LFG.HU

taverna
dekszter
ismertetőCimkek

dcapokolipswar00Hosszú utat tett meg a DC Animated Movie Universe sorozat a 2013-ban megjelent Justice League: The Flashpoint Paradox óta. Hét év és 15 film után a sorozat végét a Justice League Dark: Apokolips War hozza el.
A Flashpoint Paradox stáblistájának végén található apró jelenet utalt a sorozat főgonoszára, aki a Justice League: War című következő részben már személyesen is megjelent. Az utánuk következő filmekben megismerhettük a Justice League több tagjának előtörténetét (Wonder Woman: Bloodlines, Throne of Atlantis), drámai fordulópontokat (Son of Batman, The Death of Superman) új taggal is bővül a klasszikus animációs felállás (John Constantine), a Teen Titans is szerves része a sorozatnak, a történet pedig oda fut ki, ahol a Barry által létrehozott idősíkban felbukkan a probléma: Darkseid.

Mivel egyfajta befejezésről van szó, a készítők bátran tobzódhattak a szereplők számát (felsorolni is hosszú lenne, hogy hány szereplő bukkan fel legalább egy villanásnyi időre) és a brutalitást illetően, könnyedén ráborítva pár lapátnyit a Flashpoint Paradoxban látottakra.

Véleményem szerint akadtak ugyan gyengébb részek a sorozatban (pl. Suicide Squad: Hell to Pay, Batman: Bad Blood), de alapvetően egy hangulatilag és arculatilag is egységes, könnyen áttekinthető sorozatot hozott össze a DC.

dcapokolipswar01

Hivatalos válasz még nincsen a sorozat további jövőjéről. A következő, még idén érkező film, a Superman: Man of Tomorrow a világ leghíresebb szuperhősének eredettörténete lesz, de jelenleg még nem tudni, hogy ez melyik idővonalban fog játszódni.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához