LFG.HU

taverna
Petrus
hírekCimkek

Kevin Crawford (avagy CardinalXimenes), a szerepjátékos berkekben jól ismert Sine Nomine kiadó egyszemélyes mindenese, az élő írógép, a sandbox játékok (Stars Without Number, Wolves of God, Godbound, Silent Legions stb. – ismertetők itt) koronázatlan pápája, aki több száz oldalas kiadványokat képes megtölteni fantasztikus kreálmányaival és a stílushoz illő random generátoraival, október 5-én indítja új Kickstarter kampányát (az előzetes oldal itt már megtekinthető).

Worlds Without Number a korábbi kiadványokban is már használt OSR-szerű d20/d6 rendszerre építve most hard fantasy környezethez kínál majd sandbox világépítő eszközöket és mesélői tippeket, miközben teljes értékű, önálló játékként is működik egy lazán körvonalazott settingben.
Crawford híres arról, hogy sosem vállalja túl magát, mindig teljesíti, amit ígért, és kiadványai többsége rendelkezik ingyenes tesztekkel és minimálisan csökkentett tartalmú, szabadon használható változatokkal. A WWN béta példányai is szabadon elérhetők, így az olvasó láthatja, mire számíthat.

 

 

Az eredetileg olasz nyelven megjelent és tavaly az év szerepjátéka díjat is elnyerő Broken Compass most az angol megjelenésre gyűjt a Kickstarteren. Ha kedvet érzel egy Indiana Jones / The Mummy / Uncharted-szerű, kockapókerre emlékeztető rendszerű játékra, a pdf beugró 29 eurónal kezdődik (minimum 3 könyv és egy soundtrack gyűjtemény jár érte), a nyomtatott változatokért pedig 65 eurót kell letenni (de sietni kell, mert ez limitált ár, később drágább lesz). A játékhoz egy quickstart már letölthető a készítők weboldaláról.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához