerintem ők voltak) gyakorlatilag szétverte Gupta felügyelő osztálya.

Yorick megnyitotta a segítségemmel hivatalosan a magánnyomozó irodáját az edzőteremben. Első kliensnek rögtön bejött egy kisöreg, aki egy bizonyos hamburgerező mai helyét akarta megtalálni, jó fél évszázados távlatból. Mivel egy drága aranypénzt tett le fizetségként, hülyék lettünk volna nem elvállalni.

A Földhivatalban Füst és Yorick viszonylag könnyen megtalálták a helyet. Profit.

Utánanéztem kicsit, hogy akar-e valaki még fehérjeszeleteket eladni (nemcsak mi nyúltunk dobozokat arról a felborult kamionról). Találtam pár dobozt, amiket Kabóca hamis papírjainak köszönhetően jó áron továbbadtam hivatalosan.

Közben a Dokinak egy új biotech cég ajánlott munkát, akik orvosi célra akartak nagy mennyiségű LSD-t előállítani. Yorickkal felvette velünk a kapcsolatot egy Kazimir Arkadas nevű örmény maffiózó, aki mint kiderült, a Szörnyeteget használta pénzmosásra. Yorick, mint az edzőterem új tulaja örömmel felvállalta ennek a nemes hagyománynak a folytatását. Természetesen a megfelelő százalékért.

Elugrottam a Harcizónába, kiderült, hogy a Halálos Hatos már Halálos Nyolcas. Vittem nekik pár tiszta ruhát (persze golyóállóakat), azt hiszem, előbb-utóbb elkezdek valami ütőképesebb csapatot kovácsolni belőlük. Vittem az Armyjának (rakás ukrán katonaszökevény, régi haverok) is egy zsák Kibble-t, de mivel erre inni kellett, utána alig tudtam hazavezetni. Szerencsére nem állítottak meg a zsaruk. Nagyon megérte ez a toxinsemlegesítő nanover.

Persze a kisöregről kiderült, hogy eléggé őrült. Felhívott minket, hogy sürgős segítségre van szüksége kiszállással. Amikor kimentem, kiderült, hogy egy brutális csapdákkal ellátott külvárosi házban él egy rakás fegyver és robbanószer között, dagonyázva a paranoiában. Mivel megváltoztatták a postást, eltette láb alól és szüksége volt valakire, aki kiviszi a reggeli leveleket, hogy ne fogjon senki gyanút. Megtettem, aztán a kis postáskocsit elpasszoltam Bontós Nicknek.

Legközelebb egy teljes csapat kukást tüntetett el. Nem volt egyszerű, de Füst távvezérléses segítségével (szerintem titokban mindig is kukásautót akart vezetni) megcsináltuk. Nick nagyon nézett a kukásautóra, de fizetett érte valamennyit és nem tett fel kérdéseket.

Amikor az öreg legközelebb azzal jött, hogy egy teljes SWAT osztagot kellene eltüntetni, betelt nálam a pohár és megpróbáltam lelőni. Sajnos kiderült, hogy tele van harci kiberverrel és nemcsak elmenekült, de a ránk robbantott házából mi is alig tudtunk meglépni.

Végül kiderült, hogy valami évtizedekkel korábban lefagyasztott hidegháborús szuperügynök, aki nemrég olvadt ki és a hamburgerező betonaljzatába rejtett táska-atombombát akarja felrobbantani az orosz nagykövetségen. A doki LSD-gyártós megbízói is az ő (nem túl lelkes) szövetségesei voltak, azt egy nagykövetségi partyn akarták bevetni. Remélhetőleg mindkét tervüket megakadályoztuk.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához