LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Taheo Skyspeaker
Taheo Skyspeaker
Hozzászólás: 1
Boros-Szikszai

 


Sánta Kira: Városmély
Elõzõ kép:
éjasszonyok  
 Következõ kép:
the innkeeper's song


Teljes méret

     


Városmély
Leírás: Borítókép László Zoltán: Nagate - Városmély című regényéhez.
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2005.08.18. 21:05
Találat: 7557
Letöltve: 141
Értékelés: 4.70 (63 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Sánta Kira (Bio)
Nav: Kezdõlap / PRS / Sánta Kira / Városmély

Elõzõ kép:
éjasszonyok  
 Következõ kép:
the innkeeper's song


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Bors.Jozsef
Tag

Csatlakozott: 2004.08.19.
Hozzászólás: 39
Kira

Linda Bergkvist? Nagyon fekszik neked a stílus...szép munka...
2005.08.18. 21:38 Offline Bors.Jozsef
Lacix
Vendég
Azzannyát

A fény és árnyék tökéletes játéka.
Könnyed és természetes.
Gratulálok a tehetségedhez.
2005.08.18. 21:43  
Marfoldi.Rita (Sade)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.04.
Hozzászólás: 303
heise

Szerintem inkább Heise :)
2005.08.18. 23:30 Offline Marfoldi.Rita (Sade) sade at mindworks.hu http://sade.epilogue.net
Algieba
Vendég
Lementem alfába, ez nagyon cool

Van valami a képeidben, amitől falnak megy személyiségemben egy-két részegység.

Ui.: Mennyi idő egy ilyen szépség megalkotása?
2005.08.19. 04:03  

Vendég
halihaló

Ne haragudj, a trágya telefonkártya (- milyen jó cím lenne egy dalhoz! -) után veszek ma egy jobbat, és mehet a kommunikáció.
De ez...
Szóval szégyentelenség ilyeneket alkotni másokkal szemben, mert nem tudnak mit mondani.
Amúgy az ilyen gyönyörű fejeket nehogy egy spontán rémálom utáni amnéziában elfelejtsd, mert kelleni fognak!...
Szóval gratulálok. Látszik rajta, hogy sok munka volt vele, de a lelkiismeretességedből nem adtál lejjebb. Ja, és ez a saját stílusod, még ha emlékeztet is Bergkvistre, meg másokra.
A többiről majd szóban.
SzirSzir
2005.08.19. 08:25  
Pozsgay.Gyula
Tag

Csatlakozott: 2004.03.30.
Hozzászólás: 147
:o)

Ez ismét nagyon jó lett. Gratula!
2005.08.19. 08:30 Offline Pozsgay.Gyula pozsgay at freemail.hu http://www.pozsgay.hu
Csill
Vendég
Mó :)

De jó fej vagy, Mó!

Tényleg a saját stílusa, tök jó, hogy kimondtad!

:)

/szia, baba, grats még egyszer! :))
2005.08.19. 09:18  
Tikos Peter
Vendég
Megint nem

Erősen gondolkodtam, ide írjam-e a véleményem, mert nem szeretnélek megbántani, de kikívánkozik belőlem, és hátha számít valamit.
Szóval: nekem nem tetszenek ezek a képeid.
Számomra erőtlenek, a sok kis csillogó akármikkel sem tudok mit kezdeni, a színek pedig...
Már az "the innkeeper's song-nál" is az volt az érzésem, hogy bármennyire is belelátnak egyesek mindenféle "érzéseket", számomra az egész egy csillogó nagy semmi. A rókát kiváltképp nem értem...
Gyerekkoromban volt valami színes orosz magazin, amit magyarul nyomtak: abban voltak hasonló (ám akkor még kézzel festett) képek. Úgy látszik, az oroszok (és nem, nem a japánok, a mangához ennek semmi köze!) kedvelik ezt a stílust - hiszen az (úgy tudom) általad nagyra tartott Anry Nemo is valami hasonlóval próbálkozik.
Szóval bizonyos szemszögből nézve lehet, hogy semmi baj nincs ezekkel a képekkel, de ez nem az én világom. Meghagyom inkább a "wow", "grats" és "lol" szavak(?) kiváló művelőinek.
Azért remélem, a jövőben születnek majd olyan képeid, amelyek nekem is jobban fognak tetszeni, hiszen régebben nagyon ígéretesnek tartottam az ebben a galériában is látható, "korai" rajzaidat - de ez a csillivilli, ez most nem...
2005.08.19. 09:50  
Era
Vendég
már nem tudok mit mondani...

csak annyit, hogy van egy rajongód!!!
2005.08.19. 09:52  
Arthur Dent
Vendég
egyszarvú - lehetne

Ismételten csak jókat és szépeket mondhatok!
Arra várok, mikor ezek történetek lesznek, mikor beépülnek egy önálló világba. Valljuk be őszintén, hőseid egyetlen hatalmas 'Metropolisz' - ban élnek, egy színes cybervilág alakjai, az hiperűrkorszak fiataljai - de valóban, csak különálló alakok, mi fűzi össze őket, hol egy kapocs? Mutasd meg kérlek azt is!
S ha gondolod, a pólón látható lovat alakítsd át egyszarvúvá! :-) Több szempontból is plusz tartalmat adna a képnek... (ld. Szárnyas fejvadász stb.)
2005.08.19. 10:16  
grey
Vendég
hi

Szép munka.
Ugyanez "bögyösmacában" jobban eladná a könyvet. :)
Nekem fura az egyenes (ajtó?) keret és a nagylátószögű perspektívában fotózott alak házasítása.
Ettől elsőre egy kicsit "a falhoz támasztott törpegibbon" hatása van.
2005.08.19. 10:39  
Peter Szabo Gabor
Vendég
Klassz

Noha én is Tikos Péterrel értek egyet.
Igazából Linda Bergkvisttel is ez a bajom, sőt a nagy öreg Borissal is. Technikai tökély, csak valahogy olyan "Júlia" romantikus magazin stílus lett..

Másrészt a kép tényleg gyönyörű (jót legel rajta a szem), nekem még a kis csilli-villi is tetszik (el tudom képzelni mi meló rátenni ezeket). Sőt én még a kanyarban sem vagyok....(ez fontos, mielött egy rajongó leszaroz, teljes joggal) csakhát, mégis ez a véleményem.
Ölni tudnék ha tudnék egy Hane-t! Vagy egy Tristessa-t. De nem tudok. Ölni tudnék ha azért a technikáért ahogy ezeket készíted, de nem akarok ilyet csinálni.

Nem akarlak bántani, és nagyon tisztellek (ez fontos).
2005.08.19. 10:51  
Tikos Peter
Vendég
Peter Szabó Gábor

Szerintem elmondtad még azt, ami az én hozzászólásomból talán kimaradt.
Egy jó barátom (aki egyébként fotóművész, és az Ő tanácsára kezdtem a Valhallának dolgozni még anno) úgy fogalmazott Vallejoval kapcsolatban, hogy olyan, mint a cukorszirup. Megeszel egyet, kettőt, de a tizediknél már megcsömörlik tőle az ember.
És megerősíteném: én szurkolok Neked, Kira, hogy sikereket érj el a képeiddel ezeknek a képeknek a célközönségénél.
2005.08.19. 11:03  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 391
Nagyon profi technikád van

Eszméletlen szinten nyomod amit nyomsz.

Ennek ellenére én is Tikos Peti nézetét osztom. Anno ezért kaptunk össze Lindával, mert miután a sokadik ilyen képét töltötte fel az Epire - egy kommentben hasonlókat írtam mint Peti, s utána ő teljesen kikelt magából (+közvetve rámuszította a rajongó hadseregét).

Távol álljon tőlem, hogy bármivel megbántsalak, nagy tisztelője és élvezője vagyok annak amit csinálsz. Tudom, hogy ez szubjektív vélemény, és minden bizonnyal 100 emberből 90-nek nagyon tetszenek az ilyen alkotások, de amit az utóbbi pár képeden látni, az szerintem egy más fajta Kira (nem mondom, hogy rosszabb - csak egyszerűen más). Sokkal technikásabb, profibb és felkészültebb, de nekem valahogy 'szoftabb'. Töményebbek és effektesebbek a képek, az androgén-ösztrogén keveredése (ala japán FF manga - ami cool, világhódító trend, de számomra kicsit rémisztő), gélszerű, csillogó, kolorbomba részletek a képen, és nem annyira egyértelmű az egész. Nincs annyira megkomponálva, a színes, csillogó, részletgazdag csodák szétnyomják, belágyítják, eltüntetik a témát. Ennyi jut hirtelen eszembe:).

Szerintem amúgy te tehetségesebb vagy mint Linda, ő szvsz képtelen lenne olyan eredeti ötletekkel, témákkal, színvariánsokkal és kompozíciókkal előállni mint Te (ezt az előző képeiden megmutattad). Néha nekem tömény, az amit most csinálsz, de ez a te képed, és mint mondtam vérprofi a technika és a megvalósítás.

Összeségében egy nagy GRATU, látszik a sok munka, és a fent írtaktól függetlenül még mindíg vered a mezőnyt, nem hiszem, hogy itt van aki ne tanulhatna valamit tőled. Azért szívesen látnék tőled még olyan előző Kirás képeket is.

Remélem nem írtam semmit, amivel megbántottalak.
2005.08.19. 11:53 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Lacix
Vendég
művészi mondanivaló

Szerintem a legtöbb art.rpg.hu-n található alkotás inkább csak a szemet szeretné elkápráztatni, az agyat nem annyira. (a fantasy-s festészet többnyire erről szól)
Ebből a szempontból Kira képei messze a legjobbak.
2005.08.19. 12:26  
Évi
Vendég
a többiek után

Végre készítettél egy pasit!!! Helyes! Meg a pasi is. Kicsit zsenge, de klassz! Tetszik a haja és az arca is. A póló külön klassz.
Viszont az a markolat a hátán, ha valami fegyverhez tartozik, remélem, nem belőle áll ki! Az nem egészen egyértelmű. Az alsó teste, csípőtől lefelé, kicsit aránytalannak tűnik, ez biztos azért van, mert keresztbe tett bokával áll. A felső teste viszont nagyon rendben van:)) De remélem, nem haragszol meg, ha azonkívül, hogy elmondom:NAGYON TETSZIK, igazat adok a Tikos Péternek és a Lipták Lászlónak. Én szeretem a csillogást a háttérben vagy akárhol a képeiden, szerintem igazán hangulatossá teszik a rajzaidat, de a technika néha erős.
Az ott egy tükör a srác háta mögött? Nagyon szép színek vannak benne, és tetszik a hanyagsága a fiú tartásának. Egészébe véve tényleg nagyon klassz, és annak külön örültem, hogy végre egy "pasi" került eléd feladatnak:)) Szép a kép virág!
2005.08.19. 13:11  
Csill
Vendég
:)

Részemről nagyon ott van a kép. A technika hihetetlen kristály-precizitása, a bátran kezelt, gazdag színek, a figyelemfelkeltő hatás (ami - lévén könyvborítóról szó- eléggé hasznos;)), és mellette egyfajta...semlegesség, ami a végső benyomások kialakításához meghagyja a teret a regénynek. Bejönnek az apró részletek is, mert amennyire taglózó tud lenni egy "egyszerű" kép, ugyanannyira jó, ha újra és újra rácsodálkozhatok az apró részletekre. Még egyszer klassz! (és bocs a nyelvész ösztönű kritikus társaktól a szóhasználatért ;))
2005.08.19. 14:23  
Waixey
Vendég
laikus megmondja

Izé.
Szerintem ez a figura másolva van. A feje nem, de a test egészen, vagy legalábbis részleteiben egyértelműen photoshop-action.
Viszont nagyon nem értem azokat, akik csili-viliznek, meg Júlia-regényeznek.
Nyilván nehéz felérni Bors József "összevarrt belek között véres kampókon lógó összefüggéstelen tárgyak" jellegű művészetéhez, de az itteni mezőnyben ugyan ne ez a kép legyen már az, aminél kiborul a "csili-vili" bili. Sz'l ez a kép technikailag igen korrekten kivitelezve van, a színek kifejezetten jók, a formák, árnyékok helyükön vannak.
Az tény, hogy van benne valami fűszer, amitől én is kicsit érzelgősnek, túlfűtöttnek gondolom, DE.
Ha ezt meglátnám a polcon, akkor val'szeg nem az jutna eszembe, hogy ez egy giccses festmény, hanem az, hogy ez egy jó, szép könyvborító.
Sz'l ne haragudjon meg egy kritikus sem, de az, hogy ebben az rpg-s galériában épp egy ilyen képet csili-viliznek le, enyhén szólva röhögős.
Kevés olyan munka kerül itt terítékre, amivel bátran ki lehet állni emberek elé élesben is és ez szvsz egy ilyen.
2005.08.19. 14:43  
Bors
Vendég
Waixey

A problémáidat és a velem kapcsolatos észrevételeidet légyszíves az én fórumomra írd, ne itt rondítsd az összképet...ez itt Kiráról szól, nem rólam...és egyébként sem összehasonlítható a stílusunk...
Továbbra is várom elmés és szórakoztató észrevételeidet:)
2005.08.19. 15:40  
Waixey
Vendég
József

Off
Ha Vallejorol, meg Bergkvistről eshet szó, Rólad miért nem? Vagyis nem Rólad, hanem a munkáidról.
A Te képeidet egyébként éppen ellenpéldaként hoztam fel, úgyhogy a "nem összehasonlítható a stílusunk" indok sem áll meg.
Mellesleg éppen Te offolsz itt azáltal, hogy erről (tehát magadról) nyitsz vitát, noha én csak egy megjegyzés formájában tértem ki a "művészetedre".
Téma lezárva.
On
2005.08.19. 15:47  
Bors
Vendég
Waixey

Oké, értem...mielőtt ez lenne a fő téma...azt írsz amit akarsz...
2005.08.19. 16:00  
Waixey
Vendég
József

Mint mindenki.

Visszatérve a színekhez:
Azon gondolkodtam, hogy a bal térdét lentről megvilágító fény miért kell oda?
Engem zavar. Szerintem kicsit felborítja a képet. Feleslegesnek, soknak érzem.
2005.08.19. 16:16  

Vendég
tegyük tisztába

Az ott NEM ajtó és NEM tükörkeret, hanem a sorozat előre megtervezett designja, amely szerint minden borítóképnek levágják a két szélét, és csak egy-két részlet lóghat le róla.
Nekem speciel nem tetszik annyira, főleg mivel a "zuhanós kötéltáncos" képből is nagyon sokat levágtak, eltakarva a hátteret és rontva ezzel a kép összhatását.
De ez már csak jogában áll a kiadónak, akinél a zsé van.
Amúgy Kirának is ki kellett dolgoznia egy technikát, amivel viszonylag gyorsan gyárthatja egymás után a borítókat, mert fuldoklik a megrendelésekben - annak tetejében, hogy alig van rá ideje egyéb munkái mellett. Nem csoda hát, ha egyikből-másikból hiányzik a spiritusz, mert hát ez már részben "megélhetési művészet." Nem kell őt ennyire felkapni, és akkor marad ideje és energiája fejleszteni ifjúi tehetségét. ;-)
Én nem védem Borist, mert a kidolgozott klóntesteket speciel rühellem, de ő sem engedhette meg magának azt a luxust, hogy minden képével kísérletezgessen.
Ez egy megbízás volt, kész lett, szép lett, el lett fogadva, kétségtelenül eladja majd a könyvet, és Kira is tanult belőle (meg talán mások is).
És szerintem ez még nem giccs. A fickó arca talán lehetne enyhén markánsabb, de... szóval nem.
2005.08.19. 17:16  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 391
Mó - tegyük tisztába

Senki sem mondta hogy giccs, sőt: ez az egyik legnépszerűbb stílus mostanában (más kérdés, hogy ki milyen szinten űzi - Kira profin), főleg mióta a digitális médiumok elterjedtek (mint ahogy említetted, Kira fuldoklik a megrendelésekben - gondolom nem véletlenül). Szvsz ha mások szájába adsz definíciókat, azzal nem teszel semmit tisztába...
2005.08.19. 18:44 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 391
Waixey megmondja

"rpg-s galériában épp egy ilyen képet csili-viliznek le, enyhén szólva röhögős"

Örülök, hogy jó kedvre derített. Ez csupán személyes benyomás, amellett hogy profi a kép, nekem ez ugrott be. Kicsit olyan mintha az alak vállát és alkarját olvadt grillázsba forgatták volna bele, talán ez, meg a csillanások, buborékok, a bal hátsó azúrkék "gloom-shine", a hajban a csillogó kis pontocskák és a srác kislányos arca - így együtt. De mint mondtam, profi az egész, ez egy stílus. A Final Fantasy játékok alakjaihoz képest ez a kép egyenesen komor, a scrác pedig Gilette férfiideál. Mégis kapásból 10 milliósra becsülöm a Final Fantasy fmv-k rajongótáborát. Szvsz Kira kib*szott jól meg fog tudni élni ebből a stílusból, főleg mivelhogy már most profibban nyomja, mint akik évek óta ezt nyomják...
2005.08.19. 19:05 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Waixey
Vendég
László

Mikor megláttam a képet nekem az a gondolat ugrott be elsőként, amivel fentebb elkezdtem az írást. Vagyis, hogy az arc kivételével ez az alak szerintem másolat.
Tehát nekem nem jön be különösebben ez a munka (sőt, a művész munkái úgy általában nem), az viszont, hogy a "csilli-vili" jelzők egy olyan mezőnyben, mint amilyen az RPG.HU épp eme kép kapcsán kerülnek elő, nos ez szerintem vicces.
2005.08.19. 19:36  
Waixey
Vendég
Hozzáteszem.

Ez nem a személyed ellen szól, csak egyszerűen morbidnak tartom.
Persze ha arra gondolsz, hogy Kira talán - ha nem is anyagilag, de - értékesebben kamatoztathatná tudását más kisugárzású munkák kreálásával, lehet. Mindenesetere én eddig többnyire ilyeneket láttam tőle.:)
2005.08.19. 19:43  
Bors.Jozsef
Tag

Csatlakozott: 2004.08.19.
Hozzászólás: 39
Hm...

Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem (!!!) nagyon elterjedt az a fajta hozzászólás, ami kizárólag arra megy rá, hogy milyen rosszat lehet találni valamiben.
Ne értesetek fére, azt oké, hogy a vendégek, a közönség elmondja a véleményét és vagy "hű de szép" vagy "hú mekkora rakás sz*r" hozzászólásokkal örvendezteti meg az alkotót, de a "profik" sem viselkednek másképp.
Még csak fel sem merül senkiben, hogy tanácsot adjon, egyszerűen mindenki nekiáll lefikázni azt, amivel valaki órákig, napokig küzködött. (Persze ettől még nem kell ajnározni senkit!) Tudom az, hogy valami sok munka nem mentesíti az alkotót minden alól, de elhihetitek, hogy a "művészek" tudásuk javát próbálják megmutatni, és aki csinált már valamit a "semmiből" azt tudja, hogy nem könnyű. Ahogy Hofi mondta: "nekem egy poénnal munka van".
Erre mi a reakció? Nem az, hogy miként lehetnél jobb, hnem az, hogy milyen szar alak vagy, amiért nem tudod ezt meg azt...pedig egyszerűen senki nem születik úgy, hogy tudja milyen a 4B-s ceruza.
Szinte soha nincs igazi tanács...
Senki nem írja le, hogy a "bal vállat egyszerűbben és jobban megrajzolhatod, ha ezt meg ezt csinálod"...persze ez egy sarkított példa, de talán le lehet belőle szűrni azt, hogy mire szeretnék kilyukadni. A művész látásmódhoz nem lehet tanácsokkal szolgálni (bár sokan azt hiszik, hogy igen - ahogy észrevettem) de technikai dolgokhoz igen...ettől olyan sokszínű és érdekes a művészet. valakinek tetszik-valakinek nem!
Nem prédikálni akarok, én is írtam baromságokat, én is sértődtem meg okkal és ok nélkül, de legalább (azt hiszem egyre jobban) látom a hibáimat.
Nem akarok leszólni senkit, de senki nem áll azton a szinten az art.rpg.hu-n, hogy mindenttudóatyaúristenként viselkedjen...
A vendégek vagy ari tündibündik, vagy idióta jólbeszólokésnemérzemmagamparasztállatnak esetleg (és ez a legritkább) normális hozzászólók...persze mindegyikből le lehet vonni ezt-azt, attól függően mi volt a cél - már ha volt...
Nem is lenne olyan bonyolult egy kicsit odafigyelni arra, hogy miről is szól ez a dolog:
Szerény véleményem szerint oda lehetne figyelni például arra, hogy milyen volt az előző kép...vagy a galéria átlaga, és el lehetne mondani (stílustól függetlenül), hogy technikailag ez előre- vagy visszalépés? Vagy teljesen hülyeségeket beszélek?
Talán el lehetne mondani, hogy miként lehet szebben kihúzni egy tusrajzot...akármi. Aztán vagy megfogadja, vagy nem...
Arra akarok kilyukadni, hogy egy kis tudást is csöpögtethetnének a "nagyok".
Ja, van még valami amit fontosnak tartok...nézzétek meg az életkorokat...a legtöbben 20 és 30 közöttiek (ráadásul önképzők), és mondhattok akármit, ez még igencsak kevés, de ha azt nézzük egyesek milyen szinten állnak a saját erejükből és tehetségükből...mi lesz 10-15 év múlva, mire igazán beérik a munka gyümölcse, meg lesz a tudás és a tapasztalat? Kevés az olyan zseni, aki már ilyen fiatalon maradandót alkotott!
Ezzel csak egy a bökkenő, hogy azok, akik elszállnak maguktól nem fejlődnek olyan ütemben, mint azok, akik a legtöbbet kapják, vagy a sikert is szerényen viselik...talán mert megszűnik a motíváció!?
Nos nekem ennyi a véleményem. Nem szánom senkinek személy szerint. Biztos vagyok benne, hogy majd kapok a fejemre (szokás szerint...hehe), pedig semmi személyes sérelem-harag-útálat nem vezérelt, egyszerűen csak szerettem volna elmondani ezeket a dolgokat...és kész. Azzal is tisztában vagyok, hogy ettől senki nem lesz ügyesebb-jobb-aranyosabb, meg van egy olyan sejtásem is, hogy itt nem működik az "akinek nem inge...", mivel van aki egyszerűen észre se veszi, hogy a sorok néhol róla szólnak...
Szóval, ha valki esetleg reagál, akkor ne engem csapkodjon, ha lehet, hanem a témához próbáljon hozzászólni, és javítson ki ha tévedek stb...stb...
2005.08.19. 20:13 Offline Bors.Jozsef
Peter Szabo Gabor
Vendég
-

Igazából most, hogy végigolvastam rájöttem, hogy nem is Kira képével van bajom, hanem a stílussal (talán). S ha megnézi az ember a többi képét akkor ez az utsó négy eléggé elüt a régebbiektől.

Ennek ellenére minden képe elött földig hajolok, csak ezek az utolsók nem tetszenek. Szép emberek néznek bele a kamerába.

Tanácsot meg azért nem adok, márhogy pl. a vállát, hogy rajzolja, mert az azért hülyén nézne ki ha én adnék tanácsot neki!
Ennyi erővel a Boros-Szikszainak is adhatnék tanácsot, vagy a NASA-nak, hogy mit csináljanak jobban legközelebb... ;)
2005.08.20. 04:00  
Algieba
Vendég
Hát, igen

Nagyon szépek a képei, de borítóra tökéletesek. Ott a regény szövegének kell az üzenetet közvetítenie. Ha Kira ki akar fejezni valamit a művészetével akkor biztosak lehetünk benne, hogy meg is fogja tenni.
2005.08.20. 04:03  
Vendég(R)
Vendég
.

Vagy szeressük néha azt is ami egyszerűen szép!
2005.08.20. 19:22  
Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.08.
Hozzászólás: 319
.

nekem a Ryü, Hane, Tristessa alkotások a kedvenceim, lendületesek és kevésbé részletbemenők, viszont vadak és elvisz a kép...ez a vonulat számomra túl hideg és emberidegen, túl szép hogy igaz legyen:-)
persze ezzel nem azt mondom hogy rossz, mert a technika (nem értek hozzá, de ez tablet?) abszolút hozzáértésről tesz tanubizonyságot, de ezen kívül nem mozgatott meg bennem semmit.üdv
2005.08.21. 17:41 Offline Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ) bardfromwales at freemail.hu
A Szitáros
Vendég
Szerintem,

meglátszik, hogy Mót szoros barátság köti Kírához, mert nagyon nehezen tudja elviselni az őt érintő kritikát, holott mindenki, aki esetlegesen negatív véleményt mondott, rendszeresen megjelenik képeivel a honlapon. Ráadásul mindegyik vélemény abszolút választékosan mondja el, hogy mivel nem ért egyet, és egyiknek sem sértő a stílusa. Mónak üzenem , hogy tetszik az utolsó hozzászólásában a kissé lekezelőre sikeredett nagy betűkkel írt "nem" szócska, bár én úgy gondolom, hogy pont a sok csillivillitől van olyan hatása a kép jobb szélének, mintha tükör lenne az alak háta mögött, vagy az is lehet, hogy a megjegyzést küldőnek van élénkebb fantáziája a kelleténél.
Ettől függetlenül a kép nagyon rendben van, főleg a felső testét találta el nagyon!!!!!! Engem kiváncsivá tett a művel kapcsolatban, aminek ez lesz a borítója, remélem a megjelenés dátumát közzéteszi a honlapon is. Egyéb kritikát nem fűznék hozzá, mivel az előttem szólókat ismételni nem szeretném, ők már elmondtak mindent, ami említésre méltó.
Remélem azt is, hogy Kíra nem veszi annyira szívére az Urak kritikáját, mert nem elvenni akarták a kedvét a rajzolástól, csak a véleményüket mondták el -ki így, ki úgy-, hisz azért van a megjegyzés mező, vagy nem...?
2005.08.22. 09:39  
Csilla
Vendég
alkalmazott művészet

Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy az utolsó négy kép, amelyeknek színgazdagságát, és csilivilijét kifogásolnivalónak többen találták, mind _borítók_, és olyan szintű művészi szabadságot nem lehet elvárni tőlük, mint Kira saját indíttatásra, "csak magának" rajzolt képeinél. Az erős színek könyvborító esetén éppenhogy jól jönnek, és tekintve, hogy a visszajelzések alapján az ábrázolt szereplők személyiségét a képek nézegetői jól tippelték meg, meg merem kockáztatni, hogy a karaktereket is nagyon jól elkapta (az írók szerint is).A kamerába belenézés szintén könyvborító-sajátosság, és a legfontosabb funkció, a figyelemfelkeltés is működik. Kira mindent kihozott a képekből, ami csak egy másvalaki képzeletéhez kapcsolt műnél lehetséges.
A stílus ettől függetlenül nem biztos, hogy mindenkinek bejön, de az sem biztos, hogy csak azért, mert nem jön be, a képek "csökkentett értékűek" lennének. Ez Kira saját stílusa, ami valószínűleg fog még változni, tekintve, hogy pályája elején áll... De sztem magának kell tapogatóznia, és nem biztos, hogy a megrendelésre és adott célra és funkcióval készült képei alapján kéne terelgetni. Inkább azt kéne nézni, hogy a megkötések nélkül, saját magának rajzolt képeken milyen tendencia figyelhető meg. ;)
2005.08.22. 10:08  
Attila
Vendég
.

A fazon bal szeme kissé kihúzódott a fej szélére, a jobb kéz meg kissé mintha megnyúlt volna. De a kép azért okés.(Amúgy valamiért a szőlő savanyúsága jutott eszembe, nemtom miért...)
2005.08.22. 10:11  
Csilla
Vendég
fogalmazásgátló

Nem tudok fogalmazni így reggel...
Term.
"Csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy az utolsó négy kép, melyeknek színgazdagságát és csilivilijét többen kifogásolnivalónak találták, mind _borítók_, és olyan szintű művészi szabadságot nem lehet elvárni tőlük, mint Kira saját indíttatásra, "csak magának" rajzolt képeinél."
nna.
2005.08.22. 10:20  
Illusztrátor
Vendég
Kira

Komoly kihívást jelent kifejező borító tervet alkotni a vonal erejével, felkiáltó jelként hatva egy rajzzal a fantasy könyvek vonalaktól zsúfolt komponálatlan megoldások "sürűjében".
A "Városmély" kép megkomponálása a kiadói -kép a keretben- könyvborítói megfogalmazást erősíti korrekt módon.
A címlap illusztráció akkor fejti ki igazi hatását, amikor JELKÉNT, -a könyv címét és íróját kihangsúlyozva- helyezkedik el a borítólap síkján színháttérként vagy "folt" formájában. Az eddig megjelent címlap-illusztrációid az új eszközök, technikák szorgalmas élvezetes használati módját tükrözik.
2005.08.22. 10:31  

Vendég
Kedves Szitáros, meg a többiek!

Ami a nagybetűs NEM-et illeti: sajnálom annak az embernek az önérzetét, akit ez sértett. Nem a hozzászólóknak szólt, de mindenki azt vesz magára, amit akar. Én már a trapézos borító alatt is kifejtettem véleményemet a kiadó designjával kapcsolatban, ami indulatokat váltott ki belőlem, mert ha jól tudom, Kirával nem sokat egyeztettek a saját képe megvágása, tükrözése, elforgatása ügyében, viszont neki továbbra is a nevét kell adnia hozzá. Hiszen az ő műve (volt).
Az, hogy "szerintem még nem giccs", nem azt jelenti, hogy "mások giccsnek nevezték." Tudok olvasni, és látom, hogy a "csilivili" szót használták. Én azt fejtettem ki, hogy nálam még nem üti meg azt a szintet, amire én a giccs szót használom.
A "tegyük tisztába" sem erre vonatkozott, hanem az ajtókeretre meg a tükörre.
Az pedig, hogy a védelmembe vettem Kirát, nem a barátság miatt van, hanem kissé zavart, hogy hirtelen egymás után egy tucat hozzászólás ugyanazt ismételgette. Csak egy másik szemszögöt akartam behozni a "cukorszirupos" téma mellé.
2005.08.22. 12:09  
A Szitáros
Vendég
Úgy tűnik,

nekem, hogy nagyon felpaprikázodtál attól, amit itt a népek írtak, pedig nem a te feladatot megvédeni Kirát, másokkal szemben. Nem lenne jobb neked is, hogy ő reagálja le a véleményeket, és nem te, hisz végül is az ő művét kritizálják, és úgy gondolom, vannak itt olyanok, akik véleményére igen is ad, és talán szívesen is veszi, annak ellenére, ha néha zordabb a megfogalmazás a kelleténél. Valóban láttunk egypár képet Kirától, és tudomássul vesszük azt is, hogy rövid idő alatt kell teljesítenie a megbízást, de azt hiszem ez a megjegyzés mező épp azért van, hogy a véleményünket kifejthessük, és nem azért, hogy néhányan leharapják a fejünket, ezek miatt.
Kedves Kira, nagyon sajnálom, hogy ilyen vitát váltott ki a rajzod, ami néha személyeskedésbe megy át, nem ezt érdemled, mert te egy nagyon jó fej csajszi vagy, és nagyon tehetséges is, ezért azt kérem, hogy mielőtt bárkinek bármi választ írnál, jól olvasd el a véleményeket, mert lehet, hogy ugyanazt harsogja mindegyik, de hidd el nem rossz indulatból teszik, hanem mert neked szeretnének jót, hiszen az itt hozzászolók számára, a rajzaid jelentenek valamit, mint ahogy te is, és mindenki nagyon várja már a következőt is.
2005.08.22. 12:44  
Max
Vendég
nahát :)

Nem voltam egy hétig, erre :)
Jó kis postok!

VSZ jön

Elsőre lesápadtam:
- KÍ-RÁLY! Vazze, mit gályázok én itt, ahelyett, hogy festenék???? Itt az új generáció!
Aztán: - Kis buzi kanok... öööö...Max, a HyungTaeKim meg teccik, he? :)
Aztán: - Ez a szétfolyó izé... mint a Korga Györgyé... hümm. Jó.

Végülis azt mondanám:
- A modell-nemmodell részek kicsit szétesnek, de nem vészes.
- Fent a csövek és a háttér megvívnak az arc foltjával. Le velük :)
- Ez a perspektíva így - áááát...merész.
- A ló ISTEN :)
- Az izék nem rosszak, de az alkarvédőn és a vállvason NAGYON JÓK. A vállvason... nagyonnagyon :)
Talán csak a háttér teszi itt is, hogy a vállvas jobb.

Szumma:
Ötöst mondanék.
(Tízes skálán kilencest)

Kira: Go-go-go !!!! :)))))
2005.08.22. 13:11  
Max
Vendég
...nemtom, végülis átjött-e, de...

világszínvonal
2005.08.22. 13:14  
Visszatérő
Vendég
PROMÓCIÓ

Ekkora vircsaft a rajzod körül!

A célod, hogy ismertesd az RPG - képtár látogatóival A KÖNYVETa majdani címlap reprodukció által mondhatni- bejött. Igazából milyen is eza fiú a könyvben? Innen a képről laza mozdulattal támaszkodva díszlétének néz ránk. És, ......megakarjuk ismerni...!
2005.08.22. 16:24  
Era
Vendég
zárójelben

erre az egész eszmecserére csak annyit tudok mondani, hogy egy művész ne rekedjen meg ugyanazon a szinten, hanem mindig fejődjön valamerre. Azmegint más kérdés, hogy az új irány tetszik-e azoknak, akik megszokták az eddigi stílust. Végignézve a galériát tényleg éles a váltás, de szerintem ez egy bátor lépés volt, és biztos vagyok benne, hogy ha Kirának lesz ideje saját kedvére rajzolni, akkor megkapjuk a régi, lendületes képeket ebben az új köntösben(aminek én baromira örülnék)
2005.08.23. 13:16  
Kira
Vendég
bovebben, sziasztok. Remelem senkit nem hagyok ki:)

-Bors.Jozsef – Nem Linda a srac, viszont a fobb szereplo a Varosmely cimu regenybol:))) A kesobbi hozzaszolasodban az is tetszik amit, es az is, ahogy irsz, sokban. Neha magam is kevesnek erzem a tanacsot, bar amennyire jol tudna esni, annyira ertheto is, hogy meg nem akadt ra az oldalra egy onjelolt tanitasi-vagytol futott kepzomuvesz, tanarember:( (Admin! Igazan alkalmazhatnal egyet! Mire koltod a penzed? Teara?? :))) Ezert tenyleg becsulendo, ha valamely tapasztaltabb tars, galeria-tulajdonos (is) megtisztel a meglatasaival, igen:)

-Lacix-, koszonom:)

-MarfoldiRita- Neve nem Fejse:). (Heise mar a harmadik, akit nektek koszonhetoen ismerek meg:))) Ritus, probalgasd a szarnyaid batran:) Ha talalsz valakit, akinek tetszik a stilusa, kovesd egy darabig, aztan ugyis le fogsz szakadni rola, ha onkifejezni vagyol. Legjobb lenne egy elo pelda, ugyismint tantomester. (:kieleguletlen sohaj:) (:kiveve belole az edesanyam:))))

–Algieba-:)))

–Szirmo- Koszonom, hogy oszinten irtal:) akar ismeroskent, akar sortorokent!:) A kiadoi egyeztettelenseg viszont egyszeri alkalomma valt!:)) Nem voltam eleg eroszak:D, nekik meg sietni kellett. Azota Whoisnot tordeli a tipot, meghozza remekul, finom de lenduletes izlessel. Rajzolhatok batran gagyit is akar:))) kisegit a betuivel! Szavam se lehet, csakis jo:)))

-Pozsgay.Gyula-Koszonom

-Tikos.Peter- Teljesen jogos a 'nekem nem tetszik amit csinalsz':) ugyanis neked nem tetszik, amit csinalok:)) Koszonom, hogy oszinten leirtad a velemenyed:) (Azt eszrevetted, hogy a kritikadban azokat is biraltad, akiknek tetszenek ezek a kepek?:) Nem tudom, Te hogy vagy a boritozassal, en a felfedezgetosdi rajzolas mellett akkor erzek jokat, ha a szerzo ‘viszontlathatja’ a karaktereit. Kifejezetten elvezem az ‘egyutt dolgozast’:))) Beagle bacsival es az innkeepers lanyokkal nagyon nagy szerencsem volt:). Kleinheincz Csillaval is:)))) Vainorol nem is beszelve:)))))
(off.megj. Lehet hogy ez az osszeolvadasi-mizeria kepesseg a noi:) alkotok “erossege” inkabb? ;))) Nem kell altalanositani persze, csak jol esett leirni :D
Meglehet alkotok majd olyat, ami bejon neked is. (ne felejts el szolni!!:) Az is lehet, hogy nem:} es igeretlen leszek a szemedben vegleg;)

-Era-:*

-Arthur Dent-Finom, amit irtal!! Koszonom:)) A lo nem veletlenul lo am;)

-grey-Koszi:) Es :D

-Peter.Szabo.Gabor-Nem feredozom sem Linda, sem Boris muveszeteben:D Az erzelmekre, olykor erzelgossegre hajlamos stilus magamagam sajatja:)))) Krucifix es fokhagyma, Vallejhohoz nem akarok hasonlitani!!! A sebeszi pontossagu anatomiai ismereteit kiveve;)) Ja meg a testalkatat:D (Tenyleg ne olj! Maximum palacsintat:))) Koszi hogy szereted Hanet Es Trist!!:))

-Liptak.Laszlo- koszi, hogy megtiszteltel a velemenyeddel! Tanitani kene a stilusod!:) Egeszen varom mar a kovetkezo rajzom!!!:)) (Inspiralo amit megfogalmazol -kiveve az’ Ennek ellenére én is Tikos Peti nézetét osztom’ ;D – mert erzodik mogotte a sajat tapasztalat. Stilusrol amit mar mondtam is: kiforrottsag tekinteteben visszavarlak benneteket 40 ev mulva:) (Ennyi ido eleg kell legyen hogy kitalaljam, akkor mit mondok majd:)) Ha elobb bekovetkezek, szolok:)

-Évi-:D Nem belole all ki, bar a ratamaszkodas sem lehet neki tul kenyelmes:))

-Csillag-apro reszletek:) Elvezet neha a sejtelmekben bujkolodni;))) Koszonom, hogy eszembe jutattad a konyvborito-szot:))) Es a velemlenyed! (imadom, hogy nincsenek ekezetek, olyan ketertelmu tud lenni:D :)))

-Waixey - Szoval Te a minden tekintetben fejbol rajzolok elott hajtasz fejet:)) Azt hiszem ahhoz, hogy az embernek legyen mire visszaemlekeznie a fejeben, sok elo- (es élo;) tanulmany, skiccek es krokik garmadaja szuksegeltetik. Nekem most konyvek segitenek anatomia teren:) felzarkoznom. Szubjektive igencsak kedvelendo a hozzaszolasodban, hogy bar a stilusom nem jon be neked, mint alkarmazott muv, elismered:) “van benne valami fuszer, amitol én is kicsit érzelgosnek, túlfutöttnek gondolom, DE. Ha ezt meglátnám a polcon, akkor val'szeg nem az jutna eszembe, hogy ez egy giccses festmény, hanem az, hogy ez egy jó, szép könyvborító. “Koszonom:)

-Vendég(R)- :*

-Kertesz.Mate.Zoltan-A ‘tul szep, hogy igaz legyen’-elott sincs mentsegem:) Nem csak rajzban szoktam elkovetni ezt a latasmodot:))) De en is oregszem, van meg remeny:) Az, hogy ez a srac, ellenteben a lanyokkal, nem mozgatott meg benned semmit, altalanosan elfogadott reakcio:)))) (Hulyeskedek most!!!!!! :)) :* :) Szerencsemre a kov rajznal kifejezett keres volt, hogy szep legyen a no. De legalabb no lesz:)))

-A Szitáros- koszi a jofejcsajszit:))) (Ezek szerint nem ismerjuk egymast;} (Ismerjuk?:) Sok tekintetben tapasztalatlan vagyok meg, (:)))) jol jon hat minden meglatas:)
A jo kritikaknak orulok, es alig hiszem oket. Ez pedig felhatalmaz arra, hogy a rosszakat is atgondoljam:))) SZolok,ha megudom, mikor jon ki a mu:)

-Csilla- tunder, grabancon fogtad:) Ezzel a technikaval es stilussal amugy irnod kene!!:D

-Attila-hat.:)

-Illusztrátor-ezt nem eleg egyszer elolvasni:))) Betartani ildomos:) Koszonom, varlak vissza!!!

-Max- lesapadasod nem fogtam elsore, de tetszett!!:D (asszem ertem is a lenyeget:))) Koszi,hogy velemenyeztel!!! Teljesen jo:)))))

-Visszatéro-;) Osztonbol, figyeled? :D :))
2005.08.23. 16:54  
Kira
Vendég
Szubjektiv kedvenc csippenetek, teljesség igenye nelkul:D

"Amúgy az ilyen gyönyöru fejeket nehogy egy spontán rémálom utáni amnéziában elfelejtsd"-Mo- :]

“falnak megy személyiségemben egy-két részegység”-Algieba- :))

"Ettol elsore egy kicsit "a falhoz támasztott törpegibbon" hatása van."-Grey- :D :* :))

“(…)és bocs a nyelvész ösztönu kritikus társaktól a szóhasználatért"-Csillag- :)) :*

“Ne haragudj, a trágya telefonkártya …”-Mo- :D

"gazdag színek, figyelemfelkelto hatás (ami - lévén könyvborítóról szó- eléggé hasznos"- Csillag- :*

"Ugyanez "bögyösmacában" jobban eladná a könyvet. :)" –Grey- ;D

“Ennyi erovel a Boros-Szikszainak is adhatnék tanácsot, vagy a NASA-nak, hogy mit csináljanak jobban legközelebb... ;) “ Peter.Szabo.Gabor- :))

“(jót legel rajta a szem)”-Peter.Szabo.Gabor

“Végre készítettél egy pasit!!! Helyes! Meg a pasi is. Kicsit zsenge, de klassz” – Evi :D :*

“A Final Fantasy játékok alakjaihoz képest ez a kép egyenesen komor, a srác pedig Gilette férfiideál”- Lipi- :D :D

“pedig egyszeruen senki nem születik úgy, hogy tudja milyen a 4B-s ceruza.” –Bors- :)

"A lo ISTEN" -Max- :)))

"Vagy szeressük néha azt is ami egyszeruen szép!" -VendegR: :****kiemelt reszek onmagukban is…, de termeszetesen nem onmagukban ertelmezendok! :)
2005.08.23. 16:58  
Visszatérő
Vendég
Engedély

EMBEREK!
Most,hogy már Kira mindnyájunk tanácsát feldolgozta.... engedjük meg, hogy szedje már le valamennyit... mert a kezem szemem elgémberedik mire a végére érek!
2005.08.23. 20:06  
Barát
Vendég
Kira,

ideszögezed az embert a razoddal a székhez...:)
2005.08.23. 22:08  
Barát
Vendég
Kira,

ideszögezed az embert a rajzoddal a székhez...:):))
2005.08.23. 22:12  
A Szitáros
Vendég
Igen,

Kira ismerjük egymást, de ha lehet szeretném megtartani az inkognitomat. Még csak annyit fűznék hozzá, hogy innentől kezdve igyekszem minden képedet lereagálni, ha módom nyílik rá, és nagyon megköszönöm, ha a mű megjelenését közzé teszed ezen az oldalon. Bocs a titokzatosságért, majd egyszer ezt is megbeszéljük, és bocs azért is, hogy ilyen módon jelzek vissza neked!
2005.08.24. 08:23  

Vendég
amit levettél, jobban tetszett...

Óh, de izgi...!
...
Kira: jó, hogy te azért örülsz a baráti postoknak is. Igyekeztem... Bár 20 évnyi barátság után torzul a szemszög, ez tény.
Persze, hogy meg tudod védeni magad, Szirmom, de ne magyarázkodj és ne mentegetőzz, mert egy Művész ne tegyen ilyent. Erre vannak azok, akik belülről is cseppet jobban ismerik a helyzetet.
Egyébként örülök, hogy most már jobban össze tudjátok egyeztetni a dolgokat a kiadóval. Az a lényeg, hogy ti elégedettek legyetek, és fogyjon a könyv.
Tényleg jó ötlet törölni, mert az újabb hozzászólások is érdekesek lehetnek, viszont az új látogatók nem fogják elolvasni az egész Enciklopédia-mozgalmat. :-)
2005.08.24. 14:18  
Max
Vendég
Mó: ama postok törlésirül

Van a postok számának egyfajta mérce-értéke, még ha nem is közvetlen - gondolok itt a cicis képek sikerére:) - , úgyhogy kár lenne törölni :)))))
És mintha Kira rendkívül profin viselkedne, nyoma sincs itt magyarázkodásnak, még kevésbé mentegetőzésnek... úgyhogy csak nyugalom :)

Egy művészbarátom megjegyzései (ő sose postol)
- A szegély és a háttér felbontáskülönbsége kissé zavaró, a szegély homályossága kifordíthatja a mélységélességet
- A fiú neki túl fiatal ehhez a típusú erőhöz (manga-sajátosság, megbeszéltük vele:)
- Nagyon tetszik neki a valóságos és álomelek vegyítése
2005.08.24. 14:59  
Max
Vendég
elemek

nem elek, elemek

elemelek innen :)
2005.08.24. 15:00  
Csilla
Vendég
srác kora

A könyv szerint a fiú 13-14 éves, úgyhogy zsenge kora szándékolt. De olyan jól néz ki, hogy könnyen liliomtiprás esete foroghatna fönt, ha tényleg létezne... :D
2005.08.24. 15:51  
Peter Szabo Gabor
Vendég
manga

Na... azt az uniszex mindenit. Ezt sem bírom, de ez nem Kira hibája.
2005.08.24. 16:11  
Peter Szabo Gabor
Vendég
-

Illetve, nincs neki hibája, és ez sem az övé! :)
2005.08.24. 16:11  
Csill
Vendég
fentiek

Ejj, ez azér' már kicsit gáz...;)) De legalább őszinte. ;))
2005.08.24. 16:49  
Csilla
Vendég
kölök

Most legalább tudod, hogy ne bízd rám a kamasz fiadat, ha lesz :)))
:-p
2005.08.24. 17:03  
Csill
Vendég
Csilla

Nem rád gondoltam, Csillanyó...de a kamasz fiamat (ha lesz) ettől függetlenül szívesen rádbízom... ;)))
2005.08.24. 17:09  
Visszatérő
Vendég
Kira,

terelj már el MINDENKIT egy új rajzod " legelőjére"! ... :)
2005.08.24. 17:47  
bleed
Vendég
mondok valamit

amivel lehet megsértek pár embert, de:

Szóval nem tudom, hogy milyenek a könyvek, amikhez boritót rajzolsz/festesz, mert nem olvastam egyet sem, mint ahogy a megálmodójuktól sem olvastam semmit.
De itt és most kijelentem, hogy ha történetesen iszonyat rosszak lennének ezek az alkotások (remélem nem, sőt) nekem akkor is kell mindegyik, mert a képek... A képek...
.....

Diccse rá szó, még nem találták ki, ezért csak annyit mondanék:

GYÖNYÖRŰ

:-))))))))))))))))))

Kézcsók Hölgyem
(és nem csak ezért)
2005.08.26. 18:32  
Vincze.Andrea
Tag

Csatlakozott: 2005.08.15.
Hozzászólás: 55
Városmély

ez egy nagyon jó kép
de felesleges arról vitázni, mi benne a mangás, mert semmi
( a zsenge kor nem "manga-sajátosság" )
2005.09.01. 22:50 Offline Vincze.Andrea
nézelődő
Vendég
Városmély

Ha egyszer lesz sok pénzem, és ki akarom adatni a Robin Hobb könyveket, erősen elgondolkodom, hogy a John Howe eredeti borítója helyett, téged kérlek majd fel rá, hogy fess újakat a magyar kiadásra.

Anno Max festette az első kiadáshoz a képeket, és azok voltak rám hasonló hatással.
2005.09.04. 12:51  
Algieba
Vendég
Lenne egy megbízásom.

Rájöttem, hogy melyik történetem megírása okozná a legnagyobb örömet. Ez egy fantasztikus meseregény.
Jó volna, ha itthon vagy, telefonon beszélni.
2005.09.06. 12:13  
Algieba
Vendég
Boldog vagyok

Szeretem a nevetős hangú embereket, és Kira pont ilyen. Hogy a Sors útjai mennyire kiszámíthatatlanok. :)) Nagyon örülök, hogy egy ennyire tehetséges embert sikerült találnom. Most nézegetem a régebbi rajzokat is, és elképzelem mi mindenre lehet képes az ördögi képzelőerőm és Kira boszorkányos kézügyessége együtt. Jól meg kell fontolni, hogy mire használjuk fel kettőnk erejét, ha sikerül ízlésünket és személyiségünket összehangolni. Mivel mindenre elszánt és totál lökött, aktív író vagyok, bármi elképzelhető.
2005.09.11. 18:12  
Bill
Vendég
Csillogás...

Fontold meg a művészurak tanácsát jókat mondanak, nagyjából egyetértek velük, de közben erősen arra gondolok, hogy nem biztos hogy rosszabb ez az új csillogó világ, mint a régebbi képeid. Valóban néha majdnem giccs, de valljuk be ez a stílus eléggé "alkalmazott" jellegű, ilyen szemszögből pedig - hát szuper... (az embereknek ez kell)
Talán próbálkozhatnál keleties témákkal, már nem manga stb., hanem ezeregy éjjszaka meg Aladinn :)
2005.09.17. 14:42  
Bubi
Vendég
Kirának

Szia!

Nem voltam hajlando vegigolvasni a fentieket(hosszusaga miatt), ezert bocs ha valami olyasmit irok ami mar volt.

A csillogassal kapcsolatban: Nekem eloszor a tenshitachi kepet tetszett meg, egyreszt mert a noi alak emlekeztetett egy kedves beratomra, masreszt epp a kepet ativelo szalak miatt, rajtuk a csillogo cseppekkel. Tetszettek a tollak is, meg a kibomlo szarny. En nem munek, meg giccsnek stb. talalom, hanem egyszeruen romantikusnak, marmint rendes ertelemben.
Mar maga a stilus is ilyen, legtobbszor ezek a muvek, filmek, mesek stb. is egy-egy maganyos hosrol szolnak, akik ugye mennek elore, gonosszal kuzdenek, meg magukkal, ilyesmik. A lenyeg, hogy ezekhez a figurakhoz illik a csillogas, kulonosen a taolbarevedo, almodozo tekintetuk miatt.

Talan ennyit errol.

Mas: A labat nem ertem, hogyan fordul, vagy miert all ugy.

Azt hiszem ennyi.
Bubi
2005.09.18. 11:19  
Kira
Vendég
késői

- Visszatérő, Barát - :)))))
- Szitáros - örülnék, ha visszanéznél a következőkben:) Adj ám majd valami jelzést, ki vagy, ha eljön az ideje:)))
- Mó, nem szoktam törölni mások hozzászólását:) Csak ha kifejezetten erre kérnek:) Csokkanat, szirmió:x
- Max - Pusszanat, hogy a Művészbarátod véleményét is elmesélted!!! Mégmégmég:)) köszönöm:) Teljesen jó amúgy a meglátása, a keretet csak javallatként tettem fel ebben a formában, de azt hiszem maradt végül!
- P.Sz. Gábor - míg csak a pasialakjaim uniszekszek, ne bánkódj!! ;))
- bleed- szia, :)) Remélem azért találsz is kedvedrevaló történetet a borítók mögött!! Cuppanat!
- Vincze Andrea- Szia, valamiért:) így 'lettem' megszokva...?
-nézelődő- értesíts!!:)))
-Algieba- egyeztetünk:))
-Bill, hela:) Ezeregyéj...? Jól hangzik!! Talán becsusszan majd ilyes megrendelés is:))) Élvezném:)) De ha nem csusszan, és nagyon beleélem magam, a végén még beleszövöm valamely következő, más témájúba! Aztán majd kapok a fejemre, ha észreveszik! Ne bíztass!! :))))
-Bubi-Hellóóó!!:)) Merre voltál, rég jártál nálam!! A lábat torzítottam, de talán nem eléggé, vagy túlzottan is! ez már így marad:) A 'romantikusért' elfogulatlanul imádollak!!Még ilyen srácokat, még!!:))) Gyakrabban gyere:) Puszi,

Kira
2005.09.22. 00:23  
Algieba
Vendég
Szia!

OKÉ!

Jó az idő odaát?
2005.09.22. 01:20  
Nicolas
Vendég
Új képek

...hát igen, ennyi vélemény közé minek irjak még egyet...

(=ÿ=)
* suki *
K
2005.09.29. 00:12  
Nicolas
Vendég
Hozzászólások

...azért... azoknak, akik a piszlicsáré részletekbe menően próbálnak véleményt alkotni:

Tudtok ti még Ti, fenenagy tehetséggel megáldott szak-művészek, egyáltalán komplett egészként nézni egy képet? Gondolkodjatok el ezen: Tudtok még laikusak lenni? Képesek vagytok "csak" azt eldönteni, hogy az "egészben" van-e valami, vagy nincs?

Nem a Kira védelmében mondom... csak úgy.
:-)))

(^.^)
PEACE
K
2005.09.29. 00:20  
Kira
Vendég
alábbiak

Algieba, szia! Épp a napokban áztam csuromra a bicajomon:) De egész jól jött.
Nikolas, hahó! Különben nem baj, ha a nemlaikusok nemlaikusként szólnak a képek alatt:) Épp ennek előtte azért voltak piszkálva, hogy szóljanak már bölcs-apósan.:)))De mi az hogy nem az én védelmemben mondod??!!;D
:*
2005.10.14. 01:27  
Vass.Richard (vasser)
Tag

Csatlakozott: 2005.09.05.
Hozzászólás: 242
Üdv Kira!

Láttam pár képet Anry Nemotól...nemsokára "utóléred".:) Grat.
2005.10.14. 13:55 Offline Vass.Richard (vasser) nekem at vassrichard.hu http://www.vassrichard.hu
Apjuk
Vendég
Na erről beszéltem!!

Én már meg sem lepődök.Csak így tovább!!
puszi
2005.10.24. 10:14  
Kira
Vendég
üdv

Vass.Richard: köszi:) Mostmár nem halogathatom tovább, meg kell ismerkednem Anryval;D
Apjuk: hella!!!:)) Küldjed ám a környezetvédő műsoraitokat:)) Honlapotok nincs? Gombaültetvényed hogy van? Pusszanat
2005.10.30. 22:15  
A Szitáros
Vendég
Nemrég

láttam egy új rajzodat A Sárkány röpte című könyvről, melyre egy közös ismerős hívta fel a figyelmemet, de mivel még nincs fent, viszont szeretnék rá reagálni, ezért ha nem haragszol itt teszem ezt meg. Nagyon szép a lány, akit lerajzoltál, kicsit szomorúkás, kicsit titokzatos, kicsit te vagy, kicsit a történet főhőse. Tetszik, és remélem hamarosan ide is felkerül.
Légy jó!
2005.11.07. 10:35  
Kira
Vendég
Szia Szitáros:)

Sajnálom, hogy csak most értem ide válaszolni! Kedves vagy nagyon,hogy nem is vártad meg a rajzot a véleményeddel, köszönöm:) (És jó a megfigyelőkéd is:)) VigyMag!*
2006.01.12. 23:32  
Mikibá
Vendég
szokatlan

Kira, a mostanában megjelenő regényborítókat nézve ez szokatlanul jó.
Ugyanakkor szerintem nem "kép" hanem "dísz", valahogy csak az jut eszembe róla, hogy szépen csillog.
Ez borítónál nem baj, már csak egy kis plusz kéne bele hogy a regény is érdekeljen :)
Ez csak egy olvasói és nem művészi nézőpont volt, gondoltam hátha ilyen is érdekel.
Sok sikert a továbbiakban (is) :)
2006.01.17. 18:01  
Santa.Kira
Tag

Csatlakozott: 2003.08.04.
Hozzászólás: 196
Szia Mikibá

Érdekel, naná!:) És köszi a hozzászólást:)
2006.01.29. 17:00 Offline Santa.Kira kirasantart at yahoo.co.uk http://kirasanta.com/
Jász Ervin
Vendég
direx

Ez a rajz az eddig látottak közül is különösen meggyőzött tehetségedről. Egyszerűen LÉLEGZETELÁLLÍTÓ. Akárki akármit is mond szerintem nagyon is jól rajzolsz. A tanácsadásról csak annyit hogy szerintem minden rajzban megvan a rossz és a jó. Azért mert mindenki máshogyan lát minden rajzot. Meglátja benne a jót és a rosszat. a saját szemszögéből. Ezért azt hogy hogy rajzolja meg valaki azt a bizonyos rajzot csak a rajzolóra kell bízni 100%-osan. És arról leírni IDE a véleményünket.
2007.03.15. 21:34  
Hordós
Vendég
anyám!

Ez Ő????Bill a Tokio Hotelből????
2007.04.22. 20:19  
ringnar
Vendég
na igen

Tetszett a borító, hát nekifogtam a könyvnek... nem bírtam végigolvasni, nagyon gyenge. Figyelemfelkeltő és izgalmas a kép, bár a fiú nekm se jön be.
2007.07.19. 18:26  
dav
Vendég
vad

Egyet nem értek, ha ilyen tökéletesek a színes képeid(anatómia színek vonalkezelés kompozíció stb. ) miért olyan bűn rosszak a rajzaid?
Két különbőző ember vagy személyiség egy név alatt...vagy talán csalunk?
2007.10.17. 02:00  
AKRIM
Vendég
4/5

Nekem nagyon bejön a kép. Talán a jobb karján kicsit sok a gyűrődés.
2008.12.26. 22:14   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU