LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Romváros Café
Romváros Café
Hozzászólás: 1
Lorinczy.Judit

 


Dányi István: Paladin - Cover concept
Elõzõ kép:
Banner bearer  
 Következõ kép:
Nano ninja


Teljes méret

     


Paladin - Cover concept
Leírás: Egy régebbi rajzom kifestve...
Egy Krad-Paplovagot ábrázol (M.A.G.U.S.-RPG)

Gondoltam egyet és gyártottam belőle egy könyvborító-tervet (Természetesen ilyen című könyv nem létezik) :)

Kicsit törekedtem arra is,hogy vegyítsem a képregényes stílust ezzel a festőiesebb hangvétellel. Remélem sikerült.

enjoy! ;)
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2009.01.27. 15:36
Találat: 2836
Letöltve: 0
Értékelés: 4.40 (5 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Dányi István (Bio)
Nav: Kezdõlap / DEF / Dányi István / Paladin - Cover concept

Elõzõ kép:
Banner bearer  
 Következõ kép:
Nano ninja


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
eXpendable
Vendég
komment

Elnézést a zavarásért, csak és kizárólag azért szólok bele, mert szívügyem - főként a MÓKUS-ban - a szakrális szféra, azon belül is a paplovagság intézménye. Nos!
A póz szerintem teljesen rossz, én szégyenszemre itt a szobában (igen, mind vért, mind kard van) megpróbáltam hellyel közzel utánozni, háááát, nem sok híja volt az elborulásnak. Természetellenes az egész.
Kiváltképp, ahogy azt a kardot fogja. "Szemantikailag" most távol álljon tőlem, hogy amiatt kötözködjek, vajh' mégis milyen penge, mert egykezesnek nagy, másfelesnek meg kicsi, viszont ahogy markolja a pacák, az valami kegyetlen. Egy jótanács: maroklőfegyvereknél van olyan szabályos tartás, amikor egyik kezeddel a másikra fogsz rá, de közelharci fegyvereknél nincs. Csak bugyutábban néz ki tőle az összhatás, ami nem volna alaphelyzetben annyira szörnyű - szerintem -, mert bár a köpeny a vállról lelógva kicsit csálé, de a lábbeli és láb-vértezet már egész pofás! Igen, jól jöttél ki a fél szemem-takarja-a-hajam-hűde-kemény-és-misztikus vagyok koncepcióból. Érződik, mi több, lerí a képről, hogy a természetesség mint olyan az nincs jelen a kontextusban, hogy valami látványos beállításra volt szükség, mint mondjuk egy igazi, ízig-vérig "döglött, de legalább látványos" referencia-munkánál. (Sajnálom, számomra ez "jön át", amolyan Megafrászosan).
Egyébiránt a használt színekkel vagy stílussal nekem nincs bajom, egyedül talán még azon az angoltudáson lehetne finomítani. (amennyiben én jól sejtem, a Krad lovag magyar kifejezés értelem szerinti lebontásban, mint birtokos szerkezet kellene, hogy megjelenjen eáunglisül, de ez viszont már tényleg szőrszálhasogatás, szóval abbahagytam ^^,)
További kellemes alkotást!
2009.01.27. 15:54  
Lil' Dash
Vendég
^^;

szegény valahogy röhejesen fest, ahogy a szemébe fújja a haját a szél
2009.01.27. 16:23  
Danyi.Istvan (Danyiart)
Tag

Csatlakozott: 2008.02.11.
Hozzászólás: 239
wow

Az igen! ezt most jól megkaptam... Látom vannak nálamnál sokkal felkészületebbek, de hogymég teljes vértezet is figyel otthon...! :D
Itt kiszáltam. :)

A kard fogását illetően teljesen igazad van, az télleg nem lett reális.
Régi már a rajz (bár bevallom, nem szúrt szemet ez a nem kis "apróság")

A többire meg nem tudok mit reagálni (sztem szubjektív), talán majd annyit hogy legközelebb jobban figyelek és kovácsoltatok én is egy teljes lovagi felszerelést hogy megnézzem milyen pózokat is lehet benne megtenni :)
Köszönöm a kommentelést, pláne hogy részletező és őszinte. Ezek segítenek egy rajzosnak fejlődni, nem egy semmitmondó "defaja" meg "detetszik a rajz"!

Lil"dash pedig felbátorodott úgy látom eXpendable kommentjén :)
amúgy ha röhejes akkor röhögj egy nagyot! :D én is azt teszem! :D
2009.01.27. 17:38 Offline Danyi.Istvan (Danyiart) qwert05 at gmail.com http://danyiart.hu
Lil' Dash
Vendég
XD

nem bátorodtam fel... ez volt a második gondolatom. Az első, hogy frankó a beállás meg a háttér. Aztán meglátom hogy a szemébe fújja a szél a haját szegénynek XD
2009.01.27. 19:59  
eXpendable
Vendég
kiegészítés.

Nagyon szívesen, bár a személyes vélemények már elbírálásban is szubjektívek szerintem, de attól én azért örülök, ha sikerült néhány olyan dologra rávilágítanom, ami korábban más beállításban egyértelműbbnek tűnt. Azonban szeretnék hozzáfűzni néhány lélegzetvételt/lélegzetvételnyit. ^^,

Nem, a vértezet nem teljes (láncing, mellvért, vállvasak, zárt sisak - és várom, hogy készen legyen a bőrvértem), de dolgozom az ügyön, csak épp jelen életciklusomban ugrottam pár századocskát az időben, és épp nem a középkor dominál. Bár szerintem fog még.^.-,

Másrészről. A vértezetek koncepcionális alapvető állandója, hogy lehetőség szerint minnél kevésbé akadályozzanak a mozgásban. Egy merev fém, mondjuk europid jellegű "lovagi páncél" pl akármennyire hihetetlen, hasban, és vállban korlátol leginkább. Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy ezt érzi meg a használó. Viszont ha csak a laikusok elképzelése szerinti "bádogdoboz" konzerv-elve érvényesülne, régen nem használták volna. Sőt, tovább megyek, bármennyire meglepő, néhány modern kori első és másod vonalbeli harcoló alakulatok bevett, vagy éppen kísérleti protektorai, mellényei kiegészítői több mint gyanúsan hasonlítanak a régi korok páncéljaihoz/ra, csupán az anyagminőség ami más - értelem szerint. (Ajánlott videó: youtube; "dragonscale" kulcsszó)
Konklúzió: azért a "régiek" csak tudtak valamit.

Harmadrészt, ami már kizárólag érintőlegesen kapcsolódik a témához: minél gyakorlottabb vértviselő valaki, annál kevésbé feszélyez és gátol a mozgásban.

Nincs kooly bajom a képpel, közölted hogy régi, hát isten-uccse, belefér. ^^,

A végére pedig egy tipp: Amikor merev mellvértet kívánsz ábrázolni, vedd úgy, hogy maga a páncél vagy köldökig tart (ha egy szelvényes részről beszélünk), és ekkor kiegészíthető egy az itteninél kicsit (de tényleg leheletnyivel) szélesebb fegyver övvel (ami természetes folytatása a páncéllal fedett részeknek), vagy több szelvényes maga a vért - így nem kell szerencsétlen látogatónak azon filozofálnia, hogy mozgékonyságra teknősbéka lehet e a delikvens viselő, vagy sem. ^.-,
2009.01.28. 06:17  
sade
Vendég
:D

expendable: lehet, hogy legtobb alkoto az ilyen nagy hozzaertok miatt rajzol láncbikinis csajszikat.. :D (csak vicceltem, nagyon hasznosan es jol leirtad)

István:
öö.. hol kezdjem.
a tartás elsőre meggyőző, tehat ha kb ket masodpercre villantjak fel, akkor nem lehet belekotni, de minel tovabb nezi az ember (lánya), annal zizisebb.
DE ha a kep csak felso harmadat nezem, vagy csak also harmadat, akkor nekem jó (jo, a kezet leszamitva) (a kard fogasaba nem kotnek bele, en egykezest meg masfelest hasznaltam, szerintem lehet benabban is fogni, mint ahogy ez a muki teszi, en tuti prezentaltam :D)

nekem nem jon be, hogy belefuj a szel az arcaba, bar ez teljesen szubjektiv, mert a nezok masik felenek, meg lehet epp ez tetszik.

ez a zoldeskekes szinvilag .. nem, nem amiatt, valamiert nekem a scifi vagodott be, es nem a fantasy, a magus meg aztan vegkepp nem (bar hala a jo egnek en kimaradtam a magus korszakbol)

a viselete nehol egeszen anyagszeru a stilushoz kepest, nehol meg .. nagyon nem. gondolok itt a lelogo féleségére. meg az a három ovalis dolog az mi benne?

amugy ha lezerkardot tennel oda, ussetek, de szerintem sokkal meggyozobb lenne :D es meg a neon szinvilag (amit te ugy szeretsz :D) is dobna rajta..
vagy nem tudom.

azert irtam, mert darabokban latok fantaziat a kepben, csak valahogy az osszhatas nem ...de pl amikor kivag az agyam részleteket, egy csomo reszlet tok jo (jo, egy csomo meg nem, de az most nem lenyeg)..
2009.01.28. 08:27  
kiscsillag
Vendég
EEz

Kenobimester! Lézerkardot néki! :D
2009.01.28. 09:10  
Dama
Vendég
ez igen

Bizon ha én is beleszolhatnék a nagy M kiadásába, ezt a rajzot is beválogatnám. (hogy javítson a színvonalon)

Nagyon szép munka. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.
2009.01.28. 20:39  
sade
Vendég
ja

es ez a font willow vagy cheelsa, ami inkabb EARTHDAWNos, mint magusos...mint hardcore ed rajongót, kicsit zavar.
sokat gondolkoztam leirjam e..
de ha nem willow, es nem cheelsa, elkérném :D
2009.01.29. 09:36  
Melody
Vendég
Nem rossz

Hali!

A kardot tartó kezekről már volt szó, ahogy végigfutottam a kommenteket, asszem a lábról még nem. Nekem a bal lába, mely ki van nyújtva, hosszabnak tűnik, mint a jobb.
Ami viszont tetszik, az az átszűrődő fény, az övcsat díszítése (ha nevezhetem övcsatnak, nem értek hozzá :D), az ég, és a fickó arca.
Ügyes munka!
2009.01.29. 14:59  
Danyi.Istvan (Danyiart)
Tag

Csatlakozott: 2008.02.11.
Hozzászólás: 239
szép sorjában :)

Lil'dash: háát igen, pechje van.. :)

eXpendable: köszönöm a tippeket, nagyon értékes dolgokat mondtál. Bár egy részét tudtam, vagy sejtettem, azért jó ha ezeket valaki összefogva elmondja.
Figyelni fogok ezekre a dolgokra, de azért csak útmutatónak tartom, mert a fantasy nem mindig kizárólag a funkcióról szól (ld: páncélbikinis női kalandorok és egyágyékkötös barbárok :))
de érdemes rá figyelni, azért hogy hihetőbb legyen egy rajz.

sade: nekem is az tetszik épp a képben ami neked meg nem, a szél ahogy az arcba csap :)
zöldeskék színvilág: hát kicsit a zöld télleg neonos lett de a fene tudja. ezt nem érzem annyira zavaró dolognak. Hogy mi a fantasy-s színpaletta arról hosszasan lehetne vitatkozni, mert bár ugye földszínek, meg barna meg barna... "kerüljük az élénk mesterséges színeket".... de én még mindig úgy érzem hogyha fentezi abba sokminden belefér. Éppen ezért fentezi. no nembaj azért amit leírtál arra is igyekszek majd figyelni mert jó meglátások ezek.
Amúgy a font neve: ECCENTRIC STD :)

kiscsillag: ...

Dama: köszönöm, ez jól esett. De a sok Magus-rajongó lehet szétkövezne érte :D

Melody: Övcsat, jaja! és köszi az észrevételeket! :)
2009.01.29. 17:45 Offline Danyi.Istvan (Danyiart) qwert05 at gmail.com http://danyiart.hu
borisz
Vendég
._.

nem tom, engem meg a dombon éppen legurulni készülő épületegyüttes zavar :)
2009.01.30. 21:40  
F Zs
Vendég
engem meg...

ha a haját ennyire tépi a szél, a dereka körüli lógókat miért nem?
Különben szép, én biztos nem tudnék ilyet csinálni...
2009.02.03. 10:52  
lapis
Vendég
hááááát

A színvilággal és kidolgozottsággal ismét semmi bajom.

De a póz....
A kard helyére képzeljetek egy póznát, amibe épp kapaszkodik delikvensünk, hogy le ne zuhanjon a szakadékba, s máris reálissá válik. :)
A köpenyt sem tudom térben így elképzelni.. (Honnan indul, hol a vége?)
Ezt a betűtípust meg felejtsük el, alkossunk vmi újat :)
2009.04.02. 13:21   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU