LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Arc
Arc
Hozzászólás: 9
Abrai.Barnabas

 


Szügyi Gábor: Bojkott
Elõzõ kép:
Géprovar  
 Következõ kép:
Szilmill bűbájmester


Teljes méret

     


Bojkott
Leírás: M.A.G.U.S. lap. A leírás szerint jól szituállt figurák elégedetten figyelik , ahogy a ládáik elsüllyednek a kikötőben.

Tempera, utána szken, ps, tablet.
Kulcsszavak: Foto
Dátum: 2006.11.20. 10:58
Találat: 2803
Letöltve: 48
Értékelés: 4.75 (4 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Szügyi Gábor (Bio)
Nav: Kezdõlap / PRS / Szügyi Gábor / Bojkott

Elõzõ kép:
Géprovar  
 Következõ kép:
Szilmill bűbájmester


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
borisz
Vendég
.

a színek vad, zabolátlan tobzódása nekem kicsit fura (bár nem tudom rá azt mondani, hogy nem tetszik), ezzel szemben a figurák, és a környezet (kissé rajzfilmszerű) megformálásáért rajongok.
2006.11.20. 11:18  
Kiss.Marton.Gyula
Tag

Csatlakozott: 2006.01.26.
Hozzászólás: 333
x

Tyúúh! Ez tetszik! Szeretem a stílusodat, mégha sokszor az alakok nem is tetszenek, de ez most nagyon király lett:)
2006.11.20. 11:42 Offline Kiss.Marton.Gyula zoroazter at yahoo.com http://zoroazter.deviantart.com/
Talley
Vendég
.

Bostoni teadélután :D (valamiért arra emlékeztett)
Amúgy nekem is tetszik, bár van pár képed ami jobban tetszik ennél.
2006.11.20. 12:23  
Marfoldi.Rita (Sade)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.04.
Hozzászólás: 329
nagyon jó!

bevallom a szines kepeid kozül a kedvencem nincs kinnt itt (a mongoloid horda,amirol megigerted, hogy levagod a lovat, es akkor jo lesz :))
de ez most nagyon felkuszott a harmadik helyre (a masodik a morci sarkany, ami az Epin kinnvan).
bevallom fura, hogy nehol van korvonal, nehol nincs, és ezzel egyutt is harmonikus, ezt nem tudom hogy csinaltad :D
Egyik fickóval sem találkoznek szívesen egy kihalt sikátorban (sem), viszont a legjobboldalibb igencsak karakteresre sikerult!
A víz nagyon faintos!
A színezési technika nekem kicsit szokatlan tőled (nem a színkezelés, mert az nagyon tipikus), hanem az a finom festektextúra, ami nagyon szepen megfigyelheto pl ezen a kepen: http://art.rpg.hu/details.php?image_id=2673
Mindamellett...
mindamellett..
lehet, hogy le lesz ezert harapva a fejem, de engem inkabb egy mesekönyvet képzelnék köré,meg egy olyan klassz kis ifjusagi tortenetet, minthogy m* kartyat :)
2006.11.20. 12:50 Offline Marfoldi.Rita (Sade) sade at mindworks.hu http://sade.epilogue.net
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 623
hmh

Meg nem tudnám mondani, miért tetszik ez a kép... a szolgák még egy bulgár rajzfilmkocka kidolgozási szintjét sem érik el... tiszta lila az egész... et cetera, et cetera...viszont TÖK JÓ
:D

Na azért alátámasztom már oktalan örömöm: nagyon klassz a színvilág, még ha vad is, jók a ládák, fent is, a víz, a cölöpök alja, ahogy a ficekek állnak a stég szélén kilógó lábakkal, ott halványul a kép, ott blurol, ahol kell, és végülis azok a rajzfilmfigurák is megélnek két milliszer három milliben, mert jól állnak a térben, jó az anatómiájuk, a színük - csak hát olyan kis izék :)

...télleg - mesekönyv!
2006.11.20. 14:12 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Lipi
Vendég
Már láttam

És akkor is tetszett. Hangulat van!
2006.11.20. 16:01  
Baranya.Tamas (mito)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólás: 87
öö...

Az a pirosruhás olyan kis gnóm (tudom nem a legkönnyebb alulnézetből figurát rajzoln). A színek szépek meg minden, de nekem egy kicsit harsány. Ez az egyik fő bajom az utólagos digitális belenyulkálással; az ember egy kicsit elszáll és máris Oroszlánkirályosnaplementés fílingje lesz az egésznek.
2006.11.20. 16:39 Offline Baranya.Tamas (mito)
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 468
Gábor!

Gratulálok, nagyon tetszik. Példás!
Az egyszerűség nagyon is becsapós: egyszerűnek látszik, és mégis nagyon együtt van ez a kép. Rengeteg finom részlettel. Nagyon kevéssel érzékeltetve anyagokat, pl. a cölöpöknél... A mozdulatokat is nagyon eltaláltnak érzem. Szép ez a lila-sárga, zöld-vörös kontraszt is. Az egész kép profi rajzfilmes háttérfestőre utal:), nincs véletlenül ilyen gyakorlatod?
2006.11.20. 23:09 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
Boros-Szikszai
Tag

Csatlakozott: 2002.11.19.
Hozzászólás: 79
Árulkodok

...Gábor Macskafogó 2-zik.

Figyeltétek a kis rafinált ződ reflexet a palló alján?
2006.11.21. 17:39 Offline Boros-Szikszai http://www.boros-szikszai.com
Szugyi Gabor
Vendég
Sziasztok:)!

Köszönöm a hozzászólásokat, örülök, hogy tetszik Nektek:)!

A kép témája az alulnézetes stéggel hamar felekrült és a színekkel azt szerettem volna eljátszani, hogy a vörösek az előtérbe jöjjenek, a zöld pedig vigye hátra a vizet és a stég hátulját, hogy ne forduljon előre. A hajó volt színben a legnehezebb feladat; mivel temperával csináltam szerintem a hasánál már milliméterben lehet mérni a vastagságát:). Vörös ugyanis nem lehetett, mert akkor előre tolakodik. Ha zöld, akkor meg egybeolvad a vízzel és a forma veszít az erejéből. Az okkert nem éreztem elég frissnek. Végül vagy ötödszörre találtam meg ezt a lilát, ami elüt a zöldtől, és lebeg rajta. Ráadásul a temperának csak a színe jó, egyébként egy gonosz, nehezen kezelhető anyag, és amikor festesz vele akkor sötétebb és kivilágosodik, ahogy szárad. Elvoltam vele. Ez volt színben a legnehezebb rész. Legjobban a ládák színeit élveztem, ott kedvemre kiélhettem magam, mert a vonalak összefogják így is. Jó volt elmolyolni a cölöpökre ragadt kagylóknál is. Ami itt nem látszik ilyen kicsibe, hogy ez eredetileg egy 300dpi-s 26x18 cm-es kép, amit aztán ps-ban megnyitva elég részletesen belementem a figurák arcába is.

Sok fejtörést okozott, hogy mennyire legyen átlátszó a vízbe eső ládák mellett felcsobbanó víz. Gondoltam rá, hogy látszódjon át rajta a láda színe, de akkor a víz tömege eltűnt volna ezért ezt a zöldet használtam inkább, amit olyan világosra vettem, mintha a fény átlátszana rajta. Hát igen, itt adtam a színeknek:)))! Örülök, hogy tetszik, a merészsége miatt úgy raktam fel, hogy nem voltam benne biztos, hogy ezt jól fogadjátok.

-Borisz, Gyula, Talley
Köszönöm:)
-Sade
a kontúrok az előtérben vannak főleg és ahogy térben megyünk mélyebbre, a távolság miatt eltűnnek, mert a formákat egyre kevesebb ecsetvonásssal kellett megcsinálni és akkor már nem bírta volna el plusszba a kontúrt is.

mesekönyv. klassz ifjúsági történet. Most kaptam kölcsönbe egy barátomtól két Csonkaréti Károly könyvet, amiket a Bánfalvy Ákos illusztrált. Az a pasi hihetetlen; akvarellel minimális eszközökkel olyan légkört és teret tud teremteni, hogy félelmetes! Az ő stílusával készült a Macskafogó első része és a második is. Most van kiállítása a Sashlmi hév megállóhoz közeli KIA autószalonban. Érdemes megnézni biztos; én is megyek majd:)

-Max
Köszi a kommentet. Igen, picibe kell megélniük, mert kártyakép. Az alulnézet mindig becsapós, főleg ha a pasi nadrágja be van tűrve és ezt is alulról nézve erőtlejesebbnek hat, mint ahogy azt szemből, fölülről szokta meg az ember. A kisfickók 26cmx18-ban, 0-s és 3-as ecsettel lettek meghfestve, ameddig az anyag engedte és utána az arcokra még vittem részleteket ps-ban.

-Lipi

Köszi; hát igen, Te hamarabb látod a melóimat, mint a legtöbb ember:)

Baranya .Tamás
Köszi.
Sztem az oroszlánkirály elég jól meg van festve, bár édeskés, mint minden Walt Disney. Incredible Family és Pixar sokkal jobb.

-Temesi.Péter
:)))), köszönöm, köszönöm:) Igen, sok mindent kellett együtt tartani. Minél több eszközt használ az ember, annál több mindenre kell figyelni:)

És igen, dolgoztam már rajzfilmbe is. De Te ezt honnan tudod:)? Ugye nem azt mondod, hogy a rossz névmemóriám áldozata vagyok? 2000-ben a Csodaszarvasba téli realisztikus háttereket a Pannóniában, 2001-ben a Mr. Bean kedvesen lökött, színben angolosan visszafogott háttereit csináltam, most pedig a Macskafogó 2. részébe csinálok háttereket. Ez most kemény dió. baromi laza és elegáns stílust kell csinálni, úgyhogy fel van kötve a gatyám:)

-Boros-Szikszai

Az a zöld reflex fontos szereplője a képnek, mert az erősíti meg a stég térebeli helyét, amire az egész kompozíció épül. Amikor elkezdtem a képet, ez a vörös-zöld ellentét volt meg a fejemben először:-)

Igen, most dolgozom a Macskafogó 2-be is. Ma festettem egy zsúfolt várost; egy tetőn állunk, onnan látszik a toronyházakkal teli belváros és a házaknak laza ecsetvonásokból kell álniuk, nem sarkos, geometrikus, konkrét formákból. 3 rétegű háttér; alap, középtér, előtér. Akvarellel akvarellpapírra; egész nap feszítettem, mint pók a lucernásban:))
2006.11.22. 23:09  
Hordós
Vendég
fika

kicsit zselés a víz
2007.03.17. 16:52  
gerzson
Vendég
Re.:fika

zselés az agyad!
2007.12.18. 22:52  
Hordos.Boldizsar (pfuj)
Vendég

Csatlakozott: 2007.12.03.
Hozzászólás: 154
Re:gerzson

egy picit
2007.12.31. 20:34 Offline Hordos.Boldizsar (pfuj) hordosbob at gmail.com http://ropeliker.deviantart.com
Akrim
Vendég
fika és gerzson

Nagyon jó kép.
A kikőtőben szerintem a víz nyugodtan lehet akármilyenes csak tiszta nem...szóval jó kép.
2008.12.26. 20:02   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU