LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

A halál fésűje
A halál fésűje
Hozzászólás: 13
Kleinheincz.Csilla

 


Urbán Gábor: Apokalipszis
   Következõ kép:
Apokalipszis..


Teljes méret

     


Apokalipszis
Leírás:  
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2008.11.17. 17:42
Találat: 3710
Letöltve: 0
Értékelés: 4.88 (9 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Urbán Gábor (Bio)
Nav: Kezdõlap / TUV WXYZ / Urbán Gábor / Apokalipszis

   Következõ kép:
Apokalipszis..Beküldõ: Hozzászólás:
pfuj
Vendég
(nem célzásként ez a nevem már egy ideje)

elég csicsás
2008.11.17. 18:02  
original trixi
Vendég
.

áruld el légyszi, mért raksz ennyi minden szirszart a képeidre.
:)
(bocsánat a kifejezésért)
2008.11.17. 20:40  
ang
Vendég
.

nekem tetszik vissza a ehhez a rokoko barokk összevissza rendhez stílus. Mondjuk teljes méretben is megnézném.

remélem minden szándékos rajta, tudatos elrendezés. ikonográfiába illő, vagy direkt sértő.
Összességében nekem bejön.

(valami kis leírás, legalább a készülés története jó lenne mellé)

minden jót!
ang
2008.11.18. 10:18  
Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.08.
Hozzászólás: 319
.

Trixi legalább egy minimális tiszteletet adj meg, szirszar? Mi ez kocsma? Legyen már meg egy szint...először ránézek a képre és egyből valami elborult templombelső jut eszembe, nem kis meló, nem egyszer fogom még megnézni (felbontás mondjuk lehetne jobb) és azért mégiscsak ad egyfajta feladatot, hogy megoldjam önmagam számára a művet. Arcból vissza kéne venni szerintem.
2008.11.18. 10:22 Offline Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ) bardfromwales at freemail.hu
Syurras
Vendég
kép

Röviden: nem tetszik.
Ez a téma már annyira csontig van rágva, és annyira unalmas. Ezer és ezer ilyen képet, domborművet, készítettek már. Ráadásul több száz éve. Felesleges olyan dolgot csinálni amiben nem most élünk, mert nem tudjuk megérteni és abba a korba visszahelyezni magunkat, legalább is szerintem.
2008.11.18. 17:24  
Gab
Vendég
Elgondolkodtatott

Valóban kicsinek tűnik a felbontás, de még így is megálltam előtte. Kicsit úgy érzem magam a monitor előtt mintha egy freskót néznék.

Elnézést mindenkitől, ha nem jól értelmezem a dolgokat, de nem vagyok művészettörténetileg művelt. A freskók történetet mesélnek legalábbis szerintem, mivel anno az "egyszerű" emberek nem mindegyike tudott olvasni. A képet nézve a falon viszont megérthette a történetet. Konkrétan a Bibliát, merthogy a templomi freskók erről szóltak. Azok az emberek tudtak valamit amit szerintem közülünk már csak kevesen tudnak. A betűt ugyan nem tudták elolvasni de az ilyen képet igen.
Nézem ezt a képet és rá kellett döbbennem, hogy nem tudom "elolvasni". Van amit értek belőle, és van amit nem. Olyan érzésem van, mintha írástudatlan lennék és kezembe adtak volna egy regényt. Talán egy élet regényét? Nem tudom, de úgy érzem sokkal több van ebben a képben mint amit én el tudnék magyarázni belőle.

Szeretem nézegetni az ide feltett "modern" képeket, lehet ezek a "freskók" nem illenek ide, de engem elgondolkodtatott. Köszönöm.

Technikailag nem tudok mit mondani, nem vagyok hozzá eléggé képzett. Örülnék, ha csak hasonlót tudnék festeni.
2008.11.18. 18:16  
original trixi
Vendég
Kertész Máté Zoltán

arcból.. :) ha ismernél, tudnád, hogy kivételesen nagy hiányt szenvedek önbizalomból és egóból, szóval nem amiatt írtam "szirszart", hanem mert ez jutott eszembe először a képről.
a gondolataiért meg igazán nem lehet egy embert felelősségre vonni :)
2008.11.18. 18:24  
pfuj
Vendég
trixi

a "kivételesen nagy hiányt szenvedek önbizalomból és egóból"-féle kifejezésekkel óvatosan... nem feltétlen azért mer nem igaz, csak nem igazán hihető annak aki nem ismer.

Ha megengedtek egy kis okoskodást
2008.11.18. 20:23  
pfuj
Vendég
yszyed

de csak a mondat túl önreflektív tartalmából adódóan, semmi egyéb célzást nem téve.
(remélem kikeveredek saját trutymómból. lehet nem kellet volna belekezdeni)

szirszarral azér én is egyetértek, túlzsúfolt az egész
2008.11.18. 20:26  
Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.08.
Hozzászólás: 319
.

Nekem akkor sem fekszik a stílus, én meg a fórum-arcodra gondoltam mivel az nekem akkor is szir-és szar, ez van:)
Syurras, veled meg végképp nem értek egyet. Ezerszer megcsinálták? Hú hát akkor már nem is csinálhatja senki! Ezerszer lerajzoltak egy srákányt? Hú hát akkor felakasztom magam mert kezdő rajzolóként csak azt szeretem!
Ezerszer öltek embert/dugtak/csaltak/hazudtak/örültek na és? Jó az utóbbiak már szélsőséges pédák:)
DE attól mert még SZERINTED a téma elavult unalmas, könyörgöm más hagy lépjen néha néha az ősök nyomaiba. AZ új sosem pattan ki önmagából, mindig is érezhetőek, de mélyebben a múltba nézve egyre ismeretlenebbek az alapok...
2008.11.18. 23:03 Offline Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ) bardfromwales at freemail.hu
grey
Vendég
hi

Próbálok tényszerű maradni, és az alkotó többi képére is értem nem csak erre.

Amit becsülök az a türelem és a munka ami van ezekben a képekben.

Ami nem tetszik:
-Nincs a fény -árnyék következetesen kezelve. Minden alakon van valami nagyjából jó irányú műtermi fény, de összeségében a fény még mindíg a nézőpont felől jön, miközben például itt egy atomrobbanás van a kép középpontjában, ami minimum határozott fényforrásnak kellene tekinteni.
-A bazári műanyag színek kavalkádja.(És a sok szín ellenére még is döglöttek a barnák és sárgák)
-A sok azonos színű nudista.(nincs levegőprespektíva)
(-sem egységes perspektíva)
-A fotómontázs jeleggel széteső felületek. Az előtér és a háttér ötletszerűen kevereg, egy aládobott tenyérnyi sziklával próbáljaaz alakot valahová helyezni.
-A káosz mint kompozíciós elv.
-A gumi térdkalácsok.
A kép rendesen "túl van festve" magyarán zsúfolt, agyon nyomja saját magát, meg a nézőt. mélységesen egyetértek a "nem kell minden szirszart felpakolni a képre" véleménnyel, nehéz az önmérséklet de gyakorolni kell, a kevesebb gyakran több :)
ezért gyorsan be is fejezem.
2008.11.19. 08:28  
original trixi
Vendég
off

hát ha szirszarnak tartasz, akkor annak tartasz, de azért nem kellene személyeskedni és négy mondatból megítélni engem.

egyetértek azzal, amit grey leírt és körülbelül ilyesmikre próbáltam utalni én is (elég ködös módon :) ), csak nem szeretek ilyen szakszerű elemzést írni képekről, azt inkább meghagyom a művtöri esszékbe. idegen a személyiségemtől sajnos.

na én itt be is fejeztem. csak akkor reagálok innentől irreleváns dolgokra, ha kérdeztek, vagy ha felhúz valaki és nem bírom ki :)
2008.11.19. 12:05  
Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.08.
Hozzászólás: 319
.

Ha idegen a személyiségedtől akkor próbálj finomabban fogalmazni. AZ alkótó idősebb korosztályból származik, kedves párja teszi fel a képeket, és előrebocsátották hogy kisérleti jelleggel jelnnek meg itt a művek szóval egy kis utánaolvasás nem árt. Nem te vagy szirszar. A net-arcod mondta azt hogy szirszar, az én net-arcom azt mondta a tiédre hogy nem jogos a szirszar. Ez már csak stilisztka és fórum-etika kérdése. Igen Grey hozzászólása korrekt, de ez nem mentesít.
A képről...igen számomra is következetlenek a szinek, az olajzölddé összefolyó arany-narancssársa kékké összeolvadása végeletes optikai szemszögbúl nézve zavarhatna...ha nem lenne annyi részlet és a vallásos téma ami valljuk be elég ritka az art.rpg-n akárhogy is ágál pl Syurras ellene.
2008.11.19. 12:37 Offline Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ) bardfromwales at freemail.hu
Jud
Vendég
Máté

meg lehet festeni örökzöld (lerágott csont) témákat, csak az a baj, hogy az itt láthatót már egy Michelangelo nevű egyén (is*) megfestette, méghozzá elég jól. ezért aztán baromi nehéz a témát feldolgozni anélkül, hogy ismételnénk a közhelyeket. Urbán Gábornak ez nem jött össze, mert nem használta a saját lelki szűrőjét.
a kép szerintem giccses, és nem csak az említett festőtől való "közvetlen idézet" miatt (lásd a középső alakot, aki a másolás folytán a legjobbra sikeredett).

(grey, ha nem írod, hogy "atomrobbbanás", nem jöttem volna rá, hogy az egy gombafelhő, én ugyanis valamiféle gyűrűnek néztem...)

Adminnak: szerintem a kép inkább Art kategória, semmint Fantasy.

*nem tudom, a szegedi Móra Múzeumban még látható-e Szabó András Bábel-világ c. triptichonja, ajánlom UG figyelmébe a festőt.
2008.11.19. 16:55  
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
Hmm :)

A stílus nekem se a kedvencem, de a kép tetszik. Főleg a színei miatt. Valahogy a világvégéhez nem tudok harmonikus összerendezett fényeket képzelni..

Elvárom a fizika törvényeitől is, hogy mondjanak csődöt nyah.
2008.11.19. 21:25 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
Urbán Mária
Vendég
válaszok

A kép kapcsán feltett kérdésekre és néhány megjegyzésre szeretnék választ adni,úgy összességében.
A képen minden elem tudatosan van elhelyezve és főleg az apróbb részletekben-ami sajnos nem látszik eléggé-szándékosan provokatív.
A kép TUDATOSAN Michelangelo Jézusából indul ki,mintahogy alatta csontváz formájában tudatosan jelenik meg annak tükörképe is..Fölül a rockzenész formájú Jézus sem véletlenül van éppen ilyen stilizált "atomgombára "megfeszítve,amely körül felfelé szállnak vagy éppen lefelé potyognak a lemeztelenedett lelkek.Ki -ki érdeme szerint..az apokalipszis négy lovasa kiséretében.Reményt az adhat hogy a krisztusi halak-korszak után mellette már megjelent a vízöntő korszakot jelképező nőalak.Próbálják lehúzni ugyan ,de még lehet belőle,lehet belőlünk valami...
A lenti részen a néha kissé ugyancsak provokatív módon megfestett bibliai jelenetek mellett a tankok ,az égő World Trade Center,a gázálarcban vonuló hadsereg az idősíkok megszűnésére utal ,mikor abban a pillanatnyi jelenben egyidejűleg benne van az is amit múltnak hívunk.Ami idáig vezetett..A szinek is szándékosan ilyen "túlvilágiak "akartak lenni mint ahogyan az abnormális megvilágítás is,a kontrafény.(Ez másik képein is megjelenik néha..és nem azért mert nem tudná normálisan megfesteni,hanem mert szerinte erre van szükség)Lehet hogy ez egyeseket zavar,de ez sem egy realista kép,mint sok másik képe sem,ahol azt hiszem ez megengedhető.
Azt is ki merem jelenteni hogy azok a festők közé tartozik akik a régi elődök nyomdokain haladva próbálnak mag valamit hozzáadni a nagy egészhez .Nem sokat,csak egy kicsit.Ez a kép pedig éppen azért lett ilyen,mert csakis a saját "lelki szűrőjét"használta,és nem azért mert nem.Ez a kép ilyen.
Ez egy Urbán Gábor kép.És nem kell mindenkinek hogy tetsszen.Elég ha csak egy embernek tetszik.
Csak még annyit,hogy nem sok ilyen "nehéz"képe van sajnos.A képen szereplő motívumokat pedig melyek önállóan is egy egységet képeznek sokszor külön is feldolgozza.Ilyen pl.a Lovak viharban című kép,mely(ajajaj..meg sem merem mondani...) egy ilyen nagyobb lélekzetű kép egy feldolgozott része...
Üdvözlet mindenkinek.
2008.11.20. 16:21  
Vendég
Vendég
Fejléc

Haha!
Urbán Mária összegzese utan csöndbe marad majd a csöcselek, mert nem fog tudni sok ertelmeset hozzaszolni... vagy felre ertelmezik a mondottakat es valami abnormalisat fognak mondani.
Bar en kivancsian figyelek.
2008.11.22. 15:44  
Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.08.
Hozzászólás: 319
.

Csőcselék még nem volt, esetleg szeretted volna. Majd ha többszázasra duzzad a fórum akkor esetleg helytálló lenne a kijelentés. Azzal én is egyetértek hogy kiváncsi vagyok mik lesznek még a reakciók (ha lesznek egyáltalán), bár szűkszavúan de én elmondtam mindent a képről amit akartam.
2008.11.22. 16:39 Offline Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ) bardfromwales at freemail.hu
darklight
Vendég
Csöcselék?

"Urbán Mária összegzese utan csöndbe marad majd a csöcselek, mert nem fog tudni sok ertelmeset hozzaszolni..."

Akkor te miért szólaltál meg?
2008.11.22. 17:42  
Gosztola.Edit (KekPafrany)
Tag

Csatlakozott: 2003.02.07.
Hozzászólás: 567
Hmmm

"Vendég"
Nincs és nem is volt itt csőcselék. Más alkotók és nézők elmondták a véleményüket. Kulturáltan kifejezte mindenki tetszését és nem tetszését. Ez tehát nem csőcselék. Feleslegesen nagy szavak nem kellenek oda, ahol nincs is dráma.

Urbán Mária:
Ezért célszerű kitölteni a "Leírás" mezőt a kép feltöltésekor. És ott elmondani róla ezt-azt, hogy a néző tudja hova tenni.
Persze, szép az a hozzáállás, hogy a kép beszéljen magáról, de nem működik egy olyan rendszerben, ahol akkora a változatosság, mint pl. ez az online galéria, egyel odébb egy manga, egyel odébb egy hősfantasy..
2008.11.23. 10:34 Offline Gosztola.Edit (KekPafrany) kekpafrany at gmail.com http://kekpafrany.deviantart.com
borisz
Vendég
szirszar

Kertesz.Mate.Zoltan
te vmi automatikus védmező vagy?
:)

eddig nem szóltam hozzá UG képeihez, mert nem tetszettek, és pont azokért a dolgokért nem tetszettek, amik ebben a topicban a hozzászólok által negatívumként felmerültek. igenis, értelmezhetetlenül sok apró kis szarság van rajtuk, túl vannak bonyolítva, és ami a számomra a leginkább zavaró, -mert ez a NEM ízlésbeli kérdés-, hogy nem jól vannak megfestve. ahhoz képest nem jól, hogy realisztikus akar lenni, inkább nem az. gumitestek, a képen érzékeltetni vágyott fényhatások teljes mértékű leszarása, és számtalan apró zavaró pontatlanság zökkent ki a kép befogadásának folyamatából.

so, Kertesz.Mate.Zoltan légyszíves hagyjad békén mások véleményét, és foglalkozz a sajátoddal!
kösz.
2008.11.23. 10:40  
Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.08.
Hozzászólás: 319
.

Ja Borisz be vagyok programozva:) De mivel ez egy fórum hogy foglalkozhatnék csak a saját véleményemmel? Én csak a kollektíve minden hozzászólót becsmérlő bejegyzést méltattam. Úristen mit tettem?:) És te is írtál egy korrekt véleményt. Akkor itt most kérem szépen mi is a gond?
2008.11.23. 11:00 Offline Kertesz.Mate.Zoltan (KMZ) bardfromwales at freemail.hu
sade
Vendég
ize

en sem vagyok celkozonseg.. de hogy ez engem, vagy a képet minositi, nem az en dolgom eldonteni

kertesz mate zoltan muvesz ur: nem kell tulreagalni a dolgokat es nekitamadni mindenkinek (pl trixi), mert
- nem "fikazott"
- mindenkinek van velemye, te is tartsd tiszteletbe, akkor is ha nem pozitiv,
- nem is kell győzködni senkit, ha valaki kevesse gondolja ujszerunek a temat, hat szive joga.

ha hatsoros barokk kormondatba irom le a mondanom, attol nem biztos, hogy jobban tisztelem az alkotot (aki szerintem tovabbra is eltevedt, vagy a párja, de ez az én véleményem)

a masik dolog, hogy en tudom magamrol, hogy ugy rajzolok, mint a gyerekek (ti: belekepzelem es nem belerajzolom). ez a kep hasonlo, Urban Maria sokmindent elmondott, hogy mi mindent kepzelt bele a muvesz (ettol meg a befogadó vagy latja ugye vagy nem), valoszinuleg a kritikak nagy resze az olyanok miatt szuletett, hogy ami a muvesz urnak tulvilagi szinvilag, az nekem pl szemely szerint mar giccses, es a tulvilag jut rola utoljara eszembe. ez van. masreszt a magyarazat nagyon jo, de en oran is utaltam, amikor egy verset, regenyt stb-t darabokra szedett a tanar, és megmagyarazta, hogy mit gondolt az iro/kolto. ezt a magyarazatot kb hasonlonak erzem. (bar objektive tok jo, a szubjektiv, keprol alkotott velemenyemen nem valtoztat)

ja, és altalaban csendes, es visszahuzodo vagyok, és védekező álláspontra helyezkedek,de ha kertesz mate zoltan megprobal meggyozni virtualisan lerugom. ez az ÉN véleményem, lehet vele egyeterteni, vagy nem, de meggyőzni meg se probalj! majd ha evek folyaman bolcsebb leszek, lehet valtozni fog magatol.

a muvesztol elnezest a kritikaba csuszott off hegyekért, illetve máriától is
2008.11.23. 11:55  
Ang
Vendég
.

A kép nem egyszerű, nem akarok belemgyarázni semmit, de ebben a kontextusban (netgaléri, art.rpg) a képnek van egy másféle jelentése is.

-Ez a kép alkotástechnikailag minden, ami nem ez a társadalom. A kavalkádban nem találod meg magad, nincs ott a társad, nem egy individum szajkozó ábrázolás. Jelenkori ábrázolások jó része, egy magányos megnyugvást vetít fel a túlvilágról.

- másodsorban a képet nem lehet gyorsan befogadni, egy Jókay regény, igen, azokkal a hosszú körmondatokkal. Sokan írták nem bírják, nincs kedvük kibogarászni, ez természetes is, nem erre vagyunk beállítva. Böngészgetés közben néha végigmegyünk egy kijelölt úton (pl híroldal) ott ami érdekel minket elolvassuk, néha csak forumozgatunk. De az, hogy teljesen fel kelljen élni egy témát, hogy összeálljon a kép, ritkaság, nem jellemző.

Tényleg csak vélemény, de engem megmozgat egy ilyen kép, ahol tudom van egy rejtvény, ami rám vár. Ahol a kirakóst össze kell rakni, ahol a részletek nem egy esztétikai katarzist (nem csak), hanem egy intellektuális katarzist is előidéznek.

na ennyit.

trixi számomra ezért rak rá annyi "szirszart"
- bábel torony és a wtc a két oldalt
- világháborús katonák
- születés és halál
- özönvíz és vízöntő
- a Pápa és Hamlet
én látok koncepciót, nem minden tetszik rajta, nem mindennel értek egyet, de ez más kérdés.

hali.
2008.11.24. 09:38  
grey
Vendég
hi

Zoltán!

A "szirszar" pedig a vicikvacak és a biszbasz köznyelveben régóta hétköznapi szinonímája sértő értéke gyakorlatilag nulla.
Mért kell mellet döngetve védeni egy alkotó cizellált lelkét a nem sértő szándékú szóhasználattól, nem értem. Fogadatlan prókátornak hívják az ilyet. Az "idősebb korosztály" szvsz nem akad ki ennyitől. Mint ahogy nem is az alkotó/rokonsága reklamálta a szóhasználatot..
Vendég
Vendég..
Ha valaki beállt a zsákbafutó verseny mezőnyébe nem sok csodálkozni valója marad ha a "csőcselék" illetlenül nevet a hasraesésein.
Ez egy ilyen fórum, aki nem bírja a valós véleményeket.. az legközelebb nem itt publikál.
Másrészt mint már fenn írtam Szvsz semmi csőcselékes hangulatú reakció nem volt az eddigiekben.
2008.11.24. 09:43  
Cserny.Timea (pookah, Timce)
Tag

Csatlakozott: 2006.01.05.
Hozzászólás: 349
?

"eltevedt, vagy a párja"

többen, többedszerre mondjátok, de miért is? VAN 'art' kategória. vagy abba csak azok tölthetnek fel, akik amúgy fantazi-szkifi-anime vonalon mozognak és véletlenül begörcsölt a kezük? :)
ha az alkotó jónak látja ide feltölteni a képeit, tegye. mindenki nyer általa, nem? ő kap egy másfajta szemléletmódú közönségtől visszajelzést, ami akkor is hasznos, ha vélhetőleg nem vagyunk célközönség - de gondolom egy "kirándulást" megér :)
nekünk meg szélesedik a látókörünk - még akkor is, ha az adott kép nem tetszik. lám, mások így csinálják, gondolja az egyszeri (fantazi)festőgrafikus - aztán mindenképp beépíti a látottakat a "pontígy" vagy a "csakígyne" agyi folderébe. (legalábbis a pookah ezt csinálja)

amúgy meg: bakker van hely, senki elől nem fogja el az a néhány kép a napot... :)
2008.11.24. 09:52 Offline Cserny.Timea (pookah, Timce)
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Hozzászólás

Sziasztok!

Engem a kép leginkább Boschra emlékeztet, csak ő közel 500 évvel ezelőtt festett.
Nem igazán látom át, a téma létjogosultságát 2008-ban.
Másik hogy teljesen szerencsétlen oldalon szerepel. Körülbelül annyira, mintha valaki a Miskolci Grafikai Biennáléra goblinokkal harcoló orkokat adna be.
Nem értem, hogy kerül a "jézuskrisztusakereszten" a fantasy hősök táesaságába. Nem is értem, hogyan juthatott az eszébe bárkinek is ezt ide feltenni?

Sorry, nem akarok senkit megbántani, a saját véleményemet írtam le.
2008.11.24. 12:40 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
KekPafrany
Vendég
ART nem Fantasy !

Egyszerűen rá kell menni a kép szerkesztése opcióra, és áttenni az Art kategóriába. De ezt az Admin vagy a feltöltő teheti meg.

A témának mindig van létjogosultsága, hiszen helyet kapnak itt az ateizmust és egyéb vallást szemező képek is.

Egyáltalán nem baj, hogy színesedik az oldal, hiszen nem rossz minőségű alkotásról van szó. Csak legyen a megfelelő helyen (art), és legyen kihasználva a kép leírása opció. Arra van, hogy amikor először ránézek a képre, és felmerül bennem egy kérdés (pl. miért ide?) akkor megkapjam rá a választ.
2008.11.24. 16:36  
Vendég
Vendég
Fejléc

Üdvözlet Mindenkinek!

A vicc kedvéért lemásoltam az összes hozzászólást, majd kategorizáltam, megvizsgálatlan szirszar-jait és egy 3 oldalas „értekezést” írtam saját szórakoztatásomra, mert a csőcselék mindig is szórakoztatot, de bemásolni nagyon nem tudom a gyerekeknek, pedig original trixi meg grey külön külön fél-fél oldalt kaptak. Testveriesen, nehogy összevesszenek.
(Ja és ezt miért tettem? Mert kicsit elegem lett a több száz éves lexikonok bogarászásán. Ja mert okos vagyok és ilyenekkel foglalkozok, ja és ezt miért írtam ide? Mert a tömeg mindig is szeretett betenni 1-2 mondatot a bevezetésbe, ahol leírja, hogy részeg, nemért semmit az egészhez vagy valami szerencsétlen viccet tesz oda... szánalom. Vagy én vagyok az? jujjj)
Teljes nevetség, amit itt a modern, magyar virtuális művész társaság cselekszik (vagy művészet kedvelő). Primitív emberi szempontok cselekedeteinek az összessége. Keressetek tanulmányokat, amik fórumokkal meg egyéb mókákkal foglalkoznak és minden egyes elem és megszólalás egy magától érthető megnyilvánulás mely egyediséget nem birtokol.
Bár ha értenék annak a lényegét, amit most írok, akkor senki sem lenne ideges... belehetne tudni annak, hogy perverz betegségem fórumok „megszentségtelenítése” és egy impotens pöcs vagyok, aki inkognitóban mer csak ugatni.
Remélem, hogy az art.rpg.hu-n ki tudnak törölni commenteket és akkor mindenki betudhatja egy paraszt megnyilvánulásának megszólalásomat. De hogy mekkora közhely gyűjteményt hoztak itt össze az emberek (persze mindenhol, ahol a bölcsek véleményt cserélnek, nemcsak itt) azt öröm nézni. Semmit sem változtat az itteni eszmecsere, éppúgy mint, amiket írtam.
2008.11.24. 20:13  
original trixi
Vendég
.

a témának szerintem abszolút van létjogosultsága, mivel mindenki azt fest, amit akar.
nekem csak a kép nem tetszik.

2008.11.24. 20:13-mas számú Vendég:
egy egész fél oldal? megtisztelsz :)
2008.11.24. 20:51  
pfuj
Vendég
ldkfh

te vendég, nemakarok belédkötni demost teccik a kép vagy se? mer nemmondtá te semmit errő ami pedig a lényeg lenne vazze.
fölöslegesen meg ne osszá hamá nemmondod teccike vagy nem. a kép
2008.11.24. 21:14  
boshrajongó
Vendég
ugyanmár

Ez egy remek kreáció. Bizony kicsit Bosh, de hogy ne lenne létjogosultsága ez vicc!!
Csodajókép!!!
2008.11.25. 11:27  
pamár
Vendég
20.13 as 'vendég',lécfej, fafej

Elkerülő hadműveletként egy direktdurva stílusutánzás,és mivel értem nem vagyok ideges.

ldkfh:
bár a kérdés nem nekem szólt gyakorlatban, csak elméletben..vis..igen teccik a kép..szeretem a bonyolult dolgokat
2008.11.25. 22:58  
pfuj
Vendég
tgitzui

pamár, sejtettem hogy pamár áll(/ül) Vendég mögött...diadalmasan kacagnék ha nem lenne visszatetsző. vagy káros erre az óvatos imidzsre.

nem tudom a korábban elmondottak (nem ez alatt a kép alatt) után érdemes-e vitába bonyolódni (ha egyáltalán fennáll akármilyen vita lehetősége) a képről. talán aljasság is lenne egy ilyen egyenes válasz után vitázni, amelyik lecsapható labdaként is fölhasználható. mármint ilyen-olyan szavak villogtatására adhatna alkalmat.

legyen csak annyi hogy szerintem ez a kép bonyolult, de nem összetett. és van különbség a kettő között(hogy hasonlóan egyenes véleményt közöljek)
és bár sok közhely eldurrant a kép alatt (rímel huhuhuú) vót bennük igazság. szerintem.

kicsit szégyellem magam hogy most a közvélemény pártján állok többé-kevésbé. plusz súly és nem az enyém.
2008.11.26. 19:23  
vasser
Vendég
hatalmas munka

A naív-művészet csúcsa.
2008.11.27. 11:05  
Zsolti
Vendég
Bors

Ehh.. kéne már egy Bors kép mert igazit csak az alatt tudtok vitázni. :D
Ez itt túl barátias volt.
2008.11.27. 21:17  
pami
Vendég
újra

Szállj le a megnemértés csúcsáról,nem én vagyok a fejléces tag. Sok tartalmi és stilisztikai hiba van benne. Pl az utolsó mondata,az itt elhangzott legnagyobb közhely.. ésatöbbi....nem elemezném.

A bonyolult és az összetett szinonimák..fogalmazz körültekintőbben, tízmillióscsodásmagyar szókincsünk lehetőséget ad rá( nem mintha nem érteném )
Mindig a köz pártján álltam, a súly ideát van csirió
2008.11.29. 02:38  
pfuj
Vendég
dkrgh

hejjjj, akkor ez egy böcsületes mellélövés volt.
ráadásul utána győzelmi mámor is. bár igyekeztem minél kevesebb felsőbbrendűséggel tenni.
most így visszagondolva boldog pár nap volt az.

ez a hidegfejű analizálás nem valami jellemző pamárra.
szegény pfujnak nem maradt játszótársa.

a szinonimák alkalmazása meg szubjektív, és az ilyesfajta használatuk az ember joga lehet, hogyha azt az ő jelentéstársításával értelmezzük, sztem elfogadható.

mégis hogyhogy "ideát". az kiket jelent
2008.11.29. 16:27  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
hűha

Mekkora vihar!

A kép...a képről meg nem tudnám mondani, hogy milyen, mert ekkorában nem sok látszik belőle. A stílus és a téma tőlem olyannyira idegen, hogy megítélni nemigen van jogom. Magánvéleményem szerint nem idevaló, Art kategóriába esetleg, de ott is necces. Sok technikai és elvi dolog sem tetszik, de sebaj.
Amit nem értek, hogy hogyan lehet ma ILYEN témát felvetni, ÍGY megformálni, és ÍGY megfesteni. Ma... egyszerűen nem ez a világ! Nem ez a téma, nem ez a stílus, nem ez a technika...
Mindegy, ez se baj.

A legkülönbözőbb Vendégek észosztását, csőcselék elleni kifakadását, majd minden lehetséges ellenvélemény előre negálásának kísérletét viszont ostoba taktikának tartom, mert felidegesíti a jóindulatú beszélgetőtársakat is. Kis gyakorlat a neten sokat segíthet!

Külön vicces egy kalapba hajintani Greyt és Trixit, jól leírja a hozzászóló emberismeretét.

A lexikonos szekciót nem értem. Azt jelezné, hogy milyen okos is lennél, kedves Vendég? Akkor keresd már ki, légy oly nagyapám, azt a kommunikációs archetípust is, akit most TE személyesítettél meg! Mert van ám olyan :)
2008.11.30. 02:17 Offline Zsilvolgyi.Csaba   + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
vasser
Vendég
rád aztán semmi szükség itt öcsi

...tényleg.
2008.12.11. 09:18  
vasser
Vendég
minden további szócséplést megspórolva(részemről)...

tényleg
2008.12.12. 09:13  
pami
Vendég
x3

vendégisten:
sok "ujjlenyomatot" hagytál,így pontosan azonosítható ,melyik Tagja vagy ezen apró társadalomnak!

Boldogó:
Most iskola van,de lesz még nyár, lesz még vakáció(jujj ez romantikus lett:) Tudod: reál tárgyak- függvénytáblázat!!

Uncsi hely, sehol egy csendélet:(
2008.12.12. 22:29  
Hordos.Boldizsar (pfuj)
Vendég

Csatlakozott: 2007.12.03.
Hozzászólás: 153
to pamár

hm, azér ez elég gonosz módja a leereszkedő helyrerakásnak. egy kicsit azért meg vagyok sértve.
függvénytáblázatot meg elkavartam valahol, nemis tom hol van. de ma kaptam egy négyest fizikából. az nemis olyan rossz ahhoz képest hogy nemnagyon tanultam rája.
2008.12.12. 22:56 Offline Hordos.Boldizsar (pfuj) hordosbob at gmail.com http://ropeliker.deviantart.com
Administrator (BePe)
Admin

Csatlakozott: 2002.03.13.
Hozzászólás: 96
valtozas

mivel a muvesz maga nem moderalja a kepei alatt hozzaszolast, egy joideig csak regisztralt userek szolhatnak hozza ehhez a mappahoz.
2008.12.13. 07:42 Offline Administrator (BePe) bepe at lfg.hu
Hordos.Boldizsar (pfuj)
Vendég

Csatlakozott: 2007.12.03.
Hozzászólás: 153
gfxs

nemá. most egy Vendég miatt?
2008.12.13. 12:14 Offline Hordos.Boldizsar (pfuj) hordosbob at gmail.com http://ropeliker.deviantart.com 

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU