LFG.HU

Major
eseményekCimkek

Július 13-19 tartott a Remeték Titkos Társaságának az online tábora. Hogy mi is volt ez, és miért jött létre? Mivel az RTT nyári tábora és más táborok, programok is elmaradtak, elmaradnak ezen a nyáron, és szerettem volna valami közösségi programot, valami pótlékot hozni az emberek számára, ami megmozgatja őket, így arra jutottam, hogy hátha egy online rendezvény is sikeres lehet, pláne ezekben az időkben, amikor az online jelenlét hangsúlyosabb. Több szempontból kísérlet volt. Végül több hónapos szervezés után létrejött egy 7 napon át tartó, 49 előadót/résztvevőt felsorakoztató, 24 programot számláló rendezvény. Melynek így is maradt el programja, amely később pótlásra kerül.

A fókuszban a szerepjáték volt, de szó esett a társasjátékról, a wargamekről, több kártyáról, és általánosabb témákról is. Egyaránt talált programot magának a mainstreamet kedvelő érdeklő, legyen az Dungeons and Dragons vagy Magus, és kevésbé ismert dolgokért rajongó is, mint pl. a Legend of the Five Rings, vagy a Gallia. Általánosabb programok közé tartozott például egy mesélői minitréning Hartyándi Mátyással és három önként jelentkező mesélőjével, vagy a Lux Gábor, Boldog-Bernád István és Józsa Márton által prezentált „Házi minikampányok gyorsan, egyszerűen”. De volt még könyvajánló, és a kamara, nordic élő szerepjátékról is beszélgettek hozzáértők. Egy szó, mint száz, sok mindenről szó esett, élőben lehetett követni az RTT discord szerverén, a chatben még írhattak, kérdezhettek is a srácok, de aki lemaradt a programokról, annak sem kell bánkódnia, a Remeték Titkos Társasága Youtube csatornáján bármikor visszanézheti őket.

 Várom a visszajelzéseket minden csatornán, és amennyiben kellő számú pozitív reakció érkezik, abban az esetben sor kerülhet a hagyományteremtésre, és évenként a nyári tábor mellett az RTT megpróbál leszervezni egy online tábort is. Eddig csak pozitív vélemények születtek, mindenki nagyon örült a lehetőségnek, az előadók és a nézők egyaránt jól szórakoztak, és követelik a visszatérést. Ezúton is köszönöm még egyszer a résztvevőknek és a nézőknek/hallgatóknak a jelenlétet és érdeklődést!

A Discord szerveren továbbra is várjuk a beszélgetni vágyókat vagy a szerepjátékos csapatokat, Nitrós, level 2-es a szerverünk! Ne felejts el bekukkantani a Youtube csatornára sem, hátha találsz neked való videót, végül a FB csoport pedig leginkább a hírek közlésére, és közösségi szervezésre szorítkozik. Legyél te is remete!

Discord: https://discord.gg/SSZM5uD

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCf48LeWQwZ6I3pTK7ZJQ5rw

Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/268425687391626/

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához