LFG.HU

Mopat
novellaCimkek

Van egy hely az Ealon, ezen a megkínzott, a kozmosz által egyszer már halálra ítélt kis bolygón, amelyet haldokló és megkergült csillagok vesznek körbe. Ezt a helyet Truknak hívják. Képzeljünk el néhány, a vízből csak pár száz méter magasra kiemelkedő szigetet. A szigeteket egy hatalmas korall-zátony veszi körbe, ezzel lagúnát képezve. Valahogyan megúszta az Ealon bekövetkezett nagy Katasztrófát. Hiába mozgott a tengerszint fel-alá, Truk köszöni szépen, itt van. Vajon együtt mozgott az óceán szintjének változásával? Hiszen ez a Pacific-óceán, ami egy hírhedten vulkánikus, földrengéses terület volt már a Katasztrófa előtt is. Szigetek bukkantak fel, vagy éppen tűntek el a hullámaiban.

Truk

Érdekes hely ez az Istenek háta mögött. Valaha nagyon szerették a könnyűbúvárok. Ugyanis vagy egy évszázaddal ezelőtt, az Eal történetének egyik világháborújában tengerészeti támaszpont volt. A lagúna így valóságos hajótemető. Persze, a virágzó turizmus már a múlté. A könnyűbúvárkodás nem üzlet már. Az átlag eali embernek nincs rá ideje és pénze, hogy idáig utazzon, a bolygó jótevői meg úgyis megmondják, hogy kinek mi a dolga. Ha valaki nagyon búvárkodni vágyik, annak ott a lehetőség, hogy egy eldugult ipari szennyvíz-lefolyót tisztítson a galaxis valamelyik távoli zugában. Közben egy ótvar szivattyú látja el levegővel, és egy éber törp komisszár figyeli pisztollyal a kezében, nehogy szabotázst hajtson végre. Ennek ellenére mégsem elhagyatott hely ez a Truk. Nagyon népszerű például egyes fiatalok körében. Képzeljük el, hogy Truk legöregebb fáinak van valamiféle lelke, mert a fa is élőlény. Szóval az említett fák mind időskori elbutulásnak tudják be, hogy bármerre is meresztik az elképzelt szemeiket, mindenhol nagy, szürke, vagy terepszínű hadihajók horgonyoznak. Nem is akármilyen hadihajók. Ezek a valaha volt IJN egykori büszkeségei! Fáink csak álmodták volna az eltelt évszázadot, és még mindig ezerkilencszáz negyven akárhány van?

Dehogy álmodták, megtörtént az. Jogos a kérdés: akkor mit keresnek itt ezek a kivénhedt hadivasak? Nem kellene valahol a tenger fenekén vagy valami eldugott brazil roncstelepen ábrándozniuk a régmúlt idők dicsőségéről? Dehogyis! Pont a megfelelő helyen vannak a lányok. Mert ugye, angolszász elképzelések szerint a hajók nőneműek. Mielőtt Truk fái mind megőrülnek a kíváncsiságtól, elmondom, hogy a válasznak hegyes füle, vagy hosszú viking szakálla van. Szóval, elsőnek nézzünk be a parancsnokság épületébe!

Yamato

[A teljes novella pdf formátumban itt olvasható]


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához