LFG.HU

dekszter
ismertetőCimkek

mklegends01A Mortal Kombat 1992-es megjelenése óta – számtalan számítógépes-konzolos testvéréhez hasonlóan –, többnyire hányattatott sorsú mozgóképes történelmet tudhat a háta mögött. A játék jól fogadott epizódjai hiába híresek és hírhedtek, két mozifilmen, egy élőszereplős és egy animációs sorozaton kívül eddig nem büszkélkedhetett a sorozat semmivel – sokak szerint ezekkel sem kellene.
Az 1995-ben megjelent Mortal Kombat-film a maga nemében nekem egy nem titkolt favorit, de a két évvel később elkövetett Annihilation olyan mélyre lökte a sorozatot, hogy a következő mozifilm lett a játékadaptációk Duke Nukem Foreverje. Az átoknak azonban 2019-ben vége szakadt, és 2021 januárjában már az új filmre ülhetnek be a nézők. Addig azonban igyekeznek felcsigázni a rajongókat, és elkészítették a Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge című animációs filmet.

A játék ugyan 2011-ben átesett egy ügyesen végrehajtott rebooton, a Scorpion’s Revenge ezt csak néhány pontokon veszi át (pl. bizonyos karakterek „igazi” nevet is kapnak), több esetben nem utalnak a sztoriban bekövetkezett változásokra, és van ahol lényeges dolgok történnek máshogy a monitorokon látottakhoz képest.

A film főszereplője Hanzo Hasashi, vagyis Scorpion, aki a Shirai Ryu klán nagymestere. Egy végzetes estén a Lin Kuei klán nagymestere, Bi-Han, vagyis Sub-Zero támadást intéz a Shirai Ryu klán ellen és az elképesztő vérengzés után Sub-Zero győzedelmesen hagyja el ellenfele otthonát, tudtán kívül megteremtve a Mortal Kombat univerzum egyik legkitartóbb karakterét.
A történet innen átvált a Mortal Kombat első epizódja során történt eseményekre, és a film végéig – egy apró csavarral megspékelve – szorosan követi is azt.

mklegends02

A film több alkalommal is kitekint a játékokra: feltűnik a „Test your might!” minijáték, találkozhatunk jó pár, csak későbbi részekben felbukkanó karakterrel (pl. Baraka, Nitara), Johnny Cage dedikált fényképet adományoz valakinek (Friendship), feltűnik híres pálya (The Pit) és megcsodálhatjuk a 2011-es részben felbukkanó X-ray Move-ok véres és csontrepesztő hatásait.
Apropó vér és csontrepesztés. A Scorpion’s Revenge finoman fogalmazva is egy meglehetősen véres animációs film. Felsorolni is hosszú lenne, hogy milyen módszerekkel ütnek, darabolnak, harapnak, vágnak, darálnak le benne szereplőket. Kiugró szemek, kettécsapott fejek, szétszakított emberek, megszámlálhatatlan mennyiségű vér társaságában. Furcsa módon 28 év kellett ahhoz, hogy „R” besorolás alá tartozó film készüljön játékhoz, amit a brutalitás tett annyira híressé.

mklegends03

A Scorpion’s Revenge egy jól sikerült Mortal Kombat-film. Érezhető, hogy a gigantikus fan favorit Scorpion karaktere köré épült, szinte elnyomva a Mortal Kombat torna fontosságát, de a karaktert körülvevő imádat (ami számomra érthetetlen, hiszen Sub-Zero a legjobb :P ) miatt ez elnézhető. Rajongóknak kötelező.

Az élőszereplős Mortal Kombat (reboot) film jelen állás szerint 2021. január 15-én debütál a mozikban.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához