LFG.HU

taverna
Garaboncias
hírekCimkek

Boldog naptári tavaszt mindenkinek, megérkezett 2020 első Húszoldalúja!

Aktuális számunkat rögtön exkluzív anyaggal kezdjük: Massár Mátyás, a Tuan Könyvkiadó gondozásában megjelenő D&D kötetek vezető szerkesztője írt számunkra izgalmas beharangozót az 5. kiadás magyar változatához. A cikk nemcsak érdekes kulisszatitkokat árul el a munkafolyamatokról, de sok minden kiderül belőle a leendő kötetekről – aki alaposan odafigyel olvasás közben, például egyebek mellett azt is megtudhatja, mi lesz a Warlock hivatalos magyar fordítása!

Harmadik évfolyamunk első száma A túlélés törvényei címet kapta. Tematikus anyagainkat szeretettel ajánljuk mind kezdő, mind haladó kalandmestereknek, mert bármelyikünk tanulhat belőlük újat arról, hogyan állítsuk reális kihívások elé játékosainkat úgy, hogy legyen esélyük önerőből túlélni; vagy mitől lesz igazán jó és összetett kaland a kazamatajárás (dungeon crawling). Utóbbi egyébként annak az Első Kockák & Sárkányok Találkozónak az egyik témája volt, amelyről szintén ebben a számban olvashattok beszámolót. Ha már átugrottunk Média & Közösség rovatra: itt olvashattok a D&D klub változásairól is, amely összeolvad új támogatónk, a Remeték Titkos Társasága klubalkalmaival.

Két kalandot is hoztunk. Az egyik, a Mámor Éjszakái egy 4. szintű csapatnak ajánlott, rusztikus vidéki ünnepség és eltűnő gyermekek titka köré épülő, rövid mese. Az Égigérő Hegyek Titkai pedig egy Worluk világán játszódó kalandsorozat, amelynek felvezető része 6. szintű karaktereknek ajánlott. Boszorkánykonyhánkban ezúttal egy vadmágikus hatások táblázat található D&D 5. kiadáshoz, százféle izgalmas opcióval. Végezetül mi másról is elmélkedhetne a Morális Mesék, mint a túlélésről?

Jó olvasást hozzá!

Klikk ide a letöltéshez

 

TARTALOM:

Beköszönő, IMP-Presszum

EXKLUZÍV
Oké, de akkor… – D&D magyarul (Massár Mátyás) 1

TÚLÉLÉS
Hogyan meséljünk dungeon crawlt? (Chomy) 2
Kegyes Kalandmesterek Kézikönyve (Lia Felis) 6

KALANDOK & SZETTINGEK
A Mámor Éjszakái (Glowface) 9
Égigérő Hegyek Titkai I. (Farsang Peti) 10

BOSZORKÁNYKONYHA
Vadmágikus hatások – d100 (Nemesúr) 14

MORÁLIS MESÉK
A túlélés ára… és következményei (Nemesúr) 17

MÉDIA & KÖZÖSSÉG
Változások az RTT klub és a D&D klub háza táján (Major) 20

D4 MÓDOSÍTÓ: TALÁLKOZÓK
Első K&S Találkozó (Garaboncias) 1
10. KaTa (Chomy) 2

Arra kérünk mindenkit, aki regisztrált tagja az LFG.HU közösségének, hogy a fanzint a Letöltés-rovatból töltse le! Mindenki másnak külsős terjesztés céljából itt a közvetlen link!
Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához