LFG.HU

BePe
hírekCimkek

(Negyedévente talán nem olyan durva újra lehozni ezt a cikket.. :) – szerk.)

Ha olvastál egy jó könyvet, játszottál egy remek játékkal, hallottál egy jó CD-t, esetleg tanúja voltál egy jó színházi előadásnak, és szeretnéd, ha más is részesülhetne az élményben, illetve ha határozott véleményed van egy alkotásról, és ezt szeretnéd az Internet nyilvánossága elé tárni, az RPG.HU-n megteheted.
Az oldal szerkesztősége örömmel várja minden ilyen tárgyú írásaitokat, melyeket publikálásra méltónak éreztek.

Lehetőségek, feltételek:
A várt írások két kategóriára oszlanak, ajánlóra és ismertőre. A két csoport sok szempontból egyezik egymással, de több fontos különbség is található köztük.

Az ajánló többnyire rövidebb lélegzetű írás, amelyben egy számodra kedves mű bemutatására van lehetőség. Az elnevezésből is látszik, hogy az ajánló nagyobbrészt pozitív hangvételű, olyan dologról szól, amely kedvező benyomást keltett a szöveg írójában. Egy ajánló javasolt terjedelme kb. két- és négyezer leütés (egy-két oldal) közt van; többnyire ekkora méret elég a kedv felkeltéséhez, és az alkotás bemutatásához. Az ajánló semmiképpen sem egyenlő a történet elmesélésével, hisz ez csupán elrontaná az olvasó későbbi szórakozását.

Az ismertető (ebbe a csoportba tartozik a kritika is) lehetőség szerint bemutatja tárgyának kedvező és hátrányos vonásait is, szempontokat kínál fel a mű befogadásához, alaposabban körüljárja annak sajátosságait. Ezeknek a célkitűzéseknek megfelelően nagyobb terjedelmű, mint az ajánló, az ajánlott méret négy-hatezer karakter (két-három oldal). Az ismertető, kritika esetében fontos, hogy esetlegesen lesújtó véleményünket megalapozott érvekkel támasszuk alá, hisz ez teszi az írást többé egy egyszerű véleménynyilvánításnál. Épp ezért szerencsés, ha írója mélyebb ismeretekkel rendelkezik a tárgyról, és azt különböző összefüggésekben képes szemlélni.

A beérkező írások gondozását az RPG.HU szerkesztősége végzi, ő dönti el a fenti irányelvek alapján, hogy az adott írás közölhető-e az oldalon. Miután a Magyar Szerepjátékosok Oldala non-profit jellegű, honoráriumot nem tudunk felajánlani, “csupán” megjelenési lehetőséget. De amennyiben valaki rendszeresen magas színvonalú írásokat küld, azt lehetőségeinkhez mért jutalmazásban részesítjük (könyv, DVD, CD, stb.)

Reméljük, hogy együtt még színvonalasabbá és színesebbé tehetjük a Magyar Szerepjátékosok Oldalát.

Az RPG.HU szerkesztősége.

Ui: a formai követelményeket minden oldal alján az impresszumban találhatod meg.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához