LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Bezár a fény
Bezár a fény
Hozzászólás: 0
Tasi.Zsuzsa

 


Gosztola Edit: Durumbar dogs
Elõzõ kép:
Mókus  
 Következõ kép:
Thestral


Teljes méret

     


Durumbar dogs
Leírás: Earthdawn rajongói oldalhoz készült, a fajleírások közé..
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2006.10.10. 15:27
Találat: 3189
Letöltve: 27
Értékelés: 4.50 (2 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Gosztola Edit (Bio)
Nav: Kezdõlap / GHI / Gosztola Edit / Durumbar dogs

Elõzõ kép:
Mókus  
 Következõ kép:
Thestral


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
sade
Vendég
uhm

mar a devianton megigertem a leirast. na, persze a regi szerver most halt le, az uj szerveren meg még nincsenek kinn a dolgok, ugyhogy csak az angol leirassal tudok szolgalni
remelem nem baj. (ha kifujjolnak az angol miatt, akkor edit, torold kerlek a leirast :))

Durumbar Dog
The following was submitted to the Throal Library in a battered and broken scroll case, which had obviously been exposed to both water and the teeth of a predator.

To: Merrox, Great Library of Throal.
From: Durum Durumbar, Traveled Scholar, currently in the employ of said library.

I have, in my recent travels, come across several things that would be of high interrest the readers, and thus should be catalogued by the Library. So with no further ado, I present you:

Durumbar Dogs:
These are a breed of wild dogs that inhabit the plains south of Urupa. They live and hunt in packs, and hunt with an audacity uncommon for creatures their size, not hesitating to take on a group of much larger creatures. They might even, as happened to us, attempt to single out a member of a caraven. They're not very large dogs, coming not much higher than the waist of a well-grown dwarf like myself, and are fairly unassuming to look at. They are camouflaged to melt into the grass, colours ranging from cream to a ruddy brown, and striped, much in the way of a tiger. The male seems to be smaller and darker in colour than the females.
This is not very unusual; however they have an unusual technique when hunting: They employ a certain limited illusion, enabling them to produce a number of images of themselves, which can act completely independently of the "real" dog. This can be highly confusing when you're surrounded by a pack 30-40 yipping, baying and biting dogs. The pack that attacked my group used this confusion to cunningly split us up, singling out one of the pack mules which all the real dogs then pounced at once. Poor old Daisy didn't stand a chance; before we realized what was going on, they'd already downed her and were dragging her away. By the time we got to her there was little we could do but end her pain.
One of the rather grumpy local shepherds later told us that they're a major nuisance. he was using a group of 5 dogs to fight them off; it seems a common dog can somehow discern between the images and the real predators. He said noone had successfully tamed the dogs, as they're highly cunning in employing their images to escape capture.

Game rules:
Durumbar Dog
Small Animal
Attributes:
Dex : (11) 5/d8 Str : (11) 5/d8 Tgh : (Cool 4/d6
Per : (17) 7/d12 Wil : (5) 3/d4 Cha : (5) 3/d4

Initiative: 5/d8
Number of attacks: 1
Bite: Attack Step: 5/d8 Damage Step: 5/d8
Number of Spells: 1
Spell Casting : 7/d12 Effect: Conjure Images

Phy Def : 7 Spl Def : 9 Soc Def : 5
Armor :4 / 0
Unc / Death : 19 / 28
Wnd : 7 Kd: 5
Recovery : 2 / day; Step 4/d6
Move : 35 / 70

Spellcasting:

Legend Points: 60
Loot: The pelt of the dogs is decent quality, and could sell for as much as 10-20s at a market. The whole dog, properly Preserved or alive, would be of interrest to an illusionist.

Special rules: Each dog can, once per round, as a free action, produce Step 4 illusionary images of itself, making a spellcasting test vs 2 to make them appear. The images can move completely indepentently, and can produce the same barking sounds as the real dog. They have no scent, enabling the dogs themselves, and anyone with a keen sense of smell, to tell who's what. The illusions last 15 minutes unless the dog cancels the image. They can be cancelled and recast independently, but each dog cannot control more images than initially rolled. If cornered, they use the illusions to distract opposition while making good their escape. The illusions have no substance, and as such any physical attack on them will pass right through, and any attempt to target a spell on an image will fail;
however they cannot be disbelieved like normal illusions.

Adventure Ideas:
- One illusionist ask from the party catch one living creature for her.
- One village had been attacked by these dogs..becouse of one Beastmaster, who want take a revenge...
- The caravan route crossing their hunting place..
2006.10.10. 17:37  
sade
Vendég
megjegyzes

tok jo igy latni oket, erdekes lehet ahogy a kiskutyak tanuljak a kepesseguket.. meg azert is batorkodtam berakni a leirast, mert valaki tigriskutyaknak becezte oket a devarton :)
Tesztelve egyszer voltak a kutyusok, akkor jok voltak, bár elsosorban nem munchkin partinak ajanlott, mert harc eseten marha sokat kell dobalgatni.

akeprol nem mondanek sokat, mert elfogult vagyok, szerintem ha nem edit legjobbja, egyik legjobbja :D, remelem kihivast talalt benne, es elvezte amig csinalta :)

a fenntartott mancs kulonosen tetszik, meg a fénytoresek a kutya szoren :)
szóval :) ize, koszi edit :))
tok jo lett
ugri :)
2006.10.10. 17:44  
sade
Vendég
uhm

a magyar leiras:

Merroxnak, a Throali Nagykönyvtárba
Durum Durumbar Utazó Tudóstól, a fent említett Könyvtár alkalmazottjától

Legutóbbi utazásaim során jócskán fedeztem fel érdekességeket, amik biztosan roppant lenyűgöznék Tisztelt Olvasóinkat, ezért átadnám jegyzeteimet róluk a Nagykönyvtárnak. További szócséplés helyett, egy beszámoló:

Durumbar Kutyái

Ez egy új kutyafajta, ami Jaspree jóvoltából az Urupától délre elterülő síkságokon fordul elő. Kutyafalkákba verődve élnek és vadásznak, olyan magabiztossággal, ami sem fajtájukra, sem a hasonló méretű állatokra nem jellemző. Nem rettennek vissza attól sem, hogy nagy és veszélyes teremtményeknek is nekirontsanak. A közepes méretű kutyafélék közé tartoznak, marmagasságuk alig éri el egy hozzám hasonló jól megtermett törpe derekát, kinézetük dingó őseikre utal, meglehetősen szerény. Színük jól álcázza őket a füves pusztán, krémsárgától vörösesbarnáig sokféle színt láttam, mindet tigrisszerű csíkozás borította. A kan kutyák úgy tűnik, hogy kisebbek és sötétebb színűek, mint a szukák.

Eddig semmi különös nem lenne bennük, de amitől ilyen jó vadászok lesznek, az különleges technikájuknak köszönhető: Képesek egyfajta korlátozott illúziót létrehozni, a saját kinézetükkel megegyező kutyák képeit megjeleníteni, amik tőlük függetlenül cselekszenek. Ezek a kutyák ugyanúgy ugatnak, vicsorognak és harapnak, ami nagyon zavaró tud lenni, ha egy 30-40 főt számláló falka támadja meg az embert. Az a falka, ami a mi karavánunkat támadta meg ezt a zavart használta fel, hogy elterelje a figyelmünket, amíg az igazi kutyák össze nem gyűltek az egyik málhásállatunk körül, és egyszerre lerohanták azt. Szegény öreg Százszorszépnek egy szemernyi esélye sem volt. Amikor eltűnt a hirtelen rátörő kutyák alatt azonnal odasiettünk, de addigra már földön vonszolták a sebesült állatot. Elkergettük a kutyákat, de az öszvéren már nem tudtunk segíteni, csak azzal, hogy gyorsan véget vetettünk szenvedéseinek.

Egy meglehetősen mogorva helyi pásztor elmondta nekünk, hogy igen komoly kellemetlenség a kutyák jelenléte. Ő maga 5 vadászkutyát tartott, hogy elkergesse őket. Megfigyelte, hogy a kutyái felismerik az illuziót a szag hiányáról. Szerinte eddig még senkinek nem sikerült megszelídítenie a vadállatokat, mert nagyon ravaszul használják az illuziót, hogy mindig elkerüljék az elfogást.

Szabályok:

Különleges képességek: Mindegyik kutya képes saját képmásait létrehozni, körönként egyszer egy szabad akcióját felhasználva Varázslás próbát dob 2-es célszámra. A varázslat hatására megjelenik 4-es fokozatnyi illúzió kutya. A képmások a valódi kutyától függetlenül, és attól eltérően tudnak mozogni, és ugatni. A kutyák hangja igazi kutyaugatás, de szaguk nincsen. Így maguk a kutyák, és bárki, akinek jó a szaglása – Érzékelés próba a kutya Varázsvédelme (9) ellen – felismerheti, hogy csak egy illúzió van előtte, vagy az igazi kutya.

Az illúzió 15 percig tart, ez idő alatt a kutya meg tud szűntetni, és újra tud teremteni képmásokat, de a hatásnál dobott számnál több képmással nem rendelkezhet a hatás lejártáig. Ha valaki felfedezi az igazi kutyát, és sarokba szorítja, akkor a kutya az illúziókat használja, hogy elterelje üldözői figyelmét és olajra lépjen. Az illúziók anyagtalanok, minden fizikai kontaktus – támadás, érintés – keresztülhatol rajtuk. Ha valaki varázslat célpontjának jelöli ki, akkor a varázslat sikertelen marad. A hagyományostól eltérően nem lehet Megtagadni, vagy Mágia Semlegesítésével megszűntetni az illúziót.

Kalandötletek:

- A karavánúton megszaporodnak az eddig távolabb élő kutyák. A csapat vagy egy karavánt kísér, vagy pedig a helyi hatóságok / kereskedő céh / karaván társaság béreli fel, hogy oldják meg a kellemetlen helyzetet. A támadások mögött egy Vadak Ura áll, aki felnevelt egy pár kutyát, és az irányítása alatt arra használja őket, hogy megnehezítse az utazást, mert szeretné, ha a puszta visszatérne természetes állapotába, a karavánok szekerei és állatai nem rongálnák tovább.

- A kutyák a nehezebb prédák helyett a könnyebbeket nézték ki maguknak, és egy kis falu lakóit kergetik bolondulásba és koldusbotra. A falu pásztorai tehetetlenek a rájuk támadó kutyák hordái ellen, inkább életüket mentik, mint a nyájat. A nyájat őrző kutyák persze hősiesen segítenek a pásztoroknak és a karaktereknek is.

- Egy elégedetlen Illuzionista, aki megunta, hogy mindig megtörik a varázslatait, meg akar szerezni egy ilyen állatot, hogy szert tegyen ritka képességére. A pénz nem akadály – amíg valaki nem mondja, hogy „Nem hiszem el.”

Statisztikák:

Ügyesség: 5/d8 Erő: 5/d8 Szívósság: 4/d6
Észlelés: 7/d12 Akaraterő: 3/d4 Karizma: 3/d4
Fizikai védelem: 7 Varázsvédelem: 9 Szociális védelem: 6
Páncél: 4 Varázspáncél: 0
Kezdemény: 5/d8
Támadás: 5/d8 Sebzés: Harapás 6/d10 Támadások száma: 1
Varázslás: 9/d8+d6 Varázslatok száma: 1
Leütés: 5 Gyógyulás: 2 db 4/d6
Halálhatár: 19 Sebhatár: 7 Ájuláshatár: 28

Teljes Mozgás: 70 Harci mozgás: 35

Legenda Pont: 60

Zsákmány: A kutya bundája jó minőségű, a piacon akár 10-20 ezüstöt is megér. De ha sikerülne élve elfogni, akkor egy Illuzionista akár vagyonokat is megadna az állatért.
2006.10.10. 17:52  
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
Sade :)

Köszönöm a leírást, és a dicséretet :)
2006.10.10. 18:07 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
kérdés

Azt most hagyjuk, hogy jó a fű, meg hogy az a köd mi a lábuknál :)

A két kutyából legalább egy igazi.
Melyik az? Vagy mindkettő?
Szerintem az egyiknek illúziónak kellene lennie, és ha az, látnom kéne, melyik igazi, melyik nem.

...vagy éppen hogy NEM kell hogy lássam?
;)
2006.10.11. 10:42 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
ja még valami...

Én elég kütyás vagyok. Csak az ágyamban van kettő, alatta egy, előtte egy, és most balra mellette még nyolc (teljesen komolyan).
Úgyhogy ha azt mondom, hogy ha a homokszínű feje profilból van, akkor a fülcsik nem lehetnek félprofilból, akkor, bár lehet, hogy igazam van, de bélyegezhetsz szakbarbárnak :D
( most megvédtelek magamtól ;) )
2006.10.11. 10:46 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
sade
Vendég
:)

max, ha elolvastad volna a leirast, kiderulne h mind2 igazi :)
2006.10.11. 12:01  
grey
Vendég
:)

Szellemkutyákok
2006.10.11. 13:26  
vaduborka
Vendég
zsil-mancs

Hopp, hopp :). Nekünk "csak" hat kutyánk van, de amiről Zsil. Csaba írt, az nekem is azonnal megütötte a szemem. Elég zavaró ez a hol profil, hol nem profil. És van még valami, ami viszont lehet az én "teszttacsim" és a pontatlan emlékezetem hibája, de sohasem szokta így ívben visszagörbíteni Maszat a mancsát. (Pedig vissza tudná a gézengúz, mert hajlik ott neki:) Szépen, függőlegesen lógatja, de az "ujjai" feletti közvetlen ízületnél már nem hajlandó újabb kanyart belevinni lábtartásába.
Persze erre lehetne mondani, hogy a durumbárok nem szokványos kutyákok, de hát Maszat sem az :).
2006.10.13. 20:05  
Nyina
Vendég
:)

Kutyik :) Dejóó, ari naon! ^^
2006.10.13. 23:19  
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
:) köszönöm a kritikákat

Hja, hibák akadnak, azt el kell ismerni.. Iigyekszem minél kevesebbet véteni, de az igyekezet nem mindig elegendő..
A fülekkel mindenkinek igaza van. A mancs terén azt mondanám, hogy olyan feszült koncentrációt akartam, és bevallom: mágiát használó kutyát még nem láttam.. :)
2006.10.15. 21:42 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
Vendég
Vendég
:)

Pedig nézzcsak meg egy tacskót, ahogy erősen koncentrálva a szemedbe néz és beférkőzik a tudatodba, hogy a kezedet mozgatva önkéntelenül nekiadd a félig elfogyasztott szalámisszendvicsedet. Ez bizony mágia...
2006.10.31. 10:47   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU