LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Bár a 2003-ban megjelent, leginkább egyedi, az ihletforrásként szolgáló képregényre hajazó cel shaded grafikája miatt emlékezetes XIII anno csúfosan elhasalt a pénztáraknál, az évek során egyre többen fedezték fel maguknak.
Ennek tükrében nem csoda, hogy amikor a PlayMagic illetékesei bejelentették, hogy a Microids kiadó megbízásából a modern trendekhez illeszkedve remake-et készítenek az FPS-ből, sokan megörültek a hírnek.

Sajnos azonban a 2020. november 10-én elrajtolt alkotás a jelek szerint az esztendő egyik mélypontjaként vonul majd be az ágazat krónikáiba – azon túl, hogy az egyedi látványvilágot egy, leginkább a Fortnite-ra hajazó külcsínnel pótolták, az elvileg végleges program még korai bétának is gyenge lett. Ez értelemszerűen felháborította a bizakodó rajongókat, ráadásul a bajokat még tovább tetézte a fejlesztők furcsa bocsánatkérése: az érintettek jobb híján azzal védekeztek, hogy megannyi más csapathoz hasonlóan a koronavírus járvány náluk is nem várt nehézségeket idézett elő, viszont már dolgoznak a megoldáson. Ám hiába kérték a fejlesztők, a cégnél nem állították le a minőségéhez mérve vérlázítóan drágán, jelesül 40 euróért kínált játék értékesítését, holott többen is felvetették, hogy ezzel bizonyíthatnák szándékuk komolyságát.

Nem tudni, hogy mi lesz a szomorú eset vége, de a számok nem túl biztatóak: a Steam Charts adatai szerint az erőteljes negatív ellenkampány megtette a hatását, és a lövölde gyakorlatilag senkit sem érdekel. Ergo benne van a pakliban, hogy hiába igyekeznek a készítők, a rettenetes start megpecsételte művük sorsát.

https://store.steampowered.com/app/1154790/XIII/

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához