LFG.HU

Herbie
hírekCimkek

Pár nappal az Oscar-díj kiosztás előtt lezártuk az urnákat a Nézőtér saját, 2003-as “Best of…” szavazásán. Az általatok beküldött, valamivel több mint 300 szavazat után kialakult tehát az RPG.HU és a Nézőtér olvasóinak véleménye az év legjobbjairól. Íme:

Legjobb dráma:
Az olvasók jelöltje: A kör
Egy viszonylag szoros verseny után némiképp meglepő módon a japán kultikus horror amerikai újrafeldolgozása kevesebb mint 10 szavazattal előzte meg a Donnie Darko-t. A film ugyan nem szerepelt túl jól a kritikusoknál és a mozipénztáraknál, de láthatóan az ínyencek kedvence lett.
A Nézőtér jelöltje:Az órák
Cunningham regényének adaptációja az egyik legnehezebb feladat egy forgatókönyvíró és rendező számára – jó érzékkel elkészített film, melynek minden összetevője gondos és precíz munkával teremt kiváló összhatást és atmoszférát.

Legjobb vígjáték:
Az olvasók jelöltje: A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka
Vitathatatlanul a 2003-as év egyik legemlékezetesebb filmje, ráadásul egy olyan műfajban, ami eleve hálátlan és nehéz, ráadásul kudarcokkal teli múlttal rendelkezik. A kosztümös kalandfilm virtuóz újrafeltalálása. Toronymagasan, 201 szavazattal a kategória bajnoka.
A Nézőtér jelöltje: A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka

Legjobb európai film:
Az olvasók jelöltje: Good bye, Lenin!
Kisebb előnnyel, de behozhatatlanul nyerte ezt a kategóriát ez a keserédes német vígjáték a volt kelet-európai életérzés felidézésével. A nagymama kedvéért feltámasztott Kelet-Berlin a nosztalgia mellett humorával is belopta magát a nézők szívébe.
A Nézőtér jelöltje: Good bye, Lenin!

Legjobb magyar film:
Az olvasók jelöltje: Kontroll
Antal Nimród filmje még a karibi kalózoknál is határozottabban követelte magának a győztes posztot – megérdemelten. Az Üvegtigris óta az utóbbi évek legjobb magyar filmje minden gyengesége ellenére hangulatos atmoszférát teremtett, melyhez sokban hozzájárult a Neo remek zenéje, és a magyar filmekben szokatlan színészvezetés, dramaturgia és vágás.
A Nézőtér jelöltje: Kontroll

Legjobb animációs film:
Az olvasók jelöltje: Némó nyomában
A kategória (szavazatok alapján) két valódi versenyzője közül, csaknem kétszer annyi szavazattal, mint a Csihiro szellemországban, a Pixar idei virtuóz animációs filmje győzött. A minden korosztály számára megfelelő mennyiségű humor, és igazán hajmeresztő látványvilág valóban lenyűgöző, a film az idei animációs Oscar legvalószínűbb nyertese.
A Nézőtér jelöltje: Csihiro szellemországban
A tavalyi Oscar-díjas japán rajzfilm az animációs mesterség diadala, a rajzfilmektől szokatlan, ám Mijazakitól már szinte megszokott elgondolkodtató történettel.

A cikk folytatását és a nyertest a http://www.nezoter.hu/mutat.php?id=54 linkre kattintva tudhatod meg.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.nezoter.hu/mutat.php?id=54]
A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához