LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

borító 01
borító 01
Hozzászólás: 1
Gogos.Karoly

 


Lőrinczy Judit: Freskó
Elõzõ kép:
In Memoriam Z. Beksinsky  
 Következõ kép:
Az óperencián is túl


Teljes méret

     


Freskó
Leírás:  
Kulcsszavak: Art
Dátum: 2005.05.09. 12:27
Találat: 1973
Letöltve: 36
Értékelés: 3.25 (4 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Lőrinczy Judit (Bio)
Nav: Kezdõlap / JKL / Lőrinczy Judit / Freskó

Elõzõ kép:
In Memoriam Z. Beksinsky  
 Következõ kép:
Az óperencián is túl


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
batigol
Vendég
ahoi

Szia, voltam az oldaladon. Azt nem értem, miért nem a jó képeid töltöd fel ide?
2005.05.09. 19:43  
jud lorin
Vendég
.

mire gondolsz?
2005.05.09. 20:37  
grey
Vendég
khm..

Ez a kép tényleg ezer sebből vérzik..
2005.05.10. 09:29  
borisz
Vendég
rossz

ilyeneket miért kell ide?
2005.05.10. 11:18  
batigol
Vendég
szerintem

Alkony, Tengerpart, Vihar előtt, sztem ezek a jobbak(bár nem fantasyk, de valszeg ezért is jók). Apokrif még talán...
2005.05.10. 12:03  
sade
Vendég
apokrif

...
2005.05.10. 12:41  
Lorinczy.Judit (Jud, Csokker)
Tag

Csatlakozott: 2005.05.02.
Hozzászólás: 15
:)

köszi a hozzászólásokat,
annyit tennék hozzá, hogy élőben valószínűleg egész másként hat, különösen igaz ez az Apokrifra (a kiállításokon abszolút közönségkedvenc, és ezt idegenek mondták, írták, nem csak barátok, ismerősök), amiről még egy normális fotót nem tudtam készíteni, pedig többféle fényviszony mellett megpróbáltam már.
uez a helyzet a Freskóval. persze ettől függetlenül lehet, hogy nem jó kép, bár borisz és grey nem részletezte, mi az "az ezer seb". kár, mert így nem tudom meg sose.
Kb. annyit ér egy ilyen megjegyzés, mint amit egyszer az egyik vendégkönyvbe írtak nekem - tudni kell, hogy azon a kiállításon valamennyi, akkori legjobb olajképem szerepelt, a Barlangrajzok, az Apokrif, Ég és Föld (nem soká talán látható itt is), és néhány akvarellt is kitettem, köztük egy pár vonallal rajzolt lovat. a bejegyzés: "A ló egész jó." :D :D :D :D
2005.05.15. 09:22 Offline Lorinczy.Judit (Jud, Csokker) lorinczyjudit at gmail.com
grey
Vendég
hi.

Az ezer sebet nem elemezném végig.
De a kulcsszavak: a perspektíva a fény és az árnyék. (Alak, irány, szín..) ezek fognák össze a képet, és ezek következetlen használatától esik szét darabokra.
2005.05.17. 06:48  
jud lorin
Vendég
.

anélkül, hogy magyaráznám mit miért festettem úgy, ahogy, szerintem a szürrealizmusban ezek mind megengedhetők. más kérdés, hogy ez vkinek nem jön, be vagy bejön:)
2005.05.17. 11:42  
grey
Vendég
szia!

SzvSz. a perspektíva a szürrealizmusban is úgy működik mint máshol. Ha kőlapokkal fedett síkot festettél amelyen a párhazamosok találkoznak a végtelenben, a lapok hosszának is a perspektíva törvényei szerint kellene rövidüljenek. Az árnyékoknak pedig sem a színe sem az alakja de még az iránya sem stimmel. Méghozzá olyan esetlegesen, hogy ez nem védhető a "így szoktam leszállni.. Röff" tipusu magyarázattal.
:)
2005.05.17. 12:39  
Zozz
Vendég
Tisztelet

grey: Én magam is utálom az olyat amikor egy "művész" a művészi szabadsággal védekezik a szar fölött, DE...
Te lassan átmész direkt gyalázásba. Nem vagyok festőművész de véletlenül konyítok a műszaki rajzhoz ahol az izometrikus ábrázolásnak is teljesen méretarányosnak "élethűnek" kell lennie (nem véletlen). A padlókövek vonalaival semmi gond nincs, hacsak azt nem rovod fel, hogy megnyúlnak ahogy távolodnak. NA ez lehet hiba, ha valóban nem szánt szándékkal nyúlnak el. Az árnyékok iránya nem stimmel. Na itt megint belenyúltál. A szürrealizmusban az a szép, hogy nem (mindig) kell a konkrét fizika szabályai szerint megvalósítható képet vászonra vinni. Perspektíva stimmeljen, de ez már nem része annak. Miért ne lehetne minden testnek más irányú árnyéka? Az alakjuk nem tökéletes. Hát istenem, de ez még korántsem főbenjáró bűn. Bár az árnyékkal csak az oszlopnál van hiba. Vékonyabb mint kéne lennie, de irány rendben van. A színeik úgyszintén. És ha kedvem támad megköveznél, ha egy pirospöttyös labának a kék posztóra vetülő árnyéka bíborszínű lenne? Mert az adja vissza számomra azt a hangulatot amit épp érzek. Megint olyanba kötöttél bele ami mellé ment.
Röviden és tömören amit fentebb írtál több részletben az nem építőjellegű kritika, hanem szándékos szidalmazás. Aminek itt helye nincs. Negatív kritikát is lehet építő jelleggel kultúrált módon megtenni. De hoyg "szakértelmed" meg ne kérdőjelezzem alaptalanul, esetleg láthatnám a te képeidet is? :)
A szó amit keresel: a köszönöm!
2005.06.14. 19:17  
Jud Lorin
Vendég
.

köszönöm a hozzászólásokat, az építőeket, meg a... kevésbé építőeket is.
nem teszhet minden mindenkinek, és nem tudom, jelent-e vmit, hogy akadt, aki le is töltötte...

zozz: ez a helyzet kicsit ahhoz hasonló, amikor az óvodában leszóltak az osztály/mittoménmilyen társaim, hogy "a napocka nem isz kék!"
2005.06.15. 15:42  
Tala
Vendég
Szia

szerintem ezzel a festménnyel minde stimmel. Olyan, amilyennek lennie kell. És aki panaszkodik, az nézze meg Picasso és Dalí képeit.
És mielőtt valaki azt mondaná, hogy Juditot nem lehet hozzájuk hasonlítani, a válaszom: akkor nézze csak a perspektívát! És az elfojt órákat!!! :D
2005.11.16. 17:56  
Jud
Vendég
Tala

neked is külön köszönet:))
2005.11.17. 14:57  
egy lány
Vendég
heellloo

hajajajj ebben a képben több világ bújt meg. És engem ez fogott meg igazán. Ez a sok világ. A sötétség és a fény. Az élet és a halál JJaaajjj ez sok világ mégis egy. (egy ember lelkivilága) Olyan szép, olyan.........
2005.11.19. 21:46   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU