LFG.HU

Petruz
novella

Thomas White mindent kitervelt. Rávette a feleségét, hogy kössenek nagy összegű életbiztosítást mindkettőjükre, elvégre benne voltak már a korban és eléggé szűkösen éltek. Így, ha valamelyikük meghal, a másiknak elég pénzt tud biztosítani a megélhetésre. Ezen felül rendszeresen lottóztak is, de sohasem nyertek.

Thomas White megölte a feleségét. A falu határában emelkedő sziklafalról a tengerbe lökte. Véletlen baleset, megbotlott, … mindenki bevette. A holttest nem került elő, de ami igen, az elegendőnek bizonyult a biztosító számára. Thomas White gazdagon akart élni. Jó befektetésekbe fogott volna, előre látható volt a siker. Jó érzéke volt a vállalkozáshoz és a pénzügyekhez, de a felesége soha nem akart kockáztatni, így minden nagy összegű próbálkozását meghiúsította.

Egy héttel később Thomas White szívrohamban meghalt. A lakását teljesen felforgatta valaki, de a szomszédok emlékezete után összeállított értéklista alapján nem hiányzott semmi.

A nappalijának közepén találtak rá, hason fekve, ökölbe szorított jobbjában összegyűrt fénykép volt, amely a tragikus körülmények között elhunyt feleségét ábrázolta.

A rendőrség nem talált behatolásra utaló nyomot. Feltételezésük szerint az áldozat maga engedte be a tettest. Valószínűleg dulakodtak és ezt a megterhelést már nem bírta az idős szervezet. A halál időpontját este 20.00 – 21.00 körülinek feltételezték. A nemzeti lottósorsolás ideje alatt történhetett az eset.

Másnap bejelentették, hogy találtak egy telitalálatos szelvényt. A szerencsés nyertes rekordnyereményt vehet fel, ha jelentkezik. Egy hónapig vártak, de senki sem jelentkezett.

Elisabeth White nem szerette, ha férje külön utakon jár, ezért mindent vele együtt intézett el. A szelvényeket is ő vette és ő töltötte ki. Húsz éve mindíg ugyanazokat a számokat játszotta meg, minden siker nélkül.

Elisabeth White mindíg magánál tartotta az igazoló szelvényeket…

(forrás: PeteRPG)


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://member.rpg.hu/peterpg/]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához