LFG.HU

Petrus
hírekCimkek

Eigengrau’s Generator: Egy új mesélői eszköz, ahol egy randomizált kezdőhelyszínből (évszakok + város, sivatag, erdő, stb.) kiindulva fraktál-szerűen kibonthatóan generálhatók részletek, további alhelyszínek, szereplők, a közöttük lévő kapcsolatok és sok minden más.
A szöveges körítés a száraz adatok helyett igyekszik hangulatos, felolvasható bekezdéseket generálni (angolul, persze), amiben belinkelésre kerülnek a tovább generálható részletek. A kreálmányokat elmenthetjük (regisztráció nem szükséges) és visszanézhetjük, illetve ízléses nyomtatási képek is készíthetők belőlük.
(Nálam bugos a linkekre kattintva, de tovább lehet lépni, látszólag jól működik minden része.)

Megjelent a Freeform Universal narratív, rules-light szerepjáték új, 2. kiadásának szabadon letölthető béta verziója. Bár a rendszer magja maradt, jelentős bővülések és változások történtek több területen is, és a licencfeltételek is módosulni fognak.

Utolsó fázisába lépett a Cyberpunk RED fejlesztése, már a nyomdai ellenőrzési feladatok zajlanak, így a megjelenés hamarosan (nagyjából a CP 2077-tel egy időben) esedékes.

És még egy új Kickstarter: a Nazi Dracula Must Die egy alternatív WWII-es 5E setting mágiával és fura tudományokkal, ahol a játékosok a Szövetségesek oldalán küzdenek majd a gonosz náci nekromanták és démonidézők ellen (vagy valami ilyesmi). A fejlesztők többnyire mind DM’s Guild veteránok, ahogy láttam, de a KS tempója egyelőre nem tűnik túl acélosnak, lehet, hogy a célokkal is túlbecsülték magukat.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához