LFG.HU

celsior
hírekCimkek

a 2004-es esztendő első félévére

…lecturis salutem,

A M.A.G.U.S. újjászületésének első éve után arra törekszünk, hogy a régi – új utód mindannyiunk örömére tovább erősödjön.
A 2004-es év első negyedévére prognosztizált szerepjáték – alapkönyv mellé a jövő év első félévére számos meglepetést tervezünk a regények, antológiák terén is:

Eric Crowe: Toroni bosszú
A Vinidis – trilógia befejező részében a toroni származású kalandor rádöbben, hogy lassan alulmarad a testét bitorló ősi lélekkel szemben. Fájdalmas veszteségek árán tanulja meg, hogy ha meg akar szabadulni az óidők bestiájától, mindennél erősebb szövetségest kell keresnie: magát a könyörtelen Időt.

Legendák és Enigmák antológia: Crantai örökség:
A Legendák és Enigmák tizedik kötete új és emlékezetes módon tiszteleg Ynev régi és új krónikásai előtt.
Az antológia nyilt novellaíró verseny, amelyben csak a még nem befutott, de tehetséges szerzők publikálhatnak. Hozzávetőlegesen a legjobb tíz írás megjelenése várható, profikat megillető honoráriummal. Vészterv: ha nincs elegendő minőségi novella, akkor felkért Ynev -veteránok is közreműködnek, mert a színvonalból nem engedhetünk.

Alan O’ Connor: Csillagvető
Vérrel és lánggal tombol a Tizennegyedik Zászlóháború a Quiron -tenger mindkét partján. Hőseinket, az erioni születésű Sianist es Rolfrt a gnómot azonban ez a legkevésbé sem érdekli. A szabadságuk és a túlélés múlik azon, sikerül – e megérteni az ősi Cranta mágikus rítusait.
És kudarcot vallanak.
A vereség azonban, akárcsak a siker, mindig kétarcú.

A könyv – a Síró fém című ikerregényhez hasonlóan – ezúttal is két különálló történetből áll.
Noha terjedelemben mindkettő egy-egy önálló regénynek felel meg és az események időben szorosan követik egymást, az írások hangvétele alapvetően eltér: az első rész humoros-kalandos történet, a második inkább drámai elemekkel építkező, misztikus-borongós história.

John J. Sherwood: Hőseposz
Az elf fajháborúk idejétől a Hetedkorig ívelő, egymással összefüggő epizódokból álló, heroikus hangvételű történet.
John J. Sherwood drámai intenzitással láttatja az időket, mikor még pegazusok szárnyaltak Ynev erdei felett és aquir vadászhajók lapultak a lombok sűrűjében. Sárkányok, égi gályák, és a Quiron-tenger keletkezésének titkai elevenednek meg a Hőseposz lapjain – mindez a szerzőre jellemző sajátosan összeszedett, a részletekre is ügyelő előadásmóddal.

Két új regény a klasszikusoktól:
Az ynevi krónikák Nagy Öregjei a jövő éve első félévében két új írással örvendeztetik meg hűséges olvasóikat. Részletek és konkrétumok akkor, mikor az ígéret valóra válik.

Joker a ruhaujjban:
Ez nem regénycím. Meglepetés.

Celsior


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához