LFG.HU

strato
hírekCimkek

Hősök a Cypher Systemben

Manapság már nehéz úgy szerepjátékos hírcsokrot készíteni, hogy ne szerepeljen benne legalább egy Kickstarter kampány. A Monte Cook Games-nek nem ez az első és feltehetően nem is az utolsó olyan KS gyűjtése, ami a Cypher Systemhez kötődik. A mostani projekt keretében két új, Cypher alapú szerepjáték elkészüléséhez járulhatunk hozzá.

Az első a Claim the Sky, mely a szuperhősös témát fedi le. Létrehozhatjuk benne akár a kedvenc képregényeink főszereplőit is, de ha el akarunk szakadni az unalomig ismert Marvel vagy a DC hősöktől, a kiadvány tartalmaz egy Boundless nevű saját settinget is.
A másik a First Responders, mely a köpenyes igazságosztók és gonoszok helyett a mindennapok hőseire összpontosít. Főszereplői mentők és tűzoltók, vagy akár tudósok és mérnök szakértők is lehetnek, függően attól, hogy természeti katasztrófa, tömegbaleset vagy épp globális járvány jelenti a kihívást.

Akit csak az utóbbi érdekel, az szerencsés helyzetben van, mert 10 dolcsiért övé lehet a pdf, ami mellé jár a Cypher Sytem Rulebook pdf változata is. Aki a szuperhősökért van oda, annak $30-t kell elszurkolnia, hogy az előbbiek mellé megkapja a Claim the Sky pdf-ét is. Persze mindig van feljebb, ha például az ember nyomtatott pédlányokat is szeretne ($90), vagy ha részt kíván venni a korai játéktesztelésben ($160).

További részletek a Heroes of the Cypher System KS oldalán.

Claim the Sky

A Cypher System egy univerzális szerepjátékrendszer, melyről korábban Petrus írt egy háromrészes ismertetőt. Ennek az első, általános részét itt találjátok, és a cikk végén tudtok tovább menni a rendszert használó Numenera, illetve a The Strange szerepjáték bemutatója felé.

Pathfinder 2e Beginner Box

Ugyan a Pathfinder 2e kiadása már bő egy éve elérhető, kezdőknek szóló készlet csak most jelent meg hozzá. A 40 dollárért (plusz postaköltség) vesztegetett dobozban a mérete ellenére minden benne van, ami szükséges ahhoz, hogy akár nulla előismerettel szerepjátékozni kezdjünk:

  • 4 darab előre létrehozott karakter (a klasszikus felállás: harcos, varázsló, pap és kalandor) színes-szagos tálalásban, előtörténettel és kezdők számára írt magyarázatokkal,
  • egy teljes készlet különböző színű és oldalszámú dobótestekből,
  • szabályösszefoglaló kártyák és akciók jelölésére szolgáló tokenek,
  • egy játékosoknak szánt könyvecske, mely egy egyedül végigjátszható kaland mellett a karakteralkotás szabályait taglalja (az előbb említett négy classt, valamint az ember, törpe és elf fajt fedi le),
  • 6 darab üres karakterlap
  • egy mesélőnek szóló könyv, mely a legfontosabb szabályok és leírások mellett egy kezdőkre szabott kalandot is tartalmaz (Menace Under Otari),
  • egy kihajtogatható terep, melynek a két oldalán két különböző helyszín található (táblafilccel ráírhatunk és törölhetjük),
  • több mint 100 papírfigura a JK-k és NJK-k számára, melyekhez egy marék műanyag talpat is adnak.

A kaland folytatásaként december 6-án fog megjelenni a Troubles in Otari című kaland, mely szintén játszható lesz csak a kezdőkészlet szabálykönyveivel. Akiket sikeresen beránt a dolog, az jövő januárban elinduló Abomination Vaults című Adventure Path során teljesíthetik ki a karakereik történetét, de ehhez már szükség lesz a Pathfinder 2e alapkönyvre is.

További részletek itt és itt, kicsomagolós videó pedig emitt:

A Pathfinder szerepjáték első kiadásáról a D&D 40. évfordulójára készült DnegyvenD cikksorozat keretében írt ismertetőt Bulldy. Ezt itt találjátok, de az egész cikksorozat tartalmas olvasmány, ha érdekel titeket a D&D története.

World of Darkness kiadói változások és V5 Companion

Bár nem teljesen egyértelmű, úgy tűnik, hogy a Vampire szerepjáték tekintetében a Modiphius kiesett a pikszisből. A World of Darkness hivatalos weboldalán bejelentették, hogy a WoD világában játszódó asztali szerepjátékokat ezentúl a Renegade Game Studios fogja kiadni, a kreatív fejlesztést pedig a továbbiakban Justin Achilli vezetésével a Paradoxon belülre mozgatják.
A Renegade által kiadott első termék a Vampire: The Masquerade Companion lesz, mely csak digitálisan fog megjelenni, viszont ingyen le lehet majd tölteni december 5-étől. A kiadványban elérhető lesz három “új” vámpír klán (Tzimisce, Ravnos, Salubri), a hozzájuk passzoló diszciplínák, új meritek, halandókra és ghoulokra vonatkozó szabálybővítések és Vampire 5e szabályjavítások (errata, ha így jobban tetszik).

A fentiekről az alábbi, kb. negyedórás videóból tudhattok meg többet:

A Vampire: The Masquerade 5. kiadásásról Shiwo írt egy kétrészes összefoglalót. Az első rész a Vampire szerepjáték múltját, világát és rendszerének alapjait mutatja be, a második pedig az ötödik kiadás jellemzőiben és a szabályrendszert érintő változtatásokban merül el.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához