LFG.HU

auer
vegyesCimkek

14.

A város határába érve kaotikus hangulat és látvány tárult elénk. A rendfenntartók és a civilek egymással dulakodtak. A civiliek bebocsátást és méltó halált követeltek, a rendőrök pedig próbálták fenntartani a törékeny helyzetet, ami feszült, mint egy túltöltött plazma fegyver.

A főcsendőrhöz lépve az inkvizítor megvillantotta rozárióját, járművet illetve jelentést követelve a tiszttől.

Eközben meglepő módon a civilek térdre borultak a testvérek előtt és a saját halálukért könyörögtek. -.. Valamiért mindenki öngyilkos akart lenni és Astartes keze által meghalni dicsőség? Mindenesetre a helyzet eléggé furcsa és visszataszító, az emberek úgy kúsztak felénk mint a férgek akik alig várják, hogy eltapossuk őket, ráadásul örülnek neki..-

Légifuvarral sikerült eljutnunk a kormányzói palotába. Itt díszőrség fogadott bennünket majd egy luxus szállásra vezették a csapatot. Felroth Gelt eközben megkereste a helyi kormányzót Elektra Vissariont aki egy másik birodalmi inkvizítorral karöltve – Halstron – fogadta őt, hogy megbeszéljék a jelen helyzetet.

Az inkvizítor a megbeszélést követően eligazított bennünket a helyzetről:

-       Nagyjából 10 év telt el a hiperhálóra történő belépés óta
-       A Cadia rendszerben a védvonalakat áttörte a káosz flottája
-       A Terra elesett, a Császár halott
-       A bolygón kivégzik a lakosságot a Birodalom bukása miatt – az emberiségnek távoznia kell, de méltóképp. Mindezt a Kegyeletosztók nevet viselő űrgárdisták felügyelik

Felroth Gelt láthatóan hisz ebben a rémálomban, vagy megjátssza, hogy hisz benne.

Ezt követően az éjszaka folyamán a testvérekkel változatos módon foglaltuk el magunkat. Én belemélyedtem az elérhető információkba, és időmet egy különös esemény: az asztropata “kórus” öngyilkosságának feltárásába fektettem -..A dolog meglepően hanyagul és felületesen lett kezelve, a dolgok magyarázata illetve végkimenetele nem kielégítő..-

Reggel Felroth Gelt kiadta az utasítást, hogy feltűnően menjünk el a közeli PDF bázisra felszerelést vételezni és feltölteni a készleteinket.

A bázisra vezető úton a város határához hasonlóan minden civil a haláláért könyörgött. A bázisra belépve meglepő módszerességgel haladt a civilek kivégzése.

A bázison Daetor parancsnok fogadott bennünket és átadta a kulcsát, hogy a csapatunk hozzáférjen a fegyverraktárhoz. Eközben kérlelte a csapatunkat a kegyes halálért cserébe megígérve, hogy mindenben a rendelkezésünkre áll – ezt a viselkedést Aerrow testvér meglepő módon a közvetlen helyettes váratlan és kegyetlen kivégzésével erősítette meg a parancsnokban. Rövid készlet töltés és fegyverkezés után a csapat elindult vissza a szállásunkra.

A főhadiszállásról kilépve kisvártatva lézer sugarakkal támadtak ránk, az első Kaiden testvér energiamezőjén szétszóródott, a második pedig Aerrow testvér mellet csapódott be. A sugár méretéből lézerágyúra gyanakodtunk a testvérekkel, ám Kaiden testvér sorozatát egyik tüzelési pont sem viselte jól. Eközben Bellerophon testvér felrepült a támadóinkhoz, akik élesítettek közben egy-egy melta töltetet, amelyeket szerencsésen elkerült – így minden végtagját megtarthatta.

Kiderült azonban, hogy a támadóink két Rapier típusú löveg amelyet távirányítással sütöttek el ellenünk.

Az irányítás jeleit visszabontva Bellerophon testvér vezetésével lerohantuk a központot ahol 2 veterán katonát és egy tech-papot találtunk. Sajnos az egyik katonának nem volt szerencséje. Így visszavonulva biztonságos területre Aerrow testvér nagy örömmel hallgatta ki a két foglyot.

Kiderítette a kihallgatás során:

-       A városban szerveződött lázadó csoport tagjai
-       Utálják a két Astartes Gárdistát akik az inkvizítorral vannak itt. Ők vezetik és támogatják a kivégzéseket
-       Az asztropata kórus egy tagja túlélte a tömeges öngyilkosságot

A kikérdezést követően a testvérek úgy döntöttek, találkozni kívánunk a lázadókkal és különösen felkeltette érdeklődésünket a még élő asztropata, aki elvileg már halott kellene hogy legyen a adatbázis alapján. Elengedték a foglyokat azzal a feltétellel, hogy megszerveznek egy találkozót következő estére a jelenlegi helyünkre.

A csapat megkísérelte felvenni a kapcsolatot Felroth Gelt inkvizítor másik csapatával, de hiába. Visszatérve a szállásra Halstron inkvizítor hívott bennünket. Bemutatta a két Kegyeletosztót akiket Phorion és Demos néven mutattak be. A testvérekkel megpróbáltuk megfejteni, vajon a káosz bármilyen jele mutatkozik-e rajtuk, Bellerophon testvér még ki is hívta egyiküket párviadalra, hogy több információhoz juthassunk, de mindhiába.

Ezt követően az inkvizítor röviden előadta elképzeléseit a helyzetről nekünk is, Felroth Gelt továbbra is kétértelműen viselkedett, ahogy egy inkvizítortól arra számíthat az ember: látszólag támogatta Halstron-t. Ezt követően felkínálták nekünk, hogy tartsunk velük a következő világra a hajójukon. Később visszatértünk a városba, megvizsgáltuk az inkvizítor hajóját, de távolról nem volt túl sok információ ami relevanciával bírt számunkra. Ez egy Astartes Strike Crusier volt egy Lambda jellel ott, ahol a hajók neve szokott lenni.

 

15.

A kikötőből visszatérve információt kaptunk egy, a közelben lezuhant Deathwatch drop podról.

Megvizsgálva kiderült, hogy a pod érintetlen és már akár 100 éve is itt állhat. Felnyitva egy sztázisban lévő Blood Angel Dreadnought-ot találunk. Beindítva az ébresztési folyamatot a csatatestvér ébredését követően minden rendszer jól működött, bár a hosszú sztázis megviselte az emlékezetét. Az új társunk Tiberius néven mutatkozott be.

Ezt követően légifuvart szereztünk egy Aquilla lander képében, így Tiberius testvérrel együtt immáron 5 fővel érkeztünk meg az Óratoronyhoz – Ezt a helyet mondták a korábban kivallatott lázadók.

A tornyot a lázadók kiürítették, az alagsorban található kogitátorközpontból a kogitátort eltávolították és a helyén áramtalan kábelek sokasága feküdt. Kutakodás közben több mint egy tucat szervó koponya aktiválódott és holoképet sugároztak elénk. A képen a lázadás egyik vezetője, Angyal jelent meg, aki neve ellenére jobban hasonlít egy techpapra mint egy szeráfra. Rövid társalgás folyamán megosztott velünk egy birodalmi üzenetet, amely Halstron inkvizítor érkezését követően érkezett, több száz évvel későbbről: +++Az Indomitus hadjárat hamarosan ideér, tartsanak ki a Császár nevében!+++

Eközben Felroth Gelt inkvizítor sürgős üzenetet küldött nekünk, hogy a beszivárgó csapatra lecsaptak és azonnali kimenekítést kérnek. Az lázadók nem vállaltak felelősséget a támadásért és segítettek nekünk a cél zóna behatárolásában. Az Aquilla segítségével hamar elértünk a célzónához: egy város méretű vegyipari kombináthoz, eközben érkezett “pontosabb” információ a beszivárgók helyzetéről.

A rendelkezésre álló térképek alapján meghatároztuk a tartózkodási helyüket és megkezdtük a behatolást. Mivel a terület légtere le volt zárva, így egy helyben talált teherautóra ült fel a csapat.

Bellerophon testvér “hatékony” felderítésének hála gyorsan irányt találtunk, azonban néhány kilométer megtétele után egy Hydra állta utunkat, ami minden próbálkozásom ellenére szétlőtte alattunk a teherautót.

Az ezt követő harcban Kaiden és Aerrow testvérek a Hydrát ócskavassá majd felrobbanó ócskavassá változtatták a benne ülő emberekkel együtt.

Tovább haladt az osztag immár gyalog, innen már nem volt messze a cél és nem akartuk a csapatot megosztani mivel nem volt kellően nagy jármű a helyszínen.

Nem sokkal a célunk előtt egy osztagnyi Powerlifter sentinel állta utunkat, de csak rövid ideig, a testvérekkel a lépegetőket másodpercek alatt kiiktattuk. Sajnos a harc során az összes egységben megsemmisült a rádió, így nem volt lehetőségünk, hogy belehallgassunk az ellenség kommunikációjába. Meglepően könnyen elintézték őket, a nagy távolság miatt nem értek a lépegetők ütéstávolságba.

Pár percen belül a célunkhoz értünk, ahol 2 támadó kopter, 3 Leman Russ tank és több száz milicista vette körbe az épületet amelyben a beszivárgó egység bújt meg.

A harc jól indult: Tiberius és Bellerophon testvérek közelharcban megsemmisítettek egy-egy tankot, amelyeket Aerrow és Kaiden testvérek előtte felpuhítottak – rendkívül hatásos Krak rakétákkal. Ez utóbbi hatásosságáról vitatkoznék azért…. A harc folytatásában azonban Bellerophon (aki ezt megelőzően alig pár másodperc alatt kiiktatott egy egész osztag katonát) és Kaiden testvérek is súlyos találatot kaptak, ám ez nem akadályozta meg őket abban hogy hősiesen folytassák a harcot. Aerrow testvér kivégezte az egyik támadó koptert, a másikkal a testvérek elmondása szerint Kaiden testvér végzett. Sajnálatos módon ezt nem láthattam, mivel a fedezék fölött becsapódó lövedékek az említett kopterről kritikus sérüléseket okoztak, így nem folytathattam a harcot. Az utolsó tank megsemmisülése után a testvérek lemészárolták az el nem futó katonákat.

Sebeinket begyógyítva és Tiberius testvért megjavítva behatoltunk az épületbe, ahol megtaláltuk Lady Alexia holttestét a vele együtt menekülő Pjotr-al együtt. Ezzel az akoliták utolsó tagjai is elhullottak.

Aerrow testvér elmondása alapján a rájuk zuhanó betontömbök ölték meg őket órákkal ezelőtt.

A testüket magunkhoz vettük, sajnos az Alexiánál talált adathordozót nem sikerült helyreállítani akármennyire próbálkoztam rontott dobás még jobban rontott újradobás…. Így egyéb információ hiányában visszaindultunk a bázisra, hogy jelentsük Felroth Geltnek a beosztottai halálát.

 

16.

Alexia akolita agyának felfalásával Aerrow testvér fontos információkhoz jutott hozzá, amiket aztán megosztott a csapattal: Itt hihetetlen sokáig töprengett a csapat, mire leesett ez a nyilvánvaló megoldás…

-       Az üzemanyag finomító telep vezetője direkt utasításokat kap Halstrom inkvizítortól
-       A finomítóban egy BDF-56 nevű kemikáliát adagolnak az üzemanyaghoz

-..Erről később kiderült, hogy erőteljes depresszáns, ami porlasztva nagyon hatékony..-

Az akoliták földi maradványait megsemmisítettük, majd visszatértünk a városközpontba. Felroth Gelt összehívta csapatunkat, hogy megossza az általa szerzett információkat. A legfontosabb egy üzenet volt, miszerint egy káosz flotta közeledik a bolygó felé.

Eddig összeszedett információink alapján az üzenetet hamisnak gondoltuk. Megosztottuk az inkvizítorral a nyomozásaink eredményét és a Császár nevében utasításba adta, hogy fogjuk el _élve_ Halstrom inkvizítort. Távozás előtt egy eretnek könyv segítségével meggyógyította a sérült testvéreket, beleértve a hiányzó végtagok visszanövesztését, majd az osztagunk Aerrow testvér vezetésével elindult Halstrom-hoz.

A Halstrom lakhelye előtti őröket a testvérek hamar meggyőzték, így a távozás mellett döntöttek.
Odabent, a luxussal tömött teremben az inkvizítor fogadott bennünket.

Ahogy közelebb értünk a testvérekkel a csarnok feltűnően üres volt, látszólag az inkvizítor tisztában volt jöttünk okával és felkészülten várt bennünket. Elmondta a kis monológját, hogy már késő, és az emberiség el fog bukni majd…
Parancsszóra egy teleportarium segítségével elmenekült, helyébe pedig öt Larnean Terminátor és egy Contemptor Dreadnought jelent meg. Ők az áruló Alfa Légió tagjai voltak, s a kiteleportált inkvizítorral álltak szövetségben.

A harc kezdetén az ellenséges terminátor varázsló súlyos csapás mért a csapatunkra, ám ezt követően nem volt esélye több kaotikus pokoli erőt alkalmazni. Sajnálatos módon az ellenséges parancsnok nem evilági fegyverével Tiberius testvér Dreadnought testét használhatatlanná tette, így ő kiesett a harcból. Aerrow és Kaiden testvérek súlyos sebeik ellenére halált megvető bátorsággal támogatták az erőfeszítéseinket és támogató tűzzel záporozták meg az ellenséget. Ennek is hála az ellenségeink hibáztak és nem tudták kihasználni látszólag fejlettebb fegyvereiket. Bellerophon testvér birokra kelt az ellenséges vezérrel és Dreadnought-tal, eközben Aerrow testvér súlyos sebeket kapott az ellenséges terminátorok össztüzétől. Nem sokkal ezután a káosz parancsnok elesett, majd a lépegető is követte. Kaiden testvér kivégzett egy újabb káosz gárdistát, ám az utolsót a halál markából kimenekítette az ellenség.

Aerrow testvér a harc után csodával határos módon felgyógyult, majd mi négyen a hősiesen harcoló Tiberius testvér szarkofágjával a vállunkon felmentünk a város irányító központjába, ahol Felroth Gelt éppen egy holoadás keretein belül egyezkedett egy extravagáns kinézetű feltehetően nővel.

Miután a beszélgetés lezárult, Aerrow és Bellerophon testvér jelentett az inkvizítornak, Bellerophon testvér elmondásai alapján az ellenséges erők az Alfa Légióhoz tartoztak, akik a káosz seregét erősítik.

Ezt követően az inkvizítor közölte, hogy megérkezett egy birodalmi flotta egy Elucia Vhane nevű kalóz kalmár vezetésével, s egy közeli leszálló platformon találkozunk vele és embereivel.

Kisvártatva meg is jelentek három ágyúnaszáddal, egy nagyobb vadászraj kíséretében. A védett pozícióban haladó űrhajó meglehetősen funkcionálatlan arannyal és különféle drágakövekkel volt díszítve – később erről szállt le a kalmár. -..ez azért várható volt..-
Ami azonban érdekesebb, hogy a másik két hajó új, eddig ismeretlen páncélba öltözött illetve fegyverzettel felszerelt űrgárdistákat hozott magával.

A gárdisták közül kilépett, majd levette sisakját a vezető, aki Ajax kapitányként mutatkozott be. Ő és a többi gárdista a Főnix gárda 3. századához tartoznak. Röviden eligazított bennünket, majd Aerrow testvér is elmesélte neki a mi helyzetünket.

Úgy tűnik, az utazás a hipertéren át több mint 10 évig tartott, így nagyon sok dologról lemaradt az osztag – mindenről, ami a világban történt az elmúlt nagyjából 100 évben.
A Nagy Hasadék, Roboute Guilliman visszatérése, primaris űrgárdisták…

-..Ezeket ti mind tudjátok hiszen ebben éltek, éltetek..-

A testvérekkel újra csatlakozni fogunk a Halálőrök Légiójához és büszkén szolgáljuk tovább a Császárt!

 

Szóval ennyi lett volna. Különböző okok miatt elhúzódott a kampány, de összességében nekem tetszett, köszönöm a játékosaim kitartását, és Dózer beszámolóit. A Deathwatch-tól mint rendszertől eddig ódzkodtam, és sajnos nem lett a szívem csücske, a nagy egész nagyon nehezen áll össze a játék során. A terveink szerint most egy kis Dnd5/Pathfinder jön, majd utána visszanyergelünk a távoli sötét jövő univerzumába egy Only War kampány keretében.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához