LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Lovaka viharban
Lovaka viharban
Hozzászólás: 8
Urban.Gabor

 


Gosztola Edit: Miért akart a varázsló macskát?
Elõzõ kép:
Vágyódás Barsaive után  
 Következõ kép:
Kincseskamra


Teljes méret

     


Miért akart a varázsló macskát?
Leírás: Próbálkozás az ArtRage progival. Mintha csak festenék, a munka során visszaadta nekem a pacsmagolás hangulatát, csak az hiányzott, hogy könyékig festékes legyek. Na jó, az nem is hiányzott annyira ;)
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2005.02.15. 08:18
Találat: 3316
Letöltve: 52
Értékelés: 4.06 (20 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Gosztola Edit (Bio)
Nav: Kezdõlap / GHI / Gosztola Edit / Miért akart a varázsló macskát?

Elõzõ kép:
Vágyódás Barsaive után  
 Következõ kép:
Kincseskamra


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
endy
Vendég
Tom és Jerry

Hehe, és akkor előttem van, ahogy a macska kergeti az egereket, és még nagyobb felfordulást csinál... Talán egy egérfogóval jobban járt volna. :)
2005.02.15. 08:23  
Pozsgay.Gyula
Tag

Csatlakozott: 2004.03.30.
Hozzászólás: 147
:o)

Ez aranyos!
2005.02.15. 10:38 Offline Pozsgay.Gyula pozsgay at freemail.hu http://www.pozsgay.hu
borisz
Vendég
gáz

ez borzalmasan rossz. főleg a térábrázolás, egymáson átfolyó síkok vannak leginkább tér helyett.

meg kellene tanulnod rajzolni, mielőtt "festményeket" pacsmagolsz, (akármivel is teszed) és azokkal emberek elé állsz ki.
2005.02.15. 14:27  
borisz
Vendég
gáz II

végignézve a többi munkádon ez egyébként általánosságban jellemző.
2005.02.15. 14:28  
sade
Vendég
borisz

kedves borisz. a szepseg szubjektiv. nem kell, hogy anatomiailag es terben tokeletes legyen, ha az ember szivbol csinalja, es szeretne megosztani masokkal. szerintem tökjó, ha egy művész megtiszteli az embereket azzal, hogy megosztja veluk az alkotasait.
ketsegtelenul nem ez edit legjobb munkaja, de valami azert van benne. nem, nem terbeli abrazolasmod, megcsak nem is technika. hanem sziv.
2005.02.15. 14:52  
borisz
Vendég
sade

ahamm. ezzel a szív dologgal kényelmesen lehet takarózni.
2005.02.15. 15:30  
tóth cs.
Vendég
borisz

Végre Valaki,aki nem tömjénezi a gagyit!!! :)))
2005.02.15. 15:53  
Nyina
Vendég
:)

Sztem attól még helyes... Nekem pl. a bal egér kifejezetten tetszik, bár nem tudom, anatómiailag rendben van-e. Olyan kis sunyi macskás a hátracsappantott fülével.:)
2005.02.15. 20:14  
Mandarin
Vendég
...

Most mondanék pár dolgot. 16 éves vagyok. Azért mondom, mert így képben lehettek, hogy kb mennyi tapasztalatom van, és milyen minőségben rajzolok, festek /festőnek készülgetek/. Először is, Én alapból undorodok attól, amikor valaki a számítógéppel próbál úgymondd "művészkedni". Sajna, ez elkerülhetetlen manapság, de mindegy. Másodszor, a képről. Valami tényleg megfog benne, tetszik az ötlet, és aszínek, de Borisznak teljes mértékben igazat kell adnom. Az érződik rajta, mintha a különböző elemek, rétegenként, rálettek volna szerkesztve. Talán, ha az asztalon az árnyékokat jobban kidolgoztad volna, ez nem látszik meg ennyire. Nem ugatom le, mert lehet, hogy másnak tetszik, hisz erről szól a művészet, de én komolyan tanulmányozgatnám az árnyékokat ,ha ilyen munkát készítenék. És mégvalami: A szépség nem szubjektív, egyáltalán nem az...
2005.02.15. 20:43  
Mandarin
Vendég
És még valami...

A gyertya, és a könyvek....botrányos. Amúgy a többi műved /többek közt/ tetszik.
2005.02.15. 20:45  
borisz
Vendég
sziv dolog

Borisz: nekem 50 kepembol 40 olyan, hogy nem mutatom meg akarkinek. Komolyan gondolom, nem takarózós dolog. Amúgy szívesen megnézném a Te munkáidat is :D

Mandarin: én csak géppel dolgozok, nem vagyok művész, de azért párszor dícsérted már a képeim, lol. (és hozzáteszem, hogy sose fogok úgy állatokat rajzolni, mint pl edit, hacsak nem superdeformed hipercute formában, mert nem érzem magam motiválva, de ez masik kerdes)
2005.02.15. 23:20  
Nyina
Vendég
...?...

Hát akkor vajh' mi a szépség, ha nem szubjektív? Én pl. nem nevezném szépnek az emberi agyat úgy hopp, magában, ellenben van olyan orvosnak készülő barátnőm, aki annak találja.
(Hm, és ha belegondolok, hogy anno hetedikben mi mindenféle szépségeszményt belénknyomtak, pl. Kantot, te jó ég...)
2005.02.15. 23:50  
sade
Vendég
nyina

Kant szép :D vagy nem erre gondoltal?
Amugy nem tudom ki definialta ugy a szépet, hogy "Ami önmagában tetszik".
Amúgy valóban nem szép ez a kép, hanem aranyos. de az nagyon
2005.02.16. 00:11  
darklight
Vendég
hmm...

Nyinával értek egyet. Minden szubjektív, pláne a szépség. Szerencsére. Már rég kihaltunk volna ha nem így lenne. (Mandarin: egyik mondatoddal ütöd a másikat: ha a szépséget nem tartod szubjektívnak miért írod az előtte lévő mondatodban, hogy a művészet arról szól, hogy mindenkinek más az izlése? ) Bocs az off-ért...
2005.02.16. 00:22  
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
hát vágjunk bele..

Endy, Gyula
Örülök, hogy tetszik.. :)

borisz:
Nem takarózom semmivel. Egy hangulatot ötletet akartam megfogni. Ha neked nem tetszik, nem tetszik. Nem okozol álmatlan éjszakákat, már bocs :P
Örülök, hogy a véleményedet kultúráltan kifejtetted. És örülök, hogy szántál rá időt, hogy végignézd a képeimet. Kár, hogy névtelenül pocskondiázol a háttérből. Bátor dolog. Igazán, elismerésem *mélyemmeghajol*

Ha nem tetszik egy kép, le lehet írni, hogy miért nem. De aztán tovább is lehet lépni. Nem itt kell nagynak és bátornak lenni, és nincs szükség önjelölt hősökre, akik megtisztítják az Art.Rpg-t a szerintük ide nem illő képektől.

Jha, borisz, töröltem a duplázódó hozzászólásodból a másodikat.. Remélem nem szándékos volt részedről. Bár a köztük lévő egy egész óra időkülönbség nem erre enged következtetni. :(

Mandarin:
Rétegeket érzel benne. Szerintem próbáld ki ezt a rajzprogit. Nem véletlen emeltem ki a kép leírásában, hogy milyen hangulata van magának az alkotásnak. Én szerettem csinálni. És tovább is ezt szándékozom tenni. Szerintem neked is tetszene, ha megpróbálnád. Ingyenes, és 1,6 mega a telepítője, úgyhogy azt mondom: csak hajrá.

T. Csaba:
Örülök, hogy ennyire szereted, amit csinálok. Beismerem, ez kölcsönös. Nem jön be a stílusod. Pláne az a részed, ahogy hozzászólsz a dolgokhoz. Ha csak így és csak ennyit tudsz, kérlek látogasd más részeit a galériának, én is elkerülöm a te nevedet. Köszönöm.


...

Úgy érzem, ezt még hozzá kell tennem:

Rajzolok, mert akkor élek, amikor csinálom. És megmutatom az eredményét, mert vannak, akiknek tetszik. És ha akad rajtam kívül legalább egy ember, akinek felragyok a tekintete és átél valamit belőle, akkor már megérte.
Körül lehet itt nézni.. Akár tökéletes a technikája valakinek, akár nem, akár jól lát térben, akár nem, akár látja a színeket, akár nem, de mindannyiunkban közös, hogy szeretjük ezt csinálni. A lelkünk egy-egy szilánkját tesszük ki ide, abban a reményben, hogy lesz, aki drágakövet lát benne.
2005.02.16. 00:50 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
Balla.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.06.30.
Hozzászólás: 460
Beleszólás

A kialakult "vitához" szeretnék hozzászólni.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy ha nekem azt mondja valaki valamire, amit csinálok, hogy:
"ez úgy rossz, ahogy van"
akkor mindenképpen el kell gondolkoznom, hogy mit nem csináltam jól, nem pedig elküldeni az illetőt a ...

Ha teszemaszt a képzőre felvételinznél, és ott sem használnának kevésbé nyers hangot, mint fentebb borisz, mivel szerelnéd le őket?
Persze, persze, hallottam már, hogy van, aki nem is akar megtanulni rajzolni, csak szeret festegetni, ezért vagy azért, csak hobbiszinten, és ezeket a munkákat teszi fel ide. Sajnos ebben az esetben is fel kell készülnie a kritikákra.
2005.02.16. 12:21 Offline Balla.Peter ballapeti at gmail.com
Balla.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.06.30.
Hozzászólás: 460
mégvalami

Ha a nyilvánosság elé lépsz, mindenképpen magkapod a "magadét", még ha Zichy Mihály vagy is, ha mástól nem, hát az irigyektől. Pl. ezért nem szeretnék én médiasztár lenni. :)
2005.02.16. 12:24 Offline Balla.Peter ballapeti at gmail.com
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
kedves Péter

Igazad van.. De

:(

Egy dolog, hogy valami valakinek nem tetszik. De minden csak szubjektív vélemény, nincsenek "abszolút jó" dolgok, maximum egy nézőpont szerint. Nincsenek abszolút igazságok.

Egy dolog, hogy valakinek nem tetszik valami. És egy teljesen más dolog, hogy teleflémel egy galéria-fórumot, adott esetben 2-3-szor beírva ugyanazt az üzenetet, rém feleslegesen.

Igen, valóban el kell gondolkodni minden hozzászóláson. És azért választottam ezt a válasz-stílust, mert burkolatlanul azt mondta, hogy le kéne innen takarodnom, mert ő úgy gondolja.

Szeretnék tanulni rajzolni, és végig is járom a saját buktatóimat. Az enyém többek között a rossz térlátás. Igen, én így látom a teret..

Nem vitázom, csupáncsak nem szeretném itt látni ezt a hangnemet, amit fentebb borisz produkált. Meg vagyok róla győződve, hogy lehet kultúráltan is kommunikálni.

Köszönöm, hogy időt szántál rám.
2005.02.16. 12:46 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
borisz
Vendég
hmmm...

1.) nem küldtelek el sehova. he el szeretnélek innen küldeni, azt nem burkoltan hoznám a tudtodra. nyíltabb vagyok annál.
2.) nem flémeltem, láttam én is, hogy megjelent a beírásom újra, de sajna nem tudtam kitörölni
3.) valaki (asszem pont te) az én nevemben írt valamit. az most mi?
4.) nem írtam névtelenül még soha semmilyen fórumba. borisz vagyok mindenhol. itt is. így hív minden ismerősöm, a barátaim, így ismernek az üzletfeleim, ez van a névjegyemre írva, ez szerepel az emilcímemben (+ az egész alkaromra ez van tetoválva.)
5.) ez a "szívesen megnézném a te munkáidat is" annyira fáradt szöveg. miért kellene tudnom jól festeni ahhoz, hogy meg tudjam állapítani: te nem tudsz. főleg, hogy egy szóval sem mondtam, hogy festek. rajzolok(tam) magam is, de nem véletlen, hogy itt nem láthatod a munkáimat. van önkritikám. leginkább weblapokat készítek, meg egyéb grafikai munkákat, ha érdekel itt van: http://www.hrlabor.hu (itt tudod ellenőrizni nem létező személyazonosságomat is)
6.) bár nem írtad, de megnyilvánulásaidból nyilvánvaló ifjú korod számlájára írom következetlen kirohanásaidat. hol megköszönöd kulturált kritikámat, hol meg nem szeretnéd látni az általam produkált hangnemet.
mivel gondolom ezt a postomat úgyis kitörlöd, arra kérlek, előtte olvasd el mégegyszer, mert a jó szándék szólt belőlem, nem a gonosz.
7.) és végezetül: kevesebb arc, több tisztelet, kitartó munka. ezeket az erényeket kellene csiszolgatnod még.
2005.02.16. 15:09  
Nimphel
Vendég
.

hát..ott van az,hogy próbálkozás... Tudsz Te jobbat is;)

Mellesleg a jobb oldali egér nekem baromira tetszik. Olyan aranyos :)) Bár a farka eltévedt egy kicsit, de nagyon bejön.:)

ui.: Tudnál adni egy linket ahol le lehet tölteni ezt a progit? Megnézném magamnak...
2005.02.16. 16:17  
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
hmmm :(

--------------------------------------------------------------------------------
borisz:

"Ifjú korom". Mintha te olyan tapasztalt lennél..

-Irónia, ez itt borisz. Borisz, ez itt irónia.

Vérhiggadt voltam, amikor írtam a hozzászólást.
Mellesleg nem írtam sehol, hogy nem szólhat hozzá az, aki nem rajzol. Kár ezen a gondolat-csonton rágódnod, mert nincs rajta mit.
A te nevedben elkövetett hozzászólás nem az én művem. Elég egyszer elolvasni, hogy kibe kötöttél bele, amikor azt mondta, szív dolog. Elég egyértelmű, nem? Olvass vissza. Elírta. De te egyből engem vádolsz. Roppant kedves dolog.

Az utolsó megjegyzésedhez csupán annyi, hogy nem adom meg a tiszteletet annak, aki nekem se adja meg. Annyit várok csak el, hogy megkapjam az embernek kijáró tiszteletet. Ugyanazt, amit megadok bárki ismeretlennek, amíg nem él vele vissza.
Olvashatod más hozzászólásaimat. Mindig elfogadtam a normális hangnemű kritikát.

Ha továbbra is vitázni akarsz, akkor a személyeskedést kérlek tedd meg más (privát) úton, itt senki se kíváncsi rá.
2005.02.16. 17:14 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
Nimphel :)

Örülök, hogy van részlet, ami megfogott benne. :)

A progi ingyenes, de linket nem tudok adni, mivel nekem msn-en küldték át a telepítőt. De aki adta, azt mondta, hogy a google.com-on benne volt az első 10 találatban. A neve: ArtRage. Érdemes a frisebbet letölteni (azt hiszem az 1.1-es az utolsó)
2005.02.16. 17:15 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
Lacix
Vendég
ejnye borisz

Kicsit túl erősen nyomod.
Ez a kritika már kicsit az alázás kategóriába kezdett elmenni. (pl. festeni "te nem tudsz" v. "festményeket" pacsmagolsz)
Ha nem tetszik egy festmény/kép nyugodtan megírhatod a kultúrált véleményed, de ez a lekezelő kioktató stílus szerintem felesleges.
Olyan kritikát írj ami a hibák kijavítását segíti.
(Ha az eredménynek nem is, de a benne lévő munkának igazán megadhatnád a tiszteletet )

Én például azt írom a képre:
Tetszenek a kép élénk színei (úgy általánosságban a színes képeid) valamint az egerek is nagyon jól néznek ki, viszont egyes részleteket elkapkodottnak találok.
Hiányoznak bizonyos árnyékok (toll alatt, gyertyán, egereken) amik igazán megemelnék a kép minőségét/plasztikusságát.
Sajnos egyes anyagok textúrája sem lett elég jó ill. nem elég részletes (pl asztal fa). Mert ugye nem impresszionista műnek készült gondolom. :-)
A toll viszont szerintem tökéletes.

Kicsit az az érzésem, hogy az egerek és a toll elkészítéséhez képest túl keveset foglalkoztál volna a kép többi részével valamint az árnyékolással.

Várom egyre jobb képeidet. :-)
2005.02.16. 17:25  
Atis
Vendég
Ejnye már...

miért nem léptek már tovább szegény lány piszkálásától?
nem tökéletes a képe.. NA ÉS?????
hangulata van, szntem ez a lényeg egy képben, hogy legyen benne vmi ami megfog..
1bként, ha annyira pocsék lenne, mint azt némelyik hozzászólásból leszüri az ember, akkor valszeg nem rakták volna fel az oldal készítői...

Na ennyi.. sziasztok!

Bocsahejjjjjjesírásihibákért!:)
Lacixnak igaza van..
2005.02.16. 17:46  
Singsongwolf
Vendég
Vélemény

Én csak annyit szólnék hozzá , ez borisznak szól leginkább , hogy ha egy illetö csinál egy müvet nem így kell hozzá álni a dologhoz.
Már nemazért borisz így az beszél aki suttyó paraszt, vagy írigy, vagy az életben nem tudott alkotmi ! Valamelyik igaz rád biztos .
Ha hiba van a képbe nem leugatni kell, hanem tanácsokat , és építö kritikával segíteni a munkásságát. Ha így bombázza valaki akármelyik illetöt elveheti kedvét az alkotástól.
Úgyhogy borisz és aki a nyomdokaiba lépett vagy visszafogja magát, vagy oda megy személyesen az alkotóhoz és a szemébe mondja a hüjeségeit .
És borisz bújj el !
2005.02.16. 18:19  
Moon
Vendég
tothcsabesznek

"Végre Valaki,aki nem tömjénezi a gagyit!!! :))) "
Nyílván azért mondod ezt mert a te munkáidat még nem szólta le senki. Gratula. Csak így tovább....
2005.02.16. 20:05  
Pozsgay.Gyula
Tag

Csatlakozott: 2004.03.30.
Hozzászólás: 147
8)

Félelmetes, hogy egyes képek milyen vitát váltanak ki. Ezért már megéri felpakolni őket.
Ezt a képet szerintem éppen a hibái teszik aranyossá.
Ha egy képet leanyáznak, szerintem a kép dolga, hogy megvédje magát. Ha magyarázkodni kell, az régen rossz. Ha odáig fajul a dolog, hogy már régen nem a képről van szó, annak nem itt a helye. Szerintem.
Mindig lesznek olyanok, akiknek egy kép nem tetszik, szerencsés esetben olyanok is akiknek igen. Ez így van rendjén. De hogy ezért egymás haját tépjük... A hozzászólás stílusa pedig minősítse alkotóját magát!
2005.02.16. 20:16 Offline Pozsgay.Gyula pozsgay at freemail.hu http://www.pozsgay.hu
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
sziasztok

Lacix, Atis, Singsongwolf:

Örülök, hogy értettétek, mi bajom volt pár kritikával. Ezek szerint nem én képzeltem bele a támadó, lealázó élét, stílusát..
köszönöm a kritkát. Máskor megpróbálok többet foglalkozni a szereplők környezetével.

T.Csaba:

a hozzászólásodat kimoderáltam. Remélem, nem kell magyaráznom, hogy miért. :( Ezt a stílust és szóhasználatot kérlek tartsd meg a saját képeid alatt.
2005.02.17. 10:16 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
Mandarin
Vendég
...

Mégegyszer leszögezném, hogy nem megsérteni akartalak, csak próbáltam prezentálni valamifajta építő kritikát. Ha nem kell, akkor ez van, de nem állt szándékomban megbántani téged.

Darkside: Szerintem nem értettél meg ,ami végülis az Én hibám. Amikor azt mondtam, hogy nem fikázom a képet, mert lehet, hogy másnak tetszik, nem fogalmaztam elég tisztán. Nem a kép szépsége szubjektív.Az érzés miatt szeretünk bele egy képbe, amit kelt bennünk. Ez az a része a dolognak, ami minden emberben más, és más. Azt hinnénk, hogy ez a vita, a szépség szubjektivitásával kapcsolatban egy filozófiai kérdés, de nem az. James Redfield írt erről, egy nem éppen ilyen témájú könyvében.

A Művésznőnek még annyi, /már egyszer mondtam, de sebaj/ hogy ez a képe annyira nem nyeri el a tetszésemet, de a többi képet is szemügyre véve, egy ilyen gyönyörű alkotásokkal teli galériában, ez a kis /számomra/ "baki" több mint megbocsátható. Sok kellemes élményt kívánok, ami további gyönyörű művek alkotására ihleti.
2005.02.17. 11:26  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 391
kép

Tetszik, hogy van sztorija (mondjuk így a cimmel együtt), és szerintem jópofa a kép. A hibáit már ecsetelték, de majd legközelebb javítasz rajtuk.

A szépség lehet objektív és szubjektív, én úgy definiálnám, hogy "vágy a befogadásra".
2005.02.17. 15:12 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Nyina
Vendég
Laci...

Ez valahogy közelebb áll hozzám, mint a Kant-féle... Megfogott, köszönöm!
2005.02.17. 16:27  
Ann
Vendég
Szerintem akkor is jópofa! Olyan egyszeű és aranyos.

Szerintem aranyos a kép... nekem bejön.. , és nem értem egy képen miért kell ennyit herce-hurcázni. Akinek nem tetszik az nem nézegeti .. Továbbá szerintem nem élete fő alkotása, tehát nem úgy kellene rá tekinteni mint a mona lisa-ra, vagy ilyesmi.... és aranyosak az egerek. IGENIS ARANYOSAK! Akinek nem tetszik rajzoljon szebbet, és örüljön magában hogy ő tudott olyat.... ennyi. Szerintem a képe jó... És a többi képe is jó... És szerintem ha azokhoz viszonyítjuk, akkor valszeg szándékosan nem csinálta meg tökéletesre.
2005.02.18. 15:24  
Ann
Vendég
borisz

és bocsi hogy ezt mondom, de csak simán bunkó vagy... Nekem ha valami nem tetszik négyszemközt beszélem meg vele, és nem csinálom itt a fesztivált... bocsi...
2005.02.18. 15:27  
LoLeR
Vendég
Bor!!!!

Bórisz te a megtestesült tökéletesség vagy öregem! Bocs ha nem hajlok meg elötted, de nem alázkodom meg!
2005.02.18. 15:32  
viki
Vendég
Kedves Edit!

Elképesztő indulatokat kavart ez a képed! Ettől függetlenűl szerintem ez nem jó! Ami nem baj. Azért nem baj, mert jó néhány képed van amit imádok, élükön Zsálya anyóval! Meggyőződésem, hogy nagyon tehetséges vagy! Mindeféle jókat kivánok Neked!
2005.02.18. 16:06  
vendel bácsi
Vendég
fdhbrtjhgéőlőúá-á.őqlpwld..v-l,kmrt,

ha rám hallgac, és márpedig mér ne tennéd, elvégre nem is ismersz, többet ne használj digitális grafikát mer ezek az első képeidhez, ahol még normális emberi módon dolgoztál s**rak. ahol ceruza meg toll meg festék volt, az meg télleg rohadt jó volt. ez nem.
2005.02.20. 12:08  
Hercz.Julia
Tag

Csatlakozott: 2004.09.25.
Hozzászólás: 4
Kedves Edit, hozzászólók

Ez a z első hozzászólásom. Nézzétek el, ha valami olyasmit fogok írni, ami lehet, hogy nem idevaló lenne.
Szerintem jó, ha egy képhez ennyien hozzászólnak. Legyen az dícséret, lehúzás vagy csak segítő szándékú értékelés.
Én mindig is úgy gondoltam, ha egy képhez ennyi hozzászólás érkezik, az nagy segítség a művésznek.
Hmm... most talán másról is írnom kellene.
Jó, hogy ennyire "termékeny" rajzoló vagy. Hogy csinálod? Mikor van rá neked ennyi időd?
És szerintem fogadd meg a tanácsokat és fogadd el a kritikákat.
Tudodm, hogy ez nagyon nehéz, főleg ismeretlentől kapni, aki nem tudja mennyi időt, munkát és energiát öltél bele egy képbe, de vigasztaljon az, hogy ettől a későbbiekben csak jobb leszel!
Ennyi...
2005.02.21. 09:04 Offline Hercz.Julia sephirothg at hotmail.com
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Kedves Edit!

Ez a kép egy üde színfolt, ami kifejezetten bájos és üdítően hat a gonoszságot árasztó képek mellett.
Persze lehetne a hiányosságairól beszélni, csak nincs értelme, ahogy egy Chagall képről sem úgy beszélünk, hogy mért nem vet ez meg az árnyékot, és mennyire korrektek az egerek anatómiai megfogalmazásai.:) Irigylésre méltó, hogy sikerült olyan képet festened, ami ennyi hozzászólást váltott ki, ebben a képben egész biztosan "van valami".
Szerintem ne halgass vendel bácsira, aki próbálta, tudja, hogy a digitális kép ugyanolyan módon festődik, mint az "analóg", csak az eszközök mások, és egy képet nem az eszközök festenek, hanem az agy. Maximum a korábbi képeid azért mások, mert azt a hagyományos eszközöket régebben használod. Nekem tetszik ez a program annyiból, hogy a kép megszólalásig olyan hatású, mintha tényleg festékkel lenne festve...
2005.02.21. 13:14 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Még valami

Ja igen, még valami:
ennek a képnek figyelemre méltóan jó a kompozíciója!
2005.02.21. 13:17 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
Szabo.Sandor (Genki)
Tag

Csatlakozott: 2004.10.24.
Hozzászólás: 43
Cool

Nekem tetszik a kép. Asszem le is írtam mindent. :)
2005.02.21. 20:03 Offline Szabo.Sandor (Genki) nosgoth at freemail.hu http://axeltailor.deviantart.com/
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
:)

Nagyon köszönöm mindenkinek a kritikákat, és a bíztatást. Igyekszem tanulni mindenből. :)

H. Júlia: Jó, dolog tényleg, olvasni az emberek véleményét.. Időből nem tudom, hogy csinálom. Sokszor kötelességeket hanyagolok, csak mert enélkül nagyon pocsékul érzem magam.

Péter: nagyon köszönöm :) nagyon jólesett a gondolataidat olvasni.
2005.02.22. 11:03 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
Algieba
Vendég
Te jó ég, mi ez vircsaft az egerek között?

Gyerekek, gyerekek, leginkább Borisz, vissza a karmokkal. Ez egy játékos vázlat. Én is ilyeneket bütyköltem, amikor rázúgtam a Photoshopra. Ja, egyébként sem festeni sem rajzolni nem tudok, de azt érzem, amikor fölösleges a a kard ki kard, vagy inkább egér és ecset.
2005.02.23. 11:58  
xy
Vendég
???

Miért?
2005.02.24. 12:44  
Quirrta
Vendég
gagyi

Gagyi.
2005.02.24. 14:42  
Bors
Vendég
miértnemművészakiphotosoppalrajzol...

Nem áll szándékomban sem dícsérgetni, sem fikázni a képet, de gy két dolgot azért szeretnék megjegyezni. Az csak véletlen, hogy itt, de ez a kép akárhogy is nézzük ez a legnépszerűbb fórum jelenleg (44 hozzászólással:)). Nos az első az, hogy a téma, mármint a kép témaválsztása olyan, hogy nem sülhet ki belőle sok jó, mert ezeket a dolgokat valahogy senki sem tudja értékelni...levágott fejek, szuperhősök, izmos barbárok, stb. lények kellenek, mert ez a menő...de azért azt is figyelembe kell venni, hogy ha egy történetet alá akarsz festeni, akkor tök jó poén olyan részletekre is odafigyelni, ami a "menőknek" elkerüli a figyelmét.
Ha úgy tekinted a dolgot, akkor egy mesekönyvbe baromira illene ez a kép (persze egy féloldalas vatázsló mellé az előző oldalon pl.). Sokan vannak akik ezt a stílust értékelik, mert lehet, hogy technikailag nem tökéletes de kedvesség sugárzik belőle. Egyébként semmi szégyellnivaló nincs ezen a stíluson...must komolyan. Őszintén szólva nem hidalok le Pierro de la Francesca vagy Picassó előtt se...mert ők sem tökéletes anatómiájukkal és perspektívájukkal lettek azok, akik lettek?!
Asszem ennyi erről...
A másik az lenne, hogy egy csomó helyen olvasom, hogy aki Photosoppal meg pénterrel rajzol és művésznek hiszi magát, az hogy el van tévedve...azzal mindenki tudna. Ezeket szerintem azok az emberek írják, akik életükben nem használtak PS-t vagy hasonló progit, vagy ha igen, akkor is csak addig jutottak, hogy két filtert rányomva egy képre hátradőljenek és elégedetten rágyújtsanak. igazából leszarom a véleményüket, de annyit hozzáfűznék, hogy rajzolni ott is kell tudni, érteni kell a színkezeléshez/keveréshez, és ha digitáblán rajzolsz ezt még az is tetézi, hogy nem oda mereszted a szemed, ahol a vonal megjelenik...szóval nem olyan hű de könnyű...ja még valami!
Ha az Edit nem használt tabletet, akkor nem azt mondom, hogy gagyi a kép, hanem azt, hogy le a kalappal...mert úgy tényleg nehezebb (az elején:))
2005.02.24. 18:33  
ati
Vendég
izé...

egy ilyen tabletet vagy mit mennyiért lehet beszerezni?? sok helyen olvastam, hogy ezzel rajzolnak..
2005.02.24. 19:13  
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Ati, izé...

Wacom digitalizálótáblát 30.000 tól lehet kapni. Lehet olcsóbbat is kapni, más gyártótól, de érdemes Wacomot venni, ha már veszel. Vannak persze jóval drágább típusok is,
a professzionális Wacom fajták 100.000 fölött vannak. Szerintem nem érdemes A/ 4 es méretűt venni ( helyhiány az asztalon), a kisebb ( és olcsóbb ) is tökéletesen megfelel. Rajzolni meg ugyanúgy kell hozzá tudni, mint ha ceruzát vagy egyéb hagyományos eszközt használnál:)
2005.02.25. 00:56 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
borisz
Vendég
Borsnak

a picasso-s példáddal csak annyi bajom van, hogy ő direkt nem vette figyelembe az anatómiát, pontosabban figyelembe vette, de szándékosan torzította el az emberi testet (is). korai műveiből (bővebben lásd pl.: http://www.artchive.com/artchive/P/picasso_early.html ) az derül ki, hogy tanult alkotó, aki ha akar, bármit lerajzol úgy, ahogy az van.
Pierro de la Francesca meg egy más idő más gyermeke, az akkori szakma krémje közé tartozott nyilván. talán ne keverjük a modern alkotók közé. ilyen alapon a barlangrajzok is pédák lehetnének. de nem.

teljesen osztom vélményed viszont azzal kapcsolatban, hogy a digitálisan létrehozott alkotás nem kisebb értékű, és csak az állít ilyet aki két filtert egymásra dobott photoshopban... stb, stb.
a számítógép is csak egy eszköz, mint az ecset, meg a ceruza.
2005.02.25. 09:27  
Bors
Vendég
ti

Nem kell a Picassós témára különösebben rászállni, én is tisztában vagyok a munkásságával, ismerem a képzettségét, tudását stb...úgyhogy ebbe ne menjünk bele...kösz! És bocs a rossz példa miatt...:)

Temesi Péternek meg 100%-ig igaza van a technikai dolgokkal kapcsolatban...a legfontosabb az, hogy kezelje a dőlészsöget (hülye megfogalmazás)...szerintem nem lehet egy tökéletesen függőleges (asszem Trust) cerkával rajzolni, mert kissé kiélezve ennyi erővel az egérre is lehetne szerelni egy botot...hehe...
2005.02.25. 10:06  
Balla.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.06.30.
Hozzászólás: 460
beleszólás

Bors: nos igen. Tényleg választhattál volna egy kevésbé nagy nevet nemleborulás céljából. :)
Tablet témában tulajdonképpen egyik hozzászólással sem értek egyet. Használtam már wacomot (használok - thx borisz!) és trustot is. Utóbbi a/4-es , és meg kell mondjam, nincsen annál jobb, ha egy tábla rendes méretű. Lehet takarózni azzal, hogy jobb a kisebb, mert kishely, meg nem kell akkora vonalat húzni, de az objektiv igazság az, hogy nem jobb a kisebb. :)
A trusttal is lehet tökéletesen rajzolni, csak kell kb. nyolc perc, amig az ember megszokja, hogy nagyjából merőlegesen tartsa a cerkát a táblára.
Úgyhogy ilyesmi.
2005.02.25. 13:09 Offline Balla.Peter ballapeti at gmail.com
sade
Vendég
aw

Eloszor is:

Ati: nekem a4es wacom van, sikerult elcsípnem a lefutó szériát, olcsó volt, meg minden. Panaszkodom rá, hogy nagy (és gyorsan porosodik, ha nem vigyázok ;), de Geek mesternél láttam picit, és tudom, hogy nem a méret a lényeg.. de nekem jó ez a nagy. :)
(kb a haromnegyedet használom, a fele kicsi, az egesz nagy, hat igen)

Bors Úrral tökéletesen egyetértek, érdekes, de néhány kedves ismerőömnek megvan az a perverziója, hogy ' a ceruzavázlatot is megmutatod? " meg " a texturázatlant is megmutatod" .. és az esetek felében az tetszik nekik jobban. Passz. Izlés kérdése. Én személy szerint nem szeretem a photoshopot, mert a kép túl photoshopos lesz, a painter nekem jobban bejon, de tényleg elég izé, amikor nem becsülik az ember munkáját. Ez van.

ÉS. Teljesen felesleges Editet munkáját picassóéval vagy akárkiéval összehasonlítani, mert teljesen más műfaj, és egyéniséget képviselnek.

Bors: és ne feletkezzünk meg a nyomásérzékenységről. Én 3 ceruzahegyet (digitális) már elkoptattam, és szegény ceruza néha kiakad, es elfelejt nyomásérzékeny lenni. nagyon nem mukodik akkor, es tudom utalni :(
2005.02.25. 13:09  
sade
Vendég
ja...ja...2

A ceruzavázlat csak egy közbenső lépcső...perzse mindenki kíváncsi rá, ha van, de nem is feltétlenül muszály:)
Gondoom te is szoktál vázlat nélkül festeni (az mindegy, hogy min)...
Amúgy nem "összehasonlítani" akartam, csak egy hülye példa volt...ezt részemről le is zártam...:)
Én egyébként 1 hegyet használtam el 3 éva alatt, úgy, hogy átlagba megvolt a napi 4-5 óra...hehe...komolyan!
A mostani mondjuk gyorsabban kopik ahogy nézem...
2005.02.25. 16:57  
bors
Vendég
az előzőhöz rossz helyre írtam a nevet...

az előzőhöz rossz helyre írtam a nevet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az nem sade, hanem bors hozzászólás! Az nem sade, hanem bors hozzászólás! Az nem sade, hanem bors hozzászólás! Az nem sade, hanem bors hozzászólás!
2005.02.25. 17:26  
atryl
Vendég
vita

A szellemekre!
Ilyen se sűrűn van! Akik 1 mondattal képesek lehurrogni, azok gondolkozzanak el a dolgokon. Szív-lepel? Semmi ilyesmi nincs. Számomra ez a kép nem az ő szívéből jön, anem az enyémbe megy. Ez a lényeg. Szerintem csodálatraméltóan bájos. És így jóahogy van. Grat!
2005.02.26. 00:29  
sade
Vendég
meow

bors: tudom, en is elrontottam egyszer :D
Meow :)
Te mit használsz? :D marmint tábla ugyileg?
Igen szoktam, mondjuk nekem a legnagyobb hibam, hogy sose fejezem be a kepeket, meg nem javitom ki.. (lekopogom, az utolsót EDIT javaslataira atrajzoltam, es sokkal szebb, és biztonságosabb érzés, meg ilyenek :)

(EZ nem bors, hanem sade hozzaszolas, lol :)
2005.02.26. 13:43  
Lodman
Vendég
Borisz

Most ugy öszintén válaszolj: alapból, vagy neki futásból vagy ilyen hülye? meg próbálok maradni a tiszteleteségnél. Borisz ha észrevenéd, Editnél ezek szokványosak, amin te itt pacsmagolsz. Ha nem tetszik minek hangoztatod folyamatosan? Szívesen megadom a számomat is, ha élőben megvitathatnánk ezt...

EDIT: a képed átlagosra sikeredett.. átlagosan jóra...
2005.04.13. 15:51  
Valaki
Vendég
Csak így tovább

Szerintem nagyon jó a kép, és nekem tetszik.

Többieknek:De ha mindenben csak a hibát keresném, semmi sem tetszene.
2005.08.10. 10:32  
Kiera
Vendég
Hajrá! Ne törődj a barmokkal! :)

Jaj, ezt fájdalmas volt végigolvasni... Mekkora egy tapló vagy te borisz... Nem illik így cseszegetni valakinek a képét... Mindenki hülyének néz... Követned kellene esetleg mások példáját: Ha nem tetszik, ne írj. Vagy ha mégis írsz, ne bunkót. Mert ezek azok.

Edit: Imádom! Nem érdekel, hogy anatómiailag ilyen-olyan, az árnyékolás sem tökély, de nagyon édi! Nagyon jó ötlet!
És ezeket a Lumosra miért nem rakod fel??? :)
2006.06.01. 20:05  
Szugyi.Gabor
Tag

Csatlakozott: 2002.11.05.
Hozzászólás: 48
Üdv mindenki!

Nem elôször és valszeg nem utoljára írom le, hogy egy nyilvános fórum hangvételéhez nem illik az a modor, amit disztingválni képes emberek a haverjaikkal szemben sem engednek meg maguknak privát levélben.
A nyilvános sértegetés luxusát rendesebb emberek nem engedik meg maguknak. Meg lehet mondani a véleményedet egy képrôl, azért van ez az oldal. Kultúrált formában. Ahogy tôled telik.

De ahogy az alkotó odaírja a nevét a munkájához és vállalja érte a felelôsséget, ugyanúgy vállalja mindenki teljes mellszélességgel és teljes névvel a véleményéért a felelôsséget.

És az sem jófejség, hogy valaki büszkén vállalja, hogy igen, azt a bunkó lefikázást ô írta oda, mert attól még nem lesz kevésbé tahó.
2006.08.01. 11:42 Offline Szugyi.Gabor
Feco
Vendég
képekheznemértek :)

Nekem nagyon tetszik a kép, főleg a címével együtt. Mondjuk én teljesen laikus vagyok, mert nem nézegettem eddig képeket, és valószínű sokat nem is fogok, csak véletlenül keveredtem erre az oldalra.
Rajzoláshoz semmi kézügyességem, a pálcikaembernél leragadtam. Valószínüleg ezért nem is merném negatív kritikával illetni egyik képet sem itt az oldalon, mert még hasonlót sem tudnék készíteni. :)
Nekem fel sem tűntek az árnyékok, és egyéb fent említett hiányosságok. Mint már írtam, valószínű a cím, és maga a kép összhangja miatt fel sem figyeltem rá. No és ugye az aranyos egerek miatt, akiktől egyébként az emberek a való életben igencsak írtóznak. Ehez képest itt mindenki hozzám hasonlóan aranyosnak nevezte őket.
Én további sok sikert kívánok az alkotónak a képeihez.
2006.09.01. 12:14   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU