LFG.HU

auer
vegyesCimkek

11.

Lykorgon testvért hősies tettek közepette érte a dicsőséges halál, amiről temetése során megemlékeztünk. Ezt követően géncsíráját útjára bocsátottuk, hogy visszatérhessen rendházához.

Felroth Gelt az eligazításon egy ismeretlen Blood Angelt mutatott be nekünk, aki csatlakozni fog a csapatunkhoz. A csapat új közelharcos specialistáját Bellerophonnak hívják, elég forrófejű és nem is ragaszkodik annyira a kódexhez, mint Kaiden testvér. Az akció kezdetéig a csapat kimenőt kapott a Freeporti állomáson. Az állomás körül két flotta állomásozott, az egyik a Thrax számára utánpótlást szállító hajókból állt, míg a másik a Winterscale ház kereskedelmi flottája, valamint az inkvizítor hajója.

Kimenőnk alatt egy üzenetet kaptunk a kereskedőház lordjától, Lord Gregor Winterscale-től.

A csapatunk egy kis hajóval az állomás fő gondolájában dokkolt, ahol fényűző fogadtatásban volt része az osztagnak. A díszőrség és az udvarmester a lifthez kísértek bennünket, amely egy nagy terembe vitt minket.

A csarnokban Lord Gregor már várt bennünket. Előzékenységét mutatva itallal és dohányáruval kínálta a csapatot. A következő nagyjából egy órát azzal töltöttük, hogy az általa “kimentett” űrgárdista relikviákat mutatta meg nekünk, valamint röviden mesélt róluk, egyértelművé téve hátsó szándékát a csapatunkkal kapcsolatban. A teremben egy Volkite energia fegyver, egy Katafrakt Terminátor páncél, egy vélhetően a Spacewolf rendházhoz tartozó kard, egy deaktivált, különleges sorozatba tartozó szervó koponya, illetve egy Rosarius volt kiállítva sok egyéb érdektelen dolog mellett.

A Lord felajánlott bizonyos javakat az inkvizítor eligazításán elhangzott információkért cserébe, amit a testvérekkel hajlandóak voltunk nem meghallani, hogy ne kelljen a Lordot a helyszínen kivégezni árulásért/eretnekségért. Ezt követően egy rövid cserekereskedelem zajlott az osztag és a Lord között, amivel mindenki jól járt. Sajnos az atomtöltetek nem képezték az egyezség részét, így azokat ott hagytuk, ám így is hozzá jutottunk a kardhoz, Rosarius-hoz, valamint egy párviadalért cserébe a Volkite energia fegyverhez.

A “párbaj” – ha lehet annak nevezni egy ilyen mészárlást – meglehetősen rövid volt. Bellerophon testvér szemvillanás alatt véget vetett az ellenséges tyranida warrior szánalmas életének. A nap végeztével az osztag visszavonult a hajóra és felkészült a következő napi bevetésre. Az inkvizítort szolgáló Magos X-162-Rhya eközben beszerelt az űrhajónkba egy jelzavaró rendszert – ez képes hatástalanítani az ellenség kommunikációját, illetve fázisoló rendszerét.

A cél Shecathum űrvárosa volt, amely a Caitan rendszer gázóriása körül kering. A mi fregattunk feladata volt kiiktatni az ellenséges járőrhajót, amely egy hosszú és kimerítő harc után végül sikerült. A testvérekkel közös munkánk eredményeképpen a járőrhajót vészjelzés leadása nélkül kiiktattuk. – az átkozott Magos eretnek gépszelleme nem kevés fejfájást okozott…-

Ezt követően az inkvizítor újabb eligazítást tartott. A következő feladat a várost védő pajzs kiiktatása volt a csapatunk számára.

Az osztag viszonylag hamar előállt egy tervvel, miszerint egy Thunderhawk fedélzetén szállunk le a városba és a célpont épületet alulról közelítjük meg, hogy mihamarabb kiiktathassuk a város védelmének ezt a részét. Itt elég nagy fingszeletelés volt arról, hogy közelítsék meg a célpontot.

A terv elég zökkenőmentesen haladt egészen az épület fő csarnokáig. Az alagutakban csupán egyetlen Tomb Spyderrel találkoztunk, amit a testvérek gyorsan kiiktattak. Azonban az épület fő csarnokába mászva egy nagyobb ellenséges erőbe futottunk bele váratlanul. A Doomsday Arc illetve a Destroyer Lord veszélyes ellenfelek voltak, azonban Kaiden testvér nehéz fegyvereinek nem tudtak ellenállni. A maradék 6 Flayed one-t illetve Deathmark-ot a testvérek könnyedén felszámolták.

A torony vezérlőközpontja nem volt messze, beérve 3 Lichguarddal illetve egy Cryptek-el találtuk szemben magunkat. Bellerophon testvér hamar megtapasztalta az ellenség időtorzító képességét, amikor megkísérelt megelőző csapást mérni rá. Fegyvere egy pillanatra az idő rabjává vált, majd újra előkerült. A harc viharos gyorsasággal lezárult Kaiden és Aerrow testvérek tüzelési hatékonyságának köszönhetően. Ezt követően a Magos-tól kapott tárgy segítségével lekapcsoltam a várost védő energiamezőt. -..persze ez is valamilyen eretnek technológia volt, ezért még megfizet….-

Jelentettünk az inkvizítornak, aki kiadta a következő parancsot. Menjünk a megjelölt koordinátákon található Dolmen kapuhoz.

Útközben a testvérek észrevettek egy sérült Vendettát amit egy Destroyer Lord üldözött, majd végül lelőtt. A hajó roncsaihoz siettünk, ahol egy osztag gárdista már megkezdte a mentést. Nem túl messze egy osztag Immortal vette felénk az útját, akikről a testvérek hamar gondoskodtak. Ezt követően a gárda őrmeste röviden jelentett Kaiden testvérnek, majd visszatértek feladatukhoz, az auspex állomás őrzéséhez.

Az osztag hamarosan eljutott a kijelölt pontra, ahol semmi nem volt látható és a szkennerek sem mutattak semmit. Közelebb érve azonban három Canoptek Spyder és egy Canoptek Scarab Swarm jelent meg. Az ő ellenállásuk nem okozott gondot. Miután jeleztünk az Inkvizítornak ő és válogatott társasága teleportált a Dolmen kapunál.

A csapatban heten voltak összesen Felroth Gelt-et is belértve, valamint hoztak magukkal pár servitort. Felroth Gelt, Alexia De Winter inkvizítor és akolitái: Ravia csatanővér, Pjotr asztropata, Alessia (tudós).

A Magos X162-Rhya nagy magabiztossága ellenére nem volt képes működésre bírni a kaput, amelyet az inkvizítor végre megfelelően honorált -..gyakorolhattam volna önmérsékletet, de nem akartam … – így az eretnek Magos nem szennyezi már többet a birodalom gépszellemeit a szentségtelen találmányaival.

A kapu aktiválásához azonban szükség van egy jogarra egy megfelelően magas rangú Necron vezetőtől. A rendelkezésre álló információk alapján a teleportarium segítségével az osztagot egy ilyen Lord közelébe juttatta az inkvizítor. Jelentős ellenséges erők vonalai mögé érkeztünk meg.

Három századnyi Warrior, több Destroyer, valamint a Lord a Catacomb Command Barge-al állt előttünk. A testvérek azonnal lerohanták a lebegő járművet, amely Bellerophon és Kaiden testvérek támadásai alatt megsemmisült, így Bellerophon testvér sikeresen közelharcba került a Lorddal. Eközben Aerrow és Kaiden testvérek sorra pusztították az ellenséges Destoryereket. Szerencsénkre a 3 századnyi Warrior a tér másik oldalán rekedt gárdistákkal volt elfoglalva, így csak sok idő elteltével fordították ellenünk a fegyvereiket.

Bellerophon testvér eddigre magához vette a Lord jogarát és a teleportáriummal visszavonultunk a Dolmen kapuhoz. Ezt követően beléptünk a már sokszor emlegetett hipertér folyosókra, amelyeken reményeink szerint eljuthatunk a célunkhoz. Itt a jogar megszerzése után még egy-két körig harcoltak teljesen feselegesen, ez Kaiden csatatestvér lábába került.

 

12.

A hiperhálóba belépve az Inkvizitor és szedett-vedett csapata vezetésével elindultunk egy következő kijárat felé. Ahogy a folyosókon barangoltunk Felroth Gelt vezetésével, egy hatalmas organikus oszlopokból álló csarnokba értünk, ahol egy csapat hegyesfülű állta utunkat, ami Warpspidereket, az Exarch-jukat, aeldari Warriorokat és egy Autarch-ot foglalt magába.

A harc különösen előnytelen volt számunkra, mivel az ellenség saját területén kellett szembeszállni velük. A vezetőjük egy feltehetően nőnemű eldar Voidsinger volt, aki Erandel-nak nevezte magát. Az elhangzottak alapján már korábban összetűzésbe került Gelt inkvizítorral, így a korábban elhangzó fenyegetéseit most kívánta tettlegesíteni. A csapat véres harc árán leküzdötte a Voidsingert, a warriorokat az autarchot, de a vezetőjük sérülten elmenekült és a csapataik visszavonultak. Elég kemény csata volt, a szövetséges NJK-kból páran fűbe haraptak.

Követve Felroth Gelt vezetését a folyosókról egy csomópontba érkeztünk, ami egy nagy méretű, kihalt aelda városnak bizonyult a későbbi felderítéseink alapján. A városból több járat vezetett ki, de amikor odaértünk egyhez, az zárva volt, ahogy az az átjáró is amin érkeztünk.

A csapat felderítésbe kezdett a városban, hogy kiutat keressünk. Több pontot is találtunk, ami érdekes lehet az inkvizítor számára:

-       A városközpontban található egy szökőkút 5 Wraithguarddal, a szökőkútból vér csobog
-       Egy barakk, ami feltehetően az elda közelharcosokhoz, a Bansheekhez tartozhatott – itt 2 Wraithguard küzd valamilyen negatív energiákból álló fekete köddel
-       Egy nagy torony, amiből rendszeres időközönként fénycsóva csap ki – körülötte 3 Wraithlord
-       Egy épületkomplexum nem messze innen – dokkok

Behatoltunk a dokkokhoz, hogy ellenőrizzük, de elda járművek helyett teljesen más talált a csapat felderítés közben – egy sötét elda különítmény éppen itt vert tábort. Mivel az ilyen eretnekség elfogadhatatlan és voltak emberi fajból származó túszaik is, ezért az osztag rajtuk ütött.

Egy homunkulusz, 40-50 sötét elda harcos, 4 Grotesque és egy kronosz volt az ellenségünk. Az ellenfelet a támadás felkészületlenül érte, ezért erőfeszítés nélkül végeztünk velük. A sötét eldák jól tudnak kitérni, de az ütések-lövések állásában már esélytelenek voltak.
A túszokból sikerült 8 embert biztosítanunk, őket később az inkvizítor kikérdezte – érdemes információ nem volt a birtokukban.

 

 

13.

Ezt követően a csapat visszatért a nagy toronyhoz és egy Wraithlord másodpercek alatt történő kiiktatásával betört, hogy felderítse a létesítményt. A meglepetés és a koncentrált támadás kiiktatta a gépezetet. Rendszertechnikailag az is rásegített, hogy a Rogue Trader könyvek egyikéből való, így a DW karakterek számára nem akkora kihívás, mint gondolná az ember. Sajnálatos módon a tudásunk kevésnek bizonyult az épület funkciójának megértéséhez, így értesítettük az inkvizítort, abban bízva, hogy ő megfejthet ezekből az istentelen rúnákból valamilyen információt. Eközben egy elda lélekkristály vizsgálata közben egy idegen entitás meg akart szállni, azonban sikerült ellenállni, így nem volt ebből problémánk. -..igaz a csapat többi tagja egy kicsit túlreagálta a dolgot..- Még a kampány elején szerzett Xavier csatatestvér egy adattáblát, ami minden Lore alapú képességre jelentős bónuszt adott – hála a belebörtönzött Tzeentch entitásnak. Pont itt és ekkor jött elő, hogy a kutatásaival eléggé megerősödött az entitás és megpróbálta megszállni. A megszállás sikeres volt, de a többiek gyanakodtak így az entitás (Kufár névre hallgató démon) paktumot kötött az űrgárdistával aki belement ebbe. Sajnos mivel közeledett a kampány vége túl nagy kihatása nem volt a dolognak.

Felroth Gelt érkezését követően kutatás és több könyv forgatása után -..tiltott és eretnek tudást tartalmazó könyvek..- megállapította, hogy ez a város most börtönként funkcionál ami valamilyen idegen entitást zár el, és a torony ennek a fókuszpontja. A város feloldásához tehát ki kell szabadítani az entitást és el kell pusztítani. Ebben segített volna a korábban vizsgált lélekkristály, de azt szétmorzsolták…

Kis előkészület után a testvérekkel megnyitottuk a börtönt, ahonnan egy káosz démon: egy Lord of Change szabadult ki. Hiába próbált különböző pszí trükköket bevetni, a Kaiden testvérre felszerelt Assault Cannon-nak semmi nem állhat ellen. Így a szörny elpusztult, az ezt követő szörnyűséges tűzárat pedig szerencsére az energiapajzsok felfogták – a pajzsokon keresztül érzett hőből ítélve nem sok maradt volna belőlünk. Sajnos újra bebizonyosodott, hogy egy nagy ellenfél könnyebben legyűrhető a koncentrált tűz miatt.

A város lezárása elmúlt, így folytattuk utunkat a hipertér folyosók hálóján át. Útközben még láttuk jelét a korábbi elda csapatnak, de nem mertek szembeszállni velünk így “megköszönték”, hogy megtisztítottuk a városukat. -..Nem eléggé sajnos..- Kisvártatva megérkeztünk a kívánt kijárati ponthoz, azonban ez egy régi bányába vezetett.

A bánya kihalt volt – se bányászok, se aktív szervitorok. Elindultunk a tárnákból a felszín felé. A felszínre érve egy hatalmas bolyváros tárult a szemünk elé, illetve a bányászfalu, ahol egy fosztogatóbanda épp akcióban volt.

Felderítés közben ejtettünk foglyokat – a többi ellenfél sajnos a kereszttűz áldozatául esett. Akik feladák azokat a testvérek meggyőzték, hogy működjenek együtt, ezután az inkvizítor kihallgatta őket. Amit megtudtunk:

-       Az Avalon szektorba tartozó, Theraklion bolygón vagyunk
-       Azon belül Primaris bolyváros peremén
-       A faluban minden bányász öngyilkos lett valamilyen módon, a fosztogatók nem tudnak rá semmi magyarázatot. Látszólag valami halálkultusz lehetett

A különítményünket két részre osztotta Felroth Gelt: Alexia de Winter és csapata beszivárog a városba és információt szerez, míg ő és mi később lépünk a városba, magunkra vonva minden tekintetet.

 

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához