LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Testvérek
Testvérek
Hozzászólás: 0
Tasi.Zsuzsa

 


Lipták László: Abbitacél rúnakard
Elõzõ kép:
9 sor nyakék  
 Következõ kép:
Abbitacél rúnapajzs


Teljes méret

     


Abbitacél rúnakard
Leírás: M.A.G.U.S. kártyajáték illusztráció. Ceruza, akrill, PS.
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2006.10.18. 17:47
Találat: 4102
Letöltve: 131
Értékelés: 4.66 (28 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Lipták László (Bio)
Nav: Kezdõlap / JKL / Lipták László / Abbitacél rúnakard

Elõzõ kép:
9 sor nyakék  
 Következõ kép:
Abbitacél rúnapajzs


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Robar
Vendég
no comment...

IMÁDOM!!!!!
2006.10.18. 21:15  
original trixi
Vendég
.

ejha!
2006.10.18. 22:11  
Ash
Vendég
hát igen...sóhaj...

Amikor a frissen bontott versenyen megláttam, majdnem leollóztam a nyomdai ívről, annyira megtetszett.. :) És ezután még a két szent fegyver... Csodaszépek! Csak győzzem mindet összegyüjteni..:(

ui: az, hogy a kártyán kékes árnyalatot/nagyobb színtelítettséget kapott az szándékos, vagy a nyomda hibája?
2006.10.18. 22:18  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 390
...

Robar, Trixi: köszönöm.
Ash: Én így adtam le. A kártyát nem láttam még, de valószínűleg vagy a nyomdai előkészítés, vagy a nyomdagép, vagy a nyomás technikája, vagy a papír miatt lett másmilyen. Nem volt még a kártya a kezemben, úgyhogy nem tudom milyen lett...
2006.10.19. 00:40 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Vendég
Vendég
HEjhó.

NAde hogyan fordul az a bütyök a markolat végén?
2006.10.19. 06:47  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 390
HEllo

Hogyan? :-) Talán az alatta (rá)futó ívek zavarnak meg. De mesélj, mi a gond vele? Amúgy kit tisztelhetek benned?
2006.10.19. 09:03 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
vis
Vendég
szerintem

az a baj vele, hogy míg a markolat többi részét teljesen szemből ábrázoltad, a végére rálátunk, kissé felénk dől
2006.10.19. 09:08  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 390
Értem

Nem ábrázoltam teljesen szemből (legalábbis nem ez volt a célom). Nézd meg a markolat alját, a keresztvas és démonfej találkozását: mindenhol íves gyűrűk vannak, ugyanabban a dölésszögben. A markolat végén lévő gomb, a szegecses résztől fölfelé pedig gúlaszerű, nem ad nagyobb rálátást semmire... Az csak egy (gúlaszerű) emelkedés. Ezért írtam előbb hogy a ráfutó, markolaton lévő "díszív" zavarhat meg, mert az C betűt formáz nem pedig D betűt mint a markolaton alatt lévők.

Itt van nagyobban egymás mellett:

http://web.axelero.hu/mermalior/fordul.jpg
2006.10.19. 09:43 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
grey
Vendég
hi

A démonfejre tényleg rálátni fejtető felől ahogy Lipi mondja, de a penge és a markolat között a gyűrű elviszi Vendég kollégánk szemét. szvsz.
Mivel a gyűrűn a fények úgy futnak, hogy az ember úgy érezheti hogy pont szemből lát rá.
E kettőből születik egy érzet a kissé halszemoptikás hatásra. Egy ilyen hatást kereső szem pedig azt várná, hogy a vége gomb kifelé dőlő legyen. A gomb alatti utólsó ívelt vonal pedig még ráerősít erre az érzetre. a fény azon is csúszhetna kissé jobbra..
Szvsz a középső gyűrű és a fenti kunkor fényeit picit elmozgatva az egész a helyén van.
Más kérdés, hogy az a gyűrű ott nehézipari géptervezésen csiszolt mérnök szememet csípi és prosztó szénacélokon szerzett minimális kovács ismereteimet cáfolni látszik :) Mint mechanikai - műszaki megoldás. Az abbit acélt persze kimerítően ismernem kéne :) hogy pontos szakvéleményt adhassak.
2006.10.19. 10:37  
holdbátyó
Vendég
hello grey:)

Te verbálgrafikus vagy.:) Kár, hogy nem lehet bekeretezni. Hehe.
2006.10.19. 11:17  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 390
Grey

Nehezen követtem amit írsz, de gondolom, hogy azért van az úgy ami. A gyűrűn a fény tényleg mehet följebb, a halszemoptikát nem vágom. A gomb alatti ívről annyit (ahol változtatnál a fényen), hogy a kard markolatán lévő fényeket a Szikszai Gabi tette fel. Hálás köszönet neki ezúton is érte. Trükköket és technikákat mutatott, amire ez a kép jónak tűnt (lehet, hogy az alapot én b*sztam el, és arra már ő sem tudott jobb fényt ráképzelni). Végülis ez egy 2x3 cm kártyaillusztráció, amiből sosem lesz poszter meg ilyenek, szóval az ilyen 0,05 mm-es eltéréseket nem is látni.
2006.10.19. 12:10 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
borisz
Vendég
ez

nekem jobban tetszik, mint a paizs
2006.10.19. 13:51  
grey
Vendég
hi

Nem tiszteletlenségnek szántam, a harcosod vagyok.. :)
2006.10.19. 15:56  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 390
Grey

NP. Kiváncsi vagyok a véleményedre. Teljesen normális stílusban nyomjuk.
2006.10.19. 16:48 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Vendég
Vendég
Hejhó ismét.

Látomám. Jól megnéztem. :)
De jól megkellett nézni. Erre mondta a mester annó, hogy "Kicsit néha csalni kell a hihetőség érdekében."
Talán egy hamisabb "nyélkompozíció" egyértelműbb lett volna.
NAde nagyon jókis kártyaképez. 5
2006.10.19. 20:01  
grey
Vendég
hi

Aztán az én véleményemre ne vegyen mérget senki. A mechanika és a praktikum nagy tisztelője vagyok. A késeknél már azt is nehezen veszem ha a nyélben kettőnél több a szegecs. :) minek elgyengíteni az anyagot feleslegesen.. A kovácsolt kardok nyelében a valóságban is "csak" egyviszonylag vékonyka belső fém tüske szokott lenni. És mivel egy jól forgatott kard nyelében nem sok nyomaték közlekedik ez elég is. Ez a középgyűrűs megoldás akár működhet is. Ám egy megoldás ami kovácsoltvas kerítésen "fix"-nek számít kard markolatnál nekem túl flexibilis..
Egy jó vívó a karddal (szabja rapír?) nem csapkod, csak lágy íveken vezetgeti (gondolm) egy ilyen technikához akár egy darab gumikötél és lehetne a penge és a markolat között mégis kezelhető marad. Viszont Hrun a barbár kezében a kard gyakran feszítővasként működik :) és nem is soká bírja mindegy milyen kivitele :)
2006.10.20. 08:01  
Zsora
Vendég
.

No de egy illusztráció-kardnál végkép nem követelmény, hogy strapabíró legyen. Sokkal inkább az, hogy szemetgyönyörködtető, és kifejezzen valamit az ábrázolt tárgy lényegéből. Az abbit pedig egy olyan kitalált anyag, ami hajszálnyi huzalként is húst vág, csontot metél, és tonnákat bír a szakítószilárdsága. Márpedig ezt egy logikus és realista kovácsmű leképezése aligha érzékelteti. Az én olvasatomban tehát nagyon is helyén van a cizellált nyél, a fent említettek jelzésére, és a masszív penge is, hogy megmutassa, ez egy halál gyilkos fegyver, amivel jobb nem összegabalyodni.
Teszem hozzá; szerintem.
2006.10.20. 08:35  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 390
Igen.

Zsora: Igen, a fantasy tág fogalom, szvsz belefér ez a kis elrugaszkodás a valóságtól, amúgy meg örülök, hogy tetszik az összkép.

Grey: Hú, ennyit még sosem beszélgettünk:) Szóval... Elmerengtem azon amit írtál, engem is foglalkoztat a reális-fantázia ellentéte, ill. párhuzama. Ízlések és pofonok. A NEKEM tetsző fantasy ugyan nem mese, és sosem rugaszkodik követhetetlenül távolra a reálistól, de sokkal kontrasztosabb, pátoszosabb és "elszállósabb" mint a való világ.

Valószínűleg azért az a neve a fantasy-nek hogy fantasy, mert mégiscsak elszakad a valóságtól, pl. olyan megfoghatatlan dolgokat segítségül hívva mint a mágia és a misztikum. Nálam a fantasy nem történelmi utópia, és nem is középkori sci-fi, inkább egyfajta feudális, misztikus magepunk, ami gazdag és burjánzó kultúrával és szimbólikával rendelkezik.

Ez egyszerű önzés, s persze mindíg lesz majd olyan szemlélő, aki azt mondja hogy ez gáz (nem rád célzok). Olyanok is lesznek, akik azt mondják, hogy amit én művelek a fantasyval, az egy irodalmi / képzőművészeti ág öncélú átalakítása és kisajátítása, hogy már rosszul van a díszes, ornamentikus cuccaimtól, de ezt vállalom.

A dolgok ilyenformán való saját szájízre formálása a saját (ezidőtájt domináns) stílusom erőltetése azon okból, hogy végre felfogjam a lényegét annak amit csinálok, és mivel többnyire én festem magamnak az egészet, ezért diktatórikus szabályokat vezettem be annak tudomásul vételével, hogy sokaknak nem tetszik majd az, amit itt én fantasy cuccnak próbálok aljasmód:) eladni.

Ami részint igaz is. A szecesszió, a klasszicista rend és szimmetria, a kelta cuccok, az arab matematikai ornamentika, a gótikus flameboyant rózsablakok és csúcsívek legalább annyira megmozgatnak, és (mea culpa) tömöm rajzaimba ezeknek a l'art pour l'artságát is, néha öncélúan dagonyázok bennük, ami könyörtelenül a realitás rovására megy. Elgyengülök egy Mucha ezüst étkészlet tervei fölött ülve, és már azon gondolkodok, hogy melyik következő képemben próbálom meg a mester ötleteit túlszárnyalni (pedig hol vagyok én hozzá képest).

De alapvetően az észrevételeid jogosak, eladom a lelkem a vonalak, formák játékáért, annak ellenére, hogy még nem is igazán értem őket, és sokkal inkább kísérletezek, mint tudatosan nyomom. De ez nem ment fel a hiányosságaim alól... Igyekszem tanulni, ezért is fontosak az itt elhangzó vélemények. Ha nincs mögötte ego szvsz nagyon építőek tudnak lenni a leg"vájkálóbb" kritikák is.
2006.10.20. 23:45 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
tér és fantázia

A tér nekem se stimmel
Szokásos lipis teleobjektíves-kifektetett látványt látok, aztán a gomb fordul, a démon lehet, de a gyűrű, a spirál megint nem... sztem nem okés.

Fantázia.
A gyűrű nekem maximálisan bejön, grey, ebben nem értek veled egyet, de fogom a mondanivalót. Asszem valószínűtlen szilárdságú anyagokat képzelj el, pláne, ha már a kép címe is ez.
Igaz, rémálmom, hogy valamilyen falon mászok, a falba szúrt tőrömet használva lépcsőfokként, és nagyot pengve eltörik, végighasítja a lábam (brrr) és zuhanok...
De ez elbírna ;)

Ezek a színtelen színek nekem is kevesek, ha már a mestereidet nézed, Lipi,( ;) ) húzd be a szaturációt! Duplicate layer/soft light, aztán állítgasd, hogy ne legyen olyan vivid. Vagy csak színezz vadabbul, ez egy szaturált kor.

(az egóm itt van, ha nem haragszol, mert az vagyok én;)
2006.10.24. 14:26 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
elfelejtettem...

Spirál alatt a csavart markolat spirálvonalát értem.

Ja, és a lényeg! Teljesen kiment a fejemből itt a nagy óvatoskodásban. A keresztvas-végi motívum nagyon fincsi, és rád vall! Csináld, tök jó! ;)

De az is "alulról"-t mutat, visszatérve a perspektívára.
Télleg, halszemben jó lenne, ha a markolatgomb el-, és nem befordulna.
2006.10.24. 14:29 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Anocht
Vendég
vélemény

Nos, mint vívó szintén iányolom az erős markolatrészt, egyébként szép:) Ámbár a keresztvasat megerősíthetted volna, mert eléggé unpraktikus így:$

András
2006.10.28. 12:12  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 390
Adrás

Óhajod parancs. Igyekszem a jövőben a mágikus fantasy fegyvereknél elkerülni majd az unpraktikus részeket...

:)
2006.10.29. 16:55 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak
őszintelaikusrajongóvagyokén
Vendég
izé

sztem is igaz ez a gyűrű-probléma. Egy időben vívtam, és tapasztaltam, hogy a kard legtörékenyebb része az a terület (v. pont, tökmindegy), ahol a markolathoz csatlakozik. Te pont ide tetted azt a likat, ami elég unpraktikus, de szép, az tény(mágikus fegyvernél elfogadott)
2007.04.22. 19:06  
Aitaer
Vendég
Vélemény

Nos teljesen megfeledkeztem arról, hogy ide is fel-fel kerülnek a kártyaképek.

A kép maga tetszetős számomra, neked Lipi, pontosan az efféle tárgyak, épületek és hasonló dolgok állnak jól ebben a témában. Kalandozók már nem annyira... de most ez nem az a kép.

Az egyetlen ami szerintem is "hiba" az a kard keresztvasának és markolatának metszésénel a luk...

Vmint az abbitacél kard alapból nem varázsfegyó, ezért a démon fej nekem nagyon elhamarkodottnak tűnik. Szerintem bármilyen formájú kardot csinálnak abbitból, nem feltétlen ilyen rögzitett mintával mint egy démonfej. De persze ez festői szabadság része:D
2007.04.30. 17:53  
Liptak.Laszlo (Lipi)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.19.
Hozzászólás: 390
Aitaer

Én nem tudom, lehet hogy az abbitacél kard alapból nem varázsfegyver, de ez abbitacél rúnakard.

Amúgy, most hogy mondod: a rúna sem varázsjel alapból, és a fantasy kifejezéssel is találkozni erotikus oldalaknál. És most hogy belegondolok, elhamarkodott festménynek nevezni a képet, mert vannak benne ceruzavonalak is.

De ezekbe ne menjünk bele.

A "luk" engem is zavar, de a lyukkal szerencsére nincs gondom. Izlések és pofonok...

:-)
2007.07.06. 08:02 Offline Liptak.Laszlo (Lipi) merinet at freemail.hu http://member.rpg.hu/liptak 

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU