LFG.HU - Gyere és kapcsolódj ki!   Rovatok:    
ArtFantasyScifiAnimeFotokLFG.HU

 
Bõvített keresés

 
Regisztrált felhasználó
Felhasználónév:

Jelszó:

Automatikus bejelentkezés?

» Elfelejtett jelszó
» ART Fórum
» Impresszum


Véletlenszerû kép

Volt egy tánc...
Volt egy tánc...
Hozzászólás: 6
Papp.Norbert

 


Lőrinczy Judit: Gyilokjáró
Elõzõ kép:
Lókupec  
 Következõ kép:
Horvátországi hangulat


Teljes méret

     


Gyilokjáró
Leírás: Vázlatolás csak úgy.
Akvarell, kb. 25x20 cm
Kulcsszavak: Art
Dátum: 2009.05.19. 13:03
Találat: 1899
Letöltve: 0
Értékelés: 4.00 (1 Szavazás)
Fázisképek  
Alkotó: Lőrinczy Judit (Bio)
Nav: Kezdõlap / JKL / Lőrinczy Judit / Gyilokjáró

Elõzõ kép:
Lókupec  
 Következõ kép:
Horvátországi hangulat


Hozzászólás írásához ART login vagy RPG.HU Fórum azonosító (és oda belépés) szükséges.

RPG.HU Fórum név: Jelszó: [Regisztráció]
ART loginnév: Jelszó:

Beküldõ: Hozzászólás:
Elnar
Vendég
kötök /igen, betonba is/

A kép jó. Tetszik a hangulata. DE: mint leendő építész, és nagy éptört/középkor/vár fanatikus kijelente, ez egy falszoros. Nem gyilokjáró. Az kiugrik a falból és lyukas az alja, pont azért hogy fórróvizet/szurkot, parazsat/etc lehessen osztani áldás gyanánt az ellen nyakába, ha már úgyis meghajol / a gyomrába álló nyílvesszőktől/. A megtámasztás is rossz oldalon van, mivel pont hogy befelé akrják majd dönteni a falat. Ez így leginkább egy zsaluzatra emlékeztet. //Zsilvölgyi kolléga majd kijavít, ha esetleg tévednék//
Viszont hangulata még így is van.
2009.05.19. 19:08  
Mimi
Vendég
kivételek mindig vannak

Nekem tetszik.
Mikor először ránéztem a Boldogkő vár egyik őrtornya jutott eszembe, lehet, hogy azt is ábrázolja. A toronyocskához mellesleg egy veszett meredek és jó magas sziklaszirten visz a kis út, ahogy a képen is látható, nem hinném, hogy azt bárki kívülről akarta/tudta volna döntögetni és az igazi várban valóban kívülről van a támasztás. Sajnos a szikla azóta megrepedt így a látogatókat már nem engedik oda kimenni, viszont a vár többi része bejárható. Érdemes megnézni.
2009.05.19. 23:54  
Jud
Vendég
valóban

Elnar: köszi a szakszerű felvilágosítást, teljes mértékben igazad van, ez egy őrtorony a hozzá vezető fapallóval. (viszont ez nem hangzik olyan jól címnek, nem? :D:D)

Mimi: igen, ez Boldogkő vára ;)
2009.05.20. 19:18  
TREX
Vendég
ingyom bingyom

Elnar, hát ember legyen a talpán, aki falszorost sziklamászással egybekötve ostromolja. ^^ A támaszték jó helyen van, le ne essen aki éppen integet. :o)
2009.05.21. 18:54  
TREX
Vendég
az ingyom bingyomhoz

egy "ezt a" kimaradt a falszoros előtt. ^^
2009.05.22. 20:31  
Elnar
Vendég
Boldogkő /jaaaj/

Megtaláltam, és beigazolódott a félelmem: miszerint ez fotó alapján van, és tényleg ÍGY néz ki. Ami azt jelenti hogy igencsak ejnye-bejnye a restaurátoroknak. /ill. aki tervezte/

Szerintem amúgy a Falszoros is jó cím lett volna :D Ha jól látom, nincs is más megközelítése. Amolyan végső elkeseredésünkben bevackoljuk és lövünk nyílunkfogytáig jelenethez tudnám elképzelni /ezért én Az utolsó bástya címet adnám neki/

Summa summarum: a kép tetszik, nagyon hangulatos /az épület rehabilitálójának meg törném el a kezét/
2009.05.23. 16:54  
woof
Vendég
.

Háh, fotómanipuláció! :D
2009.05.23. 20:17  
kissp
Vendég
Elnar, kép

Elnar!
Én mint már meglévő építész elárulom neked, hogy megtámasztást szoktak kívülről is alkalmazni és ne bántsd a reastaurátor kezét. Ha belegondolsz a vártemplomok is kívülről vannak megtámasztva, pedig azokat is befele akarták mindig dönteni. Ha pedig olyan falról van szó ami eltakar egy embert akkor inkább kívülről támasztom, mert annak a falnak mindegy. Egyébbként meg megnézném mikor átbukdácsolsz a megtámasztásokon egy ostrom alatt.

A képről annyit, hogy tetszik nagyon is. Nagyon erős hangulata van. Szépen alkalmazod a fehér foltokat és a színt is nagyon jól eltaláltad. Nagyon tetszik. Így tovább és sok ilyen képet. Pluszpont, hogy téged még nem kapott el a digitális technika. Sajnos egyre ritkább az ilyen hagyományos módon alkotó művész.
2009.05.28. 09:58   

Design: Art4Heart
 

Copyright RPG.HU