LFG.HU

Nocturna
mesélőknekCimkek

Alább egy világfüggetlen, általános fantasy környezetbe könnyen beilleszthető kalandmodul olvasható, mely a Kard és Mágia szabályrendszert használja és 3-4. szintű karakterek számára készült. A történet alapját John Caldwell „Tök Káosz” (Cherubion Könyvkiadó) c. kisregénye ihlette, így egyes fordulatok és nevek talán ismerősek lehetnek az Olvasó számára. Ugyanakkor, nagyon sok helyen elrugaszkodtam az eredeti műtől és kibővítettem azt, hogy (reményeim szerint) egy szerepjátékra és interaktív kalandozásra alkalmas környezetet teremtsek.

A kalandmodul három olyan Játékosnak készült, akiknek korábban egyáltalán nem volt tapasztalata a szerepjátékos hobbival. Így e kaland is ilyen szellemben íródott: egyfelől ugyan igyekeztem kezdőbaráttá tenni, és néhány jól ismert toposz és fordulat felhasználásával kapaszkodót adni a Játékosoknak, másfelől azért a történet jócskán tartogatott számukra kihívásokat is – legfőképp talán a szabadon bejárható helyszínei és a nem lineáris („sandbox” jellegű) struktúrája miatt. Fontosnak tartottam azt is, hogy a kaland során megpróbáljak minél több szerepjátékos elemből egy kis ízelítőt adni a Játékosoknak: így került bele jó sok felfedezés és felderítésre váró titok; nyomozás és egy „nagyobb, mint amilyennek elsőre látszik” típusú rejtély; szociális interakciók és eleven mellékszereplők; egy kissé abszurd, nem túl komoly környezet és könnyed szerepjátékra alkalmas miliő; színes-szagos mellékletek; na és persze harcok és veszélyek! Remélhetőleg sikerült is mindezt koherens egésszé gyúrnom és átadnom. Fontos célom volt még, hogy a történet szabadon alakítható legyen és sokféle lehetséges kimenetellel bírjon, hogy a Játékosok érezhessék, itt tényleg ők a főszereplők és a döntéseikkel valóban befolyásolhatják a cselekményt. Nos, ez utóbbi maradéktalanul sikerült is nekik! :)

Eredetileg egy ennél sokkal egyszerűbb és rövidebb történet körvonalazódott a fejemben, ám a fentieket figyelembe véve talán nem meglepő, hogy végül aztán az egész csak nőttön-nőtt, míg végül egy igazi mini-kampány kerekedett ki belőle, amivel összességében mintegy 55 online játékórát töltöttünk el.

Jó szórakozást kívánok hozzá!

A modul PDF formátumban, térképpel, mellékletekkel itt tölthető le:
http://lfg.hu/forum/index.php/files/file/632-tok-kaosz-kard-es-magia-kalandmodul/ vagy ITT.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához