LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Íjász
Íjász
Hozzászólás: 5
Kleinheincz.Csilla

 


Körmendi Ágnes: Viharfonó
Elõzõ kép:
őrszem  
 Következõ kép:
felemás arcok


Teljes méret

     


Viharfonó
Leírás: Oswin éppen tengeri vihart fon vízből és szélből.
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2005.03.08. 16:08
Találat: 1728
Letöltve: 46
Értékelés: 4.72 (7 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Körmendi Ágnes (Bio)
Nav: Kezdõlap / JKL / Körmendi Ágnes / Viharfonó

Elõzõ kép:
őrszem  
 Következõ kép:
felemás arcok


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Nyina
Vendég
:)

Ez gyönyörű... Mese nincs hozzá?
2005.03.08. 18:28  
tapsi
Vendég
mese

Köszönöm, kedves Nyina!

De, van hozzá mese, nagyon, nagyon hosszú... :) Majd egyszer jól összeszedem magam, és leírom! (Már persze csak ha érdekel) :)

Ági
2005.03.09. 16:33  
Nyina
Vendég
:)

Ó, persze hogy érdekel!! Mi másért kérdeztem volna, nem igaz? ;-)
2005.03.09. 18:13  
Bubi
Vendég
...

Ez nagyon szép.
2005.03.09. 23:29  
Kormendi.Agnes (tapsi)
Tag

Csatlakozott: 2004.05.26.
Hozzászólás: 79
a mese Nyinának

Nos, a mese.

Kezdjük talán azzal, hogy ez egy teljesen saját mesevilágban játszódik, és leginkább maga is mese. De persze az egész nem is Oswinnal kezdődik, aki vihart fon, hanem...

Réges-régen a világban még mindenütt a nyers erők uralkodtak, és több volt a tündér, mint az ember. A Vizek Népei közül pedig a Tenger Népe volt a legerősebb és a legkomorabb, hiszen az óceánok mélyén nincs napsütés, se kegyelem - a tengermély szülöttei sem ismerik a megbocsátást és a meleget. Mégis éheztek rá, vágytak a fényre, és sokuk úgy próbálta csillapítani a vágyát, hogy ellopta mások lelkét. Persze nem minden tengeri tündér a mélység gyermeke, és a felszín szilaj hullámurai, a parti öblök halpásztorai sosem vetemedtek ilyesmire, de a szárazföldi népek egyformán rettegtek mindannyiuktól.

A tengeri tündérek és az emberek gyermekei, a tengerfattyak sok mindent örököltek tündérszülőjüktől, és a tengeri kereskedelmet hosszú időn át a fattyú hajóskapitányok és tengerészek irányították. Megérezték az áramlatokat, mindig tudták, merre járnak, némelyik még a szeleket is irányítani tudta, és olyan messzi partokra is elhajóztak, ahová egyszerű szárazföldi lény sosem juthatott volna el. Virágzott a kereskedelem az Ikerfélsziget és a Gyémántpart között, és a bátor hajósok bőven hoztak a vidék legféltetteb kincséből, a gyémántvízből is.

A tündérek hatalma azonban lassan apadni kezdett, ritkábban tűntek fel a parton, és egyre kevesebb fattyú született, hogy kivételes adottságaival átkelhessen a kietlen Északi tengeren. Gyémántpart a legendák ködébe veszett.

Telt-múlt az idő. Egyszer aztán (és ez egy másik, nagyon hosszú történet folyománya) megváltozott a világ, és ismét támadt, aki hitt benne, hogy elérheti Gyémántpartot - a szárazföldön át, vagy a tengeren, de valahogy csak felkutatja! Köznapi embertől talán hóbortos gondolatnak tűnt volna, hogy egy rég elfeledett álom nyomába eredjen, de az Ikerfélsziget uralkodójának pénze is, embere is volt bőven, hogy belevágjon Gyémántpart megtalálásába.

A hegyeket már nem zárták el az Évek Őrei az emberek előtt (régebben azért ez komoly akadályt jelentett), át is keltek rajta, és lassan elkezdték benépesíteni a rideg és kihalt Tündérvadont; és tudvalevőleg Gyémántpart a Tündérvadon túlsó peremén terült el. Épp csak azt nem lehetett kiokoskodni a régi térképekből, pontosan merre szeljék át az erdőt. A kutatóutak rendre kudarcba fulladtak, még a legtapasztaltabb erdőjárók sem jutottak el a távoli tengerpartig; sőt, örülhetett, aki élve visszatért!

Gyémántpart kincsei azonban mindent megértek. Az uralkodó hát felkutatott három tengerfattyút, és a tengeren indította őket útnak. Hosszas szenvedés után el is érték Vörösvárat, Gyémántpart fővárosát, ám a vidék nagyon megváltozott. A Tündérvadon átka oda is átszivárgott, és a gonosz gyémántpartiak a három fattyúból egyet megöltek. A másik a hazaúton halt meg, csak a legszívósabb ért vissza az Ikerfélszigetre - és ő is alig élt már, mikor kifogták a kikötő vizéből.

Oswin, az életben maradt fattyú azonban rendelkezett azzal az adománnyal, amellyel a legnagyobb fattyú kapitányok közül is csak kevesen: csalhatatlanul tudta, hol van, nem tévedt el sosem, és ahol már járt, oda bármikor eltalált. Miután felgyógyult, az uralkodó új feladattal bízta meg. Térjen vissza Vörösvárba - ezúttal a Tündérvadonon át. Térképezze fel a szárazföldi utat, ha már a tengeri örökre lezárult!

Oswin hát nekivágott a hegyeknek, és nemsokára már a Tündérvadon peremén járt. Csatlakozott egy nagyobb csapathoz, akik Vörösvár felé indultak - és igyekezett a helyes irányba terelni őket. Útközben fény derült arra is, miféle árnyék vetült a Vadonra és Vörösvárra egyaránt --- de ez már tényleg igen hosszú történet lenne, és ráadásul jó néhány mozzanatát alaposabban végig kellene gondolnom, hogy ne essen hasra a tulajdon lábában szegény mese, és ne mondjon ellent más, ugyanitt játszódó történeteknek (olyan nagyon).
2005.03.29. 14:49 Offline Kormendi.Agnes (tapsi) hildesheim at freemail.hu
Nyina
Vendég
:)

Kedves Ági, nagyon, nagyon köszönöm!!
Igazán kedves kis mese, egészen kedvet kaptam tőle írni... És persze még mindig imádom ezt a képet : )
2005.04.04. 19:43  
Labancz Mátyás
Vendég
Érdeklődés

Kedves Ági! Olvastam a Hetvenhét című könyvet és nagyon tetszettek az írásaid. Szeretnék többet tudni a könyveidről. Egyet se ismerek (még). Ha válaszolsz, az email címem:Camesgal@freemail.hu Előre is köszi.
2007.02.19. 13:17  
Syurass
Vendég
kép

Nagyon szép!
A technika érdekelne, mivel csináltad ha szabad kérdezni? Az eggyik tippem az akvarell lenne,tus, esetleg utólag Photoshop?
2008.12.23. 12:30  
Kormendi.Agnes (tapsi)
Tag

Csatlakozott: 2004.05.26.
Hozzászólás: 79
filctoll, semmi más

Örülök, hogy tetszik... a szokásos Stabilo tűfilc, és utólag is csak annyit nyúltam bele, hogy a fehér részekről letakarítottam az ujjlenyomatokat. Amúgy kicsi is a rajz, pont képeslap méretű.
2008.12.23. 22:38 Offline Kormendi.Agnes (tapsi) hildesheim at freemail.hu 

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU