LFG.HU

taverna
Berke Szilárd
hírekCimkek

I. RÖVIDEN A PÁLYÁZATRÓL
A pályázat kiírója. www.multiverzum.hu
A pályázat benyújtásának határideje: 2004. január 16., Péntek, 12.00 óra
Beküldési cím: palyazat@multiverzum.hu
A pályázatokat értékelik: Multiverzum Műhely írói és Eric Muldoom

II. AMMERÚNIA – a Sötét Hold birodalma
“Egy késõ ókori, korai középkori (európai) környezet hangulatából merítkezõ fantáziavilág, amelyet az elf fajok uralnak. Az emberek – a holdelfek rabigájából szabadulván – csupán néhány száz éve hívták életre a Királyságot, s leginkább csak ismerkednek az őket körülvevő baljósan komor környezettel. A mindennapok élőhelye többnyire a határtalan vadon, ahol rég letűnt korok nyomasztó árnyékai között lapulnak a fapalánkkal, földsánccal védett emberi települések. Várakat, városokat csak elvétve találni, s bár ezeket hatalmas falak és bástyák övezik, hosszú-hosszú mérföldek választják el őket egymástól: egyik helyről a másikra eljutni egy-egy kisebb hőstettnek számít. Dacára annak, hogy minden fa mögött ellenségek lapulnak, a Királyság időközben darabokra hullott, s az újonnan létrejött birodalmak szünet nélkül marakodnak egymással. Kihasználva a káoszt a holdelfek és szövetségeseik – látszatra – mindent eldöntő háborúra készülődnek, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a lázadó rabszolgákkal…”
Forrás: www.multiverzum.hu

III. MULTIVERZUM – A MŰHELYRŐL
Ammerúniához 1995-óta születnek hosszabb-rövidebb elbeszélések a CHERUBION kiadó gondozásában: jelenleg egy regény (Eric Muldoom: Sötét Angyalok), illetve 12 elbeszélés olvasható a világhoz különböző fantasy-antológiákban. Nemes István néhány hete szabad kezet adott Muldoomnak Ammerúnia fejlesztéséhez, ami biztos alapot jelent a továbblépéshez. A kiadó támogatása lehetővé teszi, hogy a világ a jövőben ne csak “egyemberes” legyen, hanem bárki munkálkodhasson benne, akinek kedve van hozzá és megfelel a pályázatba foglalt feltételeknek.

A Műhely alapvető célkitűzése: Ammerúnia élettel való feltöltése, építgetése, színesítése. A feladat, az együttműködés nem néhány hónapra szól, hanem években gondolkodunk. Nem titkolt cél, hogy a közös munka során kialakuljon egy írói közösség, egy baráti kör, amelynek alkotói segítik egymást javaslatokkal, észrevételekkel, eképpen egyengetve saját és társaik szakmai fejlődését. A Műhely tagjai napi szinten interneten tartják egymással a kapcsolatot, havonta egy alkalommal pedig személyesen is összeülnek az aktuális feladatok egyeztetése, az eredmények értékelése végett. Az első szélesebb körben való megmérettetést (nyomtatott formában) egy Ammerúnia-antológia jelentheti.

A pályázat közvetlen célja: tagok toborzása a Műhelybe. A Műhelynek jelenleg 7 aktív tagja van, akik személyes meghívás útján nyertek felvételt a fejlesztői csapatba. Adatlapjuk rövidesen elérhető lesz a honlapon. A pályázat révén az aktív tagok létszámát 10-15 főre szeretnénk megemelni.

(A pályázat teljes szövege PDF formátumban a kapcsolódó link alatt olvasható…)


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.multiverzum.hu]
[http://rpg.hu/iras/doc/palyazat_multiverzum.pdf]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.