LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Csak a halott kurtizán a jó kurtizán!
Csak a halott kurtizán a jó kurtizán!
Hozzászólás: 10
Vakulya.Norbert

 


Kiss Márton Gyula: 1
Elõzõ kép:
manó színes  
 Következõ kép:
Szaturnusz arcai


Teljes méret

     


1
Leírás: jó sokáig tököltem vele, aztán lehet, hogy ez pont baj, volt hogy csak negyedórát rajzoltam rajta, amúgy rotring+golyóstoll.
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2006.07.19. 20:56
Találat: 2743
Letöltve: 52
Értékelés: 4.65 (14 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Kiss Márton Gyula (Bio)
Nav: Kezdõlap / JKL / Kiss Márton Gyula / 1

Elõzõ kép:
manó színes  
 Következõ kép:
Szaturnusz arcai


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
livee
Vendég
fura

és szomorú.

...fehér fű... :)
2006.07.19. 22:33  
darklight
Vendég
Ejha

rotring+golyóstoll? Gondolom kellett egy kis türelem a páncáljához.. szép rajta a csillogás!
2006.07.19. 22:34  
Tomash.Beata
Tag

Csatlakozott: 2004.01.10.
Hozzászólás: 42
ez

nekem nagyon bejön. Van benne élet
2006.07.20. 02:21 Offline Tomash.Beata rao at frenesis.net
grey
Vendég
gratula

Tetszik a munka amit beleöltél.:)
Konkrét kabátlopáson ugyan nem nagyon értelek, de fények kicsit zűrüsek, az irányukat tekintve, viszont szép a kidolgozásuk. Minha egy kis vakuval rásegítettek volna az alakra ezért azon a fény a néző felől érkező. Míg máshol mintha más lenne az iránya. Külön tetszik ahogy nincs a fű kidolgozva. Szép megoldás.
Üdv.
2006.07.20. 08:38  
Csaki.Peter (Csokáv)
Tag

Csatlakozott: 2003.05.30.
Hozzászólás: 130
gatyesz

A közelebbi nadrágszáron kívül minden király. De az se nagyon rossz ám. Adtam is 5-öst.
Tekintve, hogy cerka+toll... Nagyon durva.
Grats.
2006.07.20. 09:54 Offline Csaki.Peter (Csokáv)
Vakulya.Norbert
Tag

Csatlakozott: 2004.11.22.
Hozzászólás: 365
nem fika

Nem bántásból mondom... nekem úgy tűnik, mintha a hasa környéke és a medencéje vészesen ellaposodna, mintha alig lenne térbelisége.
Lehet, h csak nekem tűnik így...
2006.07.20. 10:03 Offline Vakulya.Norbert winney1 at freemail.hu
Kotroczo.Bela
Tag

Csatlakozott: 2002.10.03.
Hozzászólás: 23
A karja

A figura kidolgozottsaga peldas,de van nehany eszrevetelem:a mellkas lapos,a pancelok meg eleve tagasabbak is voltak, helyet hagyva a legzesnek.A masik a bal alkar, ami hosszura sikeredett.
2006.07.20. 10:59 Offline Kotroczo.Bela grafikot at gmail.com http://belakotroczo.blogspot.hu
Kotroczo.Bela
Tag

Csatlakozott: 2002.10.03.
Hozzászólás: 23
A karja

A figura kidolgozottsaga peldas,de van nehany eszrevetelem:a mellkas lapos,a pancelok meg eleve tagasabbak is voltak, helyet hagyva a legzesnek.A masik a bal alkar, ami hosszura sikeredett. Mas:a figura kozvetlen kornyezetet nem kellett volna igy kidolgozni, mert igy nagyon beleolvad, es veszit a plasztikussagabol...szerintem.
2006.07.20. 11:06 Offline Kotroczo.Bela grafikot at gmail.com http://belakotroczo.blogspot.hu
Kiss Márton Gyula
Vendég
x

Köszönöm a hozzászólásokat, észrevételeket! A bal alkar valóban hosszabbra sikeredett, ezt már én is csak utólag vettem észre. A mellkas pedig azért lapos, mert jómagam vagyok a modell:) És hát én inkább a masszív deszka, semmint a hordó mellkas felé hajlok, alkatilag:) A nagy sötétség miatt nehezen észrevehető, de a " mellvért" elől három részből áll, van egy osztás középen. Ez hivatott általam a légzést és mássmellkasi mozgásokat megkönnyíteni, de persze így is fiktív, csupán az én agyszüleményem terméke a páncélzat. A fények: hát valóban nehéz kitalálni fejből ezeket a dolgokat, úgy érzem a fémes felületeknél sikerült, de persze volt ahol totál bizonytalan voltam. Én azért most elégedett vagyok ezzel a képpel, attól függetlenül, hogy ez csak egy állomás.
2006.07.20. 11:11  
screampunk
Vendég
...

Baloldalt lent a levelek... Kicsit? Már ,ha amúgy a többi részlet nem is lenne jó, már a levelek miatt megérdemli az ötöst.
2006.07.20. 11:50  
Talley
Vendég
szép

Tetszik, főleg az az alak a falban a lándsza mellett. Bár lehet csak én képzelődöm :)
2006.07.20. 23:33  
Talley
Vendég
oroszlán

Meg a jobb alsó sarkon mintha egy oroszlán lenne, de ez csak most tűnt fel :P
2006.07.20. 23:36  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 391
Vélemény

Gratu a sok munkáért, amit belefektettél.

Nekem a kompozícióhoz és stílushoz kapcsolódó technikai megoldások nem tetszenek annyira, de minden amit írok abszolút szubjektív, ha kritizálok, az azért van mert én máshogy tennék dolgokat. Ez nem feltétlenül a helyes írány, csupán egyfajta vélemény.

Egyrészt nem biztos, hogy jó, hogy a kép egyes részei szürreálisak, a fény-árnyék hatások jótékonyan elfelejtődnek (flat, 2D), majd ugyanez átmegy realistába (3D, mélység, irány). Ez a kettősség ugyan szvsz tud működni, ha van kompozíciós helye a képen, de itt nem találtam erre utaló tudatosságot. Maguk a fények néha túlexponáltak, kisütöttek, de néha leesnek, elvesznek, vagy épp csattognak, hihetetlen erős kontraszttal és kemény töréssel válnak el. Ez textúra-függő is lehetne, de pont a textúrák sajátossága nem jön ki eléggé (fém, fű, szikla, fa, föld). Nem mondom hogy könnyű vállalkozás ezt reálisan visszaadni, de nem elég a formával megmutatni ezeket, sokat segít, ha ismered az "anatómiájukat", és fényvisszaverési jellemzőiket is. A fényekkel az a bajom, hogy nincs mindíg irányuk, több helyen esetlegesek, a mennyiségük is szangvinikusan változik. Szvsz mindezek eredménye, hogy a kompozíció szétesik. Bár nagyszerűen felépítetted, és az elemeket korrektül elhelyezted, de a kép ebbéli hiányosságai miatt nincs igazi fókusz (a sötét közép bal oldalon egyszerűen csak leválik a tiritarka, szilánkhalmaz-szerű környezetről, jobb oldalon - könyékrész - meg beletörik abba), és nem alkot harmónikus egészet. Mozaikos, a szó rossz értelmében.

Ennyit arról mi nem tetszik.

Amúgy gratulálok a sok munkához, látványos lett az egész, nemkülönben az egyedi elemekhez, és jön át a hangulatból is bőven. Kitartást a következő képeidhez!
2006.07.21. 20:22 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Hideg.Viktor
Tag

Csatlakozott: 2006.07.03.
Hozzászólás: 38
O.o

hát van türelmed rendesen... meddig tartott elkészíteni?
2006.07.22. 12:55 Offline Hideg.Viktor hideg.viktor at freemail.hu
Tomi
Vendég
ceruza-toll

A ceruza és toll együtt jónak tűnhet, technikai bravúrnak tűnhet. De nemaz. A ceruza és a toll kombinációja a könnyebb út. Már csak magam miatt is tudom. Se a ceruzát, se a tollat nem egyszerű magas fokon használni. Itt most vagy a ceruza a toll egy halványabb árnyalata, vagy a toll a ceruzának egy sötétebbje. Ha szétesik a kép, az ezért lehet. Ha a tónusokat és az átmeneteket egy eszközzel oldottad volna meg, Lipták úr problémája sem merült volna fel. Így látványos lett. De legyen ez inkább egy tanulmány a rossz irányhoz.
2006.07.24. 22:47  
Jee
Vendég
jó ez

Jó ez, bár nem tökéletes.
Azért nekem igencsak tetszik.
2006.07.25. 10:26  
grey
Vendég
hi

A rotring az ceruzát jelent nálad?
Nekem a csőtoll ugrott be a rotringról de ez az én szakbarbár lelkem..
Ez olyan szőkekóla-bossflex szleng.
2006.07.25. 12:45  
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
:)

Tetszik a kép. Nyílván a felhozott kritikák nagy részével egyet kell értsek, de az alak kidolgozása mégis nagyon tetszik. Arányaiban már nem annyira. De egy-egy részlet mégis megfog. Pl. a növény a sarokban, a sisak, a váll... A hangulat.
2006.07.26. 05:19 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
Kancsal.Bela
Tag

Csatlakozott: 2006.04.23.
Hozzászólás: 33
klassz

Gratula! Szerintem a vegyes technikával semmi baj sincs, sőt! Nekem inkább a háttér nem tetszik. A 2D fa nem kellett volna. Homogénebb hátérrel (pl. sivatagos puszta) szerintem jobban nézne ki. Azért így sem rossz, a fickó kidolgozása zseniális. Jó a hangulata is.
2006.07.26. 17:57 Offline Kancsal.Bela kabakpityoka at gmail.com
Magnus
Vendég
Hmmm

Gratulálok a türelmedhez, nem semmi munka lehetett ezt összehozni. A kritikák alapján igen tanulságos is a munka. A vegyes technikával nincs gond, bár mindkettővel meg lehetett volna oldani (tollal is!). 2 és 3D: Ezek általában külön működnek igazán, nagyon kevés eset sorolható fel a képzőművészetből, amikor tényleg szervesen kapcsolódnak egymáshoz. Moholy Nagy László kollázsai például ilyenek. A szerves kapcsolódás azért lehetséges, mert a 3D-s figura mint "folt" vesz részt a kompozícióban, ill. a forma vagy jelentés vagy mindkettő révén illeszkednek. Ha a kompozíció fő figurája emberi alak, akkor ALAPOSAN meg kell gondolni, hogy elvágjuk -e vagy sem. Indokolatlanul pedig egyszerűen nem szabad! Gondolj bele mennyi mindent tett volna hozzá a képhez, ha randesen ráfér a bal lábfej is. Senki nem beszélne itt térbeliségről, meg síkról, mert az az "apró" részlet teljes egésszé varázsolta volna. Nem is értem, hogy mit dobálóznak itt az emberek fényirányokról derítésekről, meg az ördög tudja még miről...az a gond, hogy mindenki belevész a részletekbe és képtelen a teljes egészet figyelembe venni. Hol a fát, hol valami figurát a kövek között, hol a lábszárát, és még sorolhatnám. Mindez azért van, mert egészében nem kiforrott a kép. Érdemes lenne mindenkinek aki rajzol ,fest, fotózik vagy akármi, hogy ezirányban folytassanak némi tanulmányt. Ha pedig el akarod kerülni a fénnyel való sz*rakodást, akkor az egyetlen út a tanulmányok rajzolása. Lámpa+TISZTA (gömb, henger, kúp, stb.) formák, majd pedig a figura. Nem rossz az irány, de komoly munka vár rád, ha tényleg jó akarsz lenni; a fejből vagy fotóról készült rajzok tunyává és figyelmetlenné tesz. Az igazi látványrajznál semmi sem tesz okosabbá. CSAK, ha már megtanultunk minden lényegeset a világról, akkor vonatkoztathatunk el. Tanulnunk kell, hogy felejthessünk.
2006.07.26. 23:05  
david
Vendég
cool

Ez a kep nekem baromira tetszik amikor elosszor meglattam rogton megragadott.en is szeretek rajzolni.nem tok terben aranyosan meg egy hetkoznapi embert SE tudok megcsinalni.mit nem adnek egy otthoni rajztanarnak.vagy ez adotsag?:)
de telleg cool
2006.09.09. 00:01  
Kiss Márton Gyula
Vendég
x

Köszönöm david! Adottság is, de sok tanulás, és gyakorlás kell még hozzá, ja és persze türelem. Fejlődni akarás. Én kisgyerekkorom óta rajzolok, meg még egyéb dolgokat is csinálok. Ez az életem, de nagyon nagy hiányosságaim vannak még etéren.
2006.09.09. 00:41  
Andrew
Vendég
-

Az ásó egy kicsit kicsi, de amúgy szép:)
2007.03.17. 17:17  
Kiss.Marton.Gyula
Tag

Csatlakozott: 2006.01.26.
Hozzászólás: 330
x

Ez egy kalandozó, gyalogsági ásó. Nem cipelnének magukkal nagy ásót:)
2007.03.17. 19:25 Offline Kiss.Marton.Gyula zoroazter at yahoo.com http://zoroazter.deviantart.com/
dav
Vendég
firkáló

Ja,, téllleg jó de az ásómat kérném má vissza me kéne a kertbe...

UI.: a vasvillámat is légyszives me az is ottmaradt nálatok...
2007.10.02. 23:59  
Horvipapa
Vendég
Jó ez!!!!

Szerintem egyben van a kép! Tetszik az átvérztt kötés a karon, és a rododendron is odavág a sarokban! :) Gratula.
2009.01.02. 20:10   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU