LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Rózsák hegye
Rózsák hegye
Hozzászólás: 38
Gosztola.Edit

 


Zsilvölgyi Csaba: Beauty or the beast - L'Oreal
Elõzõ kép:
Kalandozócsapat  
 Következõ kép:
Ekranoplán


Teljes méret

     


Beauty or the beast - L'Oreal
Leírás: LOL

Szóval.

A kép eredetileg hajmeresztő sebességgel készült egy projekt concept artjaként, később egy megrendelő kérésére - kissé kiegészítve - könyvborító lett belőle.
De nem ez a mókás a dologban.

A két jobb oldalt látható fejből eredetileg a morcosat festettem meg, hiszen- gondoltam én - egy harcos nőről van szó, aki épp ölni készül.
A következő jelzőket kapta:
- Ronda, iszonyú, ruppótlan luvnya, kiezarém, azonnalcseréldleafejét
Közízlés...hm.
Nyitottam egy layert PS-ben (L'Oreal néven;)), és gyakorlatilag kisminkeltem a hölgyet. 29%-kal igézőbb tekintet ugyebár, vanderful rouge, összehúzott tekintet helyett tágra nyílt szemek, le az izomfeszültségekkel, "meg***lak!" helyett "*** meg légy szíves!" arc.
A következő jelzőket kapta:
- Gyönyörű, ezmármás, navégre, tudszteMax!

Köszönöm, az igazi amazonok és SzáncsálBarbie nevében egyaránt
ROTFL
Kulcsszavak: Fantasy
Dátum: 2009.03.04. 18:25
Találat: 9364
Letöltve: 0
Értékelés: 3.86 (14 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Zsilvölgyi Csaba (Bio)
Nav: Kezdõlap / TUV WXYZ / Zsilvölgyi Csaba / Beauty or the beast - L'Oreal

Elõzõ kép:
Kalandozócsapat  
 Következõ kép:
Ekranoplán


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Baranya.Tamas (mito)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólás: 85
'

Az eredeti arca klasszisokkal jobb. Csak a vak nem látja :). Meg általában a rossz ízléssel megáldott megrendelők, mint ebben az esetben is kiderült.
2009.03.04. 19:45 Offline Baranya.Tamas (mito)
Csovari.Csaba
Tag

Csatlakozott: 2008.10.08.
Hozzászólás: 60
hát igen

Sajnos a megrendelőnek mindig igaza van -.-

Én is az eredetire voksolok, de gondolom kevesen lesznek az ellentáborban, akik Barbie bébit részesítik majd előnyben.

Amúgy egy újabb frankó Max alkotás :D

Talán csak annyi, hogy kicsit szélesnek tűnik a nyaka, vagy kicsit kicsinek a feje.
2009.03.04. 19:59 Offline Csovari.Csaba koboldart at gmail.com
original trixi
Vendég
.

tudom, hogy kiszámítható, amit most írni fogok, de

a natúr arc ezerszer jobb. az arckifejezés, a száj formája, minden. nem azért, mert "meg***lak!"abb, hanem mert sokkal szekszibb.
de max, ez a rúzs nagyon rossz :)
2009.03.04. 20:04  
lilia
Vendég
:)

Az én ízléseim vegyesek. Alapvetően nekem is a natúr verzió tetszik, de ha tudom akkor Rosanna de Lamart (nem vagyok biztos benne hogy így kell leírni) ábrázolja a kép, akihez szerintem igen is a kifestett verzió passzol jobban.
2009.03.04. 21:16  
Tasi.Zsuzsa (Akasha)
Tag

Csatlakozott: 2003.04.10.
Hozzászólás: 245
LOL!

NO, ezt már kiveséztük egyszer..de.
Király hogy ezt így felraktad hadd lássa a csőcselék mire képes a köz-ízlés-e(?).

Egyértlemű a felső egy nyomi mikiegér ribi, az alsó pedig egy - mm...ezt én is hazavinném! :)
De persze én annyira ízléstelen vagyok mert nem PS-el kiszedett fejekre bukom.

AMúgy meg, még1* : LOL!
2009.03.04. 23:08 Offline Tasi.Zsuzsa (Akasha) ijaszroka at gmail.com
Rostos
Vendég
teccik!

Tök jó, szokásos Max minőség.
Én is az eredeti verzióra szavaznék.

Egy apró megjegyzés: Biztos f@sza érzés lehet úgy vívogatni, hogy közben hébe-hóba beakad egy nyílpuska a térdhajlatodba...

Éljenek a balkezesek :-)
2009.03.05. 09:11  
Bera.Karoly
Tag

Csatlakozott: 2006.08.14.
Hozzászólás: 87
Üdv!

Érdekes a históriája ennek a képnek:-)...mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy szerintem ez egy tetszetős, szemet gyönyörködtető alkotás. Az én megítélésem szerint viszont mint concept art elégséges, de mint könyvborító kevés ez a kidolgozottság. Bár ha a megrendelőnek megfelelt, lelke rajta (nem tudom mennyit konyít a szakmához a kolléga, hiszen az eredeti fej tényleg sokkal kifejezőbb és érzelemgazdagabb volt). Az ecsetkezeléssel kapcsolatban, ami mindenképpen figyelemre méltó egyébként, nekem kicsit az az érzésem, mint amikor egy kidolgozott képre (fotóra) ráengedünk egy durva watercolor effektet. Természetesen ez ízlés és alkotói szabadság kérdése...erre nem is vesztegetném a szót:-)
Ami viszont kidolgozottságtól függetlenül említést érdemel az a néhány apróság, ami azért böki a szemem:
A nő fülei lecsúsztak az állára, a nyaka pedig lentről felfelé vastagszik (ettől tűnik kicsinek a fej, pedig szerintem nem az). A kardot tartó kéz csökevényesen vékony, bár ha valami sorvasztó varázslat áll a háttérben akkor nem szóltam. A csukló kissé felcsúszott, ettől olyan az alkar mintha el lenne törve (sing és orsó egyszerre). Zavar még az a kiműtött lengőborda is ott deréktájon.
Van néhány problémám a fényekkel is (kidolgozottságtól függetlenül):
Szerintem az áll alatti árnyék túl gyenge (az alak egészét nézve vmi kissé jobb felső erős fényforrást sejtek), főleg ha a mell alatti gyakorlatilag fekete árnyékot is figyelembe veszem. Ettől a fej és a nyak nem válik el egymástól, hanem vmi tömbszerű egészet alkot (hiába a gyakorlatilag fehér bőrszín, ezt sztem jobban kellene szeparálni) A jobb arcfélen megjelenő árnyék az ecsetkezelés miatt vmi furcsa szőrös jelleget ad a csaj ábrázatának. A bal mell teljesen kilapul a bátortalan árnyékolás miatt, az alatta lévő bordarész viszont túlzottan előre ugrik. Nekem kicsit forog a fényforrás az öv esetében (ami egyébként sztem a kép legerősebb része!) A bal combtőben megjelenő fény pedig vmi érthetetlen daganatot eredményez...
Remélem észrevételeimet jobbító szándékú megjegyzéseknek veszed, hiszen pont azért körmöltem ennyit, mert sztem ez a kép megérdemli az alaposabb mustrát:-)
2009.03.05. 09:19 Offline Bera.Karoly bera at graphart.hu
Rene
Vendég
..

Szép a narancsvörös fény a vívótőrön, de az áll vonala nekem túl szálkás, így kissé szőrös,szakállas benyomást kelt az arc.
2009.03.05. 10:14  
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Megrendelő vs. Művész

Csatlakozom Csővári Csabához:

1.A Megrendelőnek mindig igaza van :)
Hosszasan sorolhatnám azokat a képeket, ahol a Megrendelő átfestette velem az arcokat, gyakorlatilag az Alvin sorozat összes címlapjára más figurát szántam, mint ami a véglegesborítóra került.
Ehhez hozzá kell edződni szerintem, teljesen természetes, hogy a megrendelő olyat vár, ami az ő ízlésésnek megfelelő és ez nem mindig egyezik az alkotó ízlésével.

Személy szerint nekem kicsit túl skicc a kép, talán izgalmasabb lenne, ha itt-ott végig lenne víve egy részlet. Pl. a zászló mintája nekem túl firka. Mivel hozzánk közel is van, színben is kitűnik, érdekelne mi is van pontosan ott.
2009.03.05. 11:46 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
narghil
Vendég
Aha!

A könyvborítót nézve sehogy sem értettem, hogy a hölgy miért néz úgy, mint aki csien-golyókat tart a megfelelő helyen... :D Most már értem. Az eredeti sokkal valószerűbb, az egy harcos nő feje, de ez... :))
2009.03.05. 13:56  
Cserny.Timea (pookah, Timce)
Tag

Csatlakozott: 2006.01.05.
Hozzászólás: 349
brrr

mondjuk mit vártál olyasvalakitől, aki képes a ruppótlan szót használni...?!
2009.03.05. 15:34 Offline Cserny.Timea (pookah, Timce)
Jud
Vendég
jaj, ez jó :D

ránéztem a képre, és értetlenkedtem, hogy mi a francért nem az alsó arcot rakta rá Max, a sminkes változat olyan... olyan kis ostobácska, és nem odaillő. (ráadásul mintha szőrös volna az arca). aztán persze kiderült. ááu.
2009.03.05. 15:35  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
ugye? :)

Kis kiegészítés:
A szépészeti intermezzo a concept art kapcsán zajlott, a borító zavartalanul, bár szintén feszített tempóban készült el - ezért is kérték a kész alak felhasználását.

A concept artnál ugyanilyen okokból nem értem rá tökölni, előrántottam a netről valami russian cicát, és úgy ahogy volt, megfestettem - az anatómiájáért meg a fényeiért Oroszország Anyácska a felelős ;)
Lelkes cicagyűjtők browserre fel! de tőlem ne kérjétek, hogy mondjam meg, ki ő, valami vika vagy nadin vagy valami hasonló, és persze free volt, ami többszörösen is feltétel egy ilyen képnél.

A balkezességet észre se vettem, ott a pont, de hemzseg tőlük a vívás, fel se tűnt, hogy hol veszi az oktáv-sixt kombót :D, a fene nagy igazsgág pedig az, hogy ide-oda tükrözöm a képet festés közben, mert segít felismerni a hibákat. Gépíjakat soha ki nem hagynám, borítón ott maradt? Kétszer kérték le-föl.

Részletekről csak az beszél, aki sose festett conceptet, és nem tudja, mire is kell az valójában, illetve nincs tisztában azzal, hogy egy monitoron imígyen szétnagyított cicmogásból mi marad 3x2 milliméter nyomtatott felületen. Alapszabály, hogy borítót könyvön, bélyeget levélen, óriásplakátot autópálya mellett kell nézni.
Ezzel együtt szeretem a látható ecsetvonásokat, már kitárgyaltuk bla-bla ;)

De a szépségről még egy szót - mert ezt a képet ennek illusztrálására raktam föl - , szóval még csak nem is arról van itt szó, hogy a felső lenne SZEBB vagy az alsó lenne SZEBB, értitek? UGYANAZ A NŐ! PONT UGYANOLYAN SZÉP! Én hazavinném kisminkelve meg nem kisminkelve is, amit el akartam ezzel mondani, az csak annyi, hogy nézzetek a kéreg mögé, legalább ti, művészek, mert különben ti is el fogjátok hinni, hogy szép és nem szép közt a különbség a loreál!
Tudom, hogy kozmetikumból él a fél világ, de csodáljatok meg egy-egy gyönyörű fejet vagy finom szerkezetű csuklót a metrón vagy akár egy pasi markáns arcélét - csak aztán a srácoknak futás :D

Ja, Juli karaktereiről. Egy bálon valaki odament hozzá, és megdicsérte az estélyi ruháját, majd hozzátette, hogy azért biztos az volt a fő tervezési motívum, hogy ne zavarja a mozgásban. Ő oda se pillantott, úgy válaszolt: -Természetesen! - és nem is tudta, milyen jellemző ez rá:). Asszem SzalkaiLaci meg is írta.

Éljenek a harcos bigék ;)
2009.03.05. 17:29 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Beren
Vendég
a fegyver

Nekem csak két bajom, mindkettő a számszeríjjal kapcsolatos. Az egyik, hogy szerintem valahogy csálén áll a tár. "Kifelé" görbül. A másik, hogy értem az ismétlő számszeríj működési elvét, na itt ez sehogy nem jön össze. Ezt max. felhúzza kézzel, és a tárból felpattint egy vesszőt. De akkor is nagyon hátul van a tár.
2009.03.05. 20:27  
Ágasváry
Vendég
?

"A másik, hogy értem az ismétlő számszeríj működési elvét,"

Jó neked, mert én nem :)
2009.03.06. 11:55  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
Ismétlő számszeríj

A Felföld ismétlő számszeríjának az elve egy titkos erőforrás, ami a rugóhoz hasonlóan IDŐBEN helyezi át az erőt :)
Este kávédaráló-szerűen tekergeted a tűz mellett, másnap meg hanyatlik az ellen.
Több rajzomon megtalálni, Gorduin is egy régi szamuráj karakterem közvetítésével jutott a magáéhoz.

ENNEK a gépíjnak az elve az, hogy a tár kilátsszon a nő mögül.

A kínai szuttyogós pálcikadoboz úgy viszonylik a gépíjakhoz, mint középkori technológia az Arany Iránytű világához
http://www.youtube.com/watch?v=vK6MDIEQjMg
2009.03.06. 12:14 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
eXpendable
Vendég
ööööölni?

Elnézést, de ha jól látom, akkor az egy vízszintes pengeél... Nos nem igazán akarok belekotyogni, de szerencsétlen Rosanna (vagy Rosanna imitátor) nem csoda, hogy végigbénázta az összes regényt amiben szerepelt. Aki már egy kardot sem tud normális tartásban megfogni... és hogy ölni? Nevetséges. Így sajnos az.

Számszeríj mizéria: 2 apró fogaskerék és/vagy egy jól elhelyezett rugó a tárban, nos ezek után tökmindegy hogy merre "hajlik".

A két fej közül igazándiból nekem mindegy, így is k*rvás, úgy is k*rvás (bocs, szerintem mindkettő műanyag), csak a tarifa lehet eltérő. :)
Egyébiránt minden más tettszetős, nem egy kétperces kriksz-kraksz. Gratulációim érte.
2009.03.06. 14:27  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
eX

A pengető vízszintes, maga a penge háromélű, nem állítom, hogy ez látszik is :), de a sötét részen keresztmetszetet vált.
És nem kard, hanem egy hárítómarkolatos tőr.
Mi van, vívsz? Mivel? Hol?

Kíváncsivá tettél! Linkelj már egy női fejet, aki sem nem barbi, sem nem kurva, csak kíváncsiságképp.
2009.03.06. 16:43 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Szucs.Laszlo (ReStyler)
Tag

Csatlakozott: 2008.09.06.
Hozzászólás: 61
Ezzel a fejjel

olyan mint valami idióta csitri, aki talált pár cuccot a sufniban, és most itt pi....skodik. Bocsánat.
Engem konkrétan idegesít. Egyszerűen nem tudom a dolgokat párosítani. Loreááál lollllll. durva.
ráadásul úgy érzem, a következő pillanatban hasra is esik a kiscsaj.
Sokkal jobban passzol az eredeti, dehát ez kellett... egye csak.
én csak azt nem értem, hogy mitől szép az egyik, és csúnya a másik... na mind1

Viszont.

A ruha, mármint az a bőr cucc bejön. főleg a comb része, azzal a őőőő (minta?) mintával.

a stílus egyszerűen MAX. És nekem spec ez a " hanyag " ecsetvonásokkal... bla bla bla hatás tetszik.
De csak tőled.

De ez a csaj xD naon durva
2009.03.06. 16:53 Offline Szucs.Laszlo (ReStyler) koppany at mefiszto.hu http://restyler.deviantart.com
Beren
Vendég
gépíj

Ok, én sem a kínai sorozatlövőre gondoltam, bár azon keresztül a legkönnyebb megérteni.
http://www.youtube.com/watch?v=Vf97Fn11_Lc&feature=related
Csak éppen a khareit úgy képzelem el, hogy fel-le billegés nélkül lehet egy kar meghúzásával lövéskész állapotba hozni a szerkezetet, majd a lövés után újra egy egyszerű mozdulat. (A Van Helsing féle sorozatlövő, gázmeghajtásos számszeríjat inkább hagyjuk. :-D)
De ha nem mágikus számszeríjat tételezünk fel, akkor ugye azért kellene hogy lássunk ott valamit amivel felhúzza a szerkezet az íjkarokat. Na meg aztán ha a vesszők hirtelen nem ugranak előre a fegyveren, akkor túlságosan hátra kellene feszíteni a húrt, bár ez a kisebb probléma, lehet hogy amikor a fogaskerekes áttétel kiemel egy vesszőt a tárból, azt előre is helyezi a fegyveren.
Ha viszont mágiát feltételezünk, akkor egyszerűbb lenne ha egy tegezből teleportálnának a vesszők a fegyverre, nem a tárból. (Azért ne teleportáljunk az ellenfélbe, mert a magus szabályai nem engedik. :-))
2009.03.06. 19:47  
Jee
Vendég
tartás

Tetszik a kép, még a szöveg elolvasása előtt kitaláltam, hogy mi a két verzió, és hogyan jött létre. Szóval találó volt a cím.

Az igaz, hogy ilyen testtartással gyilkolni indulni? Hmm, talán a kifutón egy másik modellt? A kisminkelt fej inkább illik ehhez a testtartáshoz, és persze a gyilkolni indulás az nem.

(Nekem valamiért bejön ez a kidolgozottság, ez a stílus. BTW: az egyik asztalomon az ekranoplán figyel. :) )
2009.03.07. 11:38  
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
A következő jelzőket kapta:

"ruppótlan luvnya" -

ruppótlan: Nincstelen, pénztelen, szegény ember
(forrás: magyar börtönszleng szótára)

luvnya: Negatív jelző magamutogató, könnyűvérű fiatal, vagy magát annak gondoló nőre.
luvnya: Prostituált (forrás: magyar börtönszleng szótára)

:)
2009.03.07. 11:46 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Kidolgozottság

Akinek elég ez a kidolgozottság, sőt ez kell neki, annak ezt kell adni:)
Majd hülye lennék kigondolni azt a hímzést a zászlón, ha nem muszály :)
Pláne megrajzolni :)

"A kép eredetileg hajmeresztő sebességgel készült egy projekt concept artjaként, később egy megrendelő kérésére - kissé kiegészítve - könyvborító lett belőle."

"Részletekről csak az beszél, aki sose festett conceptet, és nem tudja, mire is kell az valójában, illetve nincs tisztában azzal, hogy egy monitoron imígyen szétnagyított cicmogásból mi marad 3x2 milliméter nyomtatott felületen."

3x2 mm -es könyvborító??? :)
2009.03.07. 11:53 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
eXpendable
Vendég
ühüm.

Szóval 3-élű, meg hárító tőr, ésatöbbi... Igazándiból még érthetném is (valahol), ha nem érezném benne a lenéző, élces iróniát (emiatt tartom feleslegesnek mind; a három élről, a "hárítótőrség" mivoltáról, és egyéb ehhez hasonló témákban elkövetett "prédikáció" tartását), de ám legyen karácsony, én nem rajzolom ezeket, csak forgatom, ha a kezembe kerül. Jah, és nem szokásom pecabottal vajas kenyeret kenni.

Igen, szoktam volt, bár mostanság munka után kajtatva egyre kevesebbet, ám remélem, hogy nem kell végérvényesen feladnom ezt. Mivel? Ami a kezembe akad, én már kinőttem a gyerekes kedvenc-választásból. (de azért a jó öreg másfélkezes ^^,)

Se egyik, se másik? Olyan nincs. Csak a csomagolás változik... ^^,

Viccre váltva: http://www.cinemaurbano.com/wp-content/uploads/2009/01/linda-hamilton.jpg

Tessék. Picit régi, picit avitt, viszont a mókus sem egy mai darab (a sok toldás-foldástól meg kezd kissé egyre jobban májköl dzsekszonos jelleget ölteni - hébe-hóba széthullik, de még mindig van benne pénz). Annyira csúnya, és ezen a képen még látszólagosan ostoba is - fejet képes vágni (több mint valószínű, a "jellegzetesen szélesedő amerikai" típusú állkapocs okozza) miss Connor, hogy még, de talán pont ettől aranyos.
És igen, tudom, úgyis az lesz a vége, hogy nem értek hozzá, úgyis meg fogom kapni - valami vicces kétsorosban, hogy lópittolyt se tudok semmiről, ráadásnak legyek én a nagyszájú hozzá nem értő undorító akármi; de köszönöm már túl vagyok rajta lélekben, nem muszáj szájtépni miatta. ^.-,
2009.03.07. 12:18  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
mindenféléről

TP: a szótárazást ki kapta?
3x2 mm - ne értetlenkedjél már! Nem a borító akkora :)

Beren: http://artofmax.com
A Codexes sorban a jobbszélső grafikán megnézheted, mit gondoltam akkor a gépíjról. Mára egyszerűbbé vált, majd egyszer megfestem azt is, a csajén viszont őszintén szólva semmi sincs LOL. Megértem, hogyha elfilózol rajta, de ez nem az a kép.

eX: A tőr egy 17. századi main gauche hárítómarkolatát kapta, egyszerűen, mert szép volt és kéznél volt. Azon vízszintesen indult a penge. Ennyi.
Egyébként párbajtőrözök, bár most én se érek rá.
Sarah Connorral egyetértek, még ha a link nem is működik. Bár sokan őt meg leférfizzák, és ez a kép pont erről a történetről szól. Nekem a szláv bige is eléggé hozza a harcost, neked nem, ízlés kérdése.
Vicces kétsoros, meg prédikáció :)
Hm.
Ez egy rendkívül érdekes kérdés. Egy gondolatkísérlet erejéig: festesz egy képet. Nem én, te. Bejön X hozzászóló, azt mondja: a képen hülyeség az, hogy a kétkezes kardon benyúlnak a markolatvédő elé, és megfogják a pengetövet.
Mit válaszolsz?
Ha hallgatsz, hülye vagy, hiszen megmondta.
Ha mondod, hogy de ez lehet így, akkor nem bírod a kritikát.
Ha elmondod, hogy de ez miért és hogyan, prédikálsz.
Ha kibannolod, szemét módon visszaélsz a hatalmaddal.
Dilemma ám :)

Magam részéről igyekszem normálisan válaszolgatni. Most tételezzük fel, hogy eszem ágában sincs téged kioktatni, bszogatni satöbbi, csak a fenti dilemmával szembesülök, eszerint válaszolj, már ha érdekel a téma.
Ja, és szoktam mondani, hogy a Képzőművészet stb./Művész Kávézó nevű topikban is folytathatjuk az rpg.hu fórumában, hogy ne a kép hozzászólásait szaporítsuk.
2009.03.07. 13:26 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Beren
Vendég
még mindig a számszeríj

Max: kis ideig eltartott míg megtaláltam, de addig is elnézegettem a képeket. :-) Értem mire gondolsz. Ezt a fegyvert meg felfogom úgy, hogy egy sima, könnyű kis számszeríj, amihez nincs külön tegez, hanem a fegyver aljára épített tartóból szedik ki (kézzel) a lövedékeket, mint a modern íjászok az íjra szerelt vesszőtartóból. És már a helyén is van az egész. :-)
2009.03.07. 14:45  
eXpendable
Vendég
"Fejléc jól..."

Na tessék, egyszer linkelek bármit is nyilvános helyeken, és ez se működik. *megy főbelőni magát*

Jah, hogy párbajtőr, igen! Éreztem én ezt, de gondoltam biztosan csak én látom rosszul, vagy tévedek valamiben. Szoktam. Néha. -.-,"

Gondolatkísérlet:
1., Sosem festenék képet (nem, nincs rajz, tervezés, akármi). Próbáltam régen, akkor se volt hozzá ingerenciám, csúnya vége is lett. ^^, Előbb az érvágás.
2., Nem szoktam szólni általában, neten ritkán. Mivel arctalanul mindenki k*rvaintelligens - by wikipédia (na ez a leginkább "nocomment" kategória nálam), vagy akármi más; és ha teszem azt: veszekedésbe csúszna a dolog, nincs kézközelben az illető, hogy felvállalja a véleményét. Ami meg kartávolságnál messzebb van, azt nem lehet nyakon verni, amikor pofátlan. Verbálisan meg értelmetlen a dolog.
3., Már csak azért sem szoktam szóvá tenni, mert - ugyan bár én teljesen másféle műveket, és másutt publikálok - a néző, olvasó, laikus úgyis minden baromságot bele fog látni, akár "benne van", akár nem. Akkor meg? Ki a fene vagyok én, hogy bárkit is kiábrándítsak? ^.-,
4., Szeretek hülye lenni. Kényelmes titulus. No meg ahogy említettem már: megszokás kérdése.
(+1., És természetesen minden attól függ, hogy van e, meg milyen kesztyű szerencsétlenen, de ezt már csak a gyermeteg, makacs énem íratja velem, amit mindjárt vissza is szuszakolok a lágy kobakú fejecskémbe.)

Felesleges komolyan venni szerintem ezt az egész megmutatom-kritika-esetlegpontozás -dolgot. Mivel nem hozzáértők művelik, nem objektíven, és nem általános szabályok szerint, az ismerősi, barát-barátnő rendszerek miatt (-sem) soha nem lesz mérvadó. Így már csak azért se szokott - azon a másik helyen - érinteni engem személy szerint, amikor valaki ha veszi is a fáradtságot arra, hogy ránézzen mit ügyködtem, de ha netalán... ráadásul még le is szólja? Tegye! Ettől jobb lett a napja? Csodás, akkor én ugyanúgy elértem a célomat - csak közvetetten - mintha közvetlenül vidította volna fel a művem. :) ((Túl sok a hangos-bolond a világon ahhoz, hogy akár egy percet is fecséreljek bármelyikre személyesen.)) Mission Accomplished!

Nem kívánom a képhez érkező hozzászólásokat feleslegesen szaporítani, pedig volna mit (garantáltan csodaszépeket) mondanom az rpg.hu fórumáról is (főként az azt látogatókról - úgy általában általánosítva). ^.-,
Sajnálom, amennyiben sértőnek, kötekedőnek tűnhettem nem volt szándékos - najó, az utóbbi talán egy picit, de semmi személyes vagy komoly. ¢¢, ((ezekért külön elnézést kérek))
Beszélgetést más keretek között magam is szívesen folytatok szinte bárkivel, amennyiben az értelmi szintje nincs a karalábé környékén, azonban valahogy úgy érzem, hogy ez az egész itt, nem az én világom. Egy olyan kaliberű személynek (teljes mértékben pozitív felhanggal értem), mint amilyen Te is vagy, a magam egyszerű halandója úgysem tud információ jellegű dologgal hozzájárulni ahhoz, hogy legalább egyetlen metaforikus reggelének akár csak kávényi szeletkéje is jobb lehessen tőle.
2009.03.07. 17:59  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
eX

Realista megközelítés :)
Igazából én se tudom, minek írogatok ide, de azt hiszem, ez van, így hát ebből kell építkezni :D
Mehetünk ugye még kábé két magyar lapra, meg mondjuk a Deviantra meg a CGtalkra, ahol ugyanez van. Esetleg a sparth mondja, hogy vastag a nyaka. Mer' az :D Nade ezt megmondja a Csővári Csaba is. Azt meg a Beren, hogy ellinkeltem a gépíjat. Én meg azt, hogy rohannom kellett a képpel. De valójában nem kellett ANNYIRA, egy csésze tea helyett átgondolhattam volna az íjat, egy másik helyett meg az ornamentikát. Szóval ez a hely épp olyan jó, mint bármi más. Ha tanulni akarok, egy órát bámulok egy mesteri képet, vagy kilencszer végignézek egy tutorialt. A pontozás töklényegtelen, legjobb esetben a közízlést tükrözi, rosszabb esetben ilyenolyan viszonyokat.
Szóval igazad van.
Másrészről jó összejönni, ez meg ilyen emberi dolog. A körbenyalási effektus is létezik, egen. De meg az is, hogy körbenyalás nélkül is örülök mittomén a Darklight legújabb maszkjának, nem vagyunk konkurrenciák, mindegy ha lehúz, és nem attól fog nem lehúzni, ha röhögök egy jót a vérivó pékjein. Biztos azért, mert kétszer találkoztunk teára. De a fele bandát sose láttam. Jut eszembe, találkozzunk :D Felrakom a taliszervezésre az rpg.hu-n. Mert az élet rövid, azért. Ez a gazdasági válság is aggasztó.
Szóval izé.
Ezt akartam mondani :)
2009.03.07. 21:48 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Szucs.Laszlo (ReStyler)
Tag

Csatlakozott: 2008.09.06.
Hozzászólás: 61
Max ne haragudj

De leírom. Azt hiszem azért össze sem lehet hasonlítani a devartal az artrpg-t.
Nagyon egyszerű a képlet kedves Ex. Az építő kritikát fogadod, aki meg olyan, azt egyszerűen nem kell észrevenni. Ráadásul van egy nagy előnye ( ami különbség is ). Méghozzá itt aztán nincsenek négyzetrácsos füzetbe pikacsut firkáló 13 éves regisztráltak, hiszen aki be kerül, az álltalában valamit felmutatott már. Jó vannak kivételek ( és itt maximum magamra célzok :D )...
Ergo a regisztrált tagokra máris jobban odafigyel az ember, hiszen ők, álltalában értenek is hozzá, nem csak annyi hogy ez sz...r.
Én pl nagyon sokat köszönhetek az oldal tagjainak, főleg Maxnak, hiszen rengetegszer részesített olyan építő kritikában, amiből újabb és újabb dolgokat tanulok meg.

És hogy a képre is vonatkozzon valami hogy ne legyen teljesen off.
Nem mindíg kell ezt annyira szakmai szemmel kritikázni, márcsak azért sem, mert ugye adott művészünk nem a többi művésznek dolgozik, hanem a köz számára. Így az elsődleges cél az műkedvelő de nem alkotó ( és ebből van ugye több ) tetszésének elnyerése.
Ránézek, megindít, nem indít... ennyi.
Nekem továbbra is tetszik a csaj felszerelése. Főleg a ruci.
Ezt a számszeríjas dolgot meg nem értem. Nem tudnék belekötni, mert nem látok bele, sem az alját nem látom, ki tudja mi van ott még. Ráadásul ezen a képen a csaj a lényeg, a felszerelés másodlagos.
Nyilván, hogy ha Max egy automata számszeríj tervet akart volna felrakni, akkor a lehető leg kifogástalanabb formában, 142 oldalról, és darabban is ábrázolja :D ennyi...

Akkor is elkap a röhögés, ha afejére nézek... xD
És mégegyszer bocsánatot kérek az offért Max...
2009.03.08. 09:39 Offline Szucs.Laszlo (ReStyler) koppany at mefiszto.hu http://restyler.deviantart.com
Beren
Vendég
A könyvborítót...

... ma láttam könyvesboltban, nagyon hatásos volt, és még a számszeríj is lemaradt róla. :-D
2009.03.08. 13:18  
vasser
Vendég
arcot, hajat...

jobban ki kellett volna dolgozni. Ez elvitte volna a szőttest(is) Ott vannak a jó kis alapok, erre Te abbahagyod akkor amikor jöhetnének a nyalánkságok.
Egy szpídhez képest túl kidolgozott, borítóhoz meg nem. Szerintem.
Mondom ezt úgy, hogy én sem hasítom annyira a festett képeket.:)
Tűzök is vissza melózni.(Döme a dömper)
2009.03.08. 21:40  
Sheyenne Rainstorm
Vendég
:)

Nem hiába mondják, hogy nincs csúnya nő, csak kevés photoshop... :D
Egyébként meg nem ragozom én is öszázadszorra, a sminkeletlen hölgy sokkal eredetibb. :)
2009.03.09. 10:25  
original trixi
Vendég
.

amúgy szerintem az úgynevezett sminkeletlen hölgy is sminkelt :) csak diszkrétebb.
2009.03.09. 11:26  
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Csak Cserny.Timea hozzászólására

megnéztem mit is jelent a kifejezés...
2009.03.09. 12:20 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
Cserny.Timea (pookah, Timce)
Tag

Csatlakozott: 2006.01.05.
Hozzászólás: 349
Péter :)

a köznyelvben (szerintem) nem a pénztelen értelemben használják - és/de nekem személy szerint nem tetszik. :)
2009.03.09. 16:08 Offline Cserny.Timea (pookah, Timce)
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
trixinél a pont :)

szerintem is volt a ref fotón is smink, tompítottam de mégis :D
2009.03.09. 16:53 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Kiss.Marton.Gyula
Tag

Csatlakozott: 2006.01.26.
Hozzászólás: 330
X

Nem olvastam végig, az előző szóváltásokat, néha kicsit soknak érzem a felesleges szócséplést. Összességében a kép látványosra sikeredett.
Ami nem tetszik: A nő feje, sem így sem úgy, de ízlések és pofonok, de tény, hogy az első arckifejezés a nyerő, erős smink nélkül.
A nyak tényleg vastagnak tűnik. Másba, több szempontból sem kötnék bele, de leginkább azért, mert olyn dolgok, amik a művészre jellemző stílusbeli, formai és színbeli megoldások, amik számomra nem kezelendők hibának.
Ami tetszik: A kard, a mozdulat, a comb és kar vért. És a drapéria minták is jók lennének, de nagyon skiccesek. Már említett okokból. Ja és mindig is szeretttem az övekről fityegő cuccokat, én is szeretem őket alkalmazni.
Ennyi.
2009.03.11. 10:32 Offline Kiss.Marton.Gyula zoroazter at yahoo.com http://zoroazter.deviantart.com/
sade
Vendég
hehe

nem olvastam vegig a kommenteket, bocs
szóval.

1. az alsó kép nekem egyertelmuen pasi, nekem bejon.

2. tudom, igazabol nő akart lenni, de tipikus iskolapeldaja (bocs max), hogy egy férfi probal normalis nocit rajzolni, és nem cicababat.. és nem sikerul.
en azt hiszem ez a tul szogletes vonalak miatt vannak, amik hatarozott, szkeccs szeru vonasoknak lettek szanva, de valahol elcsuszott
a z arc vagasarol nekem valamiert Rozsomák jutott eszembe az X-Menből, ez a "férfiasan tökéletes" borosta, amiért mindig döglenek a csajok
(nem, nincsenek leszbikus hajlamaim)

tetszik, hogy nincs segg-melle, gondolom volt model, bár azt is, hogy kisebb "szériatartozékkal" rendelkezett, bár lehet, hogy nem

vagy kicsi a feje, vagy bikanyaka es kajakosválla van, nem tudom eldonteni

tovabbra is zavar, hogy egyes részek tul vannak nyalva, mas reszek meg nagyon "konceptesek", és valahogy nem áll össze.. és fura mod nem kelti félkész kép benyomását mágsem.. csak disszonáns

remelem epito jellegu voltam, no offense, még pozitivnak megemlitenem a szinvilagot, mert az nekem nagyon fontos.. blabla
2009.03.11. 20:51  
Binnus
Vendég
Áll

Most így Sade kommentje után visszanézve az állat, az eredeti verzió tényleg elég szögletesre, maszkulinra sikeredett,bár elsőre nem tűnt fel. A kisminkelt mosolygós verzión egy picit azért lágyabb, nőiesebb lett a vonala, szerintem nem csak azért mert mosolyog.

Engem a haja zavar talán leginkább kidolgozottlanság miatt, bár nem tudom, hogy ez borítón mennyire feltűnő, főleg a melírozott, esetleg őszes részeken a füle közelében.

A színvilága nekem is tetszik, meg maga a mozdulat is, mégha manökenszerű is. Meg az is tetszik, hogy jó, dinamikus a kép.
2009.03.12. 10:43  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
sade

"Egy férfi próbál normális nőcit rajzolni és nem cicababát"
:)

Ha valaki nem tud nőt rajzolni, az egy másik nő.
2009.03.14. 22:35 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
sade
Vendég
túl magas labda..

http://www.tascha.ch/
http://www.navate.com
http://www.pocketmole.com/
stb

van egy z betus csaj, hihetelen jo kepeket csinal, foleg noket, nem ilyen nyalas stilusban, csak nem ugrik be a neve
2009.03.15. 12:56  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
szerva itt :)

Azt gondolom, hogy a férfi és nő közötti delej jótékonyan befolyásolja az emberiség nagy alkotásait, olyannyira, hogy akiben ez nincs meg, ledolgozhatatlan handicappel indul. A művészettörténet ilyen szempontból aszimmetrikus, de ha a nők megítélése megengedte volna nagy női szobrászegyéniségek kiemelkedését, szerintem Michelangelo alulmaradt volna velük szemben.
Ennyit általánosságban.
A konkrét hölgyekről az a véleményem, hogy divat-alapon lehetnek közel a te lelkedhez, ami tisztességtelen előny :D, mert mind elég darkos-emósan fogja meg a dolgot.
Ilyen szempontból navate a legrosszabb - miközben ő fest a legjobban. Kétségtelenül elkapnak jó arcokat, a Natasa a leginkább nekem tetszőket, de azért az ő hölgyeik sminkjével is egész hadjáratokat el lehetne látni az Amazonas mentén ;)
Szóval azt gondolom, pont abba a divat által meghatározott ingoványba tévednénk, amiről a kép szól, ha a belinkelt hölgyeket gondolnánk tartós útmutatóinknak.
2009.03.15. 15:08 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
apropos, Michelangelo

...megvan a delej!
Hiszen a Maestro és a fiúk, ugyebár... :)
2009.03.15. 15:31 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Kormendi.Agnes (tapsi)
Tag

Csatlakozott: 2004.05.26.
Hozzászólás: 79
ennempasi

"1. az alsó kép nekem egyertelmuen pasi, nekem bejon. "

Ööö... hát nagyon nem pasi, vagy vészesen lányos pasi. Még csak nem is szélsőségesen maszkulin vonású nő, teljesen átlagos, csak olyan "mindjárt agyonváglak" arcot vág, és attól erőteljesebbnek tűnik az állkapcsa.

(természetesen nekem is az alsó változat tetszik jobban)
2009.03.15. 18:26 Offline Kormendi.Agnes (tapsi) hildesheim at freemail.hu
original trixi
Vendég
max

most arról volt szó, hogy a nők tudnak-e nőket rajzolni és akármit is mondasz, el kell hogy ismerd, hogy ezek a nők tudnak nőket rajzolni. az most tök mindegy, hogy milyen stílusban. szóval ne beszélj félre :)
2009.03.15. 21:34  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
nem félre, mellé :D

Persze, tudnak, de továbbra is tartom, hogy IGAZÁN az tud valamit ábrázolni, akinek van hozzá kötődése.
Egy pasi MINDIG jobban fog tudni nőt rajzolni, mint egy nő, és fordítva, pasit nő. Az AZONOSULÁS kevesebb pluszt ad, mint a... a VONZÓDÁS, mondjuk ;)
Ez olyasmi dolog, mint egy +3-as varázskard. Lehet nélküle, de minek?
2009.03.16. 01:00 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
sade
Vendég
ize

ha bejonnenek nem mondanam, hogy nyalas, bar navate dolgai tobbnyire bejonnek..

amugy joval kevesebb profi no festo van, ugyhogy mar csak a nagy szamok torvenye szerint is tobb a jobban festo pasi..

amugy sose ertheted meg hany arca van EGYETLEN nőnek.. a ferfiak igencsak maskepp mukodnek.. en valahogy kivetel vagyok, de pl hastancon a csajok ugy nezik, kritizaljak a tobbi csajt, es olyanokat eszrevesznek, amit egy ferfi sose.. mindamellett egy nonek sokkal tobbminden fontos egy noi testen (akar a sajatjan) mint egy ferfinak..

meg az igazi noi lágyságot, éteriséget egy férfi sem tudja produkálni.. vagy ha igen, gáz van :))
(szinten jo pelda erre a hastanc.. LÁTTAM pasit ugy tancolni, ahogy en sosem fogok, hihetetlen profi volt, de egy táncát se tudtam végignézni, mert annyira villogott a vészjelző, es annyira hanyingerem volt.. pedig semmi bajom a meleg mentalitassal, isten latja lelkem, én voltam az, aki szombaton is mehetett az Angyalba (bar ez keves embernek mond barmit is :))

mégegy
http://camilkuo.deviantart.com/
2009.03.16. 09:43  
Baranya.Tamas (mito)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólás: 85
'

Ebben a kérdésben Maxnak kell igazat adnom. Legalábbis az Ő érveivel jobban tudok azonosulni :). A belinkelt képek szépek, az alkotók ügyesek, de alapvetően túl "lányos" az egész. Ezt a mesterem szokta mondani, ha valami kicsit cukormázasra sikeredett. A kimunkáltság nem minden; lehetnek a házon a legszebb stukkók és majolikák, ha a szerkezet nem bírja a terhelést. Ez a gondolatmenet megint messzire vezet és hát itt azért populáris művészetről van szó (félreértés ne essék a populáris jelzőt nem pejoratív értelemben használom, főleg hogy magamat is ebbe a kategóriába sorolom). De ha már egyik fő szempont a vonzódás, a képeken egyik csajnál se éreztem azt, hogy húú de rávetném magam! Ettől függetlenül a technikai tudás elismerésre méltó. Persze alapvetően egy hímsoviniszta, patriarchális társadalomban élünk és hát ugye én is hím vagyok :). Tehát kategórikusan nem jelenteném ki, hogy a nők nem tudnak úgy nőt rajzolni mint egy férfi, de azzal szerintem nem lehet vitatkozni, hogy a vonzódás igenis felénk billenti a mérleg nyelvét. Mint ahogy például én sem tudok vonzó férfit rajzolni (legalábbis a lány ismerőseim többször a szememre hányták, hogy ronda pasikat rajzolok). Szóval talán nem ennek kéne lennie a fő szempontnak egy kép megítélésekor, de azért na... :)
2009.03.16. 10:11 Offline Baranya.Tamas (mito)
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
jól belecsaptuk a lecsóba :D

sade, a nők ezer arcát megértem! Kétségtelen, hogy egy nő többet lát, és minden hibát észrevesz egy másik nőn, de azt hiszem, a kardos példával élve ez bár +4-es kard, de ebből -2 sebez is a másikon :D, ettől lesz a végeredmény kevésbé ütős.
Az inverz példa is megáll, vagyis amikor ti festetek pasit, az nekünk nem fog tetszeni, ahogy neked se a mi nőink, mert úgy fogjuk érzeni, nem elég férfias... hiszen ugye női szem vetítette elénk.
Nya mindegy, ez messze vezet - gyere el a grafikusi talira pénteken, és megbeszéljük tea mellett :D
BT: aha-aha-aha ;), köszi
2009.03.16. 13:55 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Cserny.Timea (pookah, Timce)
Tag

Csatlakozott: 2006.01.05.
Hozzászólás: 349
mito, két kérdés:

nem kötözködésiből, inkább saját töprengésből és gondolatindítónak/folytatónak

"túl "lányos" az egész. Ezt a mesterem szokta mondani, ha valami kicsit cukormázasra sikeredett."
- te nem érzel ebben némi előítéletet? :) (javaslom áttekintésre Bükkössy Bea galériáját... a cukormázas női képek oszlatására)

"egyik csajnál se éreztem azt, hogy húú de rávetném magam"
- biztos, hogy csak attől nő egy nő, hogy rávetnéd magad? az apácák pl egyáltalán nem nők? (őő lehet h vannak dögös apácák, én még nem láttam egyet sem, ezért pont őket említem)
2009.03.16. 14:43 Offline Cserny.Timea (pookah, Timce)
Baranya.Tamas (mito)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólás: 85
'

Timi:
Egyrészt jogos :), másrészt:
Az előítéletességet írjuk a korábban bevallott hímsovinizmus javára (amit rajzaim ismeretében kár is lenne tagadni). Egyébként nem azt mondtam, hogy minden csaj lányosan (cukormázasan) rajzol/fest másik lányt. Nagyon sok olyan alkotó van a gyengébbik nem (már megint ez a soviniszta terminológia:)) tagjai között is, akinek a munkáját nagyra értékelem és leborulok tehetsége és látásmódja előtt. Szóval nem állt szándékomban a női nemet degradálni (ha esetleg így lehetett értelmezni amit korábban írtam).

Persze, hogy egy nő nemcsak attól nő és naná, hogy egy nő több szexpartnernél:). Ebben az esetben sem a női nemről általában fogalmaztam véleményt. Ezt a rávetődős szöveget azért böktem oda, mert amikor egy nő a kép középpontja, róla szól az egész és szinte tökéletes, légies meg minden, akkor akár bevallja valaki, akár nem, abban erősen benne van a szexualitás, a csábítani akarás. Bár nem vagyok lány, hogy tudjam miről is beszélek a következő néhány sorban, de ez a fajta tökéletesség nem vonzó (számomra), szóval ahogy egy nő elképzeli hogy milyen egy vonzó nő (csakis a képek alapján) és ahogy egy férfi képzeli el az két teljesen külön kategória. Talán ebből fakad az a bizonyos lányosság. Azok a női alkotók tudnak megfogni nőalakjaikkal, akik nem azért rajzolják őket, hogy rá akarjak vetődni (persze nem látok bele senki fejébe, hogy tudjam mi a szándéka egy félpucér megilletődötten néző, kezét csábosan tartó nőalakkal), hanem mindenféle mesterkéltség nélkül, természetesen, ahogy jön. Egyébként sokszor amit egy lány szégyell magán, az pont a szexepilje (szerény tapasztalataim szerint). Amúgy meg lehet az is, hogy egy hatalmas tuskó vagyok és nem látok bele a női lélek titkos bugyraiba, ezért nem tudom értékelni azt a bizonyos másfajta női minőséget, amit ezek mélységesen érzelmes tekintetek sugallnak:). Ez talán kicsit cinikus volt, de egyáltalán nem bántásnak szántam, mindössze öregszem és talán kicsit kiábrándult is vagyok.
Jajj, jajj hosszú lesz ez a válasz, de már megint új dolgok jutnak eszembe.. Ahogy Max is mondta én is ezt a darkos-emós érzést látom, amiből jobb esetben kinő az ember 18-20 éves korában. De még órákig írhatnám, hogy ne legyen benne semmi amibe bele lehet kötni, mert a bántás az sosem célom, node ez a véleményem, nem ízekre szedni érte :).
2009.03.16. 15:51 Offline Baranya.Tamas (mito)
Kiss.Marton.Gyula
Tag

Csatlakozott: 2006.01.26.
Hozzászólás: 330
x

Nos személyszerint megnéztem a belinkelt galériákat, és én szeretem az ilyen képeket, de nem az jut eszembe róluk, hogy nők vannak rajtuk, mert ezek jobbára, tündérszerű, kislányok, akik bár szépek, de kissé üresek is. Babák, egy jó kép középpontjában. Én várnék, férfi lévén, némi kacérságot, szexualitást, vagy őszinte szomorúságot, bármit, ami ezt az ürességet eltolja valamilyen irányba. Technika és hangulat tekintetében bejönnek ezek a képek, leginkább a szimbólisták jutottak eszembe róluk. Őket pedig nagyon szeretem. Amúgy, tényleg, férfiként én mást szeretnék látni egy nőből a képen, és ez nem a meztelen, nem meztelen kategória. Arról nem is beszélve, hogy nem csak a tökéletes arcú lányok vagy szimmetrikus arcú lányok azok, akik szexik, vagy bennük van valami plussz. Márpedig, mintha ezek a nő festők, nem mernék vállalni azt az alkotói konfliktust, hogy valami "nem széppel" kifejezni valami erőset, vagy pont, hogy szépet. (szép, tudom relatív)
2009.03.16. 16:21 Offline Kiss.Marton.Gyula zoroazter at yahoo.com http://zoroazter.deviantart.com/
Baranya.Tamas (mito)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólás: 85
'

Na Marci jobban eltrafálta. Ezért is lenne jobb ezt személyesen, mert szavak körül forognak a gondolatok, arcok nélkül.
2009.03.16. 16:38 Offline Baranya.Tamas (mito)
Sade
Vendég
hehe

Max: a penteki tali az nalam nagyon cinkes, lévén itthon van már a kis barbárom, Konan (http://tinyurl.com/dlnu5e ), és igazából 150%ig lefoglal (eves helyett netezek, amig birom :)). Szóval nem tudok elmenni.

Nem tudom ki mondta nekem, örökre beleégett az emlekezetembe, amikor a fiuk eloszor elkezdtek leadni "rendeleseket" jatek kozben, hogy rajzoljak ilyen meg olyan nőciket, és valami azt mondta, hogy "Fej nem is kell, csak melleket!"
Én a mai napig jót vigyorgok rajta, de azert valljuk be, hogy pl ezt a kepet is eladja a "kosárméret", mig pl egy csaj nem feltetlen fog oriasi didkokat csinalni (en pl nem sokkal inaktivitasom elott elkezdtem kimondottan kismellu csajokat rajzolni, egymastol tavol allo kis szemekkel, szóval nem azt a barbie idealt, es nagyon megtetszett.

Amúgy azt hiszem egy masik kép alatt par evvel ezelott egyetertettem veled abban, hogy egy noi test, egy szep noi test nem feltetlenul pornograf, erotikus, lehet ugy is szép, mint egy váza. szóval az abrazolasmód is ezer féle lehet, es lehet, hogy ott beszelunk el egymas mellett, hogy te a ferfifantaziat-beindito noabrazolasrol beszelsz, én meg altalaban a noabrazolasról. .. nem tudom normalisan megfogalmazni, de remelem erted (amugy Mito hozzaszolasa is megerositett ebben)

Mito: erre a macára rávetnéd magad? Az alsó arccal nezd, mert az robbantotta ki a vitat :))
(gonoszabbik énem: tudom, ha nem, akkor is csodakat muvel egy papirzacskó :))
Amúgy lehet, hogy a nok altal rajzolt képeknel nem az a CÉL, hogy ráverje egy himnemu (elnezest a szelsoseges kifejezesert), hanem az, hogy kifejezzen valamit, vagy mittomen.. mig sok ferfi altal rajzolt kepnel igenis az a cél :))
(hentai stilusban tudok kivetelt, pl: http://hentai-kitty.deviantart.com )
DE ha a fentebb linkelt muvesznok barmelyike bogyos maca versenyen indulna, azonos szamu ferfiversenyzo mellett, én nem zarnam ki a dobogós helyezest..

ja, Max, elnezest a csapongasert, de most esett le, ugye nem tartasz darkos-emosnak???? Sokmindennek neztek mar (a legdurvabb a bölcsész volt), de azt hiszem a darkos emós mindenen túltesz :))

Amúgy tokeletesen egyetertek Mitóval, hogy a nem tokeletes dolgok altalaban vonzóbbak, kiserletek bizonyitottak, hogy ne mondjak tul egyertelmu testreszt, hogy pl a tul kicsi ajkak, vagy a tul nagy ajkak vonzóbbak, mint az "atlagos" ajkak, stb.

huh, elnezest, ha kaotikus voltam, szokas szerint tul sokmindent szerettem volna tul hamar leirni, es tul gyorsan asszocialok. de azert remelem némi gondolatmorzsakat kikapartok

ja, csak a masik oldalról is.. nagy kepregenyfan vagyok, van egy himnemu alkoto, aki elott le a kalappal, biztosan ismered, Paolo Serpieri (azt hiszem igy hivtak), na ra mondtam, hogy o az a kivetel, aki erositi az en szabalyomat :) Nem tudom konkretan elmondani, hogy mitol, miert, de annak idejen nagyon megfogott, nem tudom, hogy igy x év elmultaval ujra megneznem a cuccait, ugyanugy tetszenenek e, nem fogom megnezni, nehogy csalódjak, de o volt az egyetlen, aki elbizonytalanitott
2009.03.16. 16:49  
Cserny.Timea (pookah, Timce)
Tag

Csatlakozott: 2006.01.05.
Hozzászólás: 349
:)

abszolút nem vettem semmit támadásnak (nem is tehetném, a vita nem rólam szól :) és pont a ti kettőtök - Mito, Marci - érvelési stílusát végképp kedvelem. :) most ezt csak azért, hogy nem kell minden második mondatban elnézést kérni :)

értem amit írtok és el is fogadom persze.
nem lehet, hogy egy pasi ha egy nőt lát képen, elsősorban mindig a nőt keresi benne, tehát elsődleges a neme, míg egy nő nem feltétlenül így nézi a képet? nem tudom.

egyébként én szeretem azokat a képeket is, amiken a nő baba vagy kislány. ilyen nők is vannak, és ilyen is egy nő. :)

és és és sade nagy gratula a szuszogó kis barbárcsomagocskához!! :)
2009.03.16. 21:02 Offline Cserny.Timea (pookah, Timce)
Baranya.Tamas (mito)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólás: 85
Csakhogy szaporítsam az OFF-okat :)

Tudom, tudom ez inkább az én nagyon zárkózott személyiségemből fakad, mert megvan a karakteres véleményem ám mindenről, de azt csak többnyire a közeli barátaimmal osztom meg. Mindig az a paranoiám, hogy akik nem ismernek közelről azokat sértheti a véleményem és ezért kérek elnézéseket sűrűn :). És köszi :).
2009.03.16. 21:40 Offline Baranya.Tamas (mito)
original trixi
Vendég
.

"nem félre, mellé :D"

ja hát ja :)
2009.03.16. 22:21  
T.
Vendég
.

Nem akarlak megbántani, de ezek a képeid nekem nagyon nem tetszenek.
Anno a M* alapkönyvben fantasztikus fekete fehér grafikáid voltak, én inkább ismét olyanokat látnék tőled.

T.
2009.03.16. 22:56  
Tasi Zsuzsa
Vendég
LOOOL!

Hát ez a fiús-lányos nő és férfi ábrázolás kifejtés nagyon vicces!
Ezzel az erővel senki ne fessen Krisztust mert nem llátott még keresztrefeszítést, és az se fessen lovat aki nem tud nyeríteni. Ezt ugye nem gondoljátok komolyan? Én igazából totál értetlenül állok az okfejtésetek előtt...Akkor önarcképet se lehet mert én csak a saját szemszögemből látom magam? Ez olyan izé...felesleges vitatéma. Erről egy székelyvicc jut eszembe:
-Jön fel a hold!
-Mér azt is ittunk?
2009.03.18. 08:45  
sade
Vendég
zsuzsa

emberek vagyunk. kulonbozoek. szeretunk a dolgokrol velemenyt formalni, szeretjuk a megfelelo helyre tenni oket (marmint a szerintunk megfelelo helyre). rengeteg picologiai oka van, hogy igy mukodunk, szerintem nincs ebben semmi rossz. a vita szerintem vita maradt, es nem lett flame, szerintem egyikunk sem kevesebb vagy tobb, azert mert igy gondolkozik. igen, ezzel az erovel azt is megbeszelhetnenk, hogy a tejeskave mennyivel egeszsegesebb, mint az ananaszle, de megsem. nekem tagult a latokorom, hogy olvastam a tobbiek velemenyet (es igen, azoktol viszont tobb lettem), akkor is, ha nem lettem megingatva az allaspontomban.
2009.03.18. 09:34  
Baranya.Tamas (mito)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólás: 85
Zsuzsa

Szerintem senki se mondta, hogy ki mit fessen, vagy mit ne fessen. Véleményeket olvashattunk ábrázolási stílusokról és azokkal kapcsolatos érzéseinkről. Ha ez egy felesleges vitatéma, akkor ezt bármilyen témáról kijelenthetjük, amiről van véleményünk.... ráadásul konkrét alkotók konkrét képeiről volt szó.
És érdekes volt számomra is olvasni a többiek reakcióit, egy kicsit az ő szemszögükből nézni a dolgokat.
2009.03.18. 10:34 Offline Baranya.Tamas (mito)
Temesi.Peter
Tag

Csatlakozott: 2003.04.12.
Hozzászólás: 464
Ha valaki nem tud nőt rajzolni, az egy másik nő.

Télleg nem akarom szaporítani a szót, de aki jobban tud férfit vagy nőt rajzolni, az, aki a tehetségesebb. Nemtől függetlenül - legyen akár férfi vagy nő az illető. Vagy ugye a tehetséget nem akarjátok nemhez kötni, remélem legalábbis.

A férfiakhoz való vonzódását csak nem tételezheted fel a kiváló művészeknek, akik káprázatosan tudtak férfit festeni. (Ezenkívül bármit: nőt, gyereket, kiskutyát, nyulat, ólajtót, deszkakertítést, füvet, fát, eget, felhőt, bármit!... a felsorolás a végtelenségig folytatható...) Egy jól képzett és felkészült festő BÁRMIT meg tud festeni, éppúgy ahogy egy képzett zenész bármilyen dallamot el tud játszani, maximum van nehezebb, vagy bonyolultabb, vagy virtuózabb technikát igénylő ezek között.
2009.03.18. 15:17 Offline Temesi.Peter hopsy at t-online.hu http://www.temesi.hu
Fazekas.Arpad (Cyrgaan)
Tag

Csatlakozott: 2008.09.06.
Hozzászólás: 49
szasz Mester ...

Csakhogy az elveszett is szóljon hozzá a dologhoz.

Nekem is az eredeti arc tetszett jobban. Az úgy Rosanna de Lamarr volt, ez így Száncsá'Barbi karddal.

Minden szép ... nekem csak a nyakánál az a csatféle nem stimmel. Az hogy lett?

(És Hawkwood mester tényleg megírta azt a beszélgetést az Árnyjátékban ... Valdin és Lanice voltak a résztvevők.)
2009.03.18. 20:13 Offline Fazekas.Arpad (Cyrgaan) shablok at enternet.hu http://cyrgaan.deviantart.com
Tasi Zsuzsa
Vendég
Natessék! :)

Lényegében Temesi Péter véleményét írtam én is. És igen, pontosan arról hogy emberek vagyunk és a tehetséget nem a nemünk határozza meg. Mindegy hogy szélmalmot vagy kiskutyát rajzolunk...szukát vagy kant...foltok , színek és vonalak, meg anatómia és egyéni stílus. De nem hiszem hgy szexuális orientáció alapján kéne alkotásokat osztályozni. Aztán jönnek a kék és a barna szeműek... :)
2009.03.19. 08:46  
Zsilvolgyi.Csaba + (Max)
Tag

Csatlakozott: 2002.09.21.
Hozzászólás: 618
:) ULLÉ !

Ez a férfi-nő kérdés aztán pitty-putty :D

TP: Valami egész más szintről beszélek! Persze, hogy a jobban képzett jobban fest! Persze, hogy aki nem béna nyaktól lefelé, jobban fest! Persze, hogy aki elmúlt négy éves, jobban fest!
De itt már nem a tudás alapjairól vagy masszájáról van szó, hanem a "highlight"-okról. Arról a finom kis nüanszról, ami megkülönbözteti a tucat-közepest a jótól. Mint a fűszerszámok az ételben.

A nemiség varázslata (és ez már Sade-nek is szól) messze túlmutat a "ráverésen" - idézet Sade-tól ;)
A nemiség egy eszméletlen erejű töltet, ami egy éjszakai táj lágy érzelmi töltetétől a mindent elfedő forró vörös ködig mindent tud - és erről szerintem a lányok semmivel se tudnak kevesebbet, mint mi. Sőt ;)
Sade, téged inkább a "very őrült excentrikus női személy" skatulyába próbálnálak betömködni, mintsem a darkosemósba :), de a vonzódásod tagadhatatlan.

Zsuzsa, nem is te lennél, ha nem ezt a viccet sütöd el :))))))

T.: Értem én, hogyha valaki BigMac-et kér, akkor szeretne nem szusit kapni, még ha az mégoly jó is. Te úgy gondolod, a Max védjegy olyan, mint a BigMac. Kérem szépen bele a husimat meg azt az édes öntetet! De Max egy ember, és nem egy konkrét termék, a hasonlatnál maradva mondjuk szakács. Még csak nem is a McDonalds "szakácsa" (mert ott nincs is olyan), hanem egyszerűen csak egy jó szakács. Vagyis a japán étterem is befér a kínálatba. Az szíved joga, ha jobban szereted a BigMacet mint a szusit, de nem mondhatod, hogy ne csináljak olyat.
Van persze ilyen nyomás a piac részéről, egy Boris Vallejo soha nem festhet egy palotát vagy egy űrhajót - hacsak nem kerül a képre egy-egy bugyis barbár vagy maca vagy monszta :). De mondjuk akvarellt nem fogadnak el tőle, vagy krétarajzot, pedig lehet, hogy szeretne, és hogy jól is nyomná.
De ebből lesz a hollywoodi specializáció, ahol ÚGY beskatulyának, hogy van olyan színész, aki X-edik filmben veszti el valamelyik végtagját, szóval szerintem a portfoliójában ez van: "Kitűnő csonkolt ember vagyok".
Micsoda marhaság már!
LOL
2009.03.19. 09:46 Offline Zsilvolgyi.Csaba  + (Max) mail at artofmax.com http://artofmax.com
Baranya.Tamas (mito)
Tag

Csatlakozott: 2005.08.27.
Hozzászólás: 85
Ez nem is lehet kérdés :)

Mármint az, hogy a tehetséget valakinek a neme határozza e meg. Egyértelműen nem. Nem jobb egyik a másiknál, csupán más. A vélt vagy valós különbségek szembeállítása mindig alkalmat adhat egy jó kis vitára szerintem :). Az sosem lehet baj, ha egy hanyagul odavetett megjegyzés gondolatokat ébreszt, nyilván azért mert sémáink és prekoncepcióink (csúnya szóval előítéleteink) rendszerében van rá egyfajta válasz. Akinek nincs, annak nincs... de az is lehet válasz persze, hogy ez hülyeség. Talán az. De ha csupán azt nézzük, hogy beszélgetünk, kommunikálunk és ezáltal alakul a közösségi szellem (csak én képzelek ilyeneket e mögé?) akkor valóban akár a tejeskávé és ananászlé is lehetne a téma.
2009.03.19. 10:10 Offline Baranya.Tamas (mito)
grey
Vendég
hi

Ezt már egyszer elmeséltem itt, de minden vicc tud új lenni. Szobrász tanonc barátom megmutatta csoportja vizsgamunkáit. Egy szép fiumodell alapján életnagyságban. A csoportban öt fiú és egy lány készített szobrot. A lány szobrát kapásból megtaláltam, nem volt jobb vagy rosszabb. Kicsit nőiesebbre sikeredett az alak innen ismerszett meg.
Monda egy nagy öreg (..) hogy a festő kezét könnyen elviszi a szerinte ideális alak arányrendszere ha nem figyel, és ebben valahol óhatatlanul saját arányai köszönnek vissza.
2009.03.19. 11:15  
original trixi
Vendég
buta hozzászólás következik

grey sztorijáról jutott eszembe.
azt mondta a barátnőm, hogy én mindent kerekre rajzolok, mert én is kerek vagyok :)
2009.03.19. 12:19  
:)
Vendég
Csak vicc!!!

A sztoriból kiindulva, akkor Max egy csonkafülű, pózolós, riszagép? :))))))))
2009.03.19. 12:29  
Fonai Zsuzsanna
Vendég
hm

SOk lehet a képben, ha ilyen és ennyi gondolatot/hozzászólást indukál...
Nekem spec egyik arc sem jön be, viszont nagyon tetszik a mozdulat, annyira dinamikus, szinte kilép a képbôl, látom ahogy jön felém és lobog a haja.
2009.03.19. 14:55  
(:
Vendég
.

Ha szív az ember...sokmindent lát
2009.03.19. 18:38  
grey
Vendég
:)

Max!
Most látom, hogy elcseszted a csatot :) ..
Már mástól is láttam ilyet a lapon.
Látszik a csaj elvonja a figyelmet.
2009.03.20. 09:05  
Vidikan.David (bannolt)
Vendég

Csatlakozott: 2009.03.20.
Hozzászólás: 104
Dav

Fú a technika a színek a spontán-dinamikus vonalak, na az ilyen képeket szeretem! El ne rontsd azzal hogy befejezed (részletezve szétnyálazod) :)
2009.04.04. 16:03 Offline Vidikan.David (bannolt)
Csoban.Eva (Csoban.Eva)
Tag

Csatlakozott: 2009.06.18.
Hozzászólás: 99
az igazi fegyver: a szépség

Itt olyan a hatás, mintha a csaj nagy naívan kimegy a csata mezőre, és azt hiszi, hogy majd a szépségével lefegyverez egy ork sereget.VAGY... mint a fogyókúrás sikertörténetek lehengerlő fotóin, bár ez esetben csata ELŐTT és Csata UTÁN amikor elégedetten távozik, hogy a mai adag hentelés is meg volt.Nagy pipa!

A két arc szvsz. nem hasonlít, a harcos nő kiköpött Sandra Bullock lett.A másik meg egy szokványos modellarc.
A rúzs tényleg erős a hófehér archoz képest, de nem baj, MEGÉRDEMLI, mert Loreal.
2009.06.28. 20:38 Offline Csoban.Eva (Csoban.Eva) cseva19 at gmail.com
Kostyal.Viktor
Tag

Csatlakozott: 2008.03.10.
Hozzászólás: 25
*nem írtam tárgyat a hozzászóláshoz*

Hello!

A Ps-el bánásod kifogástalan és a képeid témái is nagyon tetszenek! Ez a kép sem kivétel, vagány testtartás és jó felszerelések! Egyetelen dolog zavaró a fejen az állkapocs rész! Az állkapocs kontúrját erőteljesebben is meg lehetne oldani! Egy női nyak pedig finomabbb árnyalatú! Az arca nagyon szép ne érts félre, csak zavaró dolgok ezek egy ilyen szintű képen! Egyébként tök ász, és gratula!
2009.09.04. 13:35 Offline Kostyal.Viktor kostyal.viktor at freemail.hu
Dorka
Vendég
nekem tetszik

És elég gyéren fogalmaztam! Max-ez állati jó! Nekem persze a két arc keveréke tetszene a legjobban-a kisminkelt gonosz..: )
Egyébként a VF-borítókat miért nem raktad fel? Imádom mindet! Köszönöm,hogy elmondhattam.
2009.10.21. 12:22  
Tasi.Zsuzsa (Akasha)
Tag

Csatlakozott: 2003.04.10.
Hozzászólás: 245
"gonosz"

LOL!
Ha egy nő értelmes fejet vág, akkor az már gonosz?
2009.10.26. 14:45 Offline Tasi.Zsuzsa (Akasha) ijaszroka at gmail.com 

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU