LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Szaturnusz arcai
Szaturnusz arcai
Hozzászólás: 6
Kiss.Marton.Gyula

 


Szügyi Gábor: Harida elpusztítása
Elõzõ kép:
Kitérés  
 Következõ kép:
Nan-shu megint


Teljes méret

     


Harida elpusztítása
Leírás: Kártyakép, akrill, PS, tablet.
Kulcsszavak: Foto
Dátum: 2006.08.01. 12:07
Találat: 3301
Letöltve: 56
Értékelés: 3.90 (11 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Szügyi Gábor (Bio)
Nav: Kezdõlap / PRS / Szügyi Gábor / Harida elpusztítása

Elõzõ kép:
Kitérés  
 Következõ kép:
Nan-shu megint


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
grey
Vendég
hi

Láttam már jobb képed is itt a galériában.
2006.08.01. 13:50  
Toki
Vendég
:S

Az az oroszlán izé(Harida) jó lett, de a pacák úgy néz ki, mintha kockákból lett volna összerakva.
2006.08.01. 14:11  
Marfoldi.Rita (Sade)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.04.
Hozzászólás: 329
m

Szügyis és mégsem.
mi valtozott?
olyan nemszügyis
már a második nemszügyis képed.
gábor!!!!
(a képet nem kritizalom, mert a fennt emlitett ok miatt elfogult vagyok)
2006.08.01. 16:11 Offline Marfoldi.Rita (Sade) sade at mindworks.hu http://sade.epilogue.net
Szugyi.Gabor
Tag

Csatlakozott: 2002.11.05.
Hozzászólás: 97
:)

Szia Sade!

Egész egyszerìen változom. Már '95 óta csinálok fantasy-t, képzeld el, hogyha még mindig ugyanúgy csinálnám. Hát az gáz lenne.
MInden kép egy jó lehetôség arra, hogy játsszak egy kicsit a színekkel, hogy komponáljak, hogy elkapjak egy mozdulatot, felépítsek egy figurát. És mivel a hangulatom is más és más, ezért a képeim is különböznek.
A másik pedig, hogy itt is tablet-et használtam, ami csak megmerevíti a vonalakat. A most készülô képeket a lehetô legtovább ecsettel akarom csinálni.
2006.08.01. 16:40 Offline Szugyi.Gabor szugyigabor at citromail.hu http://www.szugyigabor.hu
Fonai-Szabo.Zsuzsanna (Sally)
Tag

Csatlakozott: 2004.05.25.
Hozzászólás: 232
ööö...

én meg éppen azt akartam írni, hogy egyre jobban tetszenek a munkáid... Bár én nem biztos, hogy teljesértékű szavazatnak számítok, pl. többnyire a bors képeket is bírom :p
:)))))
2006.08.01. 19:25 Offline Fonai-Szabo.Zsuzsanna (Sally) zsuzsa at fonai-szabo.hu http://www.fonai-szabo.hu
Napfivér
Vendég
Hi!

Ragyogóak a színeid! De a dolgok rajzi részére nem ártana még gyúrni, hogy komponálj, hogy elkapj egy mozulatot, felépíts egy figurát jól.
Talán célszerűbb lett volna a pasit a jobb oldalra tenni az íjjal a másik kezében. Haridát balra. Amúgy a fickó a kissé csajos frizurájával olyan mintha gödörben állna, vagy létezik olyan, hogy vadászárok?:)
Amúgy minden kötözködésem ellenére tetszik.
2006.08.01. 20:00  
Marfoldi.Rita (Sade)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.04.
Hozzászólás: 329
tgabor

Azaz!!!
(én elsősorban stílusjegyekre gondoltam, azok most itt valahogy .. nemtudom. A fejlodés látványos, és tetszik is, azzal nincs bajom, de legtöbb képedben ottvan az az utánozhatatlan és megragadó "szügyiség", ami teljesen fuggetlen a technikatol. )
ize, erted mit akarok mondani?
szóval én azokat a kepeid szeretem, amikre ha ránézek, azt mondom, hogy le se tagadhatatnád :)) ez most felúton van valahol. (az időgéppel viszont maximálisan megleptél).
mas: a morci sárkány miert nincs kinn? ot ha lesz par szabad perced, kerlek tolsd fel :)Sally: én is bírom Bors Úr munkáit (mondjuk én perverz is vagyok) :))
2006.08.01. 20:49 Offline Marfoldi.Rita (Sade) sade at mindworks.hu http://sade.epilogue.net
Lőrinczy Judit
Vendég
benyomás

mintha az állatot nagyobb élvezettel (és odafigyeléssel) készítetted volna, mintha azt vártad volna az egész kép festésekor, hogy bárcsak végre a mufloroszlánnál (bocs) tartanál. az tetszik is, kidolgozott, (még) élő, lendületes... de a koma itt az előtérben teljesen más stílusú. önmagában szintén jó szerintem, legfeljebb a nyílvesszőért nyúló kéz ujjai nem tetszenek - illetve amit pár képpel arrább Norbinak mondtam, combnál elvágott az alak, aki ráadásul túl merevnek hat az állattal szemben. Napfivér írta:
"olyan mintha gödörben állna" - vagyis érzi azt, amit én, az alak lába a földbe gyökerezett, ha összevetem, hova lép a harida a mellső bal lábával. ha elnyelné a mancsát a fű, nem látnánk a karmait, akkor vszínű ez a számomra zavaró momentum is eltűnne. hiszen eléggé közel lehetnek egymáshoz, a szikla oldalt véres - és ehhez képest az alak tényleg vagy térdel, vagy a lába többi része a föld síkjában folytatódik.

továbbá: a lény inkább oldalról kapja a fényt, az alak meg inkább előlről.

más képed nekem is jobban tetszik, mint a fenti.

hosszas nézegetés-elmélkedés után részemről ennyi.
2006.08.03. 11:55  
Szugyi Gabor
Vendég
Sziasztok!

-Zsuzsa
természetesen teljes értékì a szavazatod, szépek a munkáid, értesz hozzá. Mindenki véleményét meghallgatom és amit mond, arról leveszem, hogy mennyire érdemes figyelnem rá. Bors mester munkái is jók, és bár nem szeretem a darkot, mert ugyanezzel az erôvel lehet kellemesebb dolgokat is festeni, de a rajz önkifejezés és mindenkinek szuverén joga olyat festeni, amit szeret. Alkotói szabadság, befogadás, kritika, satöbbi.

-Napfivér
Korábban már reflexbôl megválaszoltam a véleményedet, elhamarkodottan sikerült, aludtam rá egyet és inkább töröltem.
Alapból mindenkinek a véleményét nyitottan és pozitív hozzáállással kezdem el olvasni, ez így természetes. Ez néha menet közben megváltozik a stílustól függôen. Magad is írod, hogy kötözködsz. Nem akarok hosszas és felesleges levelezésbe bonyolódni, mert se türelmem, se idôm hozzá. A végeredmény rendszerint rossz szájíz (kötözködésre jóhogy) és sok-sok komment egy munka alatt. A tapasztalat az, hogy az egyértelmìen jó és egyértelmìen rossz munkák alatt nincs sok komment, mert no komment:). Unok magyarázni számomra egyértelmì dolgokat, bocs.

-Sade
Vannak elképzeléseim, hogy mire gondolsz, amikor stílust emlegetsz nálam, de mivel számomra természetes módon alakult ki, ez nekem nem feltìnô, ezzel vagyok azonos. Néha, amikor eszközt váltok, rajtakapom magam, hogy valamit miért csinálok hasonlóképpen ugyanazzal az anyaggal is, mint az elôzôvel, de mások munkáján jobban meg tudom figyelni, hogy miért olyan, mint ô maga.

-Judit
Igen, az állat jobban meg van szôrözve:)
A kompozícióról: A kártyaméret adott volt és ebbe a keretbe kell beleférnie az állatnak, a vadásznak és a köztük lévô távolságnak. Oldalról belelátni ebbe a tengelybe praktikus megoldásnak tìnik; így minden látszik, nincsenek takarásban, de nem nyílik ki annyira a kompozíció, hogy a figurák csak kicsibe kerüljenek fel rá, mert ebben a méretben (3x4 cm) akkor semmi nem látszana. Ha a figurát egészben rakom rá, kicsi lesz. Tehát az elrendezés oké. Ami itt a térbeli kavarodást okozza, az a fì, ami a pasi lába mögött van. Feltételezi a nézô, hogy a fì mindenhol ugyanolyan magas ezért nem érti, hogyha az állat lábánál kb. lábszárközépig és, akkor az elôtérben miért nem, ha a középtérben levô szikláknál is.

A másik pedig a háttér-Harida-vadász színtelítettségének a viszonya. Ha a háttér tompább színì és a vadászon telten jönnek a színek, akkor a két teítettségi érték közé kellett volna belôni az állat színeit éa akkor térben hátrébb ugrik. Ha ezt így elképzeled, inkább el tudod hinni, hogy nincs itt vadászárok és földig ér a figura lába, mint rendesen.

Oldalról jön-e a fény? Az állat horpaszánál látszik, hogy honnan jön a fény; ô oldalról kapja. A feje mellett beesô fény a melle elôtti szôrt is megvilágítja. Ha a figura a kérdés, ott a háton a tegez kap fényt, tehát oldalról kell jönnie, ugyanakkor az árnyékhatárnak valóban a tricepsz felé, hátrafelé jobban el kellett volna mozdulnia a felkaron, de csak itt, mert a haj viszont oldalról kapja a fényt, a láb, a fegyvere, az alkar, az íj és az arc is.
2006.08.04. 13:05  
Max
Vendég
ÍJÁSSZATOK !

Nagyon jó dolog (mint a képen is látszik:)
Óccsóér' kipróbálható, tradi íjak nem drágák, és végülis magyarok vagyunk, a rettegett íjászok népe :D

off off
2006.08.04. 15:55  
Szugyi.Gabor
Tag

Csatlakozott: 2002.11.05.
Hozzászólás: 97
Max

Előző 7végén íjászkodtam:)
Duzzadtra húzta a 3 ujjamat, de jókat lőttem:)
Kinnt voltam az erdőben, Pákozdon.
2006.08.04. 17:18 Offline Szugyi.Gabor szugyigabor at citromail.hu http://www.szugyigabor.hu
original trixi
Vendég
.

pont tegnap vettünk a nagybátyámnak szülinapjára egy íjat. 28 ezer ft volt.. ennyit az olcsóságról:) pedig nem olyan hiperszuper profi példány sztem.

a kép abban pont ugyanolyan, mint a többi képed, hogy a pasi úgy néz ki, mintha gyurmából csinálták volna. olyan sima minden felület az oroszlán kos izét kivéve.
2006.08.10. 09:49  
Max
Vendég
trixi

Pont tegnapelőtt NEM vettem egy közepes Martin vadászt, csak százhúszezer volt a szerelék nélküli meztelen teste neki :), de csak azért, mert használt.

Ha barebow-ban vagy csigásban, esetleg Hoyt olimpiaiban játszom, biztos kapok fél milkáért is, de gondolom, nem muszáj Bugatti Veyronnal kezdeni, elég a VW Polo 1984 :D

Viszont tizenezerért is van új íj, akár a Decathlonban is, és használt tradik tíz körül is elérhetők.
2006.08.10. 11:29  
Lacix
Vendég
hiba amit észrevettem

Én is úgy érzem, hogy a vadász mintha kicsit más irányú fénnyel lenne megvilágítva, mint a kép többi része (5-10 fok). Valamint ha külön is nézem a vadász árnyékolását, akkor a jobb bicepsze is sztem feleslegesen kapott olyan sötét vonalat a szélére.
És a kosroszlán :) bal mancsa is túl sötét vonalakkal van árnyékolva sztem (inkább átemenetesebb barnának kellene lennie sztem).
A kompozíció sztem jó és ötletes is, valamint a képet is el tudom képzelni kiváló illusztrációként egy könyvben. (boritóképnek talán még nem elég jó :-) )
2006.08.10. 12:30  
PSZG
Vendég
Perspektíva

Problémám van nekem csak. Én is általában szeretem a képeidet, de itt olyan mintha az ember térdelne (az oroszlán túl közel van).
Maga Harida nagyon király, de én is úgy érzem, hogy az ember alak már kevesebb figyelmet kapott... (majdhogynem nélküle is jól ellenne a kép)
2006.08.11. 15:45  
original trixi
Vendég
Max

hát, ezért nem íjászok. meg azért, mert meg sem tudnám mozdítani:)
ebből amúgy csak a bugattit, meg a volkswagent értettem:D
2006.08.11. 16:12  
Max
Vendég
tríííí-xííí

Páratlan érzékkel bököd ki azt a két szót, amivel egyetértesz, és ami önmagában 180 fokon van a teljes szöveggel.

Értetted?
:)

:D
2006.08.14. 10:00  
buksi
Vendég
nyilak

nemtom, csak nekem tűnnek a nyilak a pasi hátán túl kicsinek?
2009.02.07. 18:42   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU