LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Fantasy 013
Fantasy 013
Hozzászólás: 0
Boros-Szikszai

 


Boros-Szikszai: MtG: Coldsnap - Cryoclasm
Elõzõ kép:
MtG: Coldsnap - Grim Harvest  
 Következõ kép:
MtG: Coldsnap - Drelnoch


Teljes méret

     


MtG: Coldsnap - Cryoclasm
Leírás: MtG: Coldsnap kiegészítôbe készült. Akril, PS, Painter.
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2006.07.11. 07:03
Találat: 3788
Letöltve: 66
Értékelés: 4.11 (10 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Boros-Szikszai (Bio)
Nav: Kezdõlap / ABC / Boros-Szikszai / MtG: Coldsnap - Cryoclasm

Elõzõ kép:
MtG: Coldsnap - Grim Harvest  
 Következõ kép:
MtG: Coldsnap - Drelnoch


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Napfivér
Vendég
Üdv!

Nekem valahogy túl sötétek a figurák. A világító hó adhatna egy kis derítőfényt nekik. A háttér kék színétől nagyon elüt az alakok élénk sárgája is. Talán, ha az árnyékos részeik nem szimpla feketék lennének, hanem lenne bennük kék is, jobban egyben lenne a kép.
A legkülönösebb, hogy így is nagyon tetszik! :)
2006.07.11. 10:55  
livee
Vendég
szerintem

jó ahogy van. Borúsnak látszik az idő ezért nekem nincs problémám az alakokkkal. Úgy hogy tök jó! :D
2006.07.11. 12:34  
Csaki.Peter (Csokáv)
Tag

Csatlakozott: 2003.05.30.
Hozzászólás: 134
énszerintemmeg

Én Napfivérrel értek egyet. Ambient (magyarul nem tudom) itt kék a környezet miatt, de ez az alakokon nem látszik.
Persze a kép nagyon faxa, csak ez nekem is szemszúrós.
2006.07.12. 09:42 Offline Csaki.Peter (Csokáv)
Drékó
Vendég
Ambient~ környezet

A környezet színét pedig az alakokon, reflexeknek hívják (hívnáknák, ha lennének)
Benne van az ált. iskolás TÉR-FORMA-SZÍN nevezetű tankönyvben is.;)
De ennek ellenére, nem hinném, hogy a kártyás gyerkőcök ilyesmit számon kérnének a grafikusokon.:D
Amúgy meg nem műalkotásnak készült, hanem egy 4-5 centis illusztrációnak, aminek szerintem tökéletes.
Viszont így van egy jó kis lehetőségünk okoskodni, kötözködni.:D
2006.07.12. 11:34  
Max
Vendég
okozskodás, ketezkedés

Sötéteka zalakok !
:P

Viszont tök klasszul megnyílik alul a kép.
Ahogy beesik a tónus a likba ... hmmm
2006.07.12. 12:12  
grey
Vendég
öööizé..

..hol vagyok én hogy bármit mondhassak, irigység és bunkóság részemről minden kis lepkéket érő bírálat és merő gúny..ööö ááá.. ahh..

Na egyszóval nagyon sZVsz és csupáncsak eszme és élesztő futtatásként. Havon vagy szórt fény van árnyékok nélkül szinte ha nem tűz a nap, avagy jó éles rajzú árnyék ekkor viszont minden akító fehér ami nem árnyék..
A szakadék belső-jobb szélén hiányolom az erős fehér fényt. Ha a pasi lába alatt ilyen árnyék van..
2006.07.12. 15:21  
Gyi
Vendég
...

Hát ja...
egy "hamis" világot is lehet(ne) nem hamisan közölni.
Akár észrevesszük akár nem, minden "taníthat", befolyásolhat.
Ez a Közlő (alkotó, művész) felelőssége!
2006.07.13. 10:51  
Boros-Szikszai
Tag

Csatlakozott: 2002.11.19.
Hozzászólás: 79
Felelôsség

Olvasva a kommenteket nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ezek szerint egyre szarabb melókat csinálunk. A másik oldalon viszont ott a temérdek, fél évre - évre elôre lekötött megrendelés, a megújult honlapunkon két és fél hónap alatt tizennégyezer látogató. Sztem a kritikát - ha építô és szakmailag rendben van - ill. megfelelô formában kapjuk simán viseljük, sôt szomjazzuk, de a vérlázító fikázós baromságoktól kíméljetek.
Gyi - Félm?velt elmémmel próbáltam megfejteni kommentedet, ezek szerint a 80'-as évek közepétôl kezdve, amióta placcon vagyunk és sikerült valamilyen formában pármillió összpéldányban a polcokra kerülni, nos Kedves Gyi, légy oly bátyám ne hívd fel a figyelmünket arra, ami default benne van az alap-szoftverünkben.
Ha valaki, akkor MI tudjuk, hogy mi a kib....szott FELELÔSSÉGÜNK. Elég régóta nyomja már a vállunkat.
2006.07.13. 12:33 Offline Boros-Szikszai http://www.boros-szikszai.com
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 397
Felelosseg!

A magyar fantasy 25 ev alatt nem ert el olyan komoly sikereket mint a Boros-Szikszai muveszparos munkainak elismertsege. Szandekosan nem fantasy muveszetet irtam, mert amirol en beszelek, abba beletartozik az egesz hazai ipar kiadvanyostul, regenyestul, MAGUS-ostul, mindenestul. Egy hatalmas, belterjes, rakosan burjanzo tetszhalott krealmany az egesz. Tullihegett, de erotlen, kaotikus es megujulasra keptelen. Illuzio, szappanbuborek, aminek a hatarainkon kivul nincs visszhangja.

A Boros-Szikszai paros kulfoldon is ismert, es elismert, A Fanpro, Wizards of the Coast es most a World of Warcraft vilagaba is keszulnek kepeik, es most jeloltek oket az illusztratorok Oscar dijara az ASFA Chesley-dijara a best gaming illustration kategoriaban.

Nekem 10 evnyi probalkozas utan sem sikerult a Wizards of the Coast-tol egy sornyi valaszt sem kicsikarnom, ugyhogy ha valaki en tiszta szivbol ertekelem az eredmenyiket. De PONT az o peldajuk ad erot es kitartast ahhoz, hogy ne adjam fel, a kepeiket nezegetve probalok tanulni es fejlodni. Ez a feleloseg, hogy nemzedekeknek adnak inspiraciot, utat nyitnak es mutatnak kis hazank muveszpalantai elott. Kerdem en: ki az aki ezek utan felelosegre meri vonni oket, mikozben o ezredannyit sem tett???

Nem csak a pleb szorakoztatasa, vizualis elmeny, latasmod es hasonlok szaradnak a lelkukon, hanem inspiracio, uttoro munka itthon es kulfoldon, es hadd ne soroljam.

Talan szurni kene a gondolakot mielott valaki belefog a klaviatura pufolesebe. Legalabb a tisztelet halojan, es a kritikak ne a kritikusrol szoljanak, hanem az adott murol.

De ezt kb. szazszor leirtam mar itt.
Kb. ennyi jutott az eszembe...
2006.07.13. 12:46 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Szugyi.Gabor
Tag

Csatlakozott: 2002.11.05.
Hozzászólás: 97
Heló Gyi!

Szerintem ezen a hamis világon érdemes elgondolkozni. Mármint hogy mennyire hamis, amikor a nevében is benne van, hogy fantasy, tehát sok más mìfajnál becsületesebb, amelyik "valódinak" és "hitelesnek" mutatja magát és közben hazudik. Itt errôl nincs szó. Ez egy fantáziavilág és hasonló mesék vannak benne, mint a Hófehérke és a hét törpe, a 77 magyar népmese és még sorolhatnék sok szépirodalmi mìvet is, amiben a kifejezôbb hatás kedvéért megjelennek szellemek, boszorkányok és mindenféle népek. Pl. Shakespeare is, aki a szépirodalom feljebbvára.

Mennyire science fiction Verne Utazás a Föld kozéppontja felé, vagy ugyanez a Holdra? Abban a korban élünk, ahol kamaszként olyan könyveket (sci-fit) olvashattunk, amik valósággá válnak, mire felnövünk.

Felelôsség. Nehéz felelôsséget számonkérni olyan valakinek, aki még a nevét sem írja oda a véleménye mellé. Vannak emberek, akik olyan szinvonalon csinálják a dolgukat, hogy nagyobb hatással vannak a világra. Ezért inkább elismerés jár nekik. Nem hiszem, hogy a világ rosszasága miatt a fantasy-re kellene ráhúzni a vizes lepedôt, mert meséket írni és illusztrálni sokkal értékesebb dolog, mint fegyvert gyártani és hamis (!) ideológiákat gyártva legyakni egy rakás embert lehetôleg távol otthontól.

Egyébként pedig akár észrevetted, akár nem ez az art.rpg.hu website, amiben az RPG a role playing game rövidítése, ami szerepjátékot jelent. Erre az oldalra léptél.
2006.07.13. 13:02 Offline Szugyi.Gabor szugyigabor at citromail.hu http://www.szugyigabor.hu
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 574
Gyi :(

Az általad emlegetett felelősség viselőinek nem járna valamennyi tisztelet? Legalább egy icike-picike...? Egy elképzelt világ nem feltétlen a te elvárásaid szerint működik. Egy kép vagy tetszik neked vagy nem. És? Ha nem tetszik, akkor rögtön a művész a rossz a felelőtlen a nemtudommilyen? :( Érdekes elgondolás ez részedről...
2006.07.13. 13:42 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
grey
Vendég
hi alkotók! ne hagyjátok abba! mi szeretünk titeket!! :)

Most akkor mi a jobb? Ha szól a nép, és közte szól néhányat olyan is aki jobb lett volna ha csöndben marad. avagy ha kussol mindenki???
Le a kalap. Boros és Szikszai urak munkássága előtt, ezen csiszolta a szemét fél generációnk. Mégis fura, ahogy egy-egy ide felkerülő képükhöz a kutya se szól egy kukkot se.
Mert ugye aki kiemeltként indult a mezőnyben ahhoz nagyon nincs is mit szólni. Mert minek kötözködni azon ami úgy jó ahogy van. dicsérni meg megint minek..? Ha köztudott hogy szint.
Viszont aki korpa közé keveredik az ne csodálkozzék ha megröfögik :))
Itt pedig néha megy a röfögés is, mert van néha megröfögni való a galériában...
2006.07.13. 13:58  
Kiss Márton Gyula
Vendég
x

A gyi-s témában csatlkozom az elöttem szólókhoz. A képpel csak egy bajom van, ami már megintcsak nem annyira lényeges, hogy szerintem nincsen egybe. Kicsit nekem olyan mintha egy sík vagy különálló háttér előtt lenne a két figura. Nem a térhatás elnemértsége miatt, hanem mert mindkettő, külön külön monokróm. Emiatt nincsen egymásrahatás színileg. Tehát legalább reflex. Szóval nekem külön van alak és környezet, nagyon. Az összhatás megintcsak tetszik, és nyilván sok víz folyik le a Dunán, míg ilyen háttereket fogok csinálni, pláne színesben.
2006.07.13. 14:05  
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 574
:(

Ezek kártyalapok lesznek, és elvileg ugye piciben nézik majd őket a játékosok. Én azt hiszem, ha nagyon összehozzák a színeket, akkor nem fog a két figura kiemelkedni, márpedig az ő zuhanásuk a lényeg.

grey: Itt megint nem a kritikán, hanem a hangnemen van a hangsúly :( Lehet azt mondani, hogy ez és ez nem tetszik, meg is lehet magyarázni. Nem lesz "tökéletes" kép, mert van akinek túl realista van akinek meg nem elég fotószerű. Van aki meg nem szereti, ha fantasy/scifi/anime..
De egész más dolog vádaskodni :( És egész más dolog bántó megjegyzéseket tenni.
2006.07.13. 14:36 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
grey
Vendég
hi

Nem értem mi baja lehet ezzel a képpel Gyi kollégának pontosan. Mi hamis itt és Mitől? Ellégé a realizmus talaján áll az egész, a fényekkel-színekkel kapcsolatos megszólalások a személyes vélemény katagóriába esnek.
2006.07.13. 14:47  
Max
Vendég
offtopic

Lipinek
Csak nem savanyú a szőlő azzal a magyar fantasy élettel kapcsolatban?
:P

Mintha csak a visszáját látnád nagy felbuzdulásodban. Mielőtt az én konkrét torkomnak ugranál, gondolok például Kirára, vagy Vígh Szabi frissen megjelent Ranagolos egyszarvújára. Egyik sem "rákos tetszhalott képződmény", ami teljesen "megújulásra képtelen" lenne.

Másrész szerintem BoSziéknak nincs szükségük az efféle védelemre. Gyi csak a szokásos fikkervonalat viszi, nem is túl nagy erőkkel.
A sok hozzászólás generálásán kívül nem sok tetejét látom a kivont karddal előpettenésnek.

A konkrét kép meg egy tisztességes céhes-céges szabvány délutáni meló. Igencsak meghökkennék, ha - az általad folyton a profizmusukért magas polcra tett - BoSziék nagy opusnak tartanák.

A fikkerek padlóba döngölésével fáradtabb pillanataimban egyetértek.
Néma Bob for President ;)
2006.07.13. 15:12  
Max
Vendég
tisztelet

... ez viszont egy jó szó.

Sokat hallom egy - jelen esetben általam - magas polcra tett művésztől.
Márhogy a hiányát. A tisztelet hiányát.

De az a tisztelet kijár a kedves kis fan-art rajzolóknak is, emberi jogon.

A fene nagy ikondöntögető, közösségi dumával operáló flammer pedig csak addig utálja a "tekintély" szót, amíg nem az övéről van szó

:D
2006.07.13. 15:18  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 397
grey

Csatlakozom. A mufaj megitelese egy kis joindulattal lehet szubjektiv, bar eleg pejorativra es dilettansra sikerul Gyi szajabol, de a feleloseg dolog elott en is ertetlenul allok. Szugyi Gabi irasahoz csatlakozva ha Gyi a fantasy-t hamisnak titulalja es lathatoan Bosziekat nem ismeri, akkor milyen alaprol osztja az eszt? Ez rejtely...
2006.07.13. 15:18 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Liptak Laszlo
Vendég
Max

Savanyu? Max, te nem tudod levetkozni a provokativ enedet:)

Megnyugtatlak, az utobbi fel evben festettem az Egyesult Allamokba, Nemetorszagba, Franciaorszagba, es hazai kiadnak is. Itthon dolgoztam a kormanynak az EU miniszterium egy orszagos projektjenek grafikai arculatan, az Opel Southeast Europe-nak, es ha emlekszel meseltem, hogy Andrew Vajna egy jatekfejleszto csapatanak voltam az art directora 2 evig, es amikor meg nem penzert lehetett felkerulni, hanem az editorok valasztottak ki, bevalasztottak az Epilogue New Masters of Fantasy CD-jere. Ne b..sztass mar...

Azonban en egy hulye lelkesedos tipus vagyok, egyfajta szerelem az amikor olyan muvesznek a kepeit "fogadhatom be" ami messze tulmutat a munkaimon, lelkesit es inspiral. Tobbek kozott a te kepeid is ilyen hatassal voltak ram mikor eloszor lattam a MAGUS alapkonyvet, es hihetetlen elmeny volt mazsolazni a Futar cimu kepedet. A szikla tetejen levo haz, es sorolhatnam.

Nincs itt irigyseg, aki jo az jo. Lehet egy-egy kep kevesbe sikerult, de en nem kepekrol beszelek, hanem emberekrol. Akiknek kijar a tisztelet, ha mar tettek le valamit az asztalra...
2006.07.13. 15:56  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 397
Még mindíg Maxnek

Gyere a fórumokba, ne itt folytassuk. Ott feltettem pár dolgot neked...
2006.07.13. 23:31 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Max
Vendég
Művéssz Kávézó

Igen, gyertek a Művész Kávézóba is, ott csak akkor van élet, ha látogatjuk!

http://forum.rpg.hu/index.php?showtopic=2617

Lipi: Gratulálok ;)
A magyar fantasy art nullába vételét ettől jobban kéne értenem?

...megyek a fórumra
2006.07.14. 10:39  
Lacix
Vendég
L L

És ide mikor fog újra képeket feltenni a mélyen tisztelt művész úr? :-))
2006.07.14. 11:37  
Gyi
Vendég
(offtopic) hello Mindenki

Nagyon csodálkoztam, mikor szóltak az ismerősök, hogy mekkora vihart kavart pár töprengő sorom. (mostanában ritán tudok jönni, pedig szeretem ezt az oldalt).
Nem követtem el semmi tiszteletlenséget - ezt bátran kijelentem.
Nincs semmi bajom Boros-Szikszai páros munkásságával, szándékával, PROFIZMUSÁVAL (az időnként megjelenő/sugalt ízlésvilággal igen, de ez - tudjuk - többtényezős dolog, és legyen az én bajom).
Világéletemben vonzódtam a fantasy világához - a kezdetek óta figyelemmel követem amennyire tőlem telik (fontosnak tartom a tanításban is a szerepét, habár a hivatalos oktatási rend ezt még nemigazán szereti).
A 3 pont (...) akár mondat elején, akár a szöveg végén, bárhol: a töprengést, a nyitva hagyott gondolatsort jelenti. Az idézőjel pedig nem csak idézést (vhonnan vkitől) jelent, hanem azt, hogy más szinten értendő a kifejezés, nem köznapi értelemben (szinonimák).
Mindezt az "értés" reményében írom, nem "oktatás". :-)
Egyébként nagyon sokmindenben Max-szal értek egyet!
A fenti képen tulajdonképpen, a "fogyasztó" számára nem igazán észrevehető következetlenségek vannak. De ... nem mindegy, hogy ki prezentálja ezeket a "nüansznyi" következetlenségeket!
:-D

... és mindezt beírtam volna a fórumra, de sajna még nem vagyok regisztrált egyed ezügyben.
bocsánat :-D
Gyi
2006.07.14. 22:53  
Magnus
Vendég
Pfűűűűűűű!

Fény - árnyék, fény - árnyak, fanyar árnyak, árnyak én, balabala lbalbalba...Igaza van greynek: magánvélemény. (mégha kukacoskodó is; én nem lennék a bőrükben az biztos: egyetlen képet sem képesek szemlélni anélkül, hogy ne látnának benne valami hibát, még akkor is, ha nincs is, lassan ez már sporttá növi ki magát.)
Felelősségről és tiszteletről annyit: figyelembe véve a nemzetközi sikereket és azt az egyszerű tényt, hogy ők egy TANULT páros (Képzőművészeti), nekem bőven elég ahhoz, hogy ne kérdőjelezzem meg a döntéseiket.
Ui: Lipták László első hozzászólásának első bekezdésével viszont egyet kell értenem...
2006.08.01. 01:41  
száraz
Vendég
szárad!

ki fog száradni.
2006.08.23. 19:48  
Jocó
Vendég
Csá

Muszáj ijeszgetni most jött haza barátnőm a hegyekből!BOCS muszáj volt
2007.01.26. 16:17   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU